38 fullgåtte uker + magebilder


Da var vi kommet helt til uke 38, og om bare 4 dager 39 fullgåtte uker og 13 dager til termin! Tiden og terminen nærmer seg med stormskritt. Skal jeg være ærlig har dette svangerskapet bare suuust avgårde. Hvor ble tiden av egentlig? 

Dette kan bli min siste gravidoppdatering for dette svangerskapet. Magefølelsen min sier at hun kommer før termin, men det vil kun tiden vise. Mensentermin min er i alle fall bare om 3 dager, så er jo mye mulig! Jeg håper hun kommer snart i alle fall, for nå begynner ho mor å bli lei! Har ikke spesielt med gravidplager, formen er faktisk superfin. Null halsbrann,ingen sure oppstøt, kun litt vondt her og der. Og i natt fikk jeg faktisk mitt aller første spark i ribbeina, og DET var vondt det. Tror det ligger en stor og fin jente der inne etter sparket å bedømme! Så føler med alle dere som jevnlig blir sparket i ribbeina. Men, det overlever man! Min verste plage akkurat nå er mitt bristede halebein, men det har jeg jo bare meg selv å skylde på for! Magen er også enda strekkmerkefri, så ser veldig ut som jeg slipper unna 2 hele fullgåtte svangerskap med strekkmerkefri mage! Jipppiii 😀 Er ikke mange som er så heldige!

Mamma og pappa. og såklart verdens fineste og stolteste storebror, venter i alle fall i spenning på lillesøster <3 Kom snart lillevenn <3 

 

 Termin:  Mensentermin om 3 dager, UL termin 8 september som er den vi følger

 På vei:  38 fullgåtte uker og 3 dager(38+3)

Igjen til termin:  13 dager!


Kjønn: En liten prinsesse

  by safesaver” href=”http://rannveigheitmann.blogg.no/mitt_svangerskap_uke_for_uke.html”>Navn:  Lillesøster skal hete Emma Angelica

Trimester: Tredje

by Browse to Save” href=”http://rannveigheitmann.blogg.no/mitt_svangerskap_uke_for_uke.html”>Neste kontroll:   I morgen, hos jordmor i Oslo

Innkjøp: Kjøpt tripp-trapp stol med newbornsett til henne denne uken

Bevegelser: Denne uken har hun vært kjempeaktiv! 

Utålmodig:  JA, nå har desverre utålmodigheten tatt meg og for alvor

Vektøkning:  68 kg, gått opp en kg siden forrige uke. Total vektøkning hele svangerskapet er på 13 kg. Noe som skal bort med en gang hun er ute, men regner med det skal gå veldig greit siden jeg vet at alle kiloene er det som er nødvendig å legge på seg i svangerskapet. Altså for det meste vann,fostervann,baby, nødvendig økt fettprosent, morkake og økt blodvolum.

Vann i kroppen: Får lett merker på kroppen, så tipper jeg har en del vann. Får nok vite eksakt hos jordmor imorgen.

Melk  i brystene:  Mye hvit melk

Strekkmerker: Ingen strekkmerker forutenom de to bittesmå rundt navlen, som er gamle.

Hodet  by Browse to Save” href=”http://rannveigheitmann.blogg.no/mitt_svangerskap_uke_for_uke.html”>ned: Hodet er langt nede i bekkenet, noe som kjennes veldig godt.

Tungt:  Tjaa, tungt og tungt. Nå som jeg har skadet halebeinet mitt blir ting plutselig veldig tungt, bortsett fra det er det ikke så tungt.

Kynnere: Mye kynnere, og kjenner at det modnes der nede slik at det mest sannsynlig er modningsrier, og ikke kynnere

Hodet  by safesaver” href=”http://rannveigheitmann.blogg.no/mitt_svangerskap_uke_for_uke.html”>festet Hodet er festet og langt nede i bekkenet.

Matkick: Vafler? Og vann. 

Plager: Vonde kynnere/svake rier. Vondt i halebeinet pga at jeg klarte å briste det her om dagen.

Humør: Mye humørsvingninger om dagen

Høygravid: Ja, og regnes som “til termin” nå

Fødselsforventninger: Har overhodet ingen frykt for fødselen, da jeg vet nøyaktig hva jeg går til. Selv om det såklart er utrolig smertefullt, men jeg er jo trossalt lagd til å takle det! 

Vil også prøve meg uten epidural denne gangen, og ser for meg alternative smertelindringsmetoder som badekar, lystgass osv. Vil klare det naturlig!

Sykehusbaggen: Er vel sånn noenlunde ferdigpakket.

Ellers: Denne uken har slimproppen gått flere ganger stykkvis, med blod i, siste gang i går kveld. Så håper og tror fødselen er rett rundt hjørnet nå! 🙂 

 

 

Vekt: 3200 g 
CRL: 34 cm 
Full lengde: 48 cm

 Uke38.jpg

OM BARNET
Fosteret er i begynnelsen av denne uken 36 uker gammelt. Håndgrepet blir fastere, og fosteret reagerer tydeligere på lys og lyd. Kroppen er rund og lubben. I tarmen finnes det nå en betydelig mengde mekonium, også kalt barnebek, som vil utgjøre barnets første avføring og fylle den første bleien kort tid etter fødselen.

Hodet ligger som regel ned og er gjerne festet i bekkenet. Det er så trangt i livmoren nå at armer og bein er trukket nært opp til kroppen.

Skjelettet blir stadig hardere, men ikke alle beina i kroppen vil være solide ved fødselen. I hodeskallen er det små åpninger for at hodet skal kunne tilpasse seg fødselskanalen. Hodet kan kanskje se litt merkelig ut like etter fødselen, men vil få tilbake sin vanlige, avrundede form etter kort tid.

 

TIL MOR: La ikke termindatoen trollbinde deg!

38 uker gravid

Du har sikkert hørt uttrykket “pluss/minus to uker”. Det brukes ofte i forbindelse med termindato. Det betyr at fødselen kan starte når som helst de neste tre-fire ukene. Går du en uke over termin, skal du til overtidsvurering på sykehuset. Så innen fire uker vil babyen din være født.

Du sparer verdifull energi på å ikke la termindatoen være den som skal fortelle deg når din fødsel vil starte. Du har antagelig oppdaget at det er lite du har kontroll over i svangerskapet. Slik er det nå også.

Føler du deg uvel, kvalm og svimmel når du ligger på ryggen? Det er normalt og kalles “vena cava-syndromet”. Den tunge livmoren trykker mot en stor blodåre i ryggen og gjør at blodet strømmer langsommere tilbake til hjertet ditt. Dette er ikke farlig, men kan være svært ubehagelig. De fleste trives best når de ligger på siden. Venstre side er best, for da påvirkes blodsirkulasjonen i kroppen minst.

Lengden fra symfysen til toppen av livmoren (fundus) kan variere alt etter om barnets hode er festet eller ikke. Du kan kjenne nedtrykk i bekkenet når hodet er festet.

 

TIL FAR: Praktisk fødselsforberedelse
Svært mange sykehus tilbyr en omvisning på fødeavdelingen i forkant av fødselen. Bruk den anledningen til å bli kjent, både med personalet, omgivelsene, rutinene og ikke minst til å få informasjon om hva som venter både deg og partneren din under en fødsel. Da vil du også få vite mer om hvordan sykehuset legger forholdene til rette for partneren din og deg etter fødselen. Enkelte sykehus kan tilby familierom eller pasienthotell, mens andre kun har rom forbeholdt mor.

Så langt ut i svangerskapet kan fødselen egentlig skje når som helst, og den drar ofte i gang når man minst forventer det. Derfor bør du unngå lange reiser og alkohol, og bør i det hele tatt å være tilgjengelig og i stand til å komme hjem og kjøre til fødeavdelingen på kort varsel.

Sannsynligvis har partneren din allerede pakket sin bag eller lille koffert for lenge siden. Det kan være lurt at du gjør det samme og gjør klart både tøyskift og toalettartikler dersom fødselen skulle dra ut i tid.

Du bør ha telefonnummeret til sykehuset klart, og vite hvor lang tid det tar til sykehuset og hvor du skal parkere. Videre bør du ha en oversikt over hva som møter deg.

Et lite tips: Har du tenkt å forevige fødselen og den nyfødte ved å ta bilder eller filme, så sørg for at filmen ligger klar og at batteriet er oppladet. Det er ikke sikkert du rekker det på sykehuset.

17 kommentarer
  1. Så spennende! Når slimproppen går så starter fødselen etter 1-7 dager, så nå er det like før:) Min kom gradevis, men kvelden før jeg fødte så var det litt blod som kom også. Så jeg vil påstå at du føder innen denne uken er over;) Bare å gjøre klar baggen til storebror! Ett lite tips, jeg fikk beskjed av jordmoren min at jeg skulle gni på magen i sirkel bevegelser, holde på i 5 min og så 1 min pause.. Holdt på sann i over en time, dette kan starte sammentrekkningene og stimulere livmoren. Jeg fødte som sagt dagen før:) er verdt ett forsøk;) Lykke til

  2. Så spennende! Håper lille prinsessa melder sin ankomst snart 🙂
   Hvor kommer den “Hei Rannveig! Idag……” fra? Er selv gravid, men bruker kun den på babyverden. Kunne tenkt meg å se flere! 🙂
   Masse lykke til med fødsel! 🙂

  3. For veldig mange hjelper(utrolig nok) et glass rødvin når det gjelder å få fødselen i gang..funka for meg. Jeg spurte selvsagt jordmor først,og hun sa at kun et glass ikke var til fare for baby’n. Hun sa også at det eneste hun visste med sikkerhet at hadde effekt,rett og slett var sex.. Så kjør på. (Lite komfortabelt når man er høygravud,men kanskje verdt det..)

  4. Lykke til når ting skjer 🙂
   Strekkmerkene kan komme under fødtselen! Min søster hadde ingen før hun lå på sykehuset og var fødeklar 😉

  5. Kamagra Kaufen Wien Acheter Xenical 120 Viagra Online Rezeptfrei [url=http://buycheapcial.com]cialis online[/url] Amoxicillin And Indications And Uses Antabuse Online Pay With Paypal

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg