Merkeklær er det beste for barna

I det siste har det vært mye snakk om merkeklær til barn, og hvorvidt det er greit eller ikke. Det er nok mye meninger rundt dette, men selv er jeg ekstremt merkebevisst når det gjelder barna. Jeg kjøper kun de beste klærne til de, uansett hvordan prislappen ser ut! Jeg kjøper for eksempel aldri ulltøy på Hennes og Mauritz eller andre billigkjeder, for å si det sånn! Og det er rett og slett fordi jeg vil mine barn det beste, og at jeg har mulighet til å kjøpe de dyre klær.

Jeg så også at en barnepsykolog hadde uttalt seg i saken, der han sier at også de som ikke klær barna i dyre merkeklær, likevel ville ha gjort det dersom de hadde økonomisk mulighet til det. En uttalelse jeg forsåvidt er helt enig i. Jeg tror også at de fleste foreldre ville ha kjøpt dyre klær til barna sine om de hadde hatt mulighet til det, og at den stygge kritikken jeg og andre mødre får, som velger å kjøpe merkeklær til barna, kommer av at de rett og slett føler seg litt utenfor og misunnelige og gjerne skulle hatt muligheten til å gjøre det selv. Men, dette er jo tross alt bare min mening! Jeg har flere gang tidligere fått krass kritikk fordi jeg omtrent kun kjøper merkeklær til mine to barn, og ser også at andre mødre som velger å snakke ut om det får gjennomgå. 

Denne skjønne kjolen fikk Lillemor i dag, utrolig fin adventskjole! Og jeg ELSKER de nye perlekleshengerne til snuppa fra Lisbeth Dahl. Har bestilt 25 flere både til henne og Nathaniel, da de kun hadde noen få inne på lager da jeg kjøpte de. 

Hvorfor er det mere legitimt å kjøpe klær på billigkjeder, mens vi som faktisk velger dyrere alternativer til våre skjønne små skal få så mye kritikk? Jeg mener at man kun skal gi det beste til de som faktisk betyr alt for oss her i verden, nemlig barna våre! Det er jo ikke akkurat noen hemmeligheter at en dyr merkegenser eller kjole holder utrolig mye bedre etter vask enn et plagg fra en billigkjede. I tilegg er stoffet og kvalitetenmye bedre, og det er så mye mere behagelig for barnet.

Hva er din mening? Kjøper du merkeklær til dine barn ? 

Del gjerne videre dette innlegget!

392 kommentarer
  1. Jeg syntes selv det må være opp til hver enkelt hva dem har råd til! Selvfølgelig har man god råd så kjøper nok di fleste merkeklær men selv har jeg kjempe dårlig råd og har ofte ubetalte regninger liggende og da må jeg dessverre velge å kjøpe klær som ikke er merkeklær, men synes fordetom at kvaliteten på di fleste butikker er gode =)

  2. Jeg kjøper klær på h&m og cubus 🙂 Er veldig fornøyd 🙂 Jeg vil tro de leopard skoene du har der er fra h&m for de ligner på de som blir solgt der 😛 Prinsessa mi skal og få slike 🙂

  3. Ja, at du har råd til sånt skulle man aldri trodd! Til og med de med høy utdanning kan ikke bare spante en lue til en unge på 1400 kr. De billige klærne kan være like gode og like fine. Det er bare snobbe fakter!

  4. Jeg har ikke kjempe god råd, men er også ganske merkebevisst. Jeg kjøper heller merkeklær på salg, enn klær fra kjedebutikker til fullpris. Så gutten min har en ganske god garderobe med mest merkeklær, og litt fint (!) klær fra kjedebutikkene. Det holder seg kjempe fint i vask. Han har kanskje ikke en gigantisk garderobe med masse klær han ikke bruker, men han bruker alt han har, og er alltid velkledd i klær fra merker. Har aldri kjøpt ull fra kjedebutikk, men regner med det er greit ull der også. Syns bare ull er så dyrt i kjedebutikkene at jeg like gjerne kan gi litt mer å kjøpe mere mener jeg.

  5. Jeg skal være enig i at noen merkeklær er så klart bedre kvalitet, men masse klær fra billige kjeder er faktisk like bra og eventuelt lagd på samme fabrikk, eneste forskjellen kan da være merkelappen. Jeg kjøper selv merkeklær til tider hvis jeg finner noe jeg har lyst til, men det er mest fordi jeg synes det er fint – kvaliteten er omtrent det samme, i alle fall da det blir brukt i så liten periode 🙂 Men alle må nesten få gjøre som de selv ønsker!

  6. Du vet at ull er ull uansett hvor man kjøper det eller? Eneste grunnen til at ull er billigere på feks Cubus er fordi det ikke er et like dyrt merke som feks Lillelam. Men ulltøyet gjør samme nytten for det.

  7. “Jeg mener at man kun skal gi det beste til de som faktisk betyr alt for oss her i verden, nemlig barna våre!” Denne setningen der var unødvendig.
   Hvem vil vel ikke gi det beste til barna sine ? Det er dessverre ikke alle som
   Har råd til det og da syntes eg at det blir frekt å komme med sånne kommentarer.
   Bra vi har deg i verden som er bedre enn alle andre og har de beste barna…..

  8. Begynner å bli lei av den her misunnelse du må skrive om hele tiden.. Neppe noen som er missunelig! Om jeg hadde rompa full av penger bety det ikke at jeg bare hadde kjøpt merkeklær til mine barn! 🙂 alle er forskjellige å har sikkert ikke behov for luksus av klær! Name it som jeg elsker har like gode klær med bra kvalitet til en fornuftig pris! Ikke rart at barn også blir mobbet til dags for at mor eller far bare hadde rå til å handle klær på de såkalte.”billig” kjedene.. Tragisk spørr du meg

  9. Hjelpe meg!!! En lue til en tre-åring til 1400 kr er jo ikke noe annet enn tull!!! Reima sine luer er supre, synes de er dyre nok og holder leeeeenge!!! Har råd, men heldigvis fornuft nok til ikke å la meg lure. Ikke alltid prisen er et tegn på kvalitet!!! Lenge leve idiotien!!!

  10. Jeg synes ikke du har noe spesiellt merke klær til dine barn jeg 🙂 du kjøper ull tøy ja det er greit . Men vi har jo bare fått sett noen plagg
   Med ull tøy ?? Du får jo merker som er dyrere enn lille lam å reima . Sånn som burberry , gant , Tommy hilfiger , baby dior osv . Har du sånne merker eller ?? Får det har jeg aldri sett og de fleste
   Bildene du poster av Emma har hun jo body og strømpebukse fra
   H&m og hello kitty dresser og kjoler fra ellos 🙂 misforstå meg rett for jeg har bare
   Merker til mine barn jeg 🙂 alle forskjellige .. Men synes d blir litt for dumt at du skal sitte å snakke om merker og at ” andre
   Mødre har gjort d Samme samme vis de hadde råd ” når du selv bare poster en ull ting i ny og ned kjære lille venn 🙂

  11. Jeg tenker at merkeklær til en baby er bortkastet med penger. Babyen ligger bare der og klærne blir ikke akkurat slitt. Men jeg er opptatt av gode kvalitets merker når det kommer til ull og ytterklær, men ikke nødvendigvis UGG, canada goose eller acne som er motemerker. Kvalitet er viktig på barn som skal være ute og det er greit at jakken som ble skitten etter å ha ramlet på grusen ikke blir ødelagt etter kun én vask!
   Så ja til gode kvalitetsklær, nei til mobbing av barn der foreldrene faktisk ikke har råd til alle disse merkeklærne. Og når det gjelder Anna (og andre unge mødre) så er det bare tragisk at 40 år gamle damer tror de er så mye bedre, de aller aller fleste prøver så godt de kan!:)

  12. Er enig med tidligere kommentar.. alle vil jo det aller beste for barna sine. Uansett økonomi.. Kjenner jeg blir litt provosert.

  13. Noe kan jeg være enig i, som f.eks vinterdress i bhg men ALT bør ikke være merkeklær. Barna b kommer til å bli kravstore hvis du fortsetter slik. Hvis du har lån, regninger kan du merke fort at man ikke har råd til å stor handle merkeklær og diverse slik som du gjør. Hvis du ikke har kredditkort da og vil ende opp som gjeldslave i alderen 20 år og risikere å få lån senere i livet. Hadde heller satt litt penger til siden og tatt inn på barnekonto en å bruke penger på fanteri.

  14. De klærne som du har kjøpt er jo faktisk ikke “merkeklær”, men kvalitetsklær som de fleste foreldre har til barna sine. Merkeklær snakker vi chanel, dior, gant og andre merker som du må betale langt mer enn 499 pr. plagg for.
   Skjønner foreldrene som kjøper slike klær godt, synes hello kitty og olebrum klær på babyer ser utrolig kjipt og billig ut.

  15. Hehehe, av en eller annen grunn får jeg en følelse av at du prøver å virke som fotballfrue. En ting er sikkert lille venn, du blir ALDRI som henne. Du har ikke veldig god råd rannveig, du går på trygd, og det at du tjener fett på bloggen din nå er ikke noe som vedvarer. Når det er sagt så velger jeg å tro dette innlegget er kødd for å få opp lesertallene (uten dem er du trossalt blakk),
   Jeg tror faktisk ikke du er såpass dum at du tror merkeklær er det beste for barnet…

  16. julia: Jeg bruker hverken kredittkort eller har lån. Og jeg har sparekonto til både meg selv og barna, hvor jeg setter av flere tusen i mnd. Så du trenger ikke komme med den 🙂

   Klart man ikke trenger å bare handle merkeklær til ungen, ser du ikke at jeg har skrevet at jeg for det meste handler merkeklær?

  17. Jeg synes merkeklær i klassen som er beskrevet i media de siste dagene er helt forferdelig. En lue til 1600kr!! Hadde aldri falt meg inn å kjøpe til meg selv engang, selvom vi har råd!
   Men merkeklær som du snakker om synes jeg er helt greit, en kjole til 499 er jo ikke dyrt i forhold til det som er beskrevet i media nå. Lille Lam er jo veldig god kvalitet og nydelig ull, dyrt ja, men ikke i forhold til det det snakkes om i media.
   En Canada Goose jakke til en ettåring eller Ralph Lauren, Stella McCartney el. til en liten unge synes jeg er bortkasta penger og skjønner virkelig ikke poenget. Og igjen, jeg har råd til dette, men velger heller å legge penger i å kjøpe drømmehuset!

  18. Det at du ikke kjøper ullklær på for eksempel hm er greit altså, men det gjør vel strengt tatt ikke deg til en bedre mor enn andre? Hva med alt det andre? Særriøst, du har lagt ut bilder av klær til barna dine som er fra h&m, Cubus ol. FY SKAM DEG, så dårlig mor du er…

  19. Vel, syns det er litt drøyt å komme med den “man vil jo det beste for barna sine”. Klart jeg vil det beste for barnet mitt, og klærne fra Name it, Cubus og H&M er god nok som det holder for han. Ikke alle har økonomi til å kjøpe hvert og ett plagg til 500 kr, sånn er det bare. Sønnen min bruker som sagt så og si bare klær fra Name it, Cubus og H&M (med unntak av vinterklær, der har jeg lagt inn i flere tusen slik at det kan holde mer enn bare ett år), og de tåler en hverdag både i barnehage og hjemme, og jeg merker så og si ingen slitasje på dem vask etter vask etter vask, så dette med at “billigkjedene” har dårlig kvalitet på klærne sine er bare oppsinn, det handler om hvordan du behandler klærne også. Nei, billigkjedene sine klær er mer enn god nok, og guttungen har klær så det holder han 🙂

  20. I had to wear a lot of ‘hand-me-downs’, haha, when I grew up that was very common, this was because I had two older brothers and mom saved their clothes, which was still in good shape and quality because kids grow so fast, so looking back in pictures, one will see Aaron wearing Eric’s clothes and some of Carl’s clothes, haha. I suppose then if you have another girl, Emma’s fine outfits can be used again then. I agree with Alexandra Natalie, the only good, in my opinion, reason to buy a more expensive outfit is for better quality construction, I don’t think Emma cares if her outfit has a fancy logo on it, haha, but if it’s better quality then that’s a valid reason, otherwise it’s just vanity, and indeed the extra cost might be better spent like set aside into a bank savings account for her to be used on college or a house in the future, at least that’s the dilemma in America for parents is that college education is unaffordable unless the parents save tons of money during the child’s first 18 years.

  21. Kan ikke annet enn å le. Ser også det er skrevet om deg på et annet forum,og der har de samme formening om deg som jeg her; hadde du virkelig hatt så god råd som det du prøver å fremstå som,hadde du ALDRI hatt et sånt behov for å skryte av det. Mennesker med mye penger skryter sjelden eller aldri av det. De som ØNSKER de hadde mye penger derimot,DE skryter uhemmet og lyver så de tror det selv. Sjekk de siste års tester på ullklær før du uttaler deg-billigkjedene sine kommer minst like bra ut av det som de dyre. Ull er ull. Og Rannveig er Rannveig..ha ha

  22. Syns det er mye bedre å bruke pengene mine på å betale ned studielån og huslån enn å kjøpe enn å kjøpe dyre merkeklær til en baby som får brukt det et par ganger før det er for lite. Snakkes om et par år når du (forhåpentligvis) er i samme situasjon, vesla :p Hahaha, du er morsom!

  23. Vi har to barn og mer penger til overs i hverdagen enn mange andre småbarnsfamilier. Men kjøper IKKE dyre klær og merker til våre barn.
   Den viktigste grunnen er at det normal priste er like bra. En bukse fra name it er ikke dårlig kvalitet på kontra dyrere merker.
   Det andre er at jeg overhodet IKKE vil skape noe press på barna mine kontra andre barn. Jeg vil ikke at de skal tro at man MÅ ha merkeklær for å være bra nok.
   En annen meget viktig grunn er at jeg vil heller ha mye penger til overs i hverdagen til andre kjekke ting enn å “sløse” de vekk på merkeklær. For jeg synes det er sløsing å bruke 4000 på en lue til et lite barn. Som skal holde de varm på ørene.
   Og min gutt i barnehagen bryr seg egentlig svært meget lite om merker på klær så hvorfor skal JEG gjøre det for han`?
   Håper virkelig virkelig at du kan svare meg på noen av punktene her….

  24. øh.. de klærne du viser frem her er da helt standard klær, og ikke noe spesielt dyre merkeklær. Vi shopper DYRE merkeklær fra USA – ja, for å spare noen kroner da vi ikke er superrike, bare ca 1,5 mill i samlet inntekt i året.. Merkeklær, mote og interiør er ikke helt din greie. SORRY:-)

  25. Jeg handler mest på H&M og Kappahl. Rett og slett fordi klærne holder veldig fint. Og den første perioden vokser de så fort. Men ullklær og diverse uteklær er alltid “merkeklær”. Det er fordi ullklær i billigkjeder ikke er 100% ull. Men hverdagslige klær blir kjøpt “hvor som helst”. For her gulpes det ned hele tiden. Og barneklær er jo laget mer “solide” og, uansett butikk.

  26. Jeg er enig i den at har man råd så kjøper man det, selv kan jeg ikke forsvare det økonomisk. Nå er de nå så små også og må gjerne ha et par skift i løpet av dagen både på grunn av gulping og snørrete nese som fint fikses selv ved å tørke seg med lanken og resten av ermet. Tror jeg hadde gått litt på nåler om Silje sprang rundt med merkeklær i barnehagen:P men sender henne jo gjerne med hjemmestrikka, og mer “eksklusivt” enn det blir det ikke:P

  27. Du Rannveig driter deg loddrett ut, med de forblåste meningene dine om hva som er best for barn i denne verden. Du glemmer kjærlighet og omsorg du! Du er rett og slett inn for jævlig dum i det du skriver!

  28. Tror heller det har litt med forfengeligheten å gjøre. Ungene gir jo faen i om klærene dems koster 100 eller 1000 kroner, de forholder seg jo ikke til penger. Hva foreldrene vil at andre rundt skal mene er det vel heller det går på… Men for all del, bra materiale er jo en fordel å kjøpe! Ull og bomull og annet naturlig stoff er jo supert, men det fåes også i billigbutikker. Jeg ville heller kjøpt klær til “normal” pris og heller spart pengene til noe moro man kan gjøre med barna senere 🙂 Men vi har alle forskjellige prioriteringer, da. 🙂

  29. At merkeklær er i bedre kvalitet enn billigkjeder er for det meste bare tull. Ofte er klærne lagd av samme metervare, eneste forskjellen er at billigkjedene bestiller inn et mye større antall varer og da får en lavere innkjøpspris og kan derfor selge klærne billigere. Så det å bruke kvalitet som argument for å kjøpe merkeklær blir bare for dumt.

  30. Men kjære deg.. Jeg skulle virkelig ønske du ikke dummet deg ut på den måten du nettopp gjorde i det innlegget her.
   For det første så er ikke vanlige klær til 1-2000 så veldig mye til merkeklær. Det er vanlige klær man får kjøpt i de aller fleste butikker, og som antageligvis er av god kvalitet. Merkeklær hadde vært om du kjøpte Burberry kåpe til eks antall tusenlapper, mulberry stelleveske og dior/chanel smykker.
   Men uansett så er det fint at du kjøper klær av god kvalitet, for det er tross alt det som er viktig for små barn. Men merkeklær har du nok ikke så veldig mye av kjære deg.
   Du snakker også stadig vekk om at du gjør det beste for barna dine, og at alle andre tydeligvis er misunnelige på deg (som jeg ser veldig mange over her heller ikke skjønner spesielt mye av)
   For det første så er det nok ikke så veldig mange som er misunnelige på deg. Jeg for min del har ikke barn selv, og det har jeg heller ikke tenkt til å få på noen år.. da jeg synes å få barn i en alder av 22 er litt VELL tidlig for min del. Missunnelse kommer av at en person har noen en annen ikke har?? ikke sant.
   Hvis du går litt inn i deg selv, hva er det du mener du har som er så mye bedre enn andre folk? Det finnes masse folk som har barn, alle mener vell de har den beste kjæresten og de fineste barna! Det er jo helt normalt. Og du mener tydeligvis også at du tjener så ufattelig mye penger. – Nei det gjør du ikke :p
   Du tjener nok helt greit slik at du klarer deg, men som nevnt over i en annen kommentar her, å være trygdet med en bonus fra blogg.no i mnd kan ikke kalles å ha mye penger 🙂 det kalles å ha en helt grei inntekt.
   Vi andre som har gode jobber og en utdannelse tjener nok vesentlig mer. Så for veldig veldig mange er nok dine blogginnlegg en god latter i hverdagen over hvordan hverdagen til en som deg i samfunnet lar dagene gå.
   Helt til slutt ønsker jeg bare å tilføye som nummer to, at om du virkelig ønsker å gjøre det beste for dine barn, så ville jeg rådet deg til å roe litt ned på sminken, kle deg litt mer anstendig og slette diverse hjemmelagede fotoshoot bilder av deg på nett, som kommer til å bli veldig flaut for dine barn når de vokser opp.
   Men for all del, ha en fin dag videre og kos deg i din lille verden 🙂

  31. Du sier at de dyre merkeklærne har en bedre og lengre levetid! Er jo begrenset hvor mye klærne første året blir brukt før de vokser ut av dem.

  32. Jeg har råd til det hvis jeg vil, men gidder da ikke bruke penger på det bare fordi det er dyrt 🙂 da kjøper jeg heller mere av de billigere alternativene så babyen min slipper å bruke samme klærne dagesvis på rad 🙂

  33. Kjeledressen de selger på rema 1000 kom bedre ut i test enn REIMA sin vinterdress… Det sier jo seg selv at det ikke alltid det dyreste som er det beste;)

  34. Poenget i diskusjonen er vel at folk kjøper goose og burberry til barna, ikke fornuftig ulltøy fra janus. At de kjøper typ en bomullsbody fra Ralph Lauren enn HM. På det punktet blir det for tullete. Men om man kjøper tøy fra janus, reima osv er det jo bare fornuftig og høyst normalt!

  35. Haha seriøst! Den kom litt uventet fra deg. Man kan ikke si man har økonomi til å kjøpe dyre merkeklær til barna sine når man leier en liten leilighet?!???? Og så ser man jo på bildene at du kjøper masse fra Eks hm selv…????
   Med merke klær mener vel man ralph lauren, burb+++? Ikke reflex ull vel?:-P

  36. Dette ble litt teit! Helt greit at du velger å kjøpe dyre merkeklær til ungene dine. Og kan skjønne det når det gjelder ull. Men de trenger ikke merkeklær i alle slags ting. Det er jo så mye fint i like god kvalitet på vanlige butikker. Så du får gjøre det du føler for, absolutt. Men ikke kom her å si at andre mødre er misunnelige eller dårlige mødre fordi vi velger vanlige klær. Det er ikke prisen på klærne som har noe å si. Ungen er fornøyd om de er rene, tørre og passer.
   Har ikke noe i mot deg, men akkurat det der blei veldig teit.

  37. Dette innlegget tok kaka!! Nei nå gidder jeg virkelig ikke følge bloggen din lenger. Dette blir for dumt!! Siste gang jeg er innom her. Takk for meg 🙁

  38. GLeder meg til du får tilbake smell på skatt, da blir det ikke mye dyre klær.
   Er oppvokst med Gucci klær og LV vesker, Polo osv. Er oppvokst i en rikfamilie og for å si det sånn, DE som har penger går ikke rundt å kjøper unødvenige ting som blir brukt i 1 måned for å så bli kastet eller gitt bort, pga klærne ikke passer lengere. KJØP BILLIG KLÆR DE FØRSTE ÅRENE.

  39. Er ikke så særlig ofte jeg kjøper merkeklær til verken datteren min eller meg selv, men så er det fordi jeg bryr meg lite om klærne er av merke eller ikke og de merke butikkene de har her er det ikke såå fine klær i heller. 😛 Liker jeg det jeg ser og faller for det og det er av god kvalitet så kjøper jeg det. 🙂 Simple as that!

  40. Når jeg eventuellt får barn tror jeg ikke jeg vil kjøpe merkeklær BARE for at det er et merkenavn på det. Men hvis jeg finner et klesprodukt som er bedre kvalitet i tøyet og hvordan det er sydd og hvordan det ser ut, så vil jeg selvsagt bruke mer på det heller enn å kjøpe noe som ikke er så bra som bare er billigere. Jeg ville ikke foretrukket det ene BARE for at det er et merke, og ikke det andre BARE for prisen, men ville tatt avgjørelsen ut fra hvilket plagg jeg tror er best for barnet. Gode klær er ikke bare viktig fordi de er pene, men fordi de er mer holdbare og mer komfortable, og er en viktig investering.
   Samtidig tenker jeg at det er ikke bare i butikkene det finnes gode klær. Jeg er heldig og har en mor som sikkert ville strikket nydelige, gode plagg til barnebarna, hvis jeg en gang i fremtiden skal ha barn.

  41. Jeg syns man som foreldre bør få bestemme selv hva man ønsker å betale for barneklær UTEN å få kritikk. Alle ønsker det beste for barna sine uansett klesmerke, og jeg mener man må få handle merker som man er fornøyd med uten å få kritikk om man betaler for mye eller for lite. Folk må få bestemme selv hva de vil prioritere å bruke pengene sine på 🙂
   Utrolig fine kleshengere du har kjøpt, skulle jeg også hatt til mine barn 🙂

  42. Voksne vil jo Altid at barna skal ha det beste.
   Merkeklær er jo bra og holder som oftes lengre, men om du har masse av det blir du jo i tilfeller mobbet eller slengt drit om. Jeg er 13år og har som jeg klarer meg, men jeg blir kalt soss og sånne ting av andre. Det er mangen som ignorerer meg fordi de ikke har det jeg har.
   Livet er jo ikke Altid perfekt selvom man har merkeklær…
   Jeg skjønner godt at du vil at ungene dine skal ha det beste, men husk at det beste er ikke Altid like bra….
   Men dine unger er jo så nydelige❤️

  43. Selv ser jeg ikke så mye på merket når det gjelder klær til mine barn, men ser ingen vits i å kjøpe dem så dyre klær når de er bittesmå 🙂 Guttungen på 2 år har litt dyrere klær når det gjelder ull og utetøy og sånn, fordi det skal holde en stund, men å kjøpe dyrt til en baby ser jeg ingen vits i, for klærne deres blir ikke brukt opp før de vokser ut av dem uansett :p

  44. Sant det 🙂 husker jeg fikk så mye kjeft fordi jeg valgte å kjøpe Reimatec klær til sønnen min osv da han var mindre Oo fatter ikke hvorfor folk skal kjefte å nebbe, jeg hadde råd da gjorde jeg det, greit nok jeg fikk penger av nav som enslig forsørger MEN jeg valgte heller at han skulle ha skikkelige vinterklær enn at jeg skulle ha ditt å datt av klær å tull ;p
   Nå har jeg to barn og er alene og jeg er ikke ferdig med skolen og jobber ikke for snuppa er ikke gammel nok til å begynne i barnehagen, så da handler jeg hverdagsklær på H&M, MEN aldri ull derifra, never ever :p ikke uteklær heller, bare til dattera mi for hu er 10 mnd å sitter alikevel bare i vogna, hu baser ikke i snøen enda, hu får også dyre vinterklær når hun begynner i bhg forhåpentligvis i januar da hun er 1 år 🙂 DA MÅ hun ha kvalitet, da sitter hun jo i snøen for er ikke sikkert hun går da sant og vil ikke at hun skal få uvi liksom Oo sønnen min er 4, han sliter ut alt han har uansett så blir vel flere dresser på han etter hvert som vinteren går :p haha… btw de leopard skoene har prinsessa mi også 🙂 100 kr elns fra h&m 🙂

  45. Æ e student å handle ALDRI klær på hm, cubus, lindex osv. Æ gjor det før. Men vil ikke si at æ handle nerkeklær heller fordi det e jo ikke svin dyre klær æ kjøpe, det går i mexx, janus, villervalla, mini a ture, ugly children, mole å kivat. Å æ merke STOR forskjell på kvaliteten. Klær fra kjedebutikkan blir slitt å miste fasongen å fargen, mens dæm klærne æ nu kjøpe ser fin ut så lenge dæm passe jenta mi. Å det e den eneste grunn til at æ bare kjøpe “merkeklær”.
   Men så ska det sies at æ har store rabatta på klærne siden mamman min eie butikken klærne blir kjøpt i:)

  46. Det er ikke merkeklær du kjøper rannveig det er kvslitets klær 🙂 en kjole til 499 er jo ikke dyrt ? Det er gjennomsnitt prisen det .. Du skal fremstå som som nesten rik men du shopper jo
   Med trygd i fra nav ! Haha nei dette blir for dumt …… Mesteparten av interiøret ditt er jo fra IKEA og Nille . Og det er helt greit det! Men det
   Blir så dumt at du fremstiller deg selv som så velstelt når
   Verken du , barna dine eller innbo’et ditt er i
   Noen merker . Just saying

  47. Jeg vil jo også selvfølgelig barna mine kun det beste, men trenger ikke fylle garderoben deres med svindyre klær likevel.. hverdagsklær skal brukes og barna vekser fort, vi har stortsett klær fra kjedebutikkene. Ull kjøper vi overalt, har alt fra Janus til Joha og kan ikke si at det ene utmerker seg no bedre enn annet. Har heller vaalgt å legge ekstra penger i klær som slites mye som kjeledresser og sko. Men jeg syns det er litt feil av deg å si at klær fra kjedebutikkene ikke er “bra nok ” .. det er mye bra som ikke koster skjorta 🙂

  48. Når ble jeg litt irritert.
   De fleste av dine lesere har nok ikke råd til å kjøpe dyre merkeklær til barna sine.
   Jeg har kjøpt dresser fra ReimaTec fordi de har vert gode. Men har også kjøpt billig dress fra sport1 som har vert minst like god. Det samme har ullklærne fra Pierre Robert vert i forhold til Janus sine.
   Nettopp fordi jeg ikke alltid har råd til de dyreste klærne.
   Det at du skriver at kun det beste er bra nok for barna våre synes jeg er litt råttent mtp. at mange mødre sliter med økonomien.
   Og kjoler som jenta di kanskje får brukt to ganger før hun har blitt for stor ser jeg ingen vits i at må koste 500kr for å være bra nok.
   Jeg håper virkelig at du forsetter å ha god nok råd til å fortsette slik, for når barna dine blir større trenger de, og “krever” de enda mer 🙂
   Lykke til.. Du mistet nettopp meg som leser. (Sikkert veldig mange andre mødre også).

  49. Er helt enig i det du skriver, men merkeklær er ikke det samme som kvalitetsklær. Merkeklær er klær fra Gant, Polo Ralph Lauren, Chanel, Dior osv.. og jeg har ikke akkurat fått inntrykk av at du kjøper spesielt mye klær derfra. Du kjøper nok mer kvalitetsklær som mer eller mindre bør være en selvfølge når det gjelder klær til de små, akkurat nå om vinteren 🙂 Men er enig i det du skriver om kvalitet! Akkurat i 1-5/6 måneders alderen der de vokser som bare det er det ikke så veldig gøy å svi av masse penger på klær de får brukt kanskje maks ti ganger!

  50. Er delvis enig i mye av det du sier der. Kvalitet spiller stor rolle og ikke alltid de billige merkene er gode på kvalitet. Når det kommer til klærne som skal holde varmen, velger jeg å legge i noen hundrelapper ekstra å få bedre kvalitet…
   VANLIGE klær som barna leker og griser i uansett, synes jeg det rett og slett blir bortkasta å bruke flere tusen kroner på 😛
   Om det er snakk om misunnelse – neppe. Jeg er glad jeg heller kan bruke pengene jeg sparer på klærne på andre ting 🙂
   Men igjen, klærne som skal innerst og helt ytterst, helt klart litt dyrere 🙂

  51. Hvis man har økonomien til det skjønner jeg jo at noen gjør det. Men det folk flest som har noe imot foreldre som gjør det, er nok fordi det kan skape konflikter når barna blir eldre. At de som ikke har dyre merkeklær ikke er bra nok og blir mobbet, mens de som har dyre klær liksom er bedre. Når de er så små som dine er nå bryr de seg jo ikke, men hvis du fortsetter med dette når de begynner på skolen blir det annerledes. Dessuten er det jo litt bortkasta å kjøpe kjempedyre klær til små barn som vokser dem fra seg fort…

  52. Vil ikke kalle klærne du kjøper for merkeklær. Men kvalitetsklær er det jo!
   Selv kjøper jeg også klær av samme typen merker som du, når det gjelder uteklær om vintern og ull. Nå er han 2 år da, og ikke 2 mnd. Når han var baby, kjøpte jeg heller billigere klær.
   Må også si meg uenig i mange av kommentarene over her, da ull fra cubus ikke kan måle seg med f.eks janus, joha og lille lam. Fikk noe ull fra cubus i gave en gang, men etter noen få vask var det ikke mye igjen av klærne. Hullete og nærmest gjennomsiktige. Og kom ikke å fortell meg at jeg vasker de feil, for barneklær må tåle å bli vasket godt!
   Må også bare si at jeg tviler på at så mange er sjalu på deg. Det er fint at du trives med ditt liv, å skriv gjerne om det i bloggen din. Men de fleste andre har større ambisjoner i livet enn å blogge og NAVe. Selv har jeg opp til 5-6 år igjen som student, og jobber hardt for å unngå akkurat din situasjon. Du lever rett og slett ikke det drømmelivet du selv tror du gjør, sammenlignet med de fleste andre.

  53. Altså, jeg unner ungene mine det beste.. Å alt av ulltøy, uteklær, sko osv. Er klær fra kjente merker, som reima, mini-a-ture, kivat, lillelam osv.. Men ser ikke på meg selv som dårlig mor om jeg kler barna i vanlige klær fra name it og andre billigbutikker heller:)..
   Men de luene til over 1000kr syns jeg er noe tull, man får da gode kvalitetsluer til rundt 400kr.. Vi har vært veldig glade i kivat sine, å hatt flere av de, å de er like fine etter endt sesong:)..

  54. Barn trenger behagelige og varme klær , ikke “merkeklær”. Hjelper lite og dolle dem opp i dyreklær om det ikke er klær som er myke og gode og bevege seg. Og legge litt penger i utedresser og ullklær det gjør jo foreldre flest , men og kun kjøpe noe fordi det er merke er jo bare latterlig og dumt. Og man er jo dum som en gråstein om man betaler mer en man må .. Jeg kjøper reimatec dresser på våren når dem er på salg eller nye på finn ,så kan jeg heller spare de ekstra kronene på sparekonto til ungen. Jeg gidder jo ikke kaste penger etter butikkene.
   Om du er så opptatt av hva som er det beste for barna dine så hadde du vel heller tatt deg en utdannelse. Det er IKKE det beste for barn og ha en uskolert mor som går på Nav. Så hvis er så opptatt av hva som er best for dem og att de må ha det beste av det beste så hadde du skapt deg en fremtid og en tryggetsplattform for dem .. Hva i helvete hjelper det og ha skapet fullt av merke klær når du en dag ikke har penger mer , bloggen varer ikke evig !!
   Er så dritt lei av og lese slikte fjasete dumme innlegg , så da får du enkelt og greit reinspikka fjas tilbake .. Har du tenkt på att kanskje dem som er mest opptatt av merkeklær er dem som har de minst ” pene barna” og prøver og kompensere for det med og kle dem i merkeklær. Min unge er nydelig og trenger ikke ei merkebukse , han er ei stjerne i seg selv .. Man må jo ha jo virkelig ha dårlig selvtillit på barnas vegne når man er opptatt av merkeklær på små unger , det tror jeg !!!
   Og det kommer tidsnok en dag der dem selv ønsker merkeklær , og her har jo du dannet ett vanvittig dårlig grunnlag for barna dine .. Skjønner ikke hvordan man med viten og vilje ønsker oppdra ufordagelige drittunger som ikke setter pris på noe , det er jo det du avler frem. Prisen må betale senere og evt. Dem som må omgås barna dine.

  55. Syns det er såå sløsing med penger det du holder på med. Barna dine har virkelig ingen behov for merkeklær, de er jo også så utrolig små enda! Uansett om du har god råd, så får du heller sette av mer på boligkonto og sparekonto til deg selv og ungene spør du meg. Du skal selvfølgelig unne dere ting også, men å kjøpe masse merkeklær, tonnevis av leker hele tiden osv gjør de bare bortskjemte og utakknemlige. De fleste skjønner jo at dette er fordi du har havnet langt oppe på topplista og får en betydelig større sum i mnd, men før da du hadde mindre selv så hadde du vel også et annet syn på dette med klær og penger (forhåpentligvis) og var lik de fleste andre mødre. Det blir for dumt spør du meg 🙂

  56. Om jeg så var milliardær ville jeg kjøpt “billige” klær til barna ( ikke hatt noe problem med h&m eller cubus). Kanskje de skulle fått litt mer når de ble eldre (for å få klær som ser bra ut osv..) men når barna var oppi tenårene først. Noe annet ser jeg på som ignorant og unødvendig. Klærne er laget på samme fabrikk i folkrepublikken Kina uansett, av folk som jobber under arbeidsforhold vi gjerne ville kalt slaveri her. Merkeklær og billigklær er laget på samme fabrikk, merkene er bare et markedsføringstriks, så du kan gi mer penger for samme plagg. Tror ikke akkuratt barna tar skade av om enkle plagg er kjøpt på h&M eller på scabal eller andre fancy butikker.

  57. Dette er et innlegg som uten tvil viser at folk bør vente til de har gode muligheter for å oppdra barn før de velger å få det. På verdensbasis reproduserer “underklassen/er” og “kriminelle” seg i mye større grad enn andre. Ikke rart forskerne sier at folk vil ha mindre IQ osv i gjennomsnitt i fremtiden.

  58. Før var det stikk motsatt, du var taper om du hadde klær fra cubus/hm. Nå mener folk tydeligvis at du er taper om du kjøper merkeklær.
   La nå folk kjøpe det de vil, hvor de vil!
   Men selv mener jeg at det kanskje ikke er så vits i å kjøpe såå dyre klær til barna, når de er såppas små at de kanskje bare får brukt det et par ganger før de har vokst ut fra dem.

  59. HERERGUD…… Dette innlegget gjorde meg så ekstremt irritert. Barn har INGEN glede av dyre klær. Jeg har vokst opp med 5 søsken og arvet klær og alt annet. Hvorfor skal et lite barn ha dyre klær? Kunne du ikke heller kjøpt billige klær og donert penger til folk som faktisk ikke har råd til klær? Jeg kan ikke engang huske hva slags klær jeg brukte når jeg var liten, men har tydeligvis overlevd siden jeg sitter her i dag. Fy faen… Bruk penger på akkurat det du vi, for all del. Men tenk også på det at dine barn ikke får gleder av sånne ting…

  60. Jeg må bare le! Du har en sønn i barnehagen, der er det ikke så lurt med dyre merkeklær! I barnehagen kan klær bli lett ødelagt. Hvorfor kaste bort flere 1000kr på merkeklær som kan bli ødelagt i barnehagen skjønner ikke jeg! Også kjøper du dyre klær til en baby som ikke er 6mnd en gang, er helt på jordet! Vinterdresser f.eks. Der har reima sine scort dårlig på test av dresser i 2013, og du sa at du ville ha det som er best for barna dine, vell det dyreste er ikke alltid det beste kjære deg! Jeg har ei datter på snart 20 mnd, og eg er 18 så jeg vet litt! Bare følg med på årlige tester av F.eks. Vinterdresser og sko, som sagt set dyre er ofte ikke det beste!

  61. Nå får du gi deg med det misunnelig snakket ditt.. Selv om noen mener noe annet enn deg så trenger man da ikke være misunnelig. Det er mange som har mulighet til å kjøpe det jeg kaller merkeklær som dior og burberry, men som ikke trenger å kjøpe det for å vise seg frem og som kanskje ikke finner det nødvendig å kjøpe det du kaller merkeklær til en treåring. Jeg har vært fast leser lenge men nå lager du jo omtrent bare innlegg om hvor misunnelige leserne dine er på deg. Blir for dumt. TAKK FOR MEG… (Og nei jeg er ikke misunnelig. Jeg har en datter selv som jeg kjøper babydior til, så jeg er absolutt ikke misunnelig på deg. Dt gjelder nok flere her også).

  62. Jeg vil ikke påstå at en ullkjole til 500 kr er å kjøpe luksus i den forstand du skal ha det til. Ullklær koster såpass. Jeg har tre barn, å dem går kunn i ullundertøy om vinteren, å det gjør alle andre barn i bhg såvidt jeg kan se. For et helt undertøy sett kommer det ofte opp i 4-500 kr, sånn er det bare jeg kan kjøpe de på coop obs å fortsatt koster dem såpass(200 kr pr del) så jeg tror ikke du er noe mer luksusbevist enn andre bare for du bruker500 kr på ull til barna altså:p når det er sagt, så er det di som kjøper skjerf til 1500 kr å en body til 1000 kr, jakker til 5000 kr som faller innenfor denne kategorien, ikke du. Har sett du har hatt klær å annet stash til barna dine og deg selv fra kjede butikker. Jeg ser du handler husting på nille,,adventslysene å stæshe feks. Så ikke sitt deg selv i en kategori du ikke hører hjemme i.

  63. Hva med å heller prioritere penger på hus og hjem? Dere bor jo nermest i et kott ut på landet. Det kan jo tyde på at dere prioriterer pengene deres på meningsløs shopping istede for å ha en god og høy bostandar. Jeg kjøpte meg leilighet med god standar, heller betale 12-13000 i mnd på lån og husleie istedefor å handle mye meningsløse ting. Men du kjøper ikke merkeklær, du kjøper kvalitetsklær, stor pris forskjell skal jeg si deg, å det gjør jeg og. Å du, tcmn har lagt ut at hun tjener ca 500 000 i året FØR skatt, du tjener vel neppe så særlig mer enn hun, å jeg kan si deg en ting, at det er ikke luksus, det er års lønna tilben utdanna lærer, så ikke tro du er noe paris hilton altså.

  64. Rekner med vi ser deg på TV igjen snart, nemmelig Luksusfellen. Det der pisspreiket ditt kunne du egentlig spart deg for.. men jeg skal ikke si noe, jeg er tross alt en barnemishandler som kjøper klær til sønnen min på H&M.. For din egen del Rannveig: Våkn opp, og kom ned på jorden igjen.. en dag tar bloggeventyret slutt, og du må kanskje gå å handle på “billigbutikker” du også.

  65. kjøper sjeldent såkalte merkeklær.. Kan viss jeg vil er ikke noe med det, men jeg ser det som litt bortkastet å handle bukse teller kjole eller noe annet plagg til over 600 lappen siden hun likevell vokser ut av det.. Ja jeg legger litt mere klærne som hun skal ha i bhg, som dress, sko, votter, luer og slike ting.. men det gjør jeg for at hun bruker det oftere.. ser ingen grunn til å robbe meg selv for å gi dattra mi klesplagg hun bruker kansje en gang for over 600 lappen nei.. trives med di såkalte “billigkjedene” å vell så det 🙂 Men for all del.. det er bare shoppe ivei 🙂

  66. Du slutter aldri å forbløffe meg med tompraten din.
   Nope, ikke misunnlig på noe som helst..har råd til å kjøpe alt det der, men er våken nok til å skjønne at det er ikke kun det dyreste som er det beste..

  67. Hahaha!!!! Det så er så morro med dette er faktisk at alle vi som er inne på den bloggen her gjør slik at hun ligger på topplisten og tjener penger! Hadde ingen giddet den bloggen her hadde hun ikke tjent penger og måtte fortsette å selge kroppen sin med å leke kjendis i slibrige manneblad! (Noe som jeg tror en dag kommer til å skade deg veldig rannveig… Husk at det er mennesker med “makt” som følger deg som mor og de lar seg ikke sjarmere av dyre innkjøp… Tvært imot! ) uansett hadde det ikke vært for bloggen hadde rannveig kun hadd krav på barnetrygd for 2 (1970kr) og det hun får i bidrag for N. Så folkens… Det er dere som gjør slik at hun kan drive å handle og vandle 😉

  68. Aldri giddet å komentere på bloggen din før men dette tok kaka!
   Jeg er ei mor på 23 med fast inntekt, har 2 barn , er gift. og jeg har ikke råd å kjøpe slike klær til mine barn, men alikavell så er dem lykkelige og har alt det som faktisk ER nødvendig nemlig Kjørlighet,omsorg, en mor og far som aktiviserer dem og gir dem alt dem trenger.
   du er IKKE en bedre mor fordi du kjøper “merke” klær til barna dine, dine barn er ikke utstillings dukker eller objekter! det er små barn som heller vil ha masse kos å lek enn en bukse og genser til 499…
   jeg blir faktisk bekymret! og husk, restylane skal man ikke ta når man ammer, jeg ammer selv så dette vet jeg.
   du burde være forsiktig med hva du sier fordi enkelte blir såret, husk ikke alle som leser din blogg har så råd som deg.

  69. Regner med dette er for å provosere… Og hva slags status er det du er ute etter med denne bloggen om du kun skal provosere? Kan da ikke være pengene det står på?? Ødelegge ryktet sitt for noe så simpelt som penger? Ser det er mange som ikke liker deg og det skal du egentlig drite i. Men når du legger opp til det selv….? Som foreldre må man ta valg her i livet. Ett av de er å være gode forbilder.Vil du være mammaen som andre mammaer ler av pga noe så enkelt som en blogg. All oppmerksomhet er ikke god. Husk at barna skal ha noe å se opp til. Ikke noe å skamme seg over. Nettet blir ikke mindre tatt i bruk for å si det sånn.

  70. Herregud. Du burde beskyttes fra deg selv.
   Dette handler om hvilke verdier man viser barna sine!
   Dessuten, kan ikke Lillelam, Memini, Reima osv. sammenlignes med merkeklærene som diskuteres i media. Det er forskjell på luksusvarer og kvalitet. Og luksus er ikke akkurat noe du utstråler, uansett hvor dyrt du kjøper.
   Ellers synes jeg at dyre merkeklær er OK å kjøpe når man er ferdig å vokse, og jeg betaler glatt 2000 kroner for en genser til meg selv, men å kjøpe en genser til samme pris til lillejenta på 1,5 som hun vokser ut av på noen mnd er jo bare idioti!

  71. Jeg er helt enig:-) selv kjøper jeg en del merkeklær da jeg har råd til det, men så klart også fra “billig” kjedene. Men kanskje du burde handle noe merke klær til deg selv også? Du har jo typisk sånn lether man stil. Er jo ikke akkurat stilfult. Ville sett på det som rart om jeg traff en dame da barna hadde merke/pent tøy og så så moren ut som en lurve selv. MEN du er ikke en lurve du i deg selv. Er bare all sminken, gule håret og de klærne dine som får deg til å se sånn ut. Farg håret ditt, kle deg classic og du vil se såååååå mye bedre ut

  72. Gjesp!! Flott du er så perfekt da, at barna dine har det best liksom! Tenke seg til å kjøpe ull på Cubus, snakk om omsorgssvikt….. Du må alltid huske hvor du selv kommer fra!

  73. Ehh..seriøst? Så du mener at man ikke vil det beste for barna sine dersom man ikke kjøper dyre merkeklær? Det er vel ganske mange andre faktorer i livet som angår å ønske barna sine det beste, og ikke hvilke klær de har på seg! Hva med å gi barna sine masse kjærlighet, kos, anerkjennelse etc..klær er viktigere? Dette innlegget blir litt det samme som en guttunge som MÅ nødt til og ha kul bil for å kunne vise seg ute, du må kjøpe dyre klær til barna dine for at folk skal tro at du har fryktelig mye penger..Mennesker som virkelig har mye penger, de trenger ikke å ta bilder av prislappen på det de har kjøpt!

  74. Ser ikke på lillelam og hust & claire som merkleklær, men heller merker som dior, gant, tommy hilfiger osv:)

  75. Ka snakke dokk om at ho ska bare leve på NAV etter bloggen går ned? Ho ska jo utdanne seg te jordmor, har dokk ikkje fått det me dokk? 🙊 eg e forresten en av de dårlige mødrene som klær -hold deg fast- i ull fra cubus. Tenke seg til! Og eg lar sønnen min gå i barnehagen i h&m-klær for eg ser han kjem hjem ofte med malingsflekker som e umulig å få vekk. Også har han vinterdress fra name-it.. Mother of the year, I know 😲

  76. Hvis du mener det beste for barna er dyre MERKEklær burde du begynne å kjøpe det da, siden du har så mye penger, ellers er du jo bare en dårlig mor som alle oss andre som setter kjærlighet først 🙂 Nå har du ikke merkeklær men vanlige kvalitetsklær:p det er en forskjell kjære deg. Kjøp Canada goose, ralph laurent osv så kan du skryte av at du kjøper merkeklær! 😉

  77. Det det er snakk om er vel det syke i å kjøpe f.eks. En Canada Goose dress til kr 5000 til en 1-åring. Å kjøpe f.eks. Reima dress er helt innenfor, da dette er et kvalitetsprodukt der prisen er rimelig og realistisk i forhold til kvaliteten. Men 5000 kr, da er det snakk om å betale for det broderte merket som står på dressen!! Eller at 5-6 åringer flyr rundt i 6000 kroners jakker – helt hull i hodet. Men for all del, hvis barnet ditt får herje i klatrestativene, leke i vanndammer og jakken er slik at barnet har full beveglighet – og du ikke blir sur og gir barnet skyldfølelse om noe skjer med plagget, så vel bekomme!

  78. Alt ved dette innlegget er FEIL FEIL FEIL!!!
   For det første: Folk som faktisk HAR god råd gnir ikke prislappen opp i trynet på folk
   For det andre: Merkeklær er Polo, Dior, GANT, Chanel, LV osv der vi snakker flere TUSEN lapper dyrere enn “kjedemerker”
   For det tredje: En unge bryr seg NULL om hva den har på seg før den begynner å få egne meninger – som veldig ofte blir påvirket av hva mor syns er fint. Altså utvikler du “dyre” vaner hos barna dine Rannveig!
   For det fjerde: Barn trenger omsorg og masse kos laaaangt fremfor dyre klær!!
   For det femte: Hvis du tror at folk er misunnelige på deg fordi du betaler 200 kr mer for en ulldress enn en annen mor så tar du så inderlig feil.
   Hadde jeg vært deg hadde jeg heller prioritert å kjøpe et hus som barna dine kan vokse opp i og som ville gitt dem mye større gleder!!

  79. Merkeklær, eller klær med høyere prislapp er som regel av bedre kvalitet enn klær fra de billigere butikkene. Når barn er så aktive som de er trenger de faktisk klær som holder og tåler leken deres, hvilket det aldri er garanti for at de billigere klærne gjør. Tenk på dette regnestykket: en bukse til 500 kr fra en dyrere butikk som holder dag ut og dag inn, eller en bukse fra en kjedebutikk til 200 kr som holder en vask eller to. Hva er dyrest i lengden?
   Skal man ha parkdress eller ull burde man absolutt gå for dyrere alternativer da dette er klær som holder, Polarn O. Pyret har også 2 års garanti på sine parkdresser, vedder en hundrings på at om du går til H&M med en ødelagt parkdress vil du få “synd, kjøp ny” som svar.
   Men diskusjonen som går nå, på luer til 1400 kr og jakker til 5000 kr til de små, der skjønner jeg ikke poenget. Hva skal et barn med en parajumpers til 5000 kr? Dette er ikke en jakke som tåler aktivitet og er derfor etter min mening bortkastede penger. Samme med luen. Den luen er ikke foret med noe som helst og vil varme like mye som en lue fra Cubus til 149. Så med noen ting handler det om prioriteringer.
   Det jeg likevel syntes er værst er ikke prisen på disse plaggene, men det at de har ekte pels. Om en mor (eller var) velger å ta et standpunkt og bruke ekte pels, til tross for at de vet historien bak er en ting, men når ungen på 4 blir ikledd ekte pels er det noe som skranter, et barn burde ikke være tvunget til å fronte en slik industri. Bare min mening da 🙂

  80. Vet du hva. Det handler ikke om økonomi, men om holdninger og fornuft. Jeg har bedre råd, men bruker mindre penger på klær og dill nå som voksen mamma enn da jeg var ung mor selv. Nå ser jeg mer verdien av å bruke det jeg har ekstra på å betale ned bolig, finne på noe hyggelig med mann og barn. Sørge for å ha en solid buffer i tilfelle det skjer noe uventet. Ikke minst gi til noen hjertesaker.
   Jeg handler klær, noe merkeklær, mye kvalitet, men følger med når det er salg og prioriterer feks å bruke penger på klær som har en funksjon, holde tørr, varm, puste osv. Men handler også klær på de store kjedene uten å skamme meg.
   Jeg vil si at man gjør barna sine en støre tjeneste hvis man handler fornuftig og heller setter inn penger på konto så de heller får litt drahjelp den dagen de skal ut i verden på egenhånd å gå skole eller kjøpe seg en bolig, enn å gi dem feks luer og jakker til tusenvis av kroner.
   Men forøvrig, å bruke feks 500kr på en lekker fin dress til babyen er greit. Jeg er tilhenger av å støtte norsk design og godt håndtverk. Så betaler gjerne i dyre dommer for håndstrikkede selbuvotter, mariusgenser ol.
   Har selv skapet fullt av ulvang, kari traa, Bergans osv. Ungene får sko til rundt 1000lappen paret til vintersessongen for å holde føttene tørre og varme.

  81. Du er så evig tett i hode! Går du å kjøper dress til 5000 til 1 åring som knapt klarer å gå? Feks!!!! Nei en dag bloggen din går dunken har du ikke råd! Du jobber jo vel ikke?? Skjerp deg! Hm klærne er døds fine og gode. Og ullen fra Cubus er bra! For f meg gi deg!

  82. Har ofte sett du legger ut innkjøp fra feks hm og lindex, så dette innlegget ble litt for dumt, synes nå jeg. De fleste foreldre kjøper kvalitetsullklær og yttertøy. Jeg handler mye merke klær til barna mine fordi jeg kan og har lyst. Dem har også mye tøy fra billigkjeder, det viktigste er at klærne er komfortable og passer årstiden. Jeg har en gutt på 16 mnd og en jente på 2,5 mnd. Før snuppa ble født kjøpte jeg mange kjoler for 300-500 per stykk. Hun rakk ikke bruke alle en gang. Vanvittig idiotisk dumt og bortkasta penger!!.. Man er ikke nødvendigvis en bedre mor/foreldre om man kjøper merke klær eller hm klær, herregud, blir for dumt. Synes folk kan kjøpe det dem vil uten at andre skal bry seg

  83. RANNVEIG HEITMANN BOTTOLFSEN
   Inntekt: 108 070
   Formue: 1 125
   Utlignet skatt: 0
   JA for du er jo virkelig rik, Smart Rannveig. SMAAAAART!!!

  84. Lille lam og de andre klærne du kjøper er ikke merkeklær. Merkeklær er stella mc cartney kids, gant, babydior osv. Jeg kjøper masse gant, reima, ticket to heaven, molo, joha, kivat, hust and claire osv men jeg føler ikke at det er merkeklær!

  85. Jeg bare følger opp for å statuere et eksempel:
   THERESE CHARLOTTE MARGRETHE NIELSEN
   Inntekt: 530 716
   Formue: 61 986
   Utlignet skatt: 278 767
   CAROLINE BERG ERIKSEN
   Inntekt: 547 095
   Formue: 0
   Utlignet skatt: 180 680
   Så tror kanskje du skal rulle inn heretter!

  86. Huff.. Ro litt ned på brunkremfaktoren og billig påkledning til deg selv (og nei nå snakker jeg ikke om prislappen) før du prøver å virke luksuriøs og rik.. For det blir bare for dumt.
   Alle oppegående mennesker som der unge jenter sminke og kle seg slik du gjør tenker bare en ting: white trash! Om du egentlig vet hva det betyr da.
   Jeg hadde dessverre ikke vært misunnelig på hverken deg eller dine barn om jeg fikk betalt for det engang. Og med min inntekt tror jeg nok heller aldri det blir nødvendig:p
   Så som flere over her skriver, skaff deg en utdannelse og en trygg fremtid for dine barn! Det er noe de har mye mer glede av om 15 år, enn en mor på NAV som kan sitte å mimre tilbake til den tiden de var 1år og hadde en kjole til 499:p som virkelig ikke er mye for et klesplagg engang

  87. Blir flau når jeg leser hva du skriver, eneste grunnen til at jeg er inne på bloggen din er for å få meg en god latter! Du er ikke voksen nok til å forstå så mye i livet ennå. Sier seg litt selv at du ikke er en god mor når du gjør barna dine så bortskjemte. Jeg selv er gift, har 2 barn, eget hus, bil og gjeld! Jeg tjener utrolig bra, men jeg kjøper ikke sååå dyre ting til barna fordi dem fortjener det. Jeg som jobber innen bv,tjenesten vet hva dette kan gjøre med barna.

  88. Noe av det du skriver er jeg vel ening i. Har en datter som kun er en uke eldre enn din, å hun har alt hun trenger å mer, vi har råd til å kjøpe det flotteste man får tak i, men jeg har alltid vært pris bevist å flink med penger. Jeg har ullundertøy fra lille lam og h&m. Ull er faktisk ull og bomull er bomull, ikke galt i å kun handle på h&m heller. Jeg elsker datra mi over alt på jord å har penger til å gi hun det dyreste, men gjelder å bruke hodet:)

  89. Barn er blitt enkelte foreldres nye statussymbol i Norge!! Merkeklær er ikke det samme som kvalitet!! Jeg har økonomi til å kjøpe masse merkeklær, men gjør det bare av og til!! Dessuten har jeg enebolig, bil og formue, dvs ikke gjeld!! Bruk hodet, det er fortsatt lov!!

  90. Du er tydeligvis opptatt av “status” på klesfronten, men leier leilighet gjør du. Hva med å være litt fornuftig og heller bruke pengene på egen bolig?

  91. Dette kommer liksom fra deg som for en tid tilbake klikka på både min og andre sine kommentarer om at vi ikke var misunnelig på deg fordi vi har hus og bil og god lønn o.l.. Da skrev du noe som at penger og ting ikke har noe å si, så lenge man gir barna kjærlighet. At barna ikke bryr seg om ting. Og nå sier du mot deg selv -igjen. Nå mener du plutselig at hvis man vil det beste for sine barn så kjøper man dyre ting. Jeg er forvirret, hva mener du egentlig?
   Og en annen ting, “takk” for at du hele tiden hever deg over leserne dine og hakker på dem og kaller dem for misunnelige og sjalue. Fortsetter du å si sånne ting tror jeg du mister mange lesere.

  92. Hahahha. Du beviser bare gang på gang hvor dum du egentlig er. Dette innlegget er så dumt at jeg vet ikke om jeg skal le eller grine. Du sier at du handler merkeklær. .really? Har aldri sett barna dine i babydior, gant, burberry eller lignende. De klærne du handler har kvalitet. Selvom kvalitetsklær er dyrt, så betyr ikke det at det er merkeklær du kjøper. Blir for dumt, rannveig. Hold deg til rosablogginga, “seriøse” blogginlegg er ikke din greie. Cut the crap..

  93. hvor er merkeklæra? hvor blir det av ralph lauren, armani jr, juicy couture, dior, gant, burberry?

  94. Du har jo misforstått hele greia. Klær fra Lille Lam er ikke merkeklær. I artikkelen stod det klær som Gant, Dior, Burberry osv. Hvor er lua til 1600 kr? Hvor er jakka til 6000 kr? Å kjøpe en kjole til 500 kr er jo ingenting! Det er jo en helt vanlig pris. Kjøp heller en kjole til henne for 8000 kr, så kan du si at du kjøper merkeklær.

  95. Haha, no har æ læst aill komentaran neåver her, å kan itj sjå en som e enig me dæ? Bruke aldri å kommenter, men æ må sei æ fekk mæ en go latter 🙂 du e jo så teit at du tru på de du sett å skriv. Koss glede har en baby på nånn mnd av merkeklær? De e vel helst fjortissa som har bynt på ungdoms skolen som ønske sæ sånne klær. Min sønn har klær fra både hm Cubus å kappahl, sport 1 osv.. Han har foresten ingen problemer me å gå i dæm, å fin e dæm vask etter vask.
   Har råd vess æ vil, men prioritere sparekonto (min å gutn) fritid sammen å ting han ønske sæ + huslån! oi, ja æ e aleinemamma me 100% jobb! har eget hus å bil 🙂
   Nei tru itj du ska sette der å værra så høg på pæra, ka du har da? Masse dilldall som itj passe sammen å leid leilighet + e naver?! Verkelig imponert.. Farg håret dett å kle på dæ, skaff dæ arbei å oppfør dæ som en voksen isteden for å lat som du e i overklassen… For de e du itj. Heller gi ungan din nå å værra stolt over når dæm væks te istan for å sjæmmas over mora si som e utbrætta både her å der!

  96. Hei Rannveig!
   Jeg er absolutt enig i at det er viktig å kjøpe klær til barn som vil holde dem varm og holde “vannet” borte etc 🙂 Det blir ofte da at man kjøper “merkeklær”. Ikke pga at de er dyre, men at merkene har et rykte på å være gode klær. Dette gjelder da klær som regntøy, støvler, ullundertøy etc. Jeg ser absolutt ingen grunn til å kjøpe en dyr kjole til 500 kr fordi “merker” er bedre enn billige klær. Dette spesielt fordi barn vokser fort ut av klærne, og dersom man skal bruke mye penger på å kjøpe en kjole som koster 500 kr som de kun kan bruke i 3 mnd- da tenker man ikke særlig økonomisk. 😉
   Jeg ble forresten litt provosert av kommentaren din “jeg kan kjøpe dyre klær fordi jeg har RÅD til det”. Jeg vil derfor spørre deg om noen flere spørsmål; Eier du din egen leilighet/hus? Eller leier dere (som innebærer at leieavtalen kan avsluttes, og man må ut å finne seg noe nytt- altså utrygg fremtid)? Har du masse penger i egenkapital til hus? En stor bufferkonto dersom noe skulle skje?
   Tar du utdanning som kan gi deg en inntekt resten av ditt liv?
   Jeg har selv kjøpt leilighet med min kjæreste og helt ny bil for at våres fremtidige barn skal ha det tryggest mulig når vi kjører. Vi har mye penger på sparekonto og BSU som en sikkerhet dersom noe skulle skje og når vi trenger å kjøpe en større bolig. Til tross for dette, vil jeg sannsynligvis aldri kjøpe en kjole til mitt barn for 500 kr bare fordi det er “merkeklær”.
   Så jeg vil derfor påstå om du ikke eier din egen bolig der all lån er nedbetalt, en trygg bil som er nedbetalt, en bufferkonto med en høy sum stående på, en inntekt som kan forsørge deg og din familie til man havner på gamlehjem, at da har du IKKE RÅD til å kjøpe merkeklær for 500 kr.
   Eller så prioriterer man feil!.
   Barn er dessuten ikke utstillingsdukker- prioriterer heller å spare til dem slik at de kan komme seg tidlig inn på boligmarkedet, sertifikat etc. De vil sette mer pris på det enn å ha brukt merkeklær som barn..:-)

  97. Vi har også god råd med solide jobber – og vil også barna våre det beste. Og hva er det beste? Jo – å lære dem at man IKKE må ha det fineste og dyreste av alt, å være takknemlig for at vi har alt vi trenger og å dele av vår overflod i stedet for å bare tenke på oss selv. Synes ofte du sier mye fornuftig, men i dag skuffet du!!

  98. Har ikke settt mye merkeklær på ungene dine. Kjole til 499 er vel ganske standard. Merkelig innlegg. Ute etter å provosere og dermed klatre litt på topplisten nå?

  99. Skjønner godt at du ikke kjøper ullundertøy på hm osv, det ville ikke jeg gjort heller. Det blir som å kjøpe en sportsbh i billigbutikk, den gjør jo ikke jobben sin! Men når det kommer til klær som ikke har noen spesiell “Bruk” Så kjøper jeg klær hvor som helst om det er fint. Har kommentert stygt til deg før, både anonymt og med mitt eget navn, men dette imponerte meg faktisk veldig. Kudos til deg!

  100. Over 1000 følger som har slutta å følge deg på instagram. Du tok opp LÅN FOR Å FÅ DEG MELON PUPPER. Hahaha dæven så SYKT!!!!!!!!!! Luksusfella next.

  101. Nå klarer jeg fakrisk ikke å la være å komentere. Leier en bitteliten leilighet hvor datteren kun har en liten krok.. Et hjem det iallfall ikke oser god råd av.. Utseende og egne klær som ei billig tøs.. Og helt vanlige klær til barna.,, hva er det du skryter for??? Hadde jeg vært deg hadde jeg prioritert annerledes….. Men vi er forskjellig. Heldigvis.. Bor i en forholdvisvis ny enebolig hvor mine to barn har vært sitt rom, fulltidsjobb og er alene.. Mine barn har det de trengervog myyyyyyye mer enn det. De er kult kledd og blir oppdratt av en mamma som lever med begge bena godt plantet på jorda og som ikke legger ut bilder av halvnakne pupper hver eneste dag for å få litt oppmerksomhet…

  102. Kan dere alle være så snill å slutte å bruke “lille venn” i kommentarene mot Rannveig som en hersketeknikk? Det er utrolig pinlig å se på, for det er åpenbart at en ønsker å fremstå som nedsettende.

  103. Så det du sier er: kjøper man ikke merkeklær til barna sine, så er man dårlige foreldre? Og hvis man ikke er enig med deg, eller kommer med kritiske kommentarer, så er man sjalu?
   Jeg tjener godt, men kjøper ikke merkeklær for det. Jeg kaster ikke om meg med penger bare for å kjøpe den dyreste ullbodyen. Når de billige er like gode.
   Jeg ønsker å lære mine barn at man ikke må kjøpe de dyreste tingene for å være lykkelig. Gjenbruk står høyt hos oss.
   Jeg syns det er skremmende at du som toppblogger kommer med slike påstander.

  104. Unnskyld meg, men trenger alle dere å legge igjen dritt her. Hvis dere har egne barn burde dere skamme dere. Sitter å skriver sånt til Rannveig. Det er jo dere som burde skamme dere. Som er et ganske DÅRLIG forbilde for deres barn. Dere kan vel slenge dritt til andre, eller ikke i det hele tatt!? Det er greit at dere har så jævlig mye dårlig å si, men dere trenger vel ikke si det. Hvordan tror dere at det hadde vært hvis dere hadde en blogg, var mamma, og mange slengte dritt til deg. Tenk litt på det!!

  105. Marthe KJ: DU burde skamme deg. du kommer jo med drittkommentar selv, skriver at alle som har barn her er dårlig mødre. hva slags rett og grunnlag har du til å si noe sånn?

  106. Jeg synes det er greit å kjøpe ett og annet av merkeklær.. men de fleste klær blir rett og slett kjøpt på “billig” kjedene.. trur det er viktig å lære barna at merker ikke har noe å si, det som har noe å si er at klærne er fine ( selvom vi har hatt råd til merkeklærne).. å ungene verken fryser eller har noe vondt av det 🙂 trur det er viktig å lære neste genrasjon om hva som betyr noe her i verden, merkepresset begynner allerede i barnehagen og det er forferdelig 🙁

  107. Nå syns jeg du var litt dum.. Alle vil jo det beste for barna sine, vil jeg da tro. De merke klærne dem snakker om er jo MERKE merke klær. Ikke barne klær som er bare litt dyrer Pga kvlaliteten.

  108. Det beste for barna?? Så de barna som ikke får merkeklær har det ikke like bra? har ikke like bra foreldre? Herregud ass! Kjærlighet er viktigere enn en jævla dyr jakke!

  109. Når jeg leste dette innlegget var den første tolkningen min at hvist man ikke kjøper merkeklær til barna sine så elsker man dem ikke? for hvis det er det du mener så er det kvalmt. Det kommer jo ann på økonomien + barn er små og vokser fort, da er det mer lønsome å kjøpe en kjole til 200 som varer i to måneder en en kjole til 800 som varer like lengere. og nei de mødrene var nok ikke bitter på deg for du hadde råd og det var nok ikke for at de ikke hadde råd, det handler mest sansynelig om måten du fremstiller deg med hva du kjøper og hvordan du skryter av det. Jeg syns du gjør en fantastisk jobb med å oppdra to barn men du burde endre synet ditt på merke klær 🙂 for jeg blir veldig frustrert av måten du fremstiller situasjonen på.

  110. Mitt barn på snart 6 år har får det meste bare fått “billige” klær. Å mitt barn på 2 har fått arve de klærne som ser like hele ut. Jeg kjøper klær jeg syntes er fine å er behagelige å ha på seg. Jeg har penger til å kjøpe dyrere klær med et kjent merke, men hvorfor skal jeg det da jeg finner klær som er like fine,behagelige å holder varmen som de klærne med et merke på? Jeg legger heller av de pengene jeg har til aktiviteter og andre ting til barna.

  111. vent til barna kommer nærmere tenårene du. Når begge barna blir mer bevisst på hva slags klær de går i, gjerne vil bestemme selv og gjerne vil ha alt det andre har. På den tid er nok bloggen er lagt ned og du må ut i en normal jobb. Da skal jeg love deg at pengene får en annen verdi. For du vet vel at barn blir litt dyrere og mer krevende med årene? Så, en vakker dag må du nok bite i det sure eple å innrømme at merkeklær ikke er en prioritet i hverdagen. Heller ikke viktig. Husk også at når barna blir eldre og forstår mer så er det meningen at du skal være et forbilde for dem. Det er viktig å vise barn de riktige verdiene her i livet.

  112. Det er vel ikke sånne klær det er snakk om? Jeg kjøper heller ikke ull og div. annet på HM. Men når det snakkes om merkeklær så var det jakker til 5000kr og luer til 12-13 hundre.. Jeg personlig mener at det går en grense, selvom jeg mer enn gjerne kjøper en ulldress til 500kr til lille jenta mi..

  113. Haha ungene dine kommer til å bli mobbet så jævlig.. Ikke pga klærne men pga at dem har en så DUM og “deilig” mor.. Hahahahahah så får vi se hvor mye bedre “merkeklærene” dine er for barna i den situasjonen.. Hahahaha Norges dummeste bloggmor..

  114. Du et klar over at du faktisk kritiserer de som IKKE kjøper merkeklær til barna?! Så de som ikke kjøper dyrt tøy, vil ikke det beste for sine barn?? Tull! Jeg har to barn å de klarer seg kjempebra med tøy fra såkalte “billigbutikker” som HM, Cubus, Lindex osv osv! Å jeg vil også mine barn kun det beste! Du provoserer!

  115. Det er jo klart at merkeklær er bedre kvalitet i mange tilfeller (ikke alle), og ingen skal kunne si at du ikke kjøpe merkeklær til barna dine om du vil. Men små barn vokser veldig fort ut av sko og klær og da er det mye unødvendige penger brukt, med mindre klærne skal gå i arv. Det tror jeg du skjønner òg. I tillegg er det surt vist du bruker 500 kroner på en bluse til barnet ditt, hun/han søler på det og den ikke blir ren igjen. Men igjen, det er opp til hver enkelt om de vil kjøpe merkeklær til barna sine og verken du eller noen andre fortjener å få kritikk for det 🙂

  116. Nei, dette var håpløst synes jeg. Du mangler en del nyanser i din egen modning, siden du klarer å tro det du selv skriver her. Jeg synes synd på “statussymbolbarn”. Det finnes mange ulike typer rikdom her i verden. De som er rike på “alt” – DVs både på materielle goder, kulturelle goder, gode indre verdier osv – de bryr seg virkelig ikke om merkeklær. De vil heller vise at de er miljøbevisste og tar ansvar. At de ikke er selvdiggende klyser som er stolte av at de “har råd til ting” de har gjort lite for å fortjene. Gode folk oppdrar barna sine med gode indre verdier som den første prioriteringen. Ikke status gjennom dyre ting. Hvis du fks snakket om å kjøpe fairtade fordi H&M bruker barnearbeidere, da ville jeg ha sett annerledes på dette. Men du viser at du virkelig er umoden, unyansert og ikke har gode verdier å levere videre. Enda…. får håpe livet får deg inn på bedre tanker etter hvert!

  117. 499 for en kjole var jo grisebillig da. Jeg går for ordentlig merkeklær til mine barn, gir lett 2000 for en kjole til lillegull . 🙂

  118. Å si at dyre merkeklær er best blir HELT feil! Mye som er bra selv for liten pris. Selv om man vil det beste for barna sine trenger ikke det si at man skal kjøpe kun dyre klær, hvert fall ikke når de er så små. Jeg mener det blir fortere feil for barn om de kun skal ha det dyreste og “beste”.

  119. Man får utrolig mye bra klær med GOD kvalitet for en billig pris til små barn. Jeg ble rett og slett irritert når jeg leste dette.

  120. Jeg syns det er helt greit å kjøpe merkeklær til barna. Som en ordentlig varm vinterjakke eller vintersko. MEN.. når jentene i 2. klasse på skolen kommer med michael kors merkeveske til å ha skolebøker i, da syns jeg det ble litt drøyt.

  121. Skulle tro voksne mennesker hadde sunnere hobbyer enn å diskutere hva en fremmed 20åring bruker pengene sine på… fantastisk

  122. Jeg har jo ikke barn selv, men til meg selv har jeg min egen mening rundt dette. For dette gjelder for os voksne også, ikke sant? Nå har jeg ikke så god økonomi som du har og jeg har aldri skjønt poenget med merkeklær. Så lenge plagget ikke er laget av pels, noe jeg er sterkt imot for både meg selv og andre. Jeg blir kanskje veldig provosert når jeg ser eller leser folk som kjøper klær med ekte pels. Når det gjelder ull, så er det for meste ulla til dyrene godt behandlet uten at dyrene er mishandlet, men så finnes det dessverre noen som gjør det. Jeg synes det er så vanskelig å vite, men jeg bruker ikke så mye ull siden jeg bruker boblebukse eller noe hver gang jeg skal ut en tur. Det jeg ikke skjønner med merkeklær med barn er at dem vokser jo fort ut av det? Da synes jeg på en måte at det er bortkastet 🙂 Men sko og yttertøy mener jeg burde være i god kvalitet 🙂

  123. Hvordan kan Rannveig’s forelder kompetanse baseres på hvor mye penger hun bruker på klær til barna?
   har hun råd til det så ser jeg ingen problem, så lenge barna ikke lider noen nød så ser jeg ikke vitsen å kritisere hennes pengebruk eller utseende. Det har ingenting å gjøre med hvordan mor hun er for barne sine.
   Ja, jeg vet at hun har noen usmakelige kommentarer og måten dette er skrevet på er et av de, alle vet jo at det er bare for at hun skal opprøre folk og få flere lesere av bloggen.

  124. Så uttalelsen din via altaposten.no.
   hvis du tror det kommer ut av misunnelse, vil jeg tro du tar feil, barn er til tider veldig kyniske mot hverandre og enkelte blir utestengt fordi de ikke har de samme “merkene” som resten av ungene. du kan benekte det så mye du vil men det skjer hver dag hvis man åpner øynene litt….
   Har selv ei lita datter på snart 2 mnd nå, kommer ikke til å kjøpe “merke” klær til henne før hun blir gammel nok til at hun er stor nok til at hun ikke vokser ut av klærne på et halvår, rett og slett bortkastede penger. Når hun er gammel nok kommer jeg fortsatt til å finne klær som holder litt men kommer aldri til å kjøpe hverdags klær til et barn som koster flesk. nei da skal hun få noe moderat som er overkommelig i pris, og som hun kan løpe rundt i uten å bekymre seg for at hun ødelegger den svindyre jakka. Takk for meg, og tenk litt mer gjennom situasjonen før du kommer med slike uttalelser

  125. For og si det sånn, du har ikke økonomi til og kjøpe disse merkeklærne… Godt de er på salg mye av det! Bedre og være ærlig vettu og ikke drive og juge så mye!

  126. Kvantitet, ikke kvalitet – det er det inntrykket jeg har av deres garderobe. Du bruker nok mye penger på klær, men ikke fordi de er dyre 😉 Men snilt av deg å forsvare en gruppe mennesker du ikke er en del av. Det er godt at noen også tenker på de rike og ressurssterke i samfunnet 🙂

  127. Særiøst, du burde sjekke hodet ditt, tviler på du finner noe der.
   Du må gjerne trøste deg med at andre er missunnelig, om det hjelper deg og dine syke meninger. Men tro meg, vi som har god økonomi, vi har ikke behov for å vise at vi har det… De som virkelig har penger, trenger ikke bekreftelse på at vi har det.. Det å kaste ut missunnelses kortet, er så patetisk, hvem i all verden skulle missunne deg??? Nei kast bort pengene dine på dyre klær til barnet ditt du, i steden for å spare det til barnet dit og gi det trygghet… Mine barn er så nydelige i seg selv, at jeg trenger ikke bruke de som utstillings dukker og kleshengere.
   Grow up!

  128. Dette innlegget er jo helt på trynet.. Er ikke ofte du har lagt ut dyre klær på bloggen din. wow du går innom barnashus,bare barn og de butikkene og kjøper ull i dyre merker, som hust and claire . Syns ikke det er så forferdelig dyrt ull jeg. Har ikke sett at du har så mye dyre klær til dine barn. Masse av det du har lagt ut er ifra H&M og ihvertfall når du gikk gravid med Emma. Bare klær fra h&m . Jeg liker de butikkene, men selv så handler jeg mest på kapphal , name it og cubus og bare barn inni mellom. Yttertøy og ulltøy forstår jeg godt at folk bruker penger på for det gjør jeg selv akkurat det samme med sko. Men forstår ikke vitsen med og kjøpe dyre klær hver mnd når de små vokser så forferdelig fort. Når mine barn blir større og ikke vokser så forferdelig fort kommer de nok til å få dyrere klær på enkelte ting..
   Men Rannveig hadde ikke du vært på topp listen hadde du aldri hatt så mye råd til og kjøpe all de ”dyre” klærene til ungene dine. For i den virkelig verdens så koster det en del og leve. Til og med jeg som er yngre enn deg eier hus med min kjære så ting må begrense seg da …
   Jeg syns virkelig du burde har skrevet et litt bedre innlegg ang dette, jeg liker bloggen din kjempe godt ellers..

  129. Du vet vel at klær fra lindex, Cubus og h&m er like bra og mange ganger bedre enn de dyre merkeklærne?! Forskjellen er at på billigbutikkene selger de sine egne merker. Det er ingen mellomledd som skal tjene på salget. Det er derfor de kan selge klærne sine så billig! Flere ganger har h&m sine regndresser eller ulltøy vunnet i tester over for eksempel helly Hansen!! Dessuten så står de faktisk nede i Bangladesh å syr Cubus-jeans side om side med levis… Men når det kommer til misunnelse så tror jeg deg. Jeg tror også at de fleste som kritiserer og legger seg i andres valg og vaner er missunnelige.. Typisk nordmenn!

  130. Jævla idiot, det er på grunn av sånne som deg at folk med penger blir stempla som arrogante, kjepphøye drittsekker.. ta deg sammen og slutt å tro du er mye bedre enn alle andre bare fordi du har penger

  131. Kom med ralph lauren, louis vuitton, gant, burberry o.l så snakker vi merkeklær 😉
   btw, de som faktisk hadde hatt råd til å kjøpe slike klær til barna sine ville aldri skrytt av det på nett, lite tips.

  132. gleder meg til de ungene dine blir en 13-14+++ hehe håper du har god råd. vil gjerne lese bloggen din da……..

  133. Kommentarer som handler om et program vi alle vet navnet på kommer ikke gjennom spam-filteret.. Haha;) diskutere klær med noen som har stilt opp her.. Seriøst ?

  134. De aller fleste klær er merkeklær. tom de fra HM :))) Ungene kan være like fin klær fra HM/CUBUS osv. Klær fra HM er god kvalitet. Faktisk har jeg opplevd man har testet klær til småbarn
   og at pris og kvalitiet henger sammen. Flere ganger har utedresser som er billige kommet ut som
   best i test :))) Jeg kjøper billige klær til mine barn og jaggu har de ALDRI blitt mobbet for
   klærne sine. De har fått skryt både fra venner, på skolen osv at de er kledd i siste mote :))
   Du burde hellere være gode forbilder for dine barn i stedet :)))

  135. Du kan ikke være helt vel bevart!!! Og jeg håper, jeg håper, at du vil tjene fett på den her bloggen framover, for jeg tror du vil merke at med denne vanen du har for de stakkar barna dine, vil koste deg enormt mye, for de vil ikke bli så rent lite krevende oppgjennom årene. Så kanskje du skal tenke litt fremover å skaffe deg litt mere utdanning og en mer intelligent jobb så du kan leve opp til din fantasiverden….kanskje?
   Og misunnelig??!! Har mere å leve for og være stolt over jeg ja om jeg ikke skal være misunnelig på ei som fremstiller seg som ei hjernedød bimbo og skjemmer seg selv så voldsomt ut som du gjør.
   Prøv å gi barna dine andre verdier i livet enn merkeklær, d vil du komme lengere med!!!
   Skjemmes litt av at jeg nedlater meg å skrive dette, men jeg bare måtte!!!!

  136. Noen prioriterer å kjøpe klær med dyr merkelapp til barna sine. Andre vektlegger å gi barna gode verdier og gi barna sine god selvtillit. Det kan ikke kjøpes for penger… det må gode rollemodeller til…

  137. Er du rett og slett dum, synes synd på deg.
   Er du klar over hva du skriver, så du deg selv på tv?
   Kan jeg spørre om du har fullført barneskolen, antar at du ikke har fullført ungdomsskolen.

  138. Hahahaha jeg dauer.
   Du har jo ikke ” merke ” kler til barna dine??? Du har uttalt deg om noe du ikke har peiling på, ikke dette diskusjonen dreier seg om, du er jo helt på vidda..
   Om du handler klær utenom H&M, Cubus osv… Så er ikke det ” merke ” kler, eller spes dyre kler… Teamet er jo ikke Reiam dresser til 1800, men dresser til 5000, skjerf til 1600 osv, med kjente designer navn på…
   De fleste foreldre kjøper kvalitets klær til barna sine, som tåler mye og best for barna… Men det er jo ikke pga merkene…
   Bare det å uttale seg, når du har missforstått hele poenget, flaut.
   Hvis meg en person i norge som er missunnelig på deg, tviler på du klarer.
   Tviler ikke på du er en god mor, og det er trist at må kjøpe deg selvtillit.

  139. Du er en skam for Norge og unge mødre rett og slett! Du er ikke skikket til å ha barn
   spør du meg!! Stakkars dine foreldre som sikkert skammer seg over deg..

  140. hahaha, idiot….folk har ber ting å bruk pæng på!
   at det e merkeklær betyr ikke at det allti treng å vær bæst lille venn :*

  141. Kan noen få lagt dette gale jamjåte monsteret i jern så fort som mulig?!!
   Du er du dummeste menneske jeg noen gang har sett og hørt om i hele mitt liv!!

  142. Kom deg tell hælvette ut i jobb å tjæn pæng du åg så kanskje du får øyan opp. Lev av ein blogg som informer om ka du spis tell frokost å provoser med mærkeklær til barn. Det e onga så ha laga de kleian du flæska ongan dine med. Ta å svælg ein dynamitt

  143. Så klart vil alle foreldre det beste for barna sine, og at de skal ha det beste. Det er bare utrolig frustrerende når et voksent menneske – en mor – ikke klarer å se hvor utrolig mye penger hun kaster rett ut av vinduet. Jeg tror nok ikke at det handler like mye om at folk er misunnelige, men mer at det er utrolig irriterende at du uttaler deg om en slik sak; det virker ikke som om du kjøper “merkeklær” i den forstand. Det er jo ikke sånn at ungene dine sprader rundt i Chanel og Dior heller. Den pågående debatten omhandler langt dyrere ting enn de du kjøper til dine.

  144. Hver gang jeg har vært inne her har det jo bare vært bilde av H&M klær… menmen.. Ullklær fra cubus er jo like bra som ullklær fra Janus for eksempel.. Mine barn har hatt fra cubus og sparkjøp hele tiden.. og ALDRI vært kalde…Jeg har jo selvfølgelig kjøpt dyre klær til mine også, meeen jeg kjøper også klær fordi jeg syns det er fint.. Om det er en fin kjole på H&M kjøper jeg den.. Tror ikke ungen bryr seg om det er merkeklær.. Så lenge barna er rene, har rene klær og er fornøyde må jo dette være bra nok… barn som vokser på opp med foreldre som tenkte sånn blir snobbete, og velger til slutt ut venner ut fra klær… Mine barn har aldri ødelagt sine klær som er billig, samme om de har lekt ute eller inne. Og om de blir litt slitt gjør det jo ingenting, fordi vi kjøpte det så billig at vi kan kjøpe et plagg til, kanskje 4 til prisen av en vanlig rosa teskjorte fra et dyrt merke..

  145. Tenk over hvilke signaler du gir, ikke bare samfunnet, men barna dine. De blir sterkt påvirket av sine rollemodeller (i dette tilfellet DEG). Barn har i all tid vokst opp UTEN noe som het Ralph Lauren, Gucci osv osv, og disse barnene har klart seg strålende!!!
   Hvordan blir det fremover? Er vi blitt så dumme at vi bruker 1600 kr på et skjerf de vokser ut av etter 2 mnd istedet for å sende penger til land som faktisk trenger det? Kvalmt asså……

  146. Mått bla langt ned for å legg igjen en kommentar, nemlig bare for å fortell dæ at du e hjernedød. forhåpentligvis les du kommentaren 🙂 du e en sann skam for norge.. eller, kloden*

  147. Hadde jeg hatt unger så hadde jeg ikke brukt mye penger på klær når jeg kunne fått like fine men billigere klær. Annet er jo bare dumt. Klær blir ikke bedre fordi de koster mer og har et spesielt merke på seg. Noen plagg kan det være tilfelle med, men også motsatt (at enkelte billigere klær er bedre) Jeg mener at om en har så mye penger mellom hendene så burde en heller bruke pengene på de som ikke har noe. Tenk på hvor mye bedre du hadde fått det om du hadde kledd opp et barn som ikke har stort å gå i. Finnes flust av dem her i verden dessverre.

  148. Du handler klær for mange 1000
   Og jeg som er tidligere butikksjef i mange rimibutikker og flyktning i England
   Får ikke rettighetene mine!
   Men men
   Bare noe jeg tenkte på
   Mvh Erik Ribsskog

  149. Hei!
   Jeg tenker at det er ikke så viktig hva slags merke klærne til barna har, så lenge merkene er godt kjent, du har mulighet til å sjekke det opp (for å se hva andre mener om dette merket) og at klærne er slitesterke og holder en god stund. Og det kan være både H&M, Cubus eller butikker med litt stivere pris. Du trenger ikke merker for at klærne skal være gode 🙂

  150. Jeg handler klær på fretex og på cubus. Jo billigere jo bedre! Det er klart at en legger litt mer penger i det tøyet de skal ha på seg ute.men til de begynner å få en mening selv om hva de liker så kjøper ikke jeg et eneste plagg som koster mer enn 200 kr. De vokser fort ut av det så ser bare IKKE poenget!

  151. Dette blir for dumt, du skriver at du kjøper dyre klær fordi det er det beste for barna, men du har alikevel pynt hjemme fra Nille?! Det er jo en billigkjede, det kan da ikke være noe bra for dine barn?! Siden du er så opptatt av å ha det sååååå dyrt og flott fordi du har penger til det mener jeg det er litt rart at du også har så mye billig ellers!

  152. Jeg blir mektig provosert av ditt syn på livet. Og nei, jeg har hverken dårlig råd eller er misunnelig på deg på noen som helst måte. Jeg blir oppriktig fortvilet over at dine holdninger og meninger faktisk er så populære blandt den norske befolkning at du kan leve av dette hjernedøde sprøytet ditt. Jeg håper inderlig at alle de unge jentene (for jeg regner med de fleste som leser bloggen din faller i den kategorien) har fått kulturell kapital og vett nok til å forstå at det finnes “andre veier til Rome”.

  153. Hei!
   Jeg tror det er tre ting man bør hugse på når en kjøper klær til barn:
   Kvalitet og stoff: babyhud er sensitiv, og større småbarn trenger slitesterke klær. Velg kvalitet og stoff deretter. Ikke la deg lure av merkelappen;)
   Hvem har laget klærne: Klær til barn bør ikke være laget av barnehender! Klær bør heller ikke være laget av underbetalte voksne som jobber under elendige arbeidsforhold. Til slutt, vi bør lære barna våre å respektere dyrevelferd.
   Klima: vi bør tenke på fremtiden til barna våre, da bør vi også tenke på hvor mye det kostet klimaet å få laget og fraktet plagget til Norge.
   Noen ganger må vi betale mer for at barna skal ha det bra,og for at vi skal skape en god klode for våre barn. Det bør vi tenke på når vi handler.

  154. Om en kjøper merkeklær eller ikke har ingen sammenheng med at en ønsker “det beste” for barna sine. Mange ganger kan de billige produktene være vell så gode og noenganger bedre en mye av det som har “riktig merkelapp” Et år var den billigste park-dressen fra coop den som var best i test og danket ut dresser som var langt over dobbel pris. Det merkestyret synes jeg er et stort tullball og jeg kjenner det provoserer meg til de grader. Jeg kjøper klær jeg synes er fine og klær som holder barna varme og gode, om det er et “riktig” merke eller ikke kunne ikke brydd meg mindre.

  155. Jeg er litt uenig med deg Rannveig. Det er mye mobbing av akkurat dette slaget. Unger som ikke har merkeklær eller har foreldre som kjører de fineste bilene etc. Det er vel dette man bør unngå? Du hjelper kanskje dine unger, men øker samtidig mobbingen til de barna som ikke har “alt”. Husk at lykke ikke nødvendigvis kan kjøpes for penger. Jeg kjenner ei som har rike foreldre, hun får alt hun peker på nesten. Men de selv har ikke ordentlig tid til henne. Er hun ordentlig lykkelig? Meningen bak dette innlegget er ikke at det er enten/eller. Man kan kjøpe fine ting til barna sine og fortsatt ha tid til de, men husk også – at det kan folk som kjøper ting fra HM og Cubus ha til sine unger også. Ord og kjærlighet er bedre enn pris, og jeg ville valgt “fattige” foreldre og dårlig klær ovenfor merkeklær anyday. Jeg har selv gått med alt. Fra klær fra HM til merkeklær. Jeg er midt i mellom, så jeg er ikke fra foreldre med “dårlig” lønn. Men jeg ser i hvertfall perspektivet på ting. Når det kommer til mobbing er dette uakseptabelt!! En annen jeg kjenner ble mobbet siden foreldrene kjørte en ikke så altfor fin bil. Du mener at dette er riktig?

  156. Første gang jeg kommenterer her. Synst du får unødvendig mye kritikk her inne, for det lyser av deg at du er veldig stolt og glad i barna dine. 🙂
   Ang dette med merkeklær så er jeg helt enig i det du sier. Kvalitet er noe man må betale for. Jeg og min kjærest studerer fremdeles og har valgt å kjøpe bolig midt i byen, så vi har ikke så mye å rutte med, så mye av klærne til snuppa vår blir kjøpt på “billigkjedene”, men ull, vinterdress/jakke/hue ol og vintersko bruke vi mye penger på siden vi av erfaring vet at det er reima etc som er det beste for vårt brukt. Når vi er ferdig utdannet om 2 år så bli det nok kjøpt klær med bedre kvalitet. 🙂

  157. Synes det er fint for deg og dine at du kan kjøpe merkeklær til barna dine.
   Men kan ikke la vær å tenke på hvilke verdier du gir videre til dem og andre unge jenter som kanskje har deg som forbilde. Det er ikke sikkert dine barn vil har så mye å rutte med, når de blir voksne. Hva vil da være viktigst, barna som er ulykkelige fordi de ikke har råd til å kjøpe ” rett” bukse eller lykkelige med det de har og klarer seg bra.
   Det handler egentlig ikke om merker, men hvilke verdier man gir videre til barna sine.

  158. Men jeg har ingenting i mot deg altså Rannveig! Titter innom bloggen din stadigvekk, og syns du virker som en fin person. Og barna dine er jo helt nydelige. Jeg mente ikke å være slem eller noe i kommentaren!:) Du har selvfølgelig lov til å si din mening du og. Håper du har det braa 🙂 God klem

  159. beste for barna? barna legger ikke mereke til det. åsså kommer du her og sier at fatigge mammaer er sjalue? din lille bortkjemte drit! alle har ikke råd til dyre klær som unga vokser ut av etter en månde. det er sånne patetiske mødre som deg som kjøper sånne klær.
   Jeg får alt jeg peker på, men vet du hva? jeg ønsker meg ikke mærke klær! vet du hvorfor? fordi det er helt likt andre klær bare att dem har satt på ett merke.
   åh gud du fortjener et slag!

  160. Æ kjenne æ blir mer og mer sjokkert over dæ, Rannveig!
   Du kan ikke sitte der å si at dem som ikke kjøpe merkeklær til ungan sine, dem e dårlige foreldra!
   Det som kanskje e det verste e at du sitt der og sir at du vil barnas beste, så gidd du ikke å skaffe dæ en ordentlig jobb engang. “Nei, æ gidd ikke å jobbe når æ kan sitte hjemme hver dag å blogge”
   Æ har ikke vokst opp med merkeklær, og æ har det veldig bra! Det at æ aldri gikk med merkeklær, har jo ikke gjort foreldran mine til dårlige foreldra. Tvert i mot, dem e verdens beste.
   Det som gjør dem til gode foreldra, e ikke at dem har kjøpt mæ masse merkeklær, men den omsorgen dem har gjedd mæ! En trygg og god oppvekst, det e det som betyr nå!

  161. Ungene dine kommer til å bli noen bortskjemte møkkaunger… Jeg håper folk boikotter denne idiotiske bloggen slik at du blir blakk og fattig. Mooohahaha!!!

  162. Forsåvidt enig med deg her, tror jeg iallefall. Jeg menet det er viktig med godt utstyr tilbarna i forhold til sesongen, og kjøper kjente, gode, trygge, BARNEmerker til mitt barn i nødvendig utstyr. Om vinteren vil dette si ullundertøy, ull-mellomlag, vinterdresser, vintersko, votter, luer osv. Da går det i reima, nøstebarn, ecco…. Dyrt ja, men det viktigste er at barnet er varmt og tørt. Det jeg ikke skjønner helt er trangen til å kle barn om i Gucci, Prada og sånne merker. Hvilket forhold har barna til disse merkene, og hva godt kan disse merkene gjøre barna som ikke vanlige klær kan? Min datter på 5 har iallefall ikke noe forhold til disse merkene, men jeg kjøper klær som hun syns er fine. Og de finner hun i vanlige butikker.

  163. Barna må få klær de liker, og som er behagelige og holder dem varme og tørre.
   Hva i all verden har det å bety hvilket merke det er ?
   Når jeg ser din blogg, og uttalelser fra flere andre, om hvor viktigt dere synes det er med dyre merkeklær, blir jeg bekymret for fremtiden.
   Skal barn vokse opp å tro at verdien på et menneske skal bestemmes utifra klær ????

  164. For det første er det ingenting som tilsier at dyre designerklær alltid er bedre, enn klær fra billigkjeder. Mye av de dyre klærne du kjøper Rannveig til dine barn er ofte lagd i samme fabrikker og av samme folk som lager klærne til Cubus og Kappahl, osv. Jeg skal være enig at visse ting som Ull og dunjakker, ja ofte er av best kvalitet når man velger det dyreste, eller at det mest sannsynligvis holder over lengre tid. Så hvis man er en voksen utvokst 21 åring som holder vekten og shapen sin, så ser jeg ikke noe galt med å kjøpe en jakke til 10.000 kr, som man kan bruke gjennom flere sesonger. Men til en unge som vokser kontinuerlig, så ser jeg ikke poenget med å kjøpe en dunjakke som i visse tilfeller koster flere tusen kroner.
   Og, du snakker om å skulle gi barna sine det beste og gjøre det beste for dem, vel er det ikke heller bedre å kjøpe en middels god jakke til sine barn og heller putte resten av pengene på en sparekonto, slik at de kanskje kan slippe å pådra seg masse studiegjeld eller boliggjeld. Men for all del, hvis du har råd til å gjøre begge deler, noe de fleste i Norges land ikke har, selv om vi er et av verdens rikeste land, så vær så god, det har jeg ingenting å si på. Men, føler hele debatten din, om å si at dyre merkeklær er bedre enn billige klær er helt tåpelig og si, og viser heller at du ikke har satt deg veldig godt inn i ting, og kanskje burde ta deg en tur til billigbutikker oftere.

  165. Jeg er ikke den m den laveste økonomien men heller ikke den høyeste. Merkeklær har null betydning her i heimen. Vi kler oss i det vi liker 😉 at du bruker mye penger på ungene kan vel komme av dårlig samvittighet? De puppene dine var vel ikke akkurat gratis 😉 tror nok du bruker mer penger på deg selv enn på ungene 😉 hva med å se litt utenfor kassen? H&m har mye fint 😉 og mye av d beste ulla får du kjøpt hos sparkjøp 😉

  166. Har man råd så værsegod. Men det jeg funderer på er hvordan du kan påstå at andre er misunnelige og ville heller valgt å kjøpt merkeklær dersom man har råd?
   Jeg er høgskolestudent og mor, om non få år er jeg ferdig utdannet og vil tjene rimelig bra. Jeg tror ikke jeg ville mistet alle hemninger og kjøpt dyre merkeklær til barna mine kun fordi jeg da kan. Jeg er imot dette hysteriet med at barn skal realiseres gjennom foreldrene sine.
   At du bruker dine barn for å vise at du har råd til slike klær og markerer ditt ønske for at du skal få en viss status. Eller vil ha en form for godkjennelse, anerkjennelse hos andre så er jo det din sak.
   Dattra mi går i billige klær, hun arver klær og det er det ingen skam i. Hun har tak over hodet og mat på bordet. I tillegg har hun sin egen sparekonto som vil bli ganske stor innen hun er 18 fordi jeg prioriterer hennes framtid over hvilke klær hun bruker som snart 4åring.
   Dette er da min mening, men syns ikke det var helt gjennomtenkt at du føyer alle under en kam.

  167. Det er jo vel og bra at du ønsker det beste for sine barn, hvem gjør vel ikke det? Det skal du ha, det virker jo som om du bryr deg om og er stolt av dine barn.
   Men slik du skriver så fremstiller du oss som kjøper billigklær som dårlige foreldre, det er ikke ok!!!!! Barna blåser i om det er merkeklær eller ikke, så lenge de er gode og varme. Jeg ville absolutt ha revurdert min oppførsel, var jeg deg. Barna dine vokser til en dag, synd om de skammer seg over mora…..

  168. Min mann tjener veldig godt, og om vi hadde villet kunne vi ha druknet barna i merkeklær. Men hvorfor i alle dager skulle vi gjøre det? Mens ungene var hjemme, vokste de så fort at de ikke rakk å slite ut ett eneste plagg.
   Da de begynte i barnehagen var det lurest med klær som tålte en støyt, og som det ikke var så farlig om fikk flekker som ikke gikk av i vask.
   Det samme gjaldt da de startet på skolen. Funksjonalitet var viktig.
   Ungene har arvet etter hverandre, og klær etter jentene blir arvet, og derfor brukt minst av 3 barn. Gutten sine klær blir også gitt bort, og brukes flittig av venners gutt.
   99% av klærne er kjøpt i kjedebutikker som H&M, Cubus, Lindex osv.
   Hvorfor i all verden skal vi bruke vanvittig mye penger på klær som likevel blir for små eller får grønske, tomatsuppe eller blod på seg?
   Hvorfor skal ungene venne seg til at merkeklær er det eneste som gjelder?
   Hvorfor skal vi venne ungene til en livsstil som fordrer sjefslønninger?
   Jeg ønsker at ungene skal verdsette andre verdier enn klær, sminke, utseende og penger.

  169. Gurimalla. Jeg har sett mange latterlige innlegg, men dette tror jeg er det mest idiotiske. Hvis du vil gjøre det “beste” for barna dine så burde du kle deg anstendig og heller spare penger! Du går på NAV og er uten utdannelse. Har du noengang tenkt på hvilken signaler du evnt kommer til å gi barna dine? Det er forsket på at de barna som satser på utdannelse er de som har foreldre med utdannelse? Du går på NAV. Det i seg selv er helt patetisk når du ser ut som en frisk jente. Jeg er 22 år og har ingen barn. Min regel nr 1 var at jeg skulle ha utdannelsen i boks før jeg begynte å tenke tanken. Jeg jobber i barnehage og kan med sikkerhet si at de “merkeklærne” dine kommer du ikke langt med annet en å signalisere til dine barn at det er kun det som er best og de med klær fra billigkjeder er mindreklassig. Det er visse ting man burde investere i som ytterplagg osv, men kjøpe merkeklær til flere tusen som blir like fort ødelagt i barnehagen som alt annet tøy er bortkastet. De få pengene du har til overs burde du spare til ungene dine eller til utdannelse så du kan sikre deg selv økonomisk når denne bloggverden faller sammen. Du burde virkelig tenke fremover. Det er jenter som deg jeg ser på som ung mor. Du burde nok ventet noen år hvis du har sånne syn på ting. Mammaen min var 20 når hun fikk meg, hun har alltid vært den mest pene i klassen, men så fort hun fikk meg så hadde hun utdannelse og var nøye på hvordan signaler hun skulle gi meg. Jeg jobber og går på høyskole og dagene er slitsomme, men jeg vet det vil være verdt det. Men ei som går på NAV og snakker om merkeklær er kun det beste og du vil det beste for barna dine. De bildene du har på bloggen din av deg selv også? Tenker du ikke på hva du sier og legger ut av bilder når du har barn?! Du burde virkelig tenke deg om.

  170. Kanskje burde noen få en realitet sjekk?
   Mens flere i landet sulter, er hjemløse og sliter, mener andre at man er misunnelig på “rike” foreldre!
   Om du er Norges rikeste så kunne jeg ikke bry meg mindre om dine meninger i dette tilfelle.
   Jeg har råd til merkeklær, og kjøper god dyr ull og andre kvalitetsmerker ut i fra hva mitt barn trenger eks i barnehagen.
   Men hvis ungen min ikke hadde kunnet leke i en vanlig joggedress fra en valig klesbutikk eller ha rn vanlig badebukse om sommeren, da begynner jeg å lure på hva som er i hodene deres!!
   Nå er det snart jul og “rike” folk som deg selv burde vie en tanke til de små som kanskje ikke får så lye som en lekebil eller en dukke, der dere selv sitter med luer til “å spy av pris”.
   Og jeg tror ikke du er rik, du har gode sponsorer, eller så sees vi kanskje på tv3 neste høst kl 20.30!!
   At vi nordmenn er blitt så “kvalme” gjør at jrg skammer meg!
   Få deg noe livserfaring jente, utenom brunkrem og dyre kjoler!!

  171. Forventer egentlig ikke svar fra deg på denne meldingen, med tanke på hvor lite du har valgt å svare x antall andre kommentarer. For alt jeg vet har du sikkert ikke lest gjennom alle, noe som forsåvidt er like greit, men hvis du faktisk går gjennom alt og leser hver eneste kommentar så kudos til deg. Jeg reagerer mer på kommentarene enn på blogginlegget ditt, for selv om innlegget og de fleste postene dine på siden er helt hjernedødt og virker heller lite gjennomtekt så er det kommentarer fra menneskene her som plager meg mest. Det at du provoserer er absolutt ingen hemmelighet, men hvordan kan du takle det at flertallet av alle her hater deg, sier du er en dårlig mor, ønsker din eksistens bort, at barna dine skal bli tatt i fra deg, og kaller deg ord som sikkert kunne fylt en hel ordbok. For selv om du fremstår som en ‘tøffing’ som ikke tar noe til seg, så må noe av dette gå innpå deg hvis det virkelig er så at du leser alt av kommentarer og meldinger. Jeg kan ikke tro at noe menneske kan gå ut i verden og føle seg på topp, uten bekymringer om hva folk som går forbi deg på gaten tenker om deg når du selv vet at du får så mye hets for den personen du fremstår som.
   Når det er sagt så må jeg også si at jeg verken er en fast leser eller en tilhenger av deg, men som folk flest så tar nysgjerrigheten min meg med inn på bloggsiden din. Mest for å se hvor mye hat du får denne gangen for å publisere hjernedøde innlegg. Men jeg får en slags form for sympati for deg, for selv om du aldri forandrer oppførselen din rundt blogging og legger opp til sterke reaksjoner fra andre mennesker så synes jeg ikke du fortjener alt hetset du faktisk får mot deg.
   Til sist så vil jeg spørre deg hva bra du har fått ut av dette innlegget, også tidligere innlegg som skaper sterke reaksjoner? Du kan umulig virkelig mene at du er noe bedre stilt enn noen av de yngre mødrene ute i denne vestlige verden. Jeg tror også det at du trekker frem dette såkalte “alle er misunnelig -kortet” kun er med på å provosere, og om du gjør det bevisst er noe man kan lure på. For jeg ser virkelig ikke hvordan noen, i det hele tatt, kan være misunnelig på en uskolert, arbeidsløs 20-åring med to barn; med to forskjellige fedre. Som lever av en blogginntekt som kommer til å ta slutt en gang, og for din del så håper jeg virkelig du betaler din del av skatt til staten (men så dum kan du neppe være at du unngår dette). Hva skal du gjøre når paradiset ditt tar slutt? Håper for din del, for barnas fremtid og for kjæresten din at du snart skal innse realiteten og at dette ikke er noe du kan leve på til livets slutt.
   Håper at du en dag skal innse at det du fremstår som ikke fungerer i det lange løp, og at du snart begynner voksenlivet for fullt og sikrer deg selv og de rundt deg en fin fremtid.
   Hilsen student20utenbarn.

  172. Er man en dårlig mor hvis man ikke kjøper dyre merkeklær til ungene sine? Setter det litt på spissen, men likevel… Kvalitetsklær og merkeklær kan være to forskjellige ting. Unnskyld meg, men dette ble for useriøst. Du er ikke en bedre mor enn andre bare fordi du kjøper de dyreste tingene og klærne til ungene dine.

  173. jeg elsker merkeklær til barn, kjøper ALDRI lue til 1600, men kan finne på å kjøpe lue til 500.
   Merke klær trenger ikke koste skjorta, den LILLELAm dressen Ranveig har kjøpt til jenta si koster 500, å det er ikke mye penger for et skikkelig ull plagg ? er også veldig godkvalitet fra lillelam. JEg syns det er viktig at barna tar seg bra ut, h og m har masse fine klær de å. men skal man ha skikkelig godt ull tøy, eller ha noe ikke alle andre har kan man bare legge på 200 kr på plagget. blir ikke så mye i det store å hele.

  174. Jeg blir så forbannet når folk skal begynne å kritisere utseendet til Rannveig! Ikke at jeg gir henne rett i hennes uttalelse. Egentlig bryr jeg meg ikke i det hele tatt, for folk har lov å ha forskjellige meninger, og hun har lov å skrive sin mening på bloggen hennes.. Men at folk skal begynne å kritisere og sammenligne hennes utseende med hennes kommentar er bare usmakelig, og lite sofistikert. Fatter ikke at voksne mennesker skal være så dårlige til å argumentere for seg!

  175. Jeg er i hvert fall veldig glad jeg ikke er i kategorien “hvis jeg hadde hatt penger/råd til det hadde jeg selvfølgelig kjøpt merkeklær og ikke kjedeklær”. Ærlig talt. Barna bryr seg ikke – for dem er forskjellen på en Burberry bobledress og en HM bobledress absolutt lik null. Da går det bare på at dere som “show off”-foreldre vil vise dere fram. Jeg er veldig glad for at jeg ikke trenger å kjøpe dyre klær til barna mine for å få selvtillit .Jeg velger andre måter.

  176. jeg bare ELSKER all den dritten du får slengt tilbake <3 du er bare DUM og "deilig" juba juba.... ris til egen ræv rannveig :p sånn går det når man ikke klarer å tenke med de små hjernecellene du har fått utdelt før man skriver sånn dritt.. hadde jeg vært deg ville ikke jeg vist brunkrem tryne mitt i "billigbutikker" noen sinne igjen :p haha.. du er en taper med stor T.
   familien din er sikkert kjempestolt <3 hahahahahah

  177. Ganske morsomt å se på kommentarene folk skriver under saken om deg i nettavisen!
   Se hva han som snart har fått 2000 likes på kommentaren sin har skrevet!
   Han fikk virkelig sagt hva de aller fleste tenker om deg, tydeligvis!

  178. Du gjør det best i og holde kjeft ditt opererte naut!! Ikke greit og ha hjerne som ei kløyvd peanut!!

  179. Merkeklær og merkelær, alle klær har et merke. Det er når folk begynner å kalle enkelte dyre klær for merkeklær at jeg får fnatt. Da har man tydeligvis ikke peiling. Man kjøper ikke klær etter hvor dyre de er. Det er liksom ikke om å gjøre å kjøpe det dyreste, selv om man nødvendigvis ikke har dårlig råd, men det handler om å kjøpe det som gir mest mulig og best mulig for pengene. Har ikke alle skjønt det? Man er virkelig dum hvis man tror at hvis man kjøper det aller dyreste, så får man det beste. For det handler ikke om å gi mest mulig penger for noe, det handler om å finne det som er best. Og de som er så tjukke i hodet, som tror de har så god råd at de bare kan bruke så mye penger de vil, de har bomma her.
   For eksempel kunnskap er viktigere enn hvor mye penger du har.

  180. Barna dine kommer til å bli bortskjemte drittunger, er det noe jeg hater så er det bortskjemte drittunger, ull er ull uansett hvor du kjøper det, og somregel er merke klær og “vanlige” klær produsert på samme fabrikken, er bare merkelappen som er forskjellen. jeg skal ikke si at du er en dårlig mor for jeg kjenner deg ikke, men dette blir rett og slett bare for dumt. Bortskjemte drittunger er det ungene dine blir. sorry for å si det.

  181. Er det mulig??? Nei, blir ikke misunnelig, vet ikke om man skal gråte eller bryte ut i krampelatter.. Det beste for barna er faktisk at de lærer i tidlig alder at forbruk, kjøpemani og motepress er noe de ikke trenger å være en del av. Klesindustrien er ikke miljøvennlig, bærekraftig eller menneskevennlig. Ei heller dyrevennlig heller i mange tilfeller. Dessuten, om det VIRKELIG er slik at du ønsker klær som er gode for dine barns hud, så kjøp brukt!! Da er alle kjemikaliene, fargestoffrestene og all den andre driten vasket ut, og barna slipper å utsettes for slike helseskadelige stoffer i samme grad. Lær barna verdien av penger, så har du gitt dem en gave som er mye større enn om du har ditt dem nye dyre klær. Da har du gitt dem større mulighet til å klare seg bra i ungdomslivet og voksenlivet. Det er en gave som er mye mer verdifull en det du nu gjør. Dessuten har du lært barna dine noe om menneskelige verdier, du har lært dem om at penger ikke er løsningen på alt her i livet. Vi er VELDIG mange som har mulighet til å kjøpe dyrt, men har valgt helt bevisst å lære våre barn en kritisk holdning til forbrukssamfunnet, klesindustrien, og at det er andre ting enn dyre klær og mote som setter standaren for å vurdere mennesker rundt oss. Dessuten, min datter har skjønt at har hun 500 kr, så kan hun handle MASSE på bruktbutikk, og får nesten ingen ting i motebutikken. Vi gir bort eller selger klær og utstyr når vi ikke lenger bruker det, fordi vi er opptatt av gjenbruk og bærekraft!

  182. Problemet med merkeklær er at det skaper et sosialt press for barna og foreldrene dems til å kjøpe klær de ikke har råd til. Fint for deg at du har god råd, men det er andre familier som ikke engang har råd til å handle klær på H&M, og barna dems blir da mobbeofre på skolen fordi de ikke har merkeklær. Tenk litt på andre folks barn, ikke bare dine egne. Kvalitet og pris er ikke alltid knyttet sammen vet du.

  183. Fy faen så skuffa jeg er nå. At alle dere voksene mennesker kan sitte å snakke stygt om en person bare for at hun velger å dele sine meninger og dere er uenige. Når 90 % prosent av kommentarene er består av å slenge dritt om intelligens og utseende på en annen person, så er det mer DERE som må gå inn i dere selv å tenke litt over ting. Dere vet ingenting om rannveig er en god eller dårlig mamma, det er ikke noe hun fortjener å få høre bare for at hun kjøper dyre klær til barna sine. Nei, jeg er ikke enig i det hun sier her, men jeg angriper ikke henne personelig fordeom. Dere syns hun er dårlig mor fordi hun kjøper merkeklær, enn dere da? Dere sitter å slenger dritt på nettet, hva lærer det barna deres av det? Åhh jeg blir så forbanna…

  184. 1. Hadde hun ikke hatt penger til dyre merkeklær så hadde hun ikke kjøpt det.
   2. Hun er en blogger, så hun legger ut om livet sitt og da sier det seg selv at hun skal kunne legge ut om hva hun kjøper til barna sine.
   3. Om man har penger til å kjøpe ting og rett og slett har masse penger, så la de nå kjøpe det de føler for!
   Jeg er sykt enig med Rannveig! hadde dere hatt masse penger hadde dere sikkert ikke gjort annet enn å handla merkeklær og lagt det ut på blogger, facebook og instagram!

  185. Jeg vil ikke bedømme deg, men kan fortelle at når barna vokser blir det nye viktigere prioriteringen, så jeg deler mitt råd som mor til en over 20 år. Penger som du har til overs er godt investert for dine barnas fremtiden hvis du sparer en god del til utdannelse. Det vil jeg anbefalle siden vi alle ønsker det best for våre døtrene og sønnene, og hjelp med å fullføre en universitet kan sikre deres livet på et helt annet nivå enn bare å sørge for et godt hjem, mat og klærne. Av og til selvfølgelig er barna heldige når de kan få fine gaver uansett verdien, men noen ting varer lengre enn de dyreste av plaggne.

  186. En annen ting jeg syns er morsomt, er at du sier at denne bloggen er jobben din, men du kan umulig tjene noe langt over gjennomsnittet med disse antall leserne som du har. Og det er ikke en kjempegod inntekt med tanke på at gjennomsnittsinntekten ligger på rundt 200 000 her til lands, og de prioriterer kanskje ikke å sløse bort de få kronene de har til overs, etter “grunn utiftene”, på utgifter som bare blir kastet ut av vinduet, som merkeklær til barna, i hvertfall ikke når barna kontinuerlig vokser. Å kjøpe klær er nesten som å kaste ut penger, i hvertfall når barna dine vokser og må ha nye gjevnlig. Ikke veldig økonomisk.
   Du er ung, du er heldig som tjener penger og da bør du være litt smart og tenke økonomisk fremfor å prøve å fremstille deg selv som noe luksus blogger, for det er du neppe. Med to småunger er det ikke noe annet de trenger enn en mor og en far med en solid egelkapital og et hjem som de eier, ikke leier. For de vil kreve mye av dere frem til dere nesten er døde. Penger vokser ikke på trær.

  187. Skaff deg en jobb og gjør noe som er nyttig for samfunnet, så skal vi se om du fortsatt synes at merkeklær er så viktig. Alle som er enig med deg må vurdere seg selv.

  188. Mamma og pappa har alltid gitt meg det beste av det beste, men det er når det kommer til viktige ting i livet, som kjærlighet, omsorg og trygghet. Har fint klart meg gjennom livet uten dyre merker. Ikke fordi vi ikke hadde råd eller ikke fikk det beste. Hva er vel bedre enn en god oppvekst? Ikke luer til 1400 kroner hvertfall.

  189. Det er fint med klær som har kvalitet. Jeg er firebarnsmor, og barna mine er nå blitt voksne. Nå er jeg også bestemor. Jeg har en kort periode arbeidet og solgt klær på en forretning som solgte kvalitetsklær for barn til en fornuftig pris, imellom mine jobber som henholdsvis frisør og senere pedagog. Så du forstår jeg har en del erfaring med barn og klær, fra flere hold. Min erfaring er dette: 1.#Barn vokser som regel ut av klærne lenge før kvaliteten ryker. 2.#Barn lærer av foreldre hva som er viktig når det kommer til klær, OG også når det gjelder egenverdi. (selvbilde)
   Foreldre som bruker mer penger på klær til barna enn høyst nødvendig, under påskudd av merkebevissthet, identifiserer trolig i mange tilfeller seg med barna sine, på en usunn måte, og forsøker derfor å kompensere for egen mindreverdighet med bl.a merkeklær. Jeg er sikker på at det finnes noen som er misunnelig på at du har bedre råd enn andre, men det er langt fra alle. Derfor blir det litt teit å gjemme deg bak en slik påstand. 🙂 Det gjelder faktisk ikke alle. Hva med å spare noen av disse pengene på en konto til barna, som de får når de er større? Jeg er helt sikker på at barna dine ville sette himla stor pris på det den dagen de skal investere i bil eller andre ting. Barn har det godt i klær med god passform. Det finnes mye god passform i klær til vanlig pris.

  190. Selv ville jeg ikke giddet å bruke masse penger på dyre klær, når ungen i prinsippet ikke ville brydd seg og det er fort gjort at de legger fra seg klær og pluttselig er lua til 1400 kroner borte. De vokser utrolig fort og hva er poenget masse penger, på noe som om noen månender kommer til å være for lite. Jeg skjønner hvis man vil bruke litt ekstra penger for et merke som faktisk har god kvalitet, men det er de foreldre som kun kjøper fordi det er et bestemt merke og ikke mer, jeg reagerer på!

  191. Jeg kjøper ull på hypermarkedet, janus og joha ull er knall! Pierre robert ullundertøy, og boxere er også knall. Deilig, holder vask etter vask, så lenge man vasker det på rett måte. Buksene fra h&m holder de også, vask etter vask etter vask, samme med gensere, strømpebukser og sokker. Kjoler bruker ikke jentungen så ofte at det må være av “beste” kvalitet. En kjole til 300 kr på cubus, eller h&m holder lenge til prinsessa, hun bruker kjoler kun til bursdager og jul. I konfirmasjoner, dåp og 17. mai har hun bunad/festdrakt.
   Jeg kjøper heller ikke 10 forskjellige kjoler til disse bursdagene henens. Det holder i utgangspunktet med en kjole i den størrelsen hun bruker, men for moroskyld er det fint med 2 ellr 3 så har hun noe å velge mellom 🙂 Hjemmestrikka ullplagg er også gull, til tross for at jeg ikke betaler ei krone på det 😉
   Merker eller ikke, er nok alle like glade i barna sine. Vi elsker barna høyere enn høyest, til tross for at de ikke har et eneste plagg som koster med enn 400 kr, om du ser bort fra bunaden da! De er forresten varme og gode på vinteren, har det godt, har alltid rene, pene og ordentlige klær på seg 😉 Lua kostet forresten 60 kr på h&m 😀

  192. Hva skjer med folk som prøver å forsvare henne da? Hun er en blogger for faen!! Hun velger selv å ligge ut om meningene sine og livet sitt. Da må hun tåle at hun får kritikk også, og spesielt når hun rakker selv ned på andre og prøver å løfte seg selv høyere opp når hun overhode ikke er bedre en noen andre. Kvalmt spørr du meg. Tåler hun ikke kritikk tilbake så får hun slette bloggen, men da har hun ikke penger til alle de “dyre” klærene sine. Kjenner det koker i blode når jeg leser noe så idiotisk, å tenker som så… som man reder, ligger man 😉

  193. Jeg har ganske god råd, men handler på kjedebutikker forde. Er mer ute etter kvalitet enn merker på klærne.

  194. Er du virkelig så blåst? Normalt så tjener folk penger ved å slite ræva av seg ved å jobbe. Er ikke så mange som sitter å får penger rett i hånda ved å blogge om sminka si. Om jeg skal vere helt ærlig då synes jeg det er du som er en dårig mor. Jeg har aldri fått så mye dyre klær igjennom oppveksten min, men det har blitt menneske av meg.

  195. Kun EN kommentar: hvor DUM er det mulig å bli? Merke og kvalitet er ikke det samme, og et gløtt på deg vitner om en som lever i en kunstig, banal og uintelligent tilværelse. Gud bedre, hva kan en glamourbabe med silikon, bleiking og tanning – altså totalt fake – tilføre barn av verdier og oppdragelse?
   Grøsser av deg

  196. Man ødelegger for barna sine ved å bare kle de i merke klær. Hvis man begynner med dette når de er små, hvordan blir det da når de begynner på skolen??? Barn vokser fra klær veldig fort, og de leker og griser, hva er da vitsen med kjempe dyre klær. Merke er merke, samme hva.. Kjøp det man liker og ikke hva alle andre mener du må ha.

  197. Hei. Jeg er en jente på 15 og har vokst opp med en svæær søskenflokk på 3 søstre og en bror. Mine foreldre har ikke hatt god råd, noe som jeg og mine søsken ikke ble klar over før vi alle var blitt eldre. Dermed har vi vokst opp med klær fra Cubus, h&m og ja, til og med bruktbutikk om lønningen den måneden var stram. Men da jeg ser mine søsken og meg, er vi alle sammen veldig vellykket så langt, og forguder våre foreldre, selvom vi ikke hadde klær som kostet en formue. Så det du sier er egentlig helt fette patetisk, og du får andre foreldre til og føle seg som dritt. Jeg og mine søsken, har lært og sette pris på de tingene vi fikk, og de ungene dine kommer til og bli like selvopptatte som deg dersom du fortsetter med dette. Du er helt på bærtur. Det beste for barn, er kjærlighet og omsorg fra foreldre, og det jeg mener med det er ikke at du skal vise din kjærlighet m dyre klær, men at du som et voksent menneske skal vise dine barn kjærlighet via og lære de og sette pris på de små tingene i livet. Noe som jeg tviler STERKT på at dine barn kommer til og lære ved at du skriver at merkeklær er det beste for barna og at andre foreldre bare er misunnelig. Du må jo ha stått langt bak i rekka da IQ ble delt ut. Ingen er misunnelige på deg, kjære rannveig. Håper dine nydelige små barn har arvet IQ’en fra sine fedre, og ikke fra deg. Liker bloggen din, men dette gikk for langt.

  198. Er meg KNEKKENDE likegyldig hva folk kjøper til sine barn, dyrt eller billig!! Det JEG reagerer på, er mobbingen blandt barna!! OG DET ER IKKE NOE DE HAR FUNNET PÅ SELV!! Vi voksne, såkalte modne mennesker, har skapt mobbingen, se bare diskusjonen over her, brukes ord som “midreverdig”, “Bedre-enn-deg”, “fattige” osv… Har man råd til å kjøpe eksklusive klær til sine barn, kjempeflott for de, personlig vil jeg ikke gjøre det, uansett økonomi! Men hvis man printer i hodet på barna at “kun merkeklær er bra nok, annet er bare drit”, det er da jeg reagerer, for dette printer seg da i hodet på ungen(e), som igjen sier dette til de som ikke har disse merkene!! Er veldig mange stopp-mobbing kampanjer på skolene rundt omkring, noe som virker som TOTALT bortkastet, når vi har voksne folk som går rundt og oppdrar ungene sine til en slik adferd… Må være LOV å tenke før man sier noe, HVERTFALL før man legger noe ut på nett… bare en tanke 🙂

  199. Uff Rannveig, dette ble bare dumt og flaut.
   For det første, det du kjøper og legger ut bilder av er en blanding av billige og litt dyrere klær. Kvalitet er viktig, enig med deg i det, men barn i vogn og vugge vokser ut av klærne, de sliter ikke ut klærne sine. Og de beste ullklærne kjøper du heller ikke på butikken, de strikker du selv av BabyAlpaca Silk, bedre kvalitet får du ikke, uansett hvor mye det koster.
   Og, jeg trur ikke det er en eneste som misunner deg noe som helst. Som ung mor, med barn med to forskjellige menn (ikke negativt ment å ha barn med forskjellige menn), ingen utdannelse, bor i ei lita leid leilighet, ikke har du førerkort, i realiteten har du ingenting annet enn dårlig selvtillit når du alltid må fremheve deg selv som bedre enn andre….. Hvem tror du misunner deg dette?
   De fleste på din alder er barnløs, under utdanning eller i jobb. De har kun seg selv (og kanskje en kjæreste) å ta hensyn til, de er fri og kan gjøre som de vil. Kanskje sannheten er at det er du som misunner dem, siden du er så ekstremt opptatt av misunnelse?
   Bli voksen, elsk ungene dine (det vet jeg at du gjør, over alt i verden) og vær fornøyd, og gjør noe med det du ikke er fornøyd med. For på meg virker det som du fremhever deg selv på bekostning av andre.

  200. D hjelper ikke å fylle opp hue med silikon vettu, blir ikke noe smartere av d!
   Ull kommer fra sauen, samme åssen merke som selger d..

  201. Først vil jeg bare si at du er en av de her i verden som er tvers igjennom idiot. Å kjøpe merkeklær t ungane er et valg, ikke en økonomisk avgjøring, bitch. Kjenner fler som tjener 3 ganger så mye enn du gjør og de velger vanlige klær, og sikkert noen ganger merker også. Hvis keg har 1000 kr, kjøper jeg heller 2 bukser, 2 gensere og litt sminke, enn å kjøpe en genser med et fuckings merke på. Kjerring

  202. Om du mottar ytelser fra Nav,og har inntekter fra bloggen din må du oppgi dette ! Kanskje Nav bør sjekk opp deg !! Det er helt forkastelig dette du skriver ang merkeklær gjør deg til en bedre mor..

  203. Prisen har ingenting med kvaliteten å gjøre, faktisk er det sånn at de dyreste greiene plages av fabrikkfeil og skumle stoffer i materialene.
   De er også ofte testet på dyr og skaffet tilveie ved å røske materialene av levende vesener uten den ringeste form for empati.
   Men det er jo opp til enhver å bruke pengene på det vedkommende føler er riktig, her handler det om instinkter og følelsen av å gi sitt avkom det beste.
   Min erfaring tilsier derimot noe annet, men folk er jo forskjellige 🙂

  204. Fy søren, du er litt av en løgner. Du har skrevet i tidligere innlegg at du elsker H&M og Cubus og at du er en fattig alenemor. Og at du skriver nå at du aldri ville funnet på og kjøpe klær fra billigkjeder som H&M og Cubus til de små barna dine, det gir jo lite mening da? Små barn burde ikke bli fremstilt som bortsjemte sosser som får alt som de peker på. Jeg tror ikke barna dine på noen månder og 2 år? bryr seg om de har på Cubus eller Ralph Lauren/Gant/osv…

  205. Seriøst……Hvor stokk dum kan man virkelig bli??? Sånne som deg er med på å lage mobbesamfunn på skolene!! Stikk høl på silikonbobla di, å kom ut i det virkelige livet!!

  206. Hva med deg da?, Du bryr deg vel om deg selv også, men uansett om DU kjøper merkekler til 900 eller hva nå enn så forventer man seg sikkert mere stoff og tildekning. Du sier jo at du bryr deg SÅ mye om barna dine og det forstår jeg, men det ser ikke ut som det når du viser 98% av kroppen din til hele Norge osv… Hva tror du barna dine vil synes, de vokser vel opp en dag de og vettu, hva vil vennene deres synes?…

  207. Tenk på de som ikke har nok råd til merkeklær? Fatter ikke at FORELDRE er med på og skape et mobbesamfunn på skolen, misunnlighet og mye mer…;/ Det er trist, grunnen til at meste forelder ikke kjøper merkeklær til barna sine er fordi de vil oppdra de på en ordentlig måte, Lykke til med og ha råd til merkeklær hele livet, Fordi, Barna dine blir vant til det og da er det det de klærne de forventer at du skal kjøpe…

  208. At d går an! Ble så utrolig provosert da jeg kom over dette innlegget at jeg skjemmes på din vegne! Lure på hva som rører seg i den lille nøtta di, om det er noe som helst oppi der! Hva skal nå babyer og små barn med designerklær til mangfoldige tusen når de vokser ut av dem før de i det hele tatt rekker å slites ut? Ja for de klærne du kjøper inn til denne vinteren passer jo ikke til nest år, så hva er poenget? DE vet jo ikke at de har designerplagg eller ei! Det viktigste er vel at de har klær som holder dem varme og er komfortable! Hvis du har sååååå mye penger syns jeg at du burde ta å sjekke den hjeren din grundig for noen av dem, og donere bort til barn som VIRKELIG trenger klær, som ikke har klær i det hele tatt! Tenke på dem i stedet, eller eier du kanskje ikke empati heller, sikkert ikke!
   Prøver å holde meg saklig her men kjenner det er svært vanskelig for de meningene dine gjør meg rett og slett flyforbanna!
   Det viktigste er at barna får kjærlighet og omsorg og vokser opp i trygge hjem, ikke om de har ei lue til mangfoldige tusen! Tenk litt på den du……
   Stakkars lille dumme deg……

  209. Jeg mener at selvom man har råd så skal man ikke kle barn opp i merkeklær. Det skaper bare press på de foreldrene som ikke er så bemidlede og det merker ungene fort og de vil etterhvert danne klikker over hvem de vil ha som venner, noe de gjør helt ned i barnehage alder. (Hørt om ordtaket like barn leker best?) Og ingen foreldre vil at barna sine skal være den som står utenfor,derfor kjøper foreldre som egentlig ikke har råd til merkeklær de klærne.Dette er ikke en sunn trend,men idioti fra foreldrene sin side.Så til dere småbarnsforeldre som kjøper merkeklær til ungene deres..begynn og tenke på andre enn dere selv. Dere er noen egoister til syvende og sist.
   Jeg som skriver dette har ikke dårlig råd,jeg har nok til salten i maten og mere enn det.. men synes diverse utalelser fra div. foreldre og dertil helst mødre om at ungene må ha det beste er under enhver kritikk. Det sier litt om hvor lite dere tenker på andre og samfunnet rundt dere. Hilsen en Bærums far.

  210. Mange av dere som kommenterer her skriver dritt, og rett og slett mobber denne jenta…utrolig dårlig gjort! Hun er bare 20 år og i den alderen kan man fort si og skrive mye ufornuftig.

  211. Hej Rannveig!
   Jeg vet ikke om du er klar over det, men det er kun bønder som kler barna sine i Burberry. Burberry, Chanel og Ralph Lauren ser komisk ut på små barn. Det er veldig lett for folk som har litt peiling, å forstå at foreldre som kler barna sine i den stil, er fattigfine.
   OT: Du ser litt sinnsyk ut på billdene her inne, har du vært innlagt med en borderline sinnslidelse? Vel, god bedring og god jul

  212. Hehe må le litt her. Jeg har ganske bra kontroll på importbransjen og kan si så mye at det du sier er feil. Det eneste som generelt er forskjellig fra billige klær fra store kjeder og dyre merkeklær er prislappen. Klærne kommer fra stort sett de samme fabrikkene i Kina. Stormberg-klær kan feks fås til litt over en hundrelapp i importpris fra en bestemt fabrikk. Jeg har fått tilbud å kjøpe endel av fabrikkens kolleksjon, og importprisen er fortsatt veldig lav, det skiller kanskje bare noen tiere fra fabrikk til fabrikk per klesplagg. Har også oversikt over barneklær, feks ullprodukter. Den finfibrede merino-ullen i mange ullprodukter hentes fra samme sted (Australia og New Zealand) og her er det ikke noe forskjell i kvaliteten på ulla. Klærne produseres på samme måte og kvaliteten på klærne er den samme. Samme her med importpris, skiller kun småpenger. De fabrikkene som leverer til store merker tar stort sett litt høyere pris, pga at de faktisk leverer til store kunder. De produserer millioner av klesplagg og har en masseproduksjon i stor stil, og de gjenspeiler ikke kvaliteten. Det er også slik at dyre merkeklær ikke holder lengre enn de samme billige klærne (igjen samme importpris, fabrikker, stoff og produksjonsmåte), det er vel heller måten man vasker på og hvilket vaskemiddel man bruker som bestemmer hvor lenge klærne holder. Så her må man nok tenke annerledes, markedføring og merkevarebygging kan lett lure folk til å bruke mer penger på klær enn nødvendig 🙂 For husk – importprisen er fortsatt ekstremt lav på samtlige klær produsert i Østen, men marginene er ENORMT mye høyere hos de med dyre merkeklær 😉

  213. På bildet i nettavisen ser det ut som om du er besatt av noe! Skikkelig creepy!
   Utrolig gøy å lese alle kommentarene i nettavisens artikkel om deg! At 3000 mennesker er enige i at du må være dum som et brød sier vel sitt!
   Du tjener 100 000,- i året og påstår at mødre med dårlig råd er misunnelig på deg? Haha, også poserer du og ungen din i billigste Hello Kitty klærne fra H&M til ca. hundrelappen!
   Snakk om å drite seg ut! Jeg blir flau på dine vegne!

  214. “Jeg kjøper kun de beste klærne til de, uansett hvordan prislappen ser ut! Jeg kjøper for eksempel aldri ulltøy på Hennes og Mauritz eller andre billigkjeder, for å si det sånn! Og det er rett og slett fordi jeg vil mine barn det beste, og at jeg har mulighet til å kjøpe de dyre klær.” Så folk som kjøper billige klær vil ikke sitt barns beste?? Kvalitet på klærne er viktig, men hva de koster eller hvilket merke det er spiller da ingen rolle! Tenk hva dette gjør med barna dine!!!

  215. Hold dere for gode til å bedrive mobbing her inne. Det er forskjell på å ytre meninger og å trakassere. Det er rett og slett lavmål!

  216. Du vil kun det beste for dine barn fordi du kjøper merkeklær? Vil du mene at jeg ikke vil det beste for mine barn fordi jeg IKKE kjøper merkeklær?

  217. Rart du ikke er rakettforsker. Ser innimellom det er et par stk som kunne laget raketter sammen med deg. Er jo ikke lavmål dette er jo bare en kommentar på et enda mer lavmål innlegg…,..

  218. Jeg er 14 år, og foreldrene mine kjøpte og kjøper avogtil merkeklær til meg, men jeg er lært at i en viss alder så vokser du ut av klærne før klærne fra “billigkjedene” er utvasket. Jeg har litt av hvert, og jeg syns det er fint at jeg kan bruke mærkeklær, men det skal ikke bli for mye syns jeg.

  219. Kjære Rannveig. Jeg er som deg på din alder, ung mor til to barn, født med halvannet års mellomrom. Vi har relativt god økonomi. Likevel velger vi heller å prioritere arvetøy til barna våre enn å kjøpe nytt. Og jeg skammer meg virkelig ikke over å si det høyt. Synes det bare blir helt snålt hvis noen skulle hengt seg opp i det. Barna mine er pent kledd, varme og veit knapt hva klær er. Så ser ingen grunn til å betale dyre dommer for noe de har vokst ut av om et par måneder uansett.
   Om jeg er misunnelig på de som har “råd” til merkeklær? Nei. Absolutt ikke! Alle som vil kan ha råd til den “goden”. Bare ved å prioritere pengene litt annerledes, så kan alt være mulig.
   Selv anser jeg det heller som en større status og en større gode for barna å eie egen bolig med hage og det hele, enn å kle dem opp dyrt. Vi legger heller pengene våre i hus og hjem, oppgraderinger av boligen og påfølgende verdiøkning, enn klær. Likevel ser vi helt normale ut, vi oppfører oss normalt og vi er lykkelige.
   Og har vi behov for noen plagg, så kjøper vi så klart det. Enten pent brukt. Eller på Hennes & Mauritz.
   Barna mine får en trygg oppvekst med fast adresse og postkasse på samme sted barndommen og ungdommen ut. Vi som foreldre taper ingenting på den investeringen. Jeg er ikke misunnelig på merkeklærshoppingen din. Tvert imot. Jeg legger meg ikke opp i hva du kler barna dine i. Men når du tar deg friheten til å påstå at mødre som meg, som ikke kjøper merkeklær, er misunnelige på deg. Så tar jeg meg den samme friheten: for når du innser det at enkelte velger annerledes for en grunn. Føles det ikke litt kjipt å å sitte igjen med noe som regelrett er verdiløst om et års tid?
   Med fare for å virke like høy på pæra som du gjør i dette innlegget……..

  220. Det beste for ungene er det beste for kloden – gjenbruk og forsvarlige produksjonsmetoder og en sunn innstilling til forbruk. Brukt og arvet, hjemmelaget eller etisk forsvarlige klær. Hvilket merke som står på sier svært ofte ingenting om kvalitet. Og det vi har fått vite de siste dagene om merinoull fra New Zealand og angorakaniner tilsier vel av vi bør fokusere på andre ting enn hva pengeboka “tillater”.

  221. Jeg vet ikke hva som er værst, å kalle mennesker uten interesse for merkeklær for misunnelige, eller å slenge dritt til en bloggforfatter dere ikke har noe til felles med. Hva med respekt for annerledeshet? Det går begge veier her, det er så tydelig at jeg er forundret over at de negative kommentarene fortsetter å hagle inn.
   Du har nok provosert på deg dette ved å kalle folk misunnelige, Rannveig. Det blir helt feil. Ikke alle ønsker seg det du ønsker deg. Vi har forskjellige utgangspunkt, mål og formeninger. Som et råd til deg, vil jeg si at det å skrive uten å fornærme lesere kan være noe å holde fokus på. Husk at leserene dine ikke nødvendigvis er som deg!

  222. ja, ja – det er ikke sikkert man finner noen skikkelige merkeklær langt ute på bondelandet i Alta, og dét sier litt om manglende intelliigens det du skriver om merkeklær… dum blondine er vel rette ordet…

  223. jeg synes jo egentlig at man ikke skal bruke en eneste kalori på å kommentere så tåpelige utsagn som R E forfekter

  224. Tydelig at du er ei mor som kun tenker på det overfladiske, og som i verste fall bruker det som et motargument for å kalle deg en bedre mamma enn dem som har vært mor i lengre tid enn deg.
   Eneste grunnen til at du har råd til disse dyre klærne idag, kommer av at du har navnet ditt plassert på ei meningløs bloggliste. Om du ikke hadde hatt denne bloggen, ville du heller ikke hatt råd til å kjøpe det beste av det beste til barna dine. isåfall måtte du ha jobbet deg ihjel hver dag og spart i en hel evighet, før du kunne ha foret garderoben deres med disse plaggene.
   Mødre med såkalt “dårlig” råd, er ikke sjalu fordi du kan kjøpe dyre klær til dine egne barn. De jobber gjerne fulltid, har fulltidsinntekt og har sikkert en høyere utdanning enn det du har, så å si at dem er sjalu fordi dem ikke har “råd” til å kjøpe designerklær som deg, blir bare for patetisk. Dette har med smak og behag å gjøre – for ikke å snakke om fornuft.
   Man er ikke en dårlig mor fordi man kjøpe klær til barna sine på H&M, fremfor designerbutikker.
   Vil du sørge for å gi barna dine det beste av det beste? Kutt ut overfladiskhetene og fokuser heller på å gi barna dine det dem trenger av omsorg, kjærlighet og kunnskap. Mote, utseendet og fancy duppeditter, er det siste de trenger å tenke på.

  225. Du snakker som om at normale folk som er fornøyd med klær fra hennes og Mauritz er dårligere mor enn deg som kjøper dyre klær! Det blir helt feil!! Jeg har ikke ord på hvor høyt jeg elsker barna mine og jeg kan ikke sette en pris på det. De vet jeg elsker dem selvom de har fått klær fra Cubus! Mine barn skal like alle selv hvilken klær og farge dem har.
   Syns du ord retter deg litt feil.
   Og det du kaller billigbutikker, er helt normale butikker med Bra klær. Minste mann har arva fra store bror og de er like bra og fine:)
   Har ei venninne som var i er barneselskap med en mor med ditt syn. Den bursdagen var sånn man så på tv, så var det ei der som skulle feire bursdagen sin noen uker etter på å gruet seg sånn for at folk skulle le av henne siden hun skulle ha buradag hjemme med pølser og kaker. Så hun ville ikke feire pga hun var redd for å bli mobbet! De er barn, la dem være barn!!

  226. Synes det er fint at du velger å bruke litt ekstra penger på barna dine, absolutt! Men jeg tenker også at det i bunn og grunn handler om prioritering. De fleste barnefamilier kunne satt av 1400 kr til en lue osv, men ikke alle ville gjort det. I tillegg tenker jeg at så lenge klærne er komfortable og varme, er vel ikke prisen det avgjørende punktet. Skjønner også hvis folk føler seg litt truffet, men hun mente sikkert ikke at man bryr seg mindre om barna sine dersom man handler på “billigkjedene”. Folk er forskjellige! 🙂

  227. Jeg syns nå den debatten om merkeklær er helt bak mål. Jeg HAR RÅD til å kjøpe dyre merkeklær til barna, MEN jeg velger å ikke gjøre det likevel. Enkelte plagg som yttertøy og godt fottøy kan være bedre når man legger litt mer penger i det så det gjør vi. Men å kjøpe en kjole til 1000,- bare fordi det er et merkeplagg gjør jeg absolutt ikke.
   Barna våre er likegyldige til det og bryr seg ikke om hvilket merke de har på frem til de når en viss alder.
   Jeg mener også at ENKELTE foreldre som bare er opptatt av å dytte på barna masse merkeklær kun gjør det for å fremstille seg selv bedre og høyere på rangsiden, det er “status”.. Dette bidrar til å lage et tydelig klasseskille i samfunnet og jeg syns det rett og slett er grusomt. Barna skal ikke dømmes på bakgrunn av klærne de har på! Kjære tid!
   De er barn og ikke dukker som skal pyntes og settes til utstilling… Mine barn har mye flotte klær, noe dyrt (yttertøy) men alt annet kjøpes på Name It, H&M, Lindex, Kappahl og Wow. Jeg har råd til å kjøpe en kjole til 1000,- men hvorfor skal jeg det? Det blir brukt få ganger, de vokser fra det og ødelegger det.
   Og til dere som argumenterer med at det er bedre kvalitet… Det er langt ifra alt av dyre merker som har bedre kvalitet! Ofte så kommer faktisk tekstilene fra samme underleverandør bare så det er sagt! Så veldig mye av det man kjøper er like godt som en kjole fra H&M. Det eneste du betaler for er merket!
   Hilsen en mor som så absolutt har råd til det, men velger å bruke pengene til overs på aktiviteter og fritidssysler med barna sine istede! 🙂
   Mine barn skal aldri måtte tro at det som gjelder her i livet er å ha ræva full av penger og gå kledd i Chanel, og luer til 1400,- for å være “bra nok” !

  228. Jeg skal huske og sende deg dette inlegget når du ikke lenger er toppblogger og sitter med økonomi som mange andre som såvits rekker til og betale alt man skal ha. Da endrer du nok mening om at barna MÅ ha merkeklær..

  229. Er Lillelam merkeklær? Tenkte egentlig disse diskusjonene var om merker som Chanel og Dior, hvor hvert enkelt plagg koster 1000++++. Samtidig kjøper du jo mye klær fra hm, har jeg sett. Og det er virkelig ikke noe galt i det, bare rart at du framstiller ting som de ikke er.

  230. Ikke så mye å si om ei sånn dame. Blåst mellom ørene. Og stakkars mann som er sammen med noe sånn. Burde skjemmes.

  231. Har vært mye snakk om deg i dag på Facebook, så tenkte å ta deg i forsvar siden du får så mye dritt mot deg fordi du velger å bruke mer penger på klær til barna enn de fleste andre. Å det har du all rett til uten å bli kalt dum å blond. Det er tydeligvis ikke lov å ytre meningene sine, for jeg var visst dum å blond jeg å med en gang jeg tok deg i forsvar. Skjønner ikke at du orker å høre på alt det drite folk kommer med hver eneste dag! Du er sterk å har all grunn til å være stolt :)))

  232. Knut A. Hold det her på et saklig nivå greit nok å kritisere meningene til folk men nå går du for langt skjerp deg å hold debatten saklig!!

  233. Kjære Rannveig.
   Jeg har lest dette innlegget og du er selvfølgelig i din fulle rett til å kjøpe hvilke klær du vil til barna uten å bli mobbet for det. Men jeg tror du ikke har fått med deg hovedbudskapet i hvorfor man ikke alltid bør velge dyreste alternativ til barna.
   Barn har i utgangspunktet godt av å lære seg at man kan få like gode klær til en mye lavere pris, kanskje ikke de aller billigste merkene, men poenget er at prislappen ikke nødvendigvis avgjør grad av kvalitet. Les heller tester av klær og rådfør deg med andre mødre fremfor å se på hvilken logo som står på merkelappen.
   En annen ting er at dine barn en dag kanskje ikke vil være like godt økonomisk stilt som deg selv. Og da er det fint å vite at man ikke trenger å bruke en formue på et enkelt plagg. Dessuten er det ikke SÅ kaldt i Norge at man fryser med et helt alminnelig vinterplagg til normal pris.
   I tillegg bør man som forelder tenke på hvilke signaler man sender ut til barna. Til og med i Norge er det foreldre som ikke har råd til nye vinterklær til barna, og barna fryser ikke nødvendigvis av den grunn. For eksempel har jeg som yngstemann bare arvet vinterklær hele barndommen, og jeg kan aldri huske at jeg frøs. Men siden du har lært dine barn at dyrt er best, vil barna dine med stor sannsynlighet se ned på andre barn som ikke er like godt stilt som dem selv. Med slike holdninger du utviser vil de få liten medfølelse og empati for fattige og andre som ikke velger de dyreste klærne.
   Og sist men ikke minst blir barn egoistiske, selvsentrerte og sjefete av å bli skjemmet bort. Ingen vil være sammen med noen som ser ned på en på grunn av trivielle ting som klær og andre eiendeler. Vennskap og kjærlighet bygges på forståelse, fellesskap og respekt. Det blir ikke mye fellesskap om barna dine går rundt og tror de har en bedre mor enn de andre barna, kun fordi du kjøper dyre klær, og de aller fleste andre mødre kjøper klær til normale priser.
   Du som mor skal forberede barna på samfunnet de er en del av, ikke skjerme dem mot litt kulde og snø. Å kjøpe skjerf i en dyr butikk fremfor i en billigbutikk er KUN status, det vet du selv. Og barn bryr seg ikke om slikt, i hvert fall ikke når de er små. De er opptatt av å bli sett og forstått, av å ha klær de kan herje i og grise til så mye de vil, og å kunne leke med andre barn uten å fokusere på hva de går kledd i. Om du gir barna et så stort fokus på klær som du fremviser her, vil barna ligge langt bak de andre barna hva angår sosial kompetanse.
   Konklusjon: kjøp hva du vil til barna. Men ikke på grunn av merke eller pris. Barn fanger opp slike signaler. Si til barnet at du liker fargen eller mønsteret, eller at jakken kjennes god og varm ut. Ikke la barna vite at du kjøper det på grunn av merket eller prisen, det vil bare gjøre dem vondt i møte med virkeligheten.
   Så dette handler absolutt ikke om misunnelse. Det handler om at man er en like god mor selv om man kjøper billigere klær enn du gjør, som er minst like gode i kvalitet. Det handler om at du som forelder må forstå at barna en dag skal fungere i samfunnet uten deg, og må inneha en viss sosial kompetanse for å kunne nå akkurat de drømmene de har. At du så veldig skal påstå at merkeklær er best for barna, er nok det som provoserer. Ikke det faktum at du kjøper merkeklær i seg selv.

  234. synes ekstremt synd på barna dine som har en mamma uten utdanning om 7-8 års tid. Da går du nok på nav å barna er misfornøyde på grunn av klespress. Skal du da tenke tilbake på tida hvor du var rosablogger og tenke at på den tiden så hvertfall barna mine bra ut. Tenk fremover din idiot

  235. Å gi det beste til barna sine er ikke synonymt med å kjøpe dyre merkeklær. Barna har det utmerket selv om de ikke har en ullgenser til 2000kr. De bryr seg mest sannsynligvis ikke. Husker du hvor «jævlig» det var å ha billige klær når du var liten? Dessuten vokser barna ut av klærne rimelig raskt, og de kan fort bli ødelagte under lek.
   Bruk pengene på noe mer fornuftig enn merker.

  236. Har jobbet med små barn i barnehage i mange år. Små barn trenger klær som de kan leke i inne og ute.Som har god passform og god beveglighet.Bomull er godt når det er varmt, fleece når det er litt kaldere. Hvilket merke klærne har spiller ingen rolle for hvor lenge de holder, er min erfaring.Det hender at lykkelige barn kommer hjem fra barnehagen med hull på buksa eller malingsflekker på genseren fordi de har lekt og hatt det gøy.Ullundertøy om vinteren er fint,og gjerne et tykkere lag til med ull under dressen. De beste ulltøyet det som er hjemmesrtikket.Rett og slett fordi ullgarnet som selges i norge er av god kvalitet.Hvordan en vasker og behandler ullplagg, har mye mer og si for hvor lenge det varer enn merke. Regntøy som er vantett og dresser som er varme, og som er lette å bevege seg i for de minste.Det kommer hvert år tester på regntøy og dresser,når foreldrene spør meg direkte oppforder jeg de til å følge med på slike tester om de ønsker å kjøpe kvalitet. De site årene er det faktsik dresser fra billigbutikkene som har kommet best ut.Fottøy som er passe stort og fyller den funsjonen det skal ha.Har hatt jenter i fine metkeklær kjoler som ikke har våget å leke ute fordi har vært redde for at kjolen skal bli skitten eller ødelagt. Gutter med merke bukse og skjorte som ikke ville spille fotball eller sykle av samme grunn.Merkebukser med dårlig passform som har vært ubehagelig å ha på.Merkejakke og bukse som ikke tålte å bli våte+ det kom snø inni jakka fordi det ble en åpning mellom jakke og bukse eller de har vært tynne og kalde.Merkedresser som har vært så stive at de små barna ikke klarer å gå ute,så blir de sittende sneen og blir kalde. Merkesko som fallt av hele tide og var kalde. Så mye av de merkeklærne jeg vært borti har vært upraktiske, og hindret barna i å leke og utvikle seg.(nå snakker jeg om merkeklær,burberry , gant , Tommy hilfiger , baby dior osv.ikke barnemerker). Som regel vokser barna ut av klærne lenge før de rekker å slite de ut uansett merke. Noen velger å kjøpe litt dyrere kjente barnemerker til førstemann med tanke på at nummer to skal kunne arve det,og det er topp og bidrar til bærekraftig utvikling.Eller velger økologiske klær av menneskelige og miljøhensyn.Noen av foreldrene i min barnehage er så mijøbevisste at de prøver å kjøpe minst mulig nytt tøy til barna sine, men arver eller kjøper brukt.Dette er lykkelige barn i fine klær,ikke mulig å se at det er brukt. Disse foreldrene tar jeg av meg hatten for.

  237. vet du ka, lille vænn, æ synes synd i dæ, tænke du ikke kan ha mye virkelige asbekter i livet ditt,ting som virkelig betyr nåkka, min datter lage ting i filt, og masse andre ting… Det tøffaste av alt e då verkelig det som e hjæmmelaga

  238. Ikke all kritikk handler om å være SJALU..1. BARN er BARN..hvorfor sette så mye på press på hva et barn skal ha på seg? De skal bruke komfortable klær som de kan bevege seg i og leke ute uten å være redd for at den burberry skjorta eller gucci skoa skal bli skittne.. TRO MEG ingen er sjalu?men noen av oss har faktisk VETT i huet til å kjøpe klær som både er fine, praktiske og rimelige. Tror du virkelig at noe fra et merke er bedre enn et plagg fra H&M eller Cubus? KLÆR ER KLÆR..bare fordi det henger en lapp på den gjør den ikke til bedre kvalitet.
   Faen så stokkdum du er Rannveig?Skjønner ikke at du har to barn og selv oppfører deg som du gjør..stakkars dine barn..

  239. Æ føle meg kvalm av og lese disse kommentaren. Fleste av dere er voksne folk og har barn. Dere bedriver trakassering på nett for hun bruker mye penger på klær til barna!? Og DERE er så mye bedre når dere driver trakassering? TENK dere litt om før dere åpner kjeften. Greit nok hun har valgt selv å blogge men det betyr ikke vi kan gjømme oss bak et alias. Æ e sjøl 17 år mest sasynelig vil dere le av rettskrivingen min på grunn av æ har dysteleksi. Takk for mæ

  240. Jeg har hatt en kjempebra oppvekst, uten merkeklær. Jeg har fortsatt klær som jeg har hatt siden ungdomsskolen (og de ser fortsatt like bra ut). Jeg har aldri hatt hverken merkeklær eller sko. De eldste skoene mine er vintersko, som jeg har hatt i maaange år. Og vet du hva? De er fortsatt like varme..
   Det å si at alle ønsker det beste for barna sine, og på en indirekte måte fortelle at det er merkeklær som er det beste, blir for drøyt. Det er noe alle vil. Men jeg har flere gode eksempler på at “vanlige” klær fra Cubus, Lindex o.l er like bra. Dyrt er ikke alltid kvalitet.

  241. Dette må være noe av det dummeste jeg har hørt! Det har INGENTING å si hvor billig eller dyr klærne er så lenge barnet får omsorg og kjærlighet! Hvor dum går det an å bli?! Det er INGEN SOM ER SJALU PÅ DEG FORDI DU KJØPER “MERKEKLÆR” TIL UNGENE DINE! Vi bor i Norge hvor det fleste har råd til det, men folk som har litt vett oppi huet PRIORITERER ANNERLEDES! Har du tenkt på det, eller er det å gå ut i media å leke “rik” det eneste som står i hodet på deg? FOLK MED PENGER GÅR IKKE RUNDT Å SKRYTER AV DET, mens de som ØNSKER DE VAR RIK har en tendens til å poste bilder av ting de har kjøpt som de tror “gir status”. Hvor ofte ser du at kjente millionærer eller milliardærer går i media å forteller om dyre ting de har kjøpt? ALDRI! Jeg tipper du ikke ville merket forskjell på et dyrt plagg fra en eller annen “designer” og et billig fra H&M dersom plaggene var uten logo! Mulig du har klart å gjettet hva som var dyrt hvis det var 1 billig og 1 dyrt, men var det snakk om 10 plagg tror jeg du hadde tatt grundig feil! ALLE SOM GIR BARNA SINE DET DE TRENGER ER GODE FORELDRE OG DET ER I K K E DYRE MERKEKLÆR SOM AVGJØR DEN SAKEN!!!!!!!!!

  242. Jeg er så glad det finnes mennesker som deg, som virkelig bekrefter det jeg allerede vet. Rosabloggere er de minst intelligente menneskene i verden og lever et liv uten en tanke i sine oppblåste hoder. Empati og gjennomtenkte setninger er totalt fraværende og kommer til å være det helt til den dagen ingen lenger bryr seg om deres blogger og den dagen kommer fort…men ikke fort nok. Overskroften din er jo til å grine av “Merkeklær er det beste for barna”. Er du totalt blåst? 🙂 Jeg må smile her jeg sitter og lurer på hvor i alle dager dine foreldre har vært under din oppvekst og hvor i alle dager du er vokst opp? “Jeg mener alle må ha Ferrari, fordi det er den beste bilen og alle foreldre som ikke gir det til sine barn er barnemishandlere!”…..kunne vært fortsettelsen…..
   Jeg håper virkelig du går på trynet i livet snart, du virker til å trenge det!

  243. Jeg er ikke så veldig misunnelig at det gjør noe. Selv kan jeg kjøpe hva jeg vil til mitt barn. Men nå tenker kvalitet fremfor kvantitet. En gant jakke er ikke nødvendigvis noe bedre enn hva en Ticket, helly hansen og polan O. pyret dress kan tilby. Jeg kjøper kun anbefalte/ best i test barneklær forhold til ytrertøy. Å gir blanke f om ungen min går med H&M pologenser. Poenge mitt er ikke at barna skal se fancy ut med merkeklær, så lenge klærne holder varmen i ungen min. Hjelper lite å kjøpe merkeklær om det ikke er brukanes. Sånn som hårbånd og annet jungel er ikke akkurat hva et barn har størst behov av. Så forguds skyld ikke kast Stein i glasshus.
   Vi alle veit du kun bruker provokasjon på bloggen din, for å tjene penger på den. Du hadde ikke hver brukanes til noe annet i bloggverden. Jeg leser ikke bloggen din, men jeg antar at du hverken er dum eller en dårlig mor. Mer eller mindre smart i forhold til å fremstille seg selv små dum. Slik at folk blir ivrig etter å lese dumskap.

  244. Du sier du vil gi det beste til dine barn, det vil jeg også, men ikke i dyre merkeklær. Det beste jeg kan gi til mine barn er kjærlighet og omsorg og i tillegg gjøre mye gøy sammen med dem som de setter pris på. Tror heller de vil huske det enn at de fikk dyre merkeklær som barn.

  245. Noen ganger skulle det virkelig vært skuddpremie på fjollete bimboer! blir smålig forbanna av å lese om dine verdier her i livet.. for all del bare ha de verdiene, men slutt for guds skyld å spre det ut til normale folk.

  246. Folk deler mer enn gjerne dette innlegget og kommenterer i tilegg at de syntes det syrebleika håret ditt har gått til hode på deg. FULL GJENNOMTREKK!!!!
   Du får pr men jeg håper at ikke ALL pr er god pr for deg?!?!? Her driter du deg SÅ fullstendig ut.

  247. Plager det meg at du kjøper merkeklær til dine barn? Overhodet ikke, har du en masse penger å slenge ut for all del gjør bare det.
   Sikkert noen som er misunnelig for at de ikke kan kjøpe merkeklær, på samme måte som en del kjøper merkeklær pga av sin egen usikkerhet. Flesteparten er fullstendig klar over at hvorvidt en er en god forelder eller ikke har noe som helst med merke på klærne til barna å gjøre. Småbarn greier uansett ikke å ødelegge tøyet før det er blitt for lite uansett. Det vet vel vi som har arvet brukt klær til oss selv og som har fått klær til våre egne barn.
   Ville jeg kjøpt merkeklær til mine barn, aldri verden hvis det kostet veldig mye mer enn andre klær.
   Det jeg håper er at du lærer dine barn at andre barn ikke er noe mindreverdig fordi de ikke har merkeklær. Husker det var en god del mobbing fra merkeklær barn mot barn som hadde normale butikkklær.

  248. Synes Rannveig burde få ha sine meninger uten at stort sett voksne mennesker skal kalle henne dum og blåst. Skammer meg over å se folk trakasere andre pga deres meninger. Skjærp dere…dette grenser til mobbing!!!

  249. Har da sett at du handler mye klær til ungene dine på både h&m, cubus osv?
   Ullklær koster mye uansett hvordan du vrir og vender på det.
   Kan ikke helt si at jeg kjenner meg igjen i at du kun kjøper dyre merkeklær til ungene dine, da jeg leitet litt på bloggen din for å finne ut av hvilke klær som er så mye bedre til ungene enn andre merker og fant for det meste hm og cubus.
   Utenom ullkjolen, men den var jo ikke en horribel pris på med tanke på at det er ull.

  250. Er dyre kleshengere også best for barna da? Når begynner prinsessa med botox og sminke, hun må jo få det som er best. NB: Husk å ta godt vare på gullene de er barn bare en gang. Lek og moro og aktive foreldre som heller er sammen med barna i stedet for å gå på shopping er det aller beste. Tenk miljø, det er ikke serlig miljøvennlig og til enhver tid ha 10 kjoler å velge mellom. NB: Fattige barn i Afrika trenger fortsatt mat

  251. hei. ser du er veldig opptatt i merkeklær for barn? å det er jo bra det. har to barn selv som har for det meste alt i merkeklær. men lillelam er jo ikke noe spesielt(mener ikke jeg at lillelam er dårlig men det er jo ikke det dyreste og beste)?=) 400-500 var jo ikke noe å skryte av=) fru lyng har du sikkert vært på? de har mye dyrere ull klær. siden du skriver at det er det som er dyrest som er best for barna kanskje du kan heller legge ut bilder og priser av det som virkelig er dyrt=)?

  252. Herregud folkens! Skjerpings! At voksne folk kommer med så smålige kommentarer er rett og slett mobbing. Det er totalt unødvendig. Jeg er ikke enig i det Ransveig skriver, men jeg har ikke behov for å angripe henne personlig! Så hold dere for faen til en saklig kommentar når dere svarer på et innlegg. Blir så irritert på teite kommentarer som refererer til utrykk man brukte på barneskolen. FØLER DU DEG SÅ JÆVLA MYE BEDRE NÅR DU SLENGER DRITT TIL ANDRE? GRATULERER!!

  253. De fleste merkeklær er jo mye av det samme som hva som f.eks er på hm, bare at merkeklærene har et navn som gjør klærene dyrere og gjør ikke nødvendigvis kvaliteten bedre.
   Men man må få lov til å bruke sine egne penger på hva man vil, selv hvor idiotisk det er!
   Men håper du tenker over hva slags budskap du sender til dine barn. For hittil er budskapet ditt til dine barn at merkeklær, utseende/hva man har på seg er ekstremt viktig. Litt av et morsbudskap 😉 men det er vel kanskje noe du stolt står for og?

  254. Jeg forstår egentlig ikke hva som er problemet til folket altså? Hvis man har rå så hvorfor ikke kjøpe gode klær? alle vet jo at et plagg fra billigkjede er rett og slett ødelagt etter.. kanskje 3 vask. Hvis Rannveig har rå og ønsker det beste for barna sine, tja, hvorfor ikke?

  255. Du er dårlig forbilde for mange! jeg ER GLAD for foreldrene mine ikke ga meg merkekler siden jeg var liten. Det du gjør mot barna dine er at dem kommer til å slite med penger når dem blir voksene! Pga du har lært å kjøpe masse merke klær! Hvis du er glad i ungene dine så vær godt forbilde å kjøpe billige klær! Du kan si hva du vil, men det er barna dine sitt liv! LIVET HANDLER IKKE om hvem er penest og hvem som har merke klær! Men om kjærlighet! Foreldrene sitt viktigste jobb er å lære barna sine om kjærlighet!

  256. “Hvorfor er det mere legitimt å kjøpe klær på billigkjeder, mens vi som faktisk velger dyrere alternativer til våre skjønne små skal få så mye kritikk?” -Det er vel ikke det at dere velger dyrere alternativer som høster kritikk, men det at dere gjør et nummer ut av det. Om voksne har et eksponeringsbehov så bør de bruke seg selv til det, og la barn være barn!

  257. Problemet er ikke at man kjøper barneklær til tusenvis av kroner.
   Problemet er at man ikke har noen hjerne.

  258. Du må nok regn med mye kritikk for dette du skriver… Vet no av folk som tjene godt over millionen allikevel handler klær på hm, eller andre kjeder… Jeg for min del bruke å lille lam, men det er ikke noe bedre enn hjemmestrikket. strikket dress til min lille gutt og den kom på 600 i garn…bruker å en del ulltøy fra joha. og bruker mye fra miniaure og sko fra Bisgaard.. reima e favoritt .. men eg skryt ikke av d. når jeg leser ditt innlegg, så leser jeg mellom linjene…skryt skryt … skryt….Hva du oppnår med det, skjønner jeg ikke… en god mor handler ikke om merkeklær. har både billige klær og dyre klær til mine….håpe du ikke lærer ungan dine å se ned på folk…for det e sån dette du skriver her virker i mine ørere

  259. Men du..det hjelper jo ikke om småen går i merkeklær, du må jo gjennomføre det med å selv gå i klær fra de største motehusene.og så bør jo du ha en særdeles feit villa..for ikke å snakke om det dyreste interiøret i alle rom etc..ser at dere har en long way to go her ass..syns ikke folk ser det for da hadde dem ledd.Høyt.

  260. Synes nå denne stakkarslige blondinen skal få ha meningene sine. Det er jo ikke hennes feil at det kanskje er litt mørkt i toppetasjen. Ignorance is bliss, er det noe som heter og det skorter det ikke på her vaffal. Om man velger å bruke barna for å ta igjen for tapt barndom eller synes barna er flotte utstillingsobjekter, så må hun da få lov til det. Så kan jo resten av oss få smile litt i fred mens hun diller med sitt.
   Noen må jo tross alt kjøpe de dyre klærne også, ellers ville ikke markedet for det eksistert.
   Registrerer at enkelte mener dama er en dårlig mor og det kan vel de færreste av oss mene noe om, men det er jo klart at hun setter hodet i gapestokken. Det har jo “se på meg” fake-blondiner med rosa blogg gjort i alle år.
   La nå denne overfladiske frøkna få gjøre som hun vil, så kan vi andre gjøre som vi vil.

  261. Jeg elsker hvordan så mange anser seg selv som et orakel som vet hvilke klær som er best, samtidig som det eneste motargumentet er at denne moren er “tulling”. Hun ytret et mening, men resultatet ble et bevis på at Norge har overskudd av ureflekterte og halvskolerte mennesker.
   Og hva mener jeg med det? For det første er merker konstruert for å forenkle kjøpsprosessen. Ulike merker sier ulike ting. Det dere kaller merker, er top end, merker som jobber mot en stabil og god kvalitet, slik at de kan ta høyere pris. Samtidig reklamerer dere for hm som det “gode” alternativet, fordi dette er et merke som passer deres målgruppe – noe det forresten ikke er noe galt med. Poenget mitt er at det er flere her som bruker merker for å forenkle kjøpsprosessen, men kun “tullingen” er klar over det.
   For det andre er jeg flau på vegne av enhver som bruker hårfargen som et argument for hennes påstått manglende intelligens – eller andre fargerike beskrivelser av henne. Skal dere fremstå tillitsvekkende så bruk i det minste normal folkeskikk.
   Det siste jeg mener med manglende refleksjon, henger sammen med punktet om manglende folkeskikk. Flere spør hvilke signaler man sender barna når man kjøper dyre klær. Forbrukersamfunnet tar over, og normene bryter sammen. Det er anomi!? Etter å ha fulgt med på debatten er jeg enig. Normene ser ut til å bli uttynnet. Ikke på grunn av en mors klesvalg til sine barn, men fordi dere skamkaller et annet individ uten å blunke. Med slike foreldre er det ikke rart det foregår mobbing på skolene.

  262. Fyfaen du er jo totalt blåst. jeg og mange andre oppegående voksene mennesker blir direkte flaue. Når ungene dine vokser opp så forundrer det meg ikke om de blir like flaue over sin egen mor de også. Så ufordragelig som du er så håper jeg noen spytter på deg.

  263. Ser det er endel folk med gjennomtrekk her…….. Og som mener at klærene fra billigkjeder er dårlige og blir ødelagt etter 3 vask. Jeg vil bare informere om hvordan man faktisk vasker barneklær; De fleste har vaskemaskin. Man MÅ ikke banke dem på steiner som de gjør i uland eller de gjorde her for 100 år siden. Det finns ullvareprogram, silkeprogram, vaskemidler for både farget og hvitt tøy. Jeg har klær som er kjøpt i “billigforretninger” som holder til 3 og 4 barn, for her i vår krets går klærene på omgang. Så…….. Om man har fått utdelt så mye penger at man kjøper så sinnsykt dyre klær, burde man kanskje investere i en vaskemaskin? En som gjør at man ikke trenger å banke alle klærene på steinheller for å få dem rene.

  264. HAHAHAHA, jeg får vondt i meg… Jeg er glad for at foreldrene mine ikke skjemte meg bort når jeg var liten, ser fram til å se deg på tv igjen, får sikkert en god latter da ja! luksusfellen, Rannveig! 🙂

  265. du kunne nu heller prioritert å brukt pengan på den meterlange ettervekstn du har ned te ræva enn en genser til flere tusn te en litn unge som voks fooort.

  266. Dette er det mest idiotiske jeg noen gang her lest. Blir spennende og se når du når pensjonsalderen og får minste pensjon. Det og bruke alt man tjener og vell så det er kanskje gøy i begynnelsen, men man blir alltid den tapende part til slutt. Syntes synd på dine barn som må leve med en mor som har sånne vanvittige vrangforestillinger av verden.

  267. Når skal du skjønne det? Ingen er misunnelig på deg! Du ser falsk ut, og i tillegg er du dum som et brød. Vil jeg kjøpe klær fra hm til barna mine, gjør jeg det, jeg kjøper ikke chanel til de bare fordi silikonblondie tror jeg er misunnelig på henne.

  268. trur no allikevel at du ikke meinte å virke skrytende og nedrakkende… regne med du mente kvalitet klær, som e hh, reima, lille lam, nøstebarn…osv… for d e noe annet….

  269. Uff. Jeg mister ord. En dag våkner livet, og kanskje da? Jeg mener ikke å være nedlatende men å skrive at folk er misunnelige blir noe dumt spør du meg. ALDRI hadde jeg kjøpt merkeklær til mine ikke utvokste barn og det handler ikke om økonomien. Idioti.
   Men du oppnådde det du ønsket; dine 15 minutter i noen aviser og ble gjort til latter over store deler av nettet. Verdt det? Ser du det selv?

  270. Jeg må bare spørre; hvis du kjøper de beste klærne til barna dine, hvorfor sier du da at du ALDRI kjøper klær på H&M? De har mange gode og flotte klær til barna – på lik linje som mange andre kjedebutikker.
   Så vil jeg si; jeg jobber som barnehagelærer og pedagogisk leder i en barnehage. Av erfaring kan jeg med hånden på hjertet si at de beste klærne ofte er billige klær kjøpt på kjedebutikker. Det som betyr noe er ikke prisen på klærne, men kvaliteten! Det som er viktig er at barna har på klær som passer til vær og årstid. Poenget er at barna skal i disse vintertider holde seg tørre og varme! Til og med billige arva-klær kan være ti ganger bedre enn de dyreste og nyeste merkeklærne.
   Det at foreldrene er så merkebevisste på barneklærne kan være med på å skape motepress – allerede mens barna går i barnehagen. Jeg har selv sett barn som “henger ut” andre barn for at de ikke har riktige klær. Dette blir det mer og mer av, og jeg kjenner selv at mitt ansvar for å motarbeide mobbing, lære barna sosial kompetanse og hvordan man omgås sine medmennesker – blir større og tyngre.
   Mitt budskap med denne kommentaren er: kle barna i klær som holder dem varme, tørre og som er slitesterke. Bruk minst mulig penger på klærne – bruk gjerne klær som går i arv og som holder seg godt! Barna vokser også raskt, og et plagg blir ikke brukt for mange ganger før det er for smått…
   Lenge leve gjenbruk og økonomisk fornuftighet!

  271. Anbefaler alle å ta en titt på artikkelen; slik kler du barnet ditt. På barnehage.no videre vil jeg si at barn trenger voksne som er der for dem, ikke voksne som “kjøper” dem. De trenger voksne som ser dem. Altså kvalitet i samvær.

  272. Så usaklig å rakke ned på utseende til folk, er det mulig? Hva har utseende hennes med dette å gjøre? Hva vet vel noen av de som kommenterer hvorvidt hun er smart eller ei? Handler vel om prioritering, interesse og muligheter?! Hvis dere syntes det er så tåpelig, hvorfor kommentere? La nå jenta få mene hva hun vil og bruke penger på hva hun vil!! Uansett helt unødvendig å skrive så mye stygt, regner ikke med at barna deres blir stolte over foreldre som behandler andre sånn, dårlige forbilder spør du meg.

  273. gled deg til barna dine vokser opp som de mest bortsjemte i hele verden pga at du bare kjøpte dyre merkeklær til dem.

  274. Det er forskjell på kvalitetsklær og merkeklær. Dette må være det dummeste innlegget jeg har lest på lenge. En dag kommer du til å se tilbake på dette å gremmes. Jeg blir ihverfall flau på dine vegne.

  275. Okei? dette her er det kleineste innlegget jeg noen gang har lest. Selvfølgelig vil alle mødre at barna sine skal ha det best mulig. Men herrelighet. Barn fra 0-12 tenker ikke på hva de har på seg. Om det er merkeklær eller klær fra cubus, så bryr de seg ikke, de er såpass små og legger ikke så stor merke til klærne de går med. Der du skriver at det ikke er noen hemmeligheter på at klær fra merkebutikker holder bedre etter vask en det klær fra billigkjeder gjør er helt feil. De fleste klær gjør, men den ene blusen jeg kjøpte fra en merkebutikk holdt ikke en vask en gang, før fargen på ryggen ble ødelagt. Alle genserne og blusene jeg har fra billigkjedene har holdt mye lenger etter vask, og kvaliteten er nesten den samme, bare at de spesielle merkene sitter fast på plagget du kjøper. Dette er rett og slett kleint skrevet spør du meg. 🙂

  276. Jeg skjønner at det er forskjellig meninger. Det kommer jo helt ann på hvor du bor. Det er merkepress fra og med cirka femte klasse på noen skoler. (Der hvor jeg gikk.) Det må jo være greit å kjøpe merkeklær til barna sine. MANGE av dere som reagerte så kraftig har jo kjøpt merkeklær til barna sine noen ganger…
   Dessuten er det jo fint å ha merkeklær hvis det er merkepress på den skolen barnet ditt går på. Du skal jo ikke bruke penger du ikke har, men du må jo også tenke på hvor du bor hvis du ikke har råd til masse merkeklær. Det er jo noen områder som det er mere merkepress enn andre steder. Dessuten er det jo hyggelig med litt fine klær til de søte små. H & M har jo ganske dårlig kvalitet på forskjellige ting.

  277. syns det blir litt teit at du sier at mødre med dårlig råd er misunnelige.. vis ungene dine er fra 0-15 år så vokser det forstatt og da blir klær bare brukt noen ganger for de vokser så fort ut av klæra. litt unødvendig å kjøpe et plagg til masse tusen kr da ..
   vis jeg hadde vert søkk rik den gang jeg hadde fått barn hadde ikke jeg kjøpt det dyreste av det dyreste 😉 men det er selvfølgelig opp til vær enkelt, bare min mening

  278. Kjære deg, mener du virkelig at det å lære barna dine opp i den mening at det å ha merkeklær er det beste man kan gi dem, er bra? Du sier jo at du gir dem merkeklær fordi du vil de skal ha det beste, men hvordan har du råd til å betale for de dyre klærne? Bruker du all din tid på jobb? Hva da med den dyrebare tiden du mister med barna dine? Hva med heller å legge tiden i å leke med barna, lære de gode verdier, folkeskikk og moral? TID og KJÆRLIGHET og gode verdier/normer er det absolutt beste man kan gi sine barn!
   Å hvorfor skal andre foreldre være misunnelig på deg bare fordi du kan gi barna dyre klær? Dyre klær er ikke en garanti for at barna dine blir lykkelig.. Foreldre som er tilstedeværende, som setter grenser og som viser kjærlighet, gir lykkelige barn! Mine foreldre har aldri hatt råd til å gi meg dyre merkeklær, men det har virkelig ikke vært et savn. Jeg har heller hatt foreldre som kom hjem hver dag til middag og som brukte tid på meg, og det er jeg mye mer takknemlig for enn om de brukte all sin tid på jobb, og bare gav meg materielle ting.
   Håper du bruker tiden sammen med barna og gir dem den opplæringen de trenger for å bli oppegående og anstendige mennesker!

  279. Kjærlighet har ingen ting med penger og klær å gjøre. Jeg har en liten datter som er bare litt eldre enn din å hun vokser i rekord fart. Hun har masse klær hun ikke har fått brukt engang fordi hun vokser fort ut av str.
   Alt jeg kjøper til hun kjøper jeg av kjærlighet, å jeg syns det er fælt hvis du skal si at vi som kjøper på Cubus og slike butikker ikke bryr oss like mye om barna våre!??
   Kall det hva du vil, men hm, Cubus, name it, osv er ikke billig butikker. Det er helt vanlige butikker som har god kvalitet på de fleste av klærne sine.
   Du sier at du vil at barna skal være kledd behagelig, men tror du virkelig at en stiv kjole å et hårbånd rundt hode på et lite barn er behagelig?
   Du snakker litt rundt deg selv.
   Også det å påstå at alle er så missunnelig på deg er vel bare en måte for deg å takle all kritikken du får. Det er sikkert flere ting her i livet jeg skulle ønske meg osv. Men en av dem er faktisk ikke å sløse masse penger på unødvendigheter. Mener absolutt ikke at klær til barna er unødvendig, men en liten baby trenger bare så mange pen kjoler å så absolutt ikke flere par med sko enn jeg selv har.
   Tror også at du poster slike innlegg fordi du vet det provoserer å det gjør så du får mere publisitet, men Rannveig dette her er ikke måten du vil bli husket på. Det tror jeg virkelig ikke.

  280. Er det beste for barna?? Jeg hat lenge gått å lurt på hva som får en person med to barn til å gjøre seg til et lett offer i media. Du kommer med utsagn og meninger som virker på randen til galskap. Du har flyttet milevis vekk fra familie og bf til sønnen din.. er det det beste for barna? Går det greit d kanskje, du har jo tross alt merleklær?! Det blir for dumt!! Hva merker barn av merkeklær da? Annet enn de kan bli overfladiske og ende opp med å mobbe de som ikke har det?? Skjerp deg..

  281. Det er egentlig rart hvor mange negative kommentarer du får. Selvfølgelig har du rett, dersom en forelder står ovenfor to valg: et supert plagg til sitt barn og et mindre supert – så velges det beste, medmindre pris gjør at du må ta et annet valg. Hvorfor skal folk som tydeligvis har god nok økonomisk sans til å ha bygget seg opp en formue, få kritikk for å bruke penger? Det som er ille, er alle de som ikke har råd til å gjøre det samme, gjør det likevel. Som du sier: Du har økonomisk frihet til å gjøre det, derfor gjør du også det. ALLE andre gjør det også! Selv noen som har lite penger, prøver å finne det beste de kan for sine barn innenfor sine rammer. Kan ikke de bare rett og slett si at: du har rett! Jeg tror det er vanskelig i dette landet hvor Janteloven fortsatt står sterkt.

  282. Jeg gleder meg til å se barna dine på LUKSUSFELLEN om noen år..
   Herregud for et innlegg, jeg blir helt flau på dine vegne!

  283. Jeg kom over en artikkel om dette innlegget på Side2 og havnet da inne på bloggen din. Tror mange forveksler merkeklær med designermerker både her på bloggen din og i kommentarfeltet på artikkelen. Selv er jeg opptatt av kvalitet og går på sportsbutikken og kjøper merkeklær når jeg skal ha tøy til friluftsliv og også ullundertøy som du nevner. Dette ville jeg aldri ha kjøpt på HM. Men en ny fin kjole til en fest kan jeg like gjerne finne på HM som i en dyrere butikk. Og da er det mer komforten med plagget som teller en kvalitet da den ikke vil bli brukt så mye. Tror mange mødre gjør nettopp dette når det kommer til barna sine også. Kjøper bra kvalitet som reima og andre gode merker på ulltøy, uteklær og sko. Også kan det andre kjøpes rimeligere. Min erfaring er at merkeklær ofte er laget av bedre kvalitet en billigkjedene. Så har man råd til det så hvorfor ikke, og har du ikke råd så ikke gjør det, barnet lider ikke av den grunn. Et barneplagg hvor en genser koster flere tusen fordi det står baby dior på det er noe annet, det er et designermerke og ikke nødvendigvis kvalitet. Det ville jeg ikke ha gitt mine barn.

  284. Jeg synes rett og slett fryktelig synd på deg! Den sykdommen du har pådratt deg, er helt umulig å behandle!!! Å ha det slik gjennom resten av ditt liv må jo være helt grusomt!!!! Stakkars menneske!

  285. At du har gode lønninger er et testament på hvor jævlig det går med samfunnet for tiden. Du Rannveig er et ubetydelig menneske her i samfunnet, du gjør ingenting konstruktivt eller negativt. Du tror du er synlig fordi du er på TV, dater mannfolk med samme intellektuell utvikling som deg selv og mange “leser” bloggen din. Sannheten er som sagt at du er ubetydelig. En synlig person vil bli husket igjennom historien så sant personen har bidratt litt. Har han/hun produsert noe igjennom arbeid vil han/hun bli husket uansett om navn ikke blir nevnt. Du derimot, du vil bli glemt fortere enn søppela vi kaster(ja, jeg sammenligner deg med søppel ettersom det er det jeg mener du gjør i samfunnet, forsøpler), og husk på det at om en eller flere idioter velger å huske på deg så vil det være sterk negativitet rundt ditt minne. Det er sørgelig at folk gir deg oppmerksomhet, og det øker ikke mitt håp for menneskeheten. Heldigvis kommer ikke oppmerksomheten til å vare, snart er du bare støv, et lite ubetydelig støvkorn i samfunnet ingen noen gang brydde seg om.

  286. Vi fra luksusfellen arrangerer et møte meg deg og dine barn muligens de kommende årene . Vi skal prøve å forhindre at de får gjeld før de er 18 år gamle. Vi anbefaler deg som forelder å passe på at din mann eller kjæreste setter inn penger på kontoen din daglig. Ha en fortreffelig kveld ! Hilsen oss fra Luksusfellen 🙂

  287. Kan vi ikke alle bare slutte å lese disse rosabloggene. Da ville inntektsgrunnlaget til bloggerne forsvinne. Da får vi se hvor mye Gucci og Vuitton berta får kjøpt. Men hun er vel såpass desperat at da kommer hun vel til å selge seg selv for å få spenn.

  288. Jeg blir flau når jeg leser kommentarene folk kommer med her. Det er helt greit at man ikke er enig i det Rannveig skriver om og debatt er jo bare sunt.
   Men det de fleste driver med her er så utrolig usaklig og dumt. Om man skal kritisere noen for å være nedlatende mot andre,- slik veldig mange mener at Rannveig er…Så er en god start og ikke være nedlatende selv. Kommentarene her inne er rett og slett mobbing av Rannveig for hennes meninger. Språket og ordvalgene til en del vitner om lite eller ingen respekt for andre mennesker og deres meninger. Sosial intelligens er det heller ikke så mye av hos de fleste “kommentatorene” her.
   Jeg har ikke mye penger, ikke så mye at jeg kan handle en lue til guttene mine eller meg selv med feks en prislapp på 1400,-. Men om jeg hadde hatt en økonomi som tillot det så hadde jeg selvfølgelig handlet merkeklær. Dyre klær er bedre, slik er det bare. Og om man har penger til det, hva er galt med å kjøpe det man har lyst på ?? Norge lider under janteloven helt klart og det er ikke pga personer som Rannveig men pga alle de som er misunnelige og sliter med sin egen selvfølelse. Om du ikke føler deg bra nok pga økonomien din etc ikke er slik du ønsker…,- gjør noe med det, ta tak i livet ditt !! Ikke bruk så mye tid og krefter på å misunne andre… 🙂 Jeg syntes du er en kjempetøff jente og en fantastisk god mor. Du har penger og du er pen, så selvfølgelig vil folk alltid kritisere deg… Stå på Rannveig !! 😉 Hilsen alenemor på 37.

  289. Selv mener jeg at barn skal få være barn så lenge som mulig. Det å kjøpe en søy blomsterkjole til jenta de på noen måneder (eller på 5 år) er helt uskyldig, selv om den hadde kostet tusen kroner. Det jeg reagerer litt på er at du har en leopard-mønstrete kjole/skjørt til henne. Jeg mener at du skal være ganske mye eldre enn et parr måneder før du går med såpass “voksne” klær.
   Husk på at barna dine ville aldri i så ung alder blitt mobbet for hvordan de går kledd.

  290. Jeg syns man skal kunne velge å kjøpe de billige eller et dyre alt etter egen økonomi uten at det skal bli et stort kjøpe press på dyre merkeklær til barn. H&M, kaphal, Lindex og Cubus for å nevne noen billigkjeder har jo gode behagelige klær som holder godt den perioden dem blir brukt etter min erfaring i allefall. Har selv 3 barn og det jeg legger mest penger i er i grunn ett godt vaskemiddel som er skånsomt for klærne og yttertøyet da dette blir mye fortere slitt enn det andre..
   Jeg syns liksom det å legge flere 1000 kr i merkeklær er bortkasta når de minste barna vokser ut av dem før man rekker å blunke å dermed blir jo klærne pakket bort og gjemmes til neste mann eller gitt bort/solgt.
   men bevar meg vell har man råd til det så værsågod, jeg sier ikke hva andre skal gjøre med sine penger kjære vene, men jeg har selv vært i den vanskelige situasjonen å ha mindre å rutte med en andre å syns derfor at det er fint at man har andre gode alternativer enn dyre klær til de små, når det kommer til kvalitet så har jeg av erfring opplevd at selv dyre merkeklær trenger ikke være super kvalitet på, har ved flere anledinger måttet levere produktet til reklamasjon pga feil/mangler eller rett og slett fordi det ble ødelagt bare man så på det..
   men da opplevd at samme produktet fra H&M bare den billige typen så klart har holdt bedre og lengre.
   Jeg har i allefall blie og fornøyde barn selv om det går i billie FINE klær fra billigkjeder, jeg selv bruker også klær derfra, for jeg syns det er viktigere ting enn klær å bruke masse penger på.. Men det er som sagt alt etter tykkelsen på lommeboka 🙂

  291. For og si det sånn,det er uaktuelt at jeg sløser bort 1400 kr på en lue til min 4 åring! Og ja,det vil jeg si SLØSING! Så lenge min sønn har varme og gode og behagelige klær,så spiller det ingen rolle hvor klærne er kjøpt. Og hennes og mauritz er den beste butikken jeg kjøper barne klær på for og si det sånn. For ikke og snakke om cubus,helt suveren!;) Barn er barn,og noen foreldre er helt bak mål spør du meg… 😉

  292. Det er ca 2000 klager på nettavisen på det du har har uttalt deg om Rannveig, ringer det ingen bjelle? Vet om mange i Alta som både kjenner deg og vet hvem du er, å alle sier du er stokk dum, nå vet jeg værtfall hvorfor.

  293. Problemet du og dine artsfrender forfekter er at dyrt = det beste. Det viktige spørsmålet er om klærne er sikre nok (stoffmateriale), varme nok og slitesterke nok. En rimelig genser fra H&M eller lignende kan varme like godt og være like slitesterk som et dyrere merke. At de dyre merkene er SÅ mye bedre på slitestyrke er en skapt illusjon. I noen tilfeller kan jeg være enig i at dyrere varer kan ha større slitestyrke enn det aller billigste som eksisterer, som f.eks. på jakker, men dette er langt fra noen regel. Selv som voksen opplever jeg ofte at dyrere merkeklær går fortere i stykker enn billigere.
   Så når dyrere merkeklær ikke er bedre enn rimeligere (merk at jeg ikke sier billigste sort) hvorfor skal man da bruke penger på dette? Og hvis det skulle være at de dyre klærne har så mye bedre slitestyrke så vil jo barnet vokse fra det før det rekker å bli utslitt! Det finnes jo hauger av barneklær som gis bort på Finn.no som er av rimelige merker, men som er langt fra utslitt! Argumentet om slitestyrke og varme holder ikke. Ull varmer som ull, uavhengig av om den koster 200 eller 2000 kr. Dere betaler for design og merkevare, ikke for plaggets (ikke-eksisterende) eksepsjonelle egenskaper.
   Så da står vi igjen med at dere kun kjøper dyre merkenavn for å bruke barna som utstillingsdukker. Og dere setter likhetstegn mellom dyrt = beste for barnet, som ikke holder mål i virkeligheten da rimeligere plagg har like god varmeevne og slitestyrke.
   Da vil andre se på pengeforbruket på dyre merkeklær til barn som raskt vokser ut av dem som direkte sløsing og unødvendig. Barnet bryr seg ikke så lenge det er varmt og tørt.
   Når barna blir store nok til å kunne bruke en jakke mer enn én sesong, så er det mer forsvarlig å bruke mye penger på det.
   Eller er det vanskelig å se dette?

  294. På noen måter forstår jeg hva du mener, men du er noe uheldig i hvordan du uttaler deg. Det er helt klart bedre for både barnet, miljøet og samfunnet at folk kjøper noe dyrere klær med tanke på uverdige forhold til arbeidere hos kjeder som H&M, Cubus, Kappahl osv. Det er jo også en måte å vise barnet ditt at du bryr deg, men likevel det aller viktigste du kan gi barnet ditt er en trygg og fin oppvekst, hvor du ikke lar deg kjøpe alt mulig når de blir tenåringer og unge voksne. Det kan gi deg en skikkelig bjørnetjeneste ved å gjøre barna dine uansvarlige økonomisk og gjøre de avhengig av deg for å kunne trives (være populære og ha det samme som “alle andre”). Jeg tror virkelig likevel at du er en god mor, og at dine barn trives med deg som mamma 🙂 Det må likevel være et lite slag i trynet til de som ikke har like god råd som deg, å få høre at de ikke bryr seg nok om barnet sitt fordi de kjøper billigere klær.

  295. Hei. Det som slår meg når jeg leser dette blogg-innlegget er om du har tenkt noe på fremtiden? Du sier at du vil det beste for dine barn, og det er virkelig et sentiment jeg kan forstå. Men det virker som om du mener at du vil ha veldig god råd hele livet og aldri ha behov for å spare opp penger til noe?
   Hva med å sette penger til side så du vil ha råd til å hjelpe dine barn med å skaffe bolig når de vokser opp? Hva med å heller spare penger slik at de etter videregående har råd til å få seg en utdanning ved Harvard eller Oxford, en utdanning som mest sannsynlig vil sikre de for livet?
   Nå vet ikke jeg så mye om din livssituasjon, men har du virkelig så mye penger i dag at du vet med sikkerhet at du vil ha nok penger til alt dine barn vil trenge i fremtiden? Er det virkelig ingen andre ting dine barn vil trenge i livet som du finner det verdt å heller spare pengene til? Hvis så er tilfellet, så JA, da er jeg litt misunnelig. Misforstå meg rett. Jeg er ikke misunnelig på at du kan kjøpe merkeklær, hva nå det skal bety, til dine barn, men at du har så mye penger at du har sikret både deg selv og dine barn for livet.
   Til slutt. Tror du at kvaliteten på klærne som du kjøper til ditt barn de første 5-10 årene vil ha noen innvirkning på resten av livet hennes? Eller har de bare en innvirkning på ditt liv?

  296. Synd på de barna som har en så uintelligent mor. Er 17 år gammel og jeg vet mer om hva som er best for de barna enn det du gjør. Har aldri skrevet en “hate” kommentar i mitt liv, men du trenger virkelig hjelp? Måtte få det ut,, sorry

  297. det er helt greit at du vil bruke så mye penger på ditt barn, men jeg føler ikke du har noe rett til å si at vi ikke vill våre barn det beste, om vi kjøper et billigere alternativ.. det viktigste for meg er at min sønn og min baby som er på vei, har det godt, er glade og lykkelige, jeg tror ikke at de blir lykkligere om jeg kjøper en lue,jakke eller va d nå enn måtte være for flere tusen kr. jeg er student så jeg har ikke råd til og kjøpe så dyre klar, men hadde nok ikke gjort det uansett,det finnes en mellom ting. misunnelig vil jeg heller ikke si at jeg er. jeg syns det er opp til hver å en om hvile merke og hvor mye penger de velger å bruke på klær til barna deres, penger definerer ikke om man er en god foreldre eller ikke. at man bryr seg og viser omsorg til barna sine føler jeg er viktig..at du velger å bruke så mye penger på merkeklær er helt greit for meg, å jeg skal ikke dømme deg i hytt å pine for de, men da føler jeg at du burde gjøre det samme til de foreldrene som velger å ikke kjøpe dyre merkeklær til barna sine, de er nemmelig ikke noe dårligere mor/far enn de du og faren til dine barn er… penger definerer ikke lykken!

  298. Du må ha et vanvittig behov for og profilere deg selv.
   Folk flest er vell mindre opptatt av om du kler dine barn i klær til 300 eller 3000 kroner? Hva i all verdens rike er dette godt for?
   Selv har jeg god og solid økonomi, men profilerer meg på nettet om at jeg kun må kjøpe det dyreste, NEI TAKK.
   Så, jeg tar dette med knusende med ro, og tar ikke dette hysteriet så veldig alvorlig.

  299. Jeg husker da jeg var i teenårene og min mor og stefar skulle kjøpe en boblejakke (omkring 1965-67) som den gang var populært å gå med og et stort flertall gikk med så protesterte jeg vilt og ville ikke gå med klær som andre gikk med. Jeg ville velge selv klærne og har siden gjort som jeg har villet i klesveien og det mener jeg alle bør lære seg til. I liten grad la seg påvirke av mote eller andre ting, lage sin egen stil…for den saks skyld.

  300. Jeg blir fysisk kvalm av dette blogginnlegget. Maken til oppgulp skal en lete langt og lenge etter. Håper for all del at foreldre med en anelse av vett vet å styre unna dette presset, som bloggeren priser over skyene. Horribel trend og blogginnlegg.

  301. Jeg synes inderlig synd på deg og dine medsøstre over den overfladiske måten dere lever på, dere virker så utrolig enfoldige. Stakkars barn som har sånne mødre. Håper bare de vokser opp og får helt andre verdier i livet.

  302. Dette er jo ikke dyre merkeklær?! Lillelam til 499,- jalla.. Du er jo ganske irrelevant i denne debatten hvis DET er det du mener er dyre merkeklær:) hahaha! Hvis det er det beste du har å spandere på jenta di? Det finnes bedre-på alle måter;) både dyrere og finere til og med! Ut og shoppe, mamma!

  303. Du må seriøst gjør noe drastisk med det håret ditt. Det ser jo faen meg ut som en utslitt mopp.

  304. Det du betaler for merkeklær, er navnet, ikke kvaliteten. Handlet selv nattkjoler her om dagen og det sto mellom Ralph Lauren til 800 og ukjent merke. Ralph Laurens var i polyester, mens det ukjente, billigere merket ga meg SILKE til halvparten av prisen. Håper du ser ironien i merkeklær-jaget med tiden.

  305. Hva slags mannfolk er det som egentlig finner seg slike blåste kvinnfolk? Jeg skjønner det helt ærlig talt ikke. Man skal ha bra med luft mellom ørene selv, om man faller for slike mennesker. Grusomt stygt både innvendig og utvendig.

  306. Snakk om mobbing. Makan til kommentarer folkens. tenk å irritere seg over så lite, og kommentere utseende hennes bare for å være ekstra slemme. Heia Norge!! Bikkja mi har LV halsbånd, og jakke. skal dere halshugge meg også da? You go girl.

  307. Jeg hadde aldri noe merkeklær og jeg er blitt gudsbarn. Så blir bare dumt at du skal si at merkeklær er best for alle barn

  308. Æ å madammen har nedbetalt hus/bil/hytte, og en inntekt på 2,8 mill tilsammen..
   men kjøper fortsatt ikke dyre merkeklær til barna…
   Man må tenke på at de en dag skal bli voksne å må lære seg at penger ikke vokser på trær og at man kan ikke bare kjøpe å kjøpe merkeklær….
   handler på vanlige butikker med vanlige klær og dem synest jeg fungerer utmerket.

  309. Jeg skjønner at man ikke har så mye å bruke penger på når man bor i Alta og ikke driver med reinsdyr.
   Alikevel måtte det vel finnes mer fornuftige ting å bruke NAV-pengene på?

  310. Skjønner rett og slett ikke hvorfor alle som trykker inn på bloggen til rannveig gidder å trykke seg inn. Hvorfor ikke bare la være så mister hun lesere og da minsker også penger som hun tjener på bloggen sin! Det er såpass uinteressant å lese alt det tullet hun skriver om, er jo som oftes bare tull! Kan ikke si at det er mye intelligent som skrives på bloggen så hvorfor skal man gå inn å lese på den? Hva er så innteressant? Er det virkelig så interessant å vite hvordan strippeklær hun har på seg? Eller hvordan barberhøvel hun anbefaler at man skal prøve/kjøpe slik at hun tjener mer penger? Er stortsett ikke mye variasjon om hva som blir skrevet om. Nei for min del hvertfall så er det lite innteressant, er nok ikke bare jeg som synes det! Er mye mer fornuftige ting andre bloggere skriver på bloggen enn det hun skriver.. Nei er ikke sjalu på rannveig på noen som helst måte! Er bekjent av henne men nå syns jeg bare hun blir mer og mer teit på innleggene hun skriver og blir mer og mer uinteressant. Er så mye jeg kunne skrevet men ser ikke vitsen å sitte å skrive en lang historie og gi oppmerksomhet på hennes blogg!

  311. Det er så teit at du sier merkeklær er det beste for barna, ull er ull…Skulle ønske bloggere ikke fikk penger for å blogge, så skulle dere hasett hvordan den virkelige verden er…

  312. Great post. I was checking continuously this blog and I am impressed!
   Very helpful information specifically the ultimate phase :
   ) I deal with such information much. I was looking for this particular info for a long time.

   Thanks and best of luck.

  313. Hey there! I’ve been reading your blog for a long time now and finally got the courage to go ahead
   and give you a shout out from Kingwood Tx! Just wanted to tell you
   keep up the good work!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg