Sterke reaksjoner, jeg elsker det!

Hei kjære lesere!

Hvordan har dere det ? I helgen har vi bare slappet masse av, vært på lekeland, vært med venner, hatt masse familietid og ikke minst, hatt kjærestekveld med kino og en tur på restaurant! Var utrolig koselig. Vi tenkte egentlig å se “The Hunger Games” ( den andre filmen) men i og med at det var fullt så vi en annen, noe merkelig film, om jeg skal være helt ærlig, haha. 

Min uttalelse om merkeklær til barna har vakt sterke reaksjoner og tilbakemeldigner hos folket. Noe jeg forsåvidt hadde regnet helt med da jeg skrev innlegget. Jeg er helt for å si min ærlige og oppriktige mening om ting, og dette er akkurat hva jeg mener om klær til barna mine. De skal kun ha det beste utstyret og de beste klærne, I TILEGG til at de får uendelig kjærlighet og omsorg fra oss. Veldig mange er nødt til å slutte å se ting i et svart-hvitt perspektiv. Hvem sier at man ikke kan kjøpe dyre klær til barna sine OG samtidig vise massevis av omsorg og kjærlighet, men samtidig strenge grenser? Dette er hvertfall hva vi opererer med her hjemme hos oss. 

Når det er sagt liker jeg egentlig å lage litt diskusjon og skape debatt i vår ellers så dramaløse hverdag! Jeg mener at vi rett og slett må respektere hverandre. Selv om jeg ikke vil gjøre det selv, så respekterer jeg helt klart mennesker som handler klær til barna sine i de såkalte billigkjedene. Respekt, kjære dere. Det er en god ting, en egenskap som desverre alt for mange mangler til tross for å ha nådd voksen alder og vel så det. Jeg blir omdiskutert og direkte hetset i diverse forumer, i facebookgrupper for mødre(som tilsynelatende har veldig lite å gjøre) og det er avis og nettavisoppslag om meg, for å ikke glemme de utallige bloggerne som henger meg ut i et rop om oppmerksomhet! Jeg har jo soleklart oppnådd det jeg ønsket, nettop å lage litt “opprør” 😉 

Foto: Theresa Knudsen

135 kommentarer
  1. Jeg skjønner at du kun var ute etter oppmerksomhet, men jeg synes likevel at dine uttalelser er noe ironisk. Ærlig talt, du kan ikke sitte med dine to barn i ei kjellerleilighet som du LEIER og si at du har råd til merkeklær til barna? Det har du jo ikke råd til, du eier jo ikke nåla i veggen.

  2. du e bare herlig;) syns du ska få kle ungan dine i akkurat ka faen du har løst å kle dem i, dyre klær eller ikke. såklart e det jo bedre kvalitet på dyrere klær, å dem lages for å bli brukt. andre mollgrettene mødre som dele side2 innlegget på facebook og heng dæ ut, kan ta sæ ei bolla for æ syns du e en dritbra mor for ungan dine. og må bare kommentere det silje der oppe skriv, æ e sikker på at hvis rannveig hadde hadd løst til å kjøpe sæ leilighet/hus så hadde ho gjort det. men det e ikke alle som har løst til det, det betyr ikke at ho ikke har nok peng;) stå på rannveig!

  3. Klart du har rett til dine egne meninger, og bruker penger på hva du vil:) Noen ville vel kanskje heller bruke flere tusen kr. på feks sparing til barna, kjøpe egen bolig osv osv- fremfor kunstige vipper, restylane, silikon og gud vet hva. Du velger selv hvordan du styrer din økonomi, men at ungene dine blir noe lykkeligere eller får bedre helse av å være kledd opp i Gant enn H&M- det er jeg usikker på:) Øs på med den kjærligheten de fortjener, og for all del bruk alle de penger du vil på merkeklær, det er dine penger og dine valg! Smart vil ikke jeg si det er, men jeg har rett på min mening akkurat som du.

  4. Du viser jo ingen respekt for andre selv. Ser du ikke det?
   Du sier at du kun vil dine barn ditt beste og dermed ikke handler på billigkjeder. Da sier du indirekte (og omtrent direkte) at vi ikke gjør vårt beste for våre barn. Snakk rundt grøten så mye du vil, men det ser jo alle.

  5. Typisk umodent å ønske å lage oppstyr 😉 iallefall, så e ikke CeLaVi og de andre klærne du kjøpe til ungan dine MERKEKLÆR i den forstand. Chanel, burberry, dior ol derimot. Hvis du følg med på nyhetn så vil du få med deg b.l.a det her oppstyret med merkeklær, og du fell nok laangt under den her kategorien 🙂 det sko no bare mangle at du sko ha råd til ordentlige merkeklær da 🙂 Litt arti at du sjøl skryt av at du kjøpe “MERKEKLÆR” til ungan dine, da det e klær som de aller aller fleste kjøpe til sine! Og forresten, e ikke misunnelig på deg selv om æ kommer med en mening 😉

  6. Helt enig med Sandra, du kjøper jo faktisk ikke merkeklær? Synes jeg ser hello kitty på hvert eneste bilde av datteren din. Det er ikke et regnet som merkeklær altså…

  7. Du viser jo ikke respekt? Du hakker ned på de med mindre råd, og kaller dem sjalu. Respektløst spørr du meg. 100% sikker på at barn med klær fra såkalte “billig” merker er like glade og fornøyde som dine bortskjemte små.

  8. Føler du bare prøver å være noe du ikke er? Det er jo masse av klæra til barna dine som er fra billigkjeder? Det sier se jo selv at ordentlig tøy som jakker, dresser, ulltøy og sko osv. Skal og bør være av god kvalitetet. Men hverdagstøy som ungen vokser ut av etter ett par mnd. er det jo idiotisk og legge så mye penger i. Du har så dobbeltmoral av og til. Du kler deg jo så sykt harry selv, så kjøp noe ordentlig til deg selv også du…

  9. De som motsier det du sier, er enten sjalue på deg eller ikke lika bra som deg. Noe som du har direkte skrevet på bloggen når det ialefall kommer til sjalusi. Du sier at andre må få ha sine meningen å respektere det, men hva med deg selv?..

  10. Hei sveis:) Du kjøpte en del babyklær på hm og cubus når du skulle ha 1mann kan en lese her på bloggen din:)

  11. Det er greit du har din egen (og merkelige) mening om denne saken (og mange andre), men det ser ut som om du direkte rakker ned på mødre som ikke har råd til å svi av 1400kr på en lue til ungen sin.. Dette blir rett og slett for dumt! Jeg har lest bloggen din lenge nå, og jeg har ofte stoppet meg selv fra å kommentere noe dumt, ettersom jeg ikke vil miste respekten for deg.. Men når du går ut å skriver dette er det ikke rart mange føler seg truffet.. Det virker som om du ofte vil “heve” deg selv over andre mødre her på bloggen din, ved å skrive lange treffende (og teite) tekster om hvorfor du alltid er den moren alle skal se opp til, den beste og den som absolutt er bedre enn alle andre mødre som ventet med å få barn til de var 30.. Det er ikke noe galt i å få barn når man er 18, men det er heller ikke noe galt i å få barn når man er 30;) Du klager på at du blir rakket ned på diverse nettsteder, men her rakker du faktisk ned på ganske mange selv.
   Skriv et nytt innlegg om hvor bra merkeklær er for barna når du er 40 år og ikke har bloggen som inntekt lenger, men faktisk må tjene pengene dine gjennom en ordentlig jobb (nei, i mine øyne er ikke blogging en jobb som gjør noe godt for samfunnet)… kanskje du har ett litt annet syn på ting da, som ikke er like provoserende for folk.
   Etter dette mistet iallfall jeg fullstendig respekten for deg..

  12. Du kan da virkelig ikke mene at å kjøpe dyre merkeklær er bedre enn billigere klær? Klær fra H&M har minst like god kvalitet som andre dyrere klær. Og du kan vel ikke mene at de som velger den “billigere utveien” er misunnelig på de som velger å kjøpe merkeklær til barna sine? Det handler, i de aller fleste tilfeller, om prioriteringer! Jeg har vokst opp i en fantastisk familie, og hatt en trygg og upåklagelig oppvekst, UTEN merkeklær. Og jeg velger å tro jeg har det minst like bra som de som har vokst opp med dyrere klesplagg på. Jeg har derimot reist verden rundt med familien min opp igjennom tiden – noe jeg tipper du ikke har råd til å gjøre med dine barn. Du får vel penger fra NAV i tillegg til din “annerledes mammablogg”…. Du bor i en billig leilighet i nærheten av Lillestrøm med dine 2 barn som du har med 2 forskjellige fedre, du har ingen utdanning, ikke bil, det virker heller ikke som du har reist på mange ferier med barna dine. Så det handler somsagt kanskje heller om at andre prioriterer å bruke pengene sine på andre ting. Det er selvflgelig helt ok at du har lyst å bruke pengene dine på dyre klær til barna, men du kan faktisk ikke dømme andres “foreldre ferdigheter” utifra om de kjøper merkeklær eller ikke.

  13. Respekt er en fin ting ja. Og mange har vært respektløse i sine kommentarer om deg. Menneh… Du legger kanskje litt opp til det? Når du lager “opprør” så legger du jo også deg selv på hoggestabben. Du burde tenkte litt igjennom ting før du skriver dem, mye av det også du sier sårer andre.
   Dette er ikke misunnelse, som du sikkert tolker det som. Syntes egentlig litt synd på deg. Du fremstår som selvopptatt og litt mindre smart, noe du sikkert ikke er (eller??).

  14. Egentlig syns jeg synd på deg, for noe er helt ruskende galt her. Du uttaler deg om en sak som har florert i media de siste ukene, og har sterke meninger om den saken. Det er bare at saken dreier seg om luksus designer kler til barn, der et par sokker koster 800 kr osv..
   Ikke de klærne du kjøper, de er jo helt normalt priset.
   En annen ting, du påstår at du ikke kjøper klær i billig butikkene? Dette er jo rein løgn, du rakker ned på de som gjør det, og så gjør du det selv…. Ulempen med blogg, er at man legger ut en hel masse ting man glemmer etterhvert..
   Og at du velger kvalitet, er ikke noe problem, men ikke rakk ned på andre som tar andre valg. Og hvordan du i flere innlegg på bloggen din kan påstå at folk er missunnelig på deg? Er meg helt ubegripelig, spes når navnet ditt henvises til helt andre ting en missunnelse.. Kom deg i terapi, ta utdanning, voks opp!

  15. Har sett gjennom arkivet, og det ser ut som du kjøper de aller fleste klærne til barna dine på H&M 😉

  16. Det du kjøper er jo strengt talt ikke “merkeklær”. Sist jeg sjekka lagde ikke Dior, Chanel eller Burberry (etc) sjokkrosa klær med Hello Kitty på? Ganske sikker på at det er fra H&M. Det du kjøper er kanskje kvalitetsklær, men det er en forskjell på det og merkeklær. Diskusjonen går rundt luer til 1400 kr med pels, jakker til 5000 og skjerf til 1000, det går ikke dine barn med, altså kjøper ikke du merkeklær og du kan faktisk ikke ta en del av den diskusjonen slik du gjør. Så sier du at de som har råd ville gjort det, leser du videre i media vil du se at norske kjendismødre (som så vidt jeg vet har mer penger og høyere inntekt enn deg) sier at de ikke kjøper det, da det er bortkastet. Du driter deg ut ved å holde på sånn, så kanskje du bare burde stoppe nå? 🙂

  17. vennen, du MÅ itje bruk brune tynnstrømpebukse!!! det e fullstendi ut, å så stygt! å HVERTFALL itje på bilda.. bærre prøv utn, å du vil nok merk for en forskjell! (sjekk bilda ME og UTEN strømpa, i alle settinge, for eksempel unnjer kjola te bryllup, fotoshoots, unnjer shorts osv)
   Bærre et tips! 😉 håpa du “ser” ka æ prøva å forklar <3
   btw, æ digga dæ, syns du e råå som står for egne meininge, å drit i ka "verden" sei! 🙂 vi treng fleire som dæ.. søndagsklæm <3

  18. jeg skjønner ikke hvorfor folk blir så sint rundt dette, du må jo bare få ha den meningen din! folk slenger så sykt mye drit på fb og overalt, virker ikke som de tenker over at det er et normalt mennesker de slenger drit om, et menneske med følelser. er her for deg <3

  19. Jeg må bare si at jeg fikk fullstendig hakeslepp av å lese innlegget ditt..Hadde nettopp lest Aina Stenersens innlegg om at hennes barn også også bare skulle gå å i merkeklærn, slik hun selv nettopp hadde gjort som barn. Hun fremstod som lite gjennomtenkt og medmennekelig, akkurat samme følelse fikk jeg av å lese innlegget ditt. Hvor er moralen din Rannveig? Hvor er verdiskapningen din? I Verdens rikeste land har vi barnefattigdom. Viste du at det er noe som heter Fattighuset i Oslo? Du kjenner kanskje ikke til barnefattigdommen da den ofte oppstår i storbyer. På Fattighuset kan såkalte fattige hente mat og klær til barna sine. Kanskje du Rannveig, skal bruke litt mer energi på å kjøpe inn noen flotte varme klær til de fattige barna i Oslo og litt mindre tid på å provosere. Mange mister respekten for deg.. Det har jeg gjort, og med denne uttalelsen ser jeg nå annerledes på deg en tidligere.
   Kjøp ulltøy pakk dette inn. Skriv på en liten lapp på utsiden at gaven hvilken aldersgruppe og kjønn gaven passer til. Lykke til Rannveig. Det kjennes godt å glede små hjerter som ikke er i eierskap av samme overflod som andre barn.

  20. Altså, synes prisfokuset er helt latterlig. Driter vel i hva tøyer koster, så lenge ungen har det greit og tøyet fungerer som det skal- altså at det varmer. Det er jo helst du som ser ting i svart hvitt Rannveig, når du sier at barna ikke får det beste hvis foreldrene ikle bruker tusenvis av kroner på tøy. Utrolig latterlig debatt, og alle dere som mener at pris har noe å si for kvaliteten trenger en reality check. Arvet tøy fra tre eldre søsken, som attpåtil var fra billigkjeder, og jeg har verken vært kald, skitten, ustelt eller mobbet. Ikke har jeg et unormalt usunt utseendefokus eller dårlig foreldre. Shame on me.

  21. Jeg bryr meg igrunn ikke så mye om hva andre kler barna sine i. Mine går i lindex, kappahl, polarn o pyret , me mini, molo , miniature, hm. Av ulla er det bare janus. Og noe nøstebarn. Lindex og kappahl har faktisk god kvalitet på klærne – tror d eller ei 🙂 hm syns jeg ikke noe særlig om – men de har litt derifra også..
   Kommer litt an på hva man ser på som merketøy.. Noen syns jo polarn o pyret, miniature, memini er merketøy?! Pomp de lux kom også opp som ett merketøy i en artikkel på vg..
   For meg så er merketøy timberland, burberry , ralph lauren osv.. Heldige meg som ikke er så fan av de klærne .. Burberry mønsteret syns jeg rett og slett er stygt…
   tenker at folk får kjøpe akkurat det de vil jeg 🙂

  22. Jaggu glad jeg ikke jobber i barnehagen hvor sønnen din går, ellers hadde jeg hatt store problemer med å opptre profesjonell ovenfor deg! Du har innmari stor dobbelmoral, sier en ting men legger ut bilde av datteren din med Hello Kitty klær og det er ikke merkeklær, dette er H&M klær som ikke er dyrt. At du kaller blogg en jobb er flaut, du kler deg som en 14 åring og ser ikke ut som en voksen 2 barns mor i 20 års alderen og at du i tillegg slanker deg når du er så tynn som du er tragisk… Du burde heller trent styrke så du får en sterk kroppsholdning, noe du ikke har… Gå rundt å tru at alle er misunnelig på deg er teit, de og jeg syns nok heller at du har ett pengebruk som ikke ligner grisen. Ville heller brukt mindre penger på klær og diverse til barna, og heller gitt barna opplevelser i stedet.

  23. Du har kjøpt masse vanlige klær på h&m til jenta vartfall, skriv det å da så folk ikke tror du er gal.

  24. Utrolig hvordan samfunnet har endret seg, når mennesker med liten selvinnsikt (og IQ ?)”får lov ” til å komme med så mye tull. Jeg har selv 2 jenter på 13 og 15, som ikke fikk noe merkeklær – for merkets skyld, men gode og funksjonelle klær. Det er slik i dag også. Tror nok det fortsatt er miljøer som er opptatt av dette med merkeklær, men heldigvis vokser de opp, og ser i ettertid hvor dumt dette er. Vår familie har ikke behov for å “vise oss” da vi står oppført med pen inntekt og formue på skattelistene, så det er ingen som lurer på om vi har råd til 1 eller 50 luer eller jakker.

  25. Du lurer ingeen andre enn deg selv. Det er kanskje viktigere å lære barna at man ikke trenger merkeklær for å være lykkelig. Tenk på holdningene barna dine får til klær og penger. De aller fleste andre barn rundt dem har 80% “billigklær”… hva vil dine barn tenke om de, blir de for dårlige for dem? Bruk heller pengene dine på sparing til bolig og barna, de såkalte billigklærne er ikke så dårlig som du skal ha d til..

  26. Alt som kan sies når det gjelder dette med merkeklær til unga er vell at for det første barna gror ut av klærne in no time. For det andre er kvaliteten på merkeklær atid mye lavere enn hva man betaler for. Så når man kjøper klær som blir utgrodd på kort tid beviser det vell bare at man ikke har hode til å forstå hvordan ting fungerer. Hjerne er vell for dyrt for tilgmed deg virker det som ettersom du ikke har gått til anskaffelse av dette for lenge siden. Er vell i hovedsak det eneste som mangler xD
   Får nå en god latter av hvor tåpelig noen er, pluss så håper man vell at de som holder på slik er stolt over hvor dårlig lys landet blir stillt ut i med slike tankeløse uttaleleser. Kvalitet og merkeklær kommer aldri til å gå opp i opp. Du kommer nærmere med billiklær i forhold te hva du kjøper, når det gjelder barneklær.

  27. rannveig har jo ikke råd til ordentlig merkeklær.. det er jo åpenbart.. hun har ikke råd til egen leielighet engang. og typen hennes er bare blikkenslager.. ærligtalt

  28. Vel nå har vel ikke Rannveig sagt at de som kjøper billige klær osv til barna sine er dårlige foreldre osv osv da men ^^ det var vel å ta hardt i. Ergo rakke ned, hu skrev at hun kjøper det beste til sine beste barn elns… jeg og det mener jo at barna mine er de beste, alle foreldre mener det, så var nok det hu mente også, hennes er best for henne og våre barn er best for oss, og hun syns merkeklær som koster alt er best, mens andre er mer fornøyd med billige saker 🙂
   Selv liker jeg noe dyrt pga kvaliteten ikke pga det er dyrt, mens andre ganger liker jeg billige ting 😮 f.eks first price Q-tips er MYE bedre enn de litt dyrere q-tipsene :p
   Og egentlig så er Rannveig som alle andre mødre, kjøper vanlige dyre klær, ikke slike klær til 5000 kr plagget liksom 😉 eller som de derre kjendisene gjør, de som har råd med sko til sin baby til 60.000 osv :p de klærne hun har kjøpt er faktisk ikke så dyre som dere skal ha det til å være, man tar seg råd til sånt, men som sagt slike dyyyyyre ting har hun jo ikke kjøpt 😮 kjøper hun en jakke til dattera si som bare er noen mnd som koster flere tusen da kan man spekulere :p hun sikter nok mere til de som handler klær på Europris osv.

  29. Så mange reaksjoner – så mye negativt – og så mange oppfordringer til å tenkte annerledes.
   Eller i det hele tatt å ofre en liten tanke…
   Likevel bare ler du det bort.
   Hvorfor ikke heller svare på tiltale med gode argumenter? Og stå opp for det du mener, i stedet for å hånle av de som lar seg provosere at dumheten din?
   Hvordan føles det egentlig å være “rik” og å ha råd til merkeklær, men likevel tilbringe livet i en leid leilighet? Kan det kalles god råd??
   Og hvordan føles det egentlig for kjæresten din å se pengene forsvinne ut av vinduet til unødvendig barneutstyr og unødvendig dyre babyplagg? Når de heller kunne blitt brukt til å investere i noe varig?
   Ser for meg at det er kjipt for han å gå på jobb og tjene penger, når pengene forsvinner til “ingenting”!!!

  30. Hei kjære,søte,nydelige Rannveig!
   Jeg bare digger deg over alt på denne jord.
   Faktisk så er du mitt ooo store forbilde. ♡
   Når jeg blir 18 år vil jeg også bli gravid,helst før. Jeg vil også ta flest mulig supersexy bilder av meg selv som gravid,for det syns jeg(og heeelt sikkert alle andre digge gutter) er sååååå HOT!!!!
   Så fort jeg har fått mitt første barn(helst en supersøt liten guttetass med MINST like søtt navn som din,f.eks. Nathaniato Miliano.(skjønner bare IKKE hvorfor noen synes sånne navn er “klissete”???)
   Jeg vil også ta silikon så fort jeg har ploppa ut første kid’n. Aller helst sånn ca 1800 gram i hver,dine er fine de også altså,selv om de er mindre og bærer preg av amming.(men det er jo bare sååå søtt!! Tjihiii)
   Så fort jeg får lov av mamma skal jeg også bleike håret skikkelig masse,og aller mest gleder jeg meg til det skikkelig mørke håret mitt voksen ut så jeg får sånn ca 20 cm ettervekst,akkurat som deg. I loooooooove it!!!! ♥
   Åh Rannveig,du er bare så utroooolig pen. Den gyllengule huden din står bare såååå bra til den lyserosa leppestiften,og lagene med solpudder matcher bare hele stilen. Du vet hva du gjør,for å si det sånn ✮
   Jeg er også heeelt totalt dødsenig med deg i at små barn KUN bør ha merkeklær. Helst skikkelig dyre,altså dødsdyre,type Reima,Lille Sau(eller var det lam? ) De koster vel sånn ca ganske mange tusen per plagg,iallfall Lille Kalv??? Har iallfall hørt at det er DRITBRA og DRITDYRE merker. Og da MÅ det jo være MYYYYYE bedre enn den vanlige dritten fra H&M og Cubus ikke sant,sånne butikker som bare vanlige fattiglus handler i? Ikke sant det,Rannveig? Åh,vi er så like,du og jeg!!! ❤
   Skulle ønske jeg kunne møte deg en dag søte,så kunne vi snakke om bimbosminke,(hører mange kaller det for det,tror det betyr at da er man driiitflink til å sminke seg lizm)dødsdyre merkeklær for barn,silikon,rosa pyntestæsj og ikke minst gutter..!!!
   ❤-lig hilsen din største fan EVER ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤

  31. Hei Rannveig 🙂 Jeg vil bare slenge ut noe som forhåpentligvis vil være en liten tankevekker for deg.
   I utgangspunktet er jeg enig med deg; du må for all del få synes at merkeklær er best, og hva du kjøper til dine egne barn er helt og holdent opp til deg. Det som jeg reagerer på her er at du var klar over at det innlegget kom til å få reaksjoner. Jeg liker også å provosere av og til, og gjør det med vilje innimellom. Men det å kritisere andre for at de ikke har mulighet til å gi barna sine det du kaller “det beste”, det synes jeg er dårlig gjort. Man stiller seg ikke over andre mødre og sier at man er en bedre mor, fordi man er bedre stilt økonomisk. Du har helt sikkert rett i at det ligger en del sjalusi bak dette, men man skal være forsiktig med å kritisere på denne måten. Du er jo MOR selv, og burde kanskje sette deg litt inn i situasjonen til mødrene du kritiserer? Å bære rollen som mor er veldig sårbart, og man suger til seg alt av kritikk. Helt greit at du mener det du mener, men det er ufint å såre andre bare fordi man kan.
   Skjønner også at det er lett å stille seg i forsvarsposisjon når man får kritikk (og kanskje skjønner at man har gått for hardt ut?), særlig når kritikken er hard og urettferdig. Men av og til får man faktisk mer respekt når man legger seg flat, og viser at man innser at man har såret noen.
   Ha en fin kveld Rannveig 🙂

  32. Du er jo bare en skygge av ett annet menneske… Du trur du oppnår noe med dette oppstyret, men du tar feil, for det eneste du oppnår er at folk vil bare hate deg enda mere! Men i din verden (igjen) så er det bare deg. At du trur folk er sjalue på deg så kan du dra den lengere ut i havet, for INGEN er SJALUE. Det er bare det lille tette hue ditt som trur! Å du vil helst ikke respektere folk som handler klær i billigbutikker, du er faan meg ikke normal. At du trur du har så gode mors egenskaper, så burde du tru omigjen. Å når du skriver om hetsing og uthenging, du burde vell snu deg 360 grader rundt og se hva du selv driver meg. DU ER IKKE PERFEKT! Ikke litt engang. Ikke eier du nåla i veggen, men du trur det selv! Og ikke eier du respekt for noen andre! Håper noen virkelig gir deg en smekk en dag (og da er det ikke snakk om at noen slår til deg!) men at de får inn litt sunn fornuft!

  33. Det er kanskje på tide å våkne opp nå, Rannveig? Du har gått med hjernen i fatle i overkant lenge nå!

  34. Hadde jeg vært deg hadde jeg heller brukt de pengene du bruker på “merkeklær” på å kjøpt en leilighet eller et hus, invistert dem på en sparekonto for barna, slik at de er sikkret når de blir eldre, for per dags dato så har vell strengt tatt ikke barna noen formening om hvilket merke klærne dem går i.

  35. Jeg håper du vet at mange foreldre som har bedre økonomi enn deg, kjøper fortsatt klær på H&M og andre billigkjeder for de tenker mer økonomisk praktisk i og med at barna vokser ut av klærne på et par måneder.

  36. Pengene dine burde vel blitt spart til selveid bolig, ikke legg bør til byrden om teite blondiner, vær så snill. Husk at blogging ikke er noe du kan leve av når de første rynkene kommer. Spar mens du kan, før du vet det, ender du i uføret siden du verken vil ha sparepenger eller utdannelse å falle tilbake på…

  37. Flott! Enda en rosablogger som skviser puppene og trutmunnen sin opp i kamera. Kjærligheten til barnet ditt kommer tydelig fram, der du fokuserer all din oppmerksomhet mot kameraet mens ungen din dingler på armen. Selvfølgelig ikledd merkeklær, noe annet hadde vært uhørt. For det er jo klart at barnet skal ha det aller beste, man vil jo det beste for de søte små. Verden trenger flere som deg! Eller.. kanskje ikke. MEN jeg skal gi deg et hett tips: du påstår at hverdagen inneholder så lite drama, noe som visstnok var endel av årsaken til innlegget ditt om merkeklær. Jeg kan derimot informere om at dersom du ser litt forbi din egen navle, og retter blikket mot resten av samfunnet – det er nok av drama der ute. Faktisk! Takk for meg, over og ut.

  38. Jeg gledet meg veldig til å se hvilke reaksjoner du klarte å bringe frem med innlegget ditt Rannveig! Og det ble over all forventning! Skulle ønske jeg var like tøff, som tør å provosere og å ha det kjekt oppi det hele! Tommel opp:)

  39. Jeg må bare le! Dyre fine adventspresanger og kun merkeklær. Du er klar over at unge dine kommer til å vokse opp som noen store bortskjemte., kravstore drittunger?! Å hva inall verden er vitsen med å kjøpe dyre klær og adventspakker til en baby som bare ligger der å ikke skjønner bæra? Neiånei!

  40. Jeg ler! Bare så du er klar over det, hello kitty regnes ikke som merkeklær altså. Kan faktisk ikke si at jeg har sett ett eneste bilde hvor barna dine har på seg merkeklær, jeg.

  41. Hei kjære rannveig. Jeg tviler ikke et sekund på dine omsorgsevner som mor, barna dine vokser opp i et godt hjem ingen tvil. Mange barn som hadde trengt deg som mor. MEN når du sier du ælsker barna dine så høyt at de kun fortjener det beste, også i form av dyre merkeklær tråkker du ganske mange på tærne. Jeg elsker barna mine like høyt og betingelsesløst som deg, men jeg prioriterer økonomien min anderledes. Jeg kjøper verken det billigste eller det dyreste, alikavel har vi klær som både er varme, tørre, vanntette, vindtette og slitesterke. Jeg gjør dette, ikke fordi barna mine ikke fortjener alle pengene i værden, men fordi jeg synes det er bedre å kjøpe gode rimelige klær som barna kan slite eller søle på..da bytter vi dem ut, fordi skuffa er full. Barn skal være barn, og ikke PR kåte mammaers utstillingsdukker

  42. Det at du kjøper dyre merkeklær til dine barn, er ikke barnets behov – MEN DITT !( spør en fagkyndig så får du samme svaret ). Når de er så små som dine barn er har de ikke behov for dyre merkeklær, de har behov for mammaen sin. Du har behov for å gi de det dyreste merkeklær, ditt egoistiske behov om å style opp ett litet barn??!!! Å være en god omsorgsperson handler om å skape trygghet og stabilitet for barna, å være der for de. Barna skal ha klær, men de trenger ærlig talt ikke dyre merkeklær av den grunn… Ingen tvil om at du elsker barna dine, men du elsker nok PR og deg selv mer! Jeg syns du er ei egoistisk, uselvstendig og DUM, rett og slett!! Å sitte å skryte at du er en blogger, blir jeg ikke imponert av . Jeg er verken sjalu eller missunlig på deg eller ditt. Når jeg ser meg i speilet så har jeg ingen grunn til å missunne deg, eller når jeg ser meg bak – Så har jeg alt jeg trenger, og mine barn elsker mammaen sin gudomlig selv om de ikke får det dyreste merkeklærne.. ;)!!!!! Ærlig talt, rannveig – Bli voksen, og begynn å sett dine barns behov foran ditt eget.. U got parent isjues! Fylle dine egne sko av noe du aldri har fått i barndommen, dyre merkeklær.. ;)! scorer høyt du nå! Kos deg med å lag leven og rabalder, for den eneste store looseren her er faktisk deg!!!

  43. Dæm som sir klær fra hm å cubus har samme kvalitet som merkeklær ane virkeli ikke ka dæm snakke om. E det nåt dokker sir får å overbevise dokker sjøl om at det e like bra? Eller har dokker i det hele tatt prøvd å sammenlikne en body fra cubuc som e vaske 4 gang med en body fra feks chanel?? Prøv det først, så kan dokker uttale dokker!

  44. Mange av dere som skriver her må virkelig skjerpe dere. Hets og mobbing, er den rette betegnelsen. Diskuter sak, ikke person.

  45. De fleste kommentarene jeg har lest her på bloggen, under dette og hoved inellegt om merkeklær, ser jeg handler mest om at klærne du kjøper ikke er mærkeklær. Men selv om de fleste er enige i at klærne er helt normale hverdagsklær for ola nordmann, skal du fortsatt påstå at det er mærkeklær.
   Mener ikke at klærne du kjøper er dårlige. Tvert i mot er dette gode klær, som også er grunnen til at de fleste barn har disse klærne.
   Poenget mitt er at det ser ut som du selv har så lyst til å være rik, med mye dyrt tøy og høy status, at du nå faktisk tror at du er det.
   Det er vel dette som skaper så mye oppstyr rundt dine innlegg. At du faktisk tror du er noe du ikke er, og at du innbiller deg at alle er sjalu på deg og ditt liv.
   Synes du skal se godt på deg selv fra utsiden. Tenk deg om flere ganger. Er det dette bildet du vil at hele norge skal ha av deg? Kommer dette barna til gode? Eller kommer de bare til å sjemnes over mamman sin i trange, gjennomsiktige klær med lepper som går i ett med hvit bakgrunn? Kommer barna dine til å bli mobbet i fremtiden, når forbildene deres tydelig viser hva de mener pm deg å ditt liv? Husk at allt som blir lagt ut på nett blir liggende der for alltid.

  46. Er det muulig!? Det handler jo så absolutt ikke om hvorvidt folk har råd eller ikke råd til å kjøpe dyre klær til barna sine. Denne debatten handler kun om barnas beste, når det kommer f.eks til mobbing. Er det et press på å ha dyre klær, vil dette naturligvis få et uheldig utfall for de som ikke har det. Og når du da sier at barna er det viktigste, er det ikke like viktig for deg da å skjerme andres barn? Og hvis du virkelig tror at de dyre klærne du kjøper inn ikke handler kun om DEG, så er det på tide med en reality check. Det er veldig mange foreldre som bevisst velger å styre unna motepresset. Og man trenger ikke akkurat være rakettforsker for å forstå hvorfor.. Men siden du tydeligvis har gått glipp av den delen, så er det for at de vil det beste for barna. Og når du skriver om å være voksen… Practice what you preach. Det er vel heller ikke spesielt voksent å være ute etter å lage drama. Det er bare trist 🙂

  47. Hvordan er det å være kjempe rik? Du omtaler deg som at du kjøper de dyreste motemerker, men du har ikke vist på bloggen annet enn lillelam -som ikke er dyrt i det hele tatt. Vil tro du hadde vist dyre moteklær hvis du faktisk hadde det, du liker jo å vise deg frem og sjokkere -det har du sagt selv, så da kaller vi en spade en spade 🙂
   Jeg har lest bloggen din i et år omtrent og likte deg godt, men nå fikk jeg avsmak. Ikke fordi du er “kjeeeempe rik” (du lurer kun deg selv, ingen andre) og “har råd til å kjøpe det du vil”, men rett og slett fordi du rakker ned på leserne dine. Leserne dine får deg opp på blogglisten assa! Så du burde gire ned, bli litt ydmyk og sette litt pris på leserne. Hadde det ikke vært for leserne dine hadde du ikke vært på topplisten og tjent penger. Denne kommentaren er ikke vondt ment, bare min mening. Good luck videre. Med dette takker jeg for meg.

  48. Du sier at de dyreste klærne og utstyret er best, men hvordan har det slik at de såkalte “billig” klærne/utstyret kommer best i test?

  49. Vet du, Rannveig. Blir så forbannet å provosert når du skriver om å vise respekt, fordi det har faen ikke du. Drive å prate ned på oss mødre som ikke bruker tusendevis av kroner på rådyre klesmerker til barna??? Å når du sier at du gjør det som er det beste for barn, javel……. Gjør ikke vi andre det også da, vi som IKKE kjøper dyre klær, ting å tang til småbarna??? Er vi dårligere mødre enn deg??? Fy faen sier jeg bare, skjerp deg……….

  50. Hei Rannveig!
   Er du helt sikker på at den vesle jenta de har det bedre med dyre merkeklær? Du skriver at hun skal ha de beste klærne. Du innbiller deg at merkeklærne er mye bedre enn klær uten RL eller Lacoste merke på. Da tar du skammelig feil. Det du er ute etter er å bruke din søte jente som utstillingsmodell. Du skriver at folk må slutte å se ting i svart-hvitt perspektiv. Hva mener du med det egentlig? Synes du ikke det å spare penger til jenta de i stedet for å kjøpe dyre merkeklær er mye bedre?

  51. Barna dine har jo ikke de ” beste klærne ” som du så fint kaller det. Du kjøper jo klær utelukkende pga. Merke og ikke kvalitet. Når til tider billigdresser kommer bedre ut i test en dyrere dresser hvorfor kjøper du ikke billig dressene når dem er best da , du er jo kun ute etter hva som er best for DEG og å vise deg frem … En baby har ikke behov for merkeklær , men kvalitetsklær .. Og slik jeg ser det kjøper heller ikke du noe som helst merkeklær , har ikke sett datteren din i klær til flere tusen. Og kvalitetsklær er noe foreldre flest kjøper , de fleste kjøper ikke klær utelukkende på en butikk. Man handler det man synes er mykt og komfortabelt og vil tro de fleste handler på både nøstebarn , Lindex , kappahal H/M etc , og man handler jo ikke klær bare pga. en merkelapp inni til små barn , det er bare for dumt når man kan får samme klærne billigereandre steder og barna vokser ut av det i rekordfart.
   Og hvorfor i alle dager ønsker man og skape motepress blant småbarn , om du mener det er det “beste” for dine barn og bli utsatt for motepress i 4/6 års alder så har du absolutt ikke deres velbfinende i tankene , heller ikke når du skaper storforlagende og bortskjemte unger.
   Du som er så fryktelig opptatt av de ” beste ”
   Hvorfor kjøper du ikke ett hjem til ungene dine ?? Hvorfor tar du ingen utdannelse ?? .. Hadde du gjort det hadde du skapt en trygg plattform i livet til barna , hjelper lite med noen dumme filler i skapet med ” merkelapper” inni som du tillegger verdi og en blogg som kan gå dunken når som helst .. Du har jo ingen garanti i forhold til bloggen. Og hvorfor utsetter du barna for dumme blogginnlegg som dem om få år kan lese , det beste for barna sa du ?!! Du er bare selvsentrert og høy på deg selv intet annet og ønsker oppmerksomhet for enhver pris , Noe barna dine selvsagt kan bli skadelidende av .. Så det beste og det beste fru blom.
   For meg må du selvsagt kjøpe til du spyr , men du skaper dårlige verdier hos egne barn ,og bortskjemte unger .. Men regner med du ikke har noe refleksjon rundt barn og motepress. De fleste kan kjøpe dyrt kjønner du men de fleste har helt andre verdier , og ønsker ikke att barna skal være ett slags tilbehør ., det er jo bare sykt det!! Barna er ingen eiendom , dem er egne individer ikke en forlengelse av oss voksene slik du ser ut til og tro. Tenker også att du må ha vanvittig dårlig selvtillit på barnas vegne når du er så opptatt av hvilke klær dem går .. Er ikke barna dine fine nok i seg selv for deg ?!!
   Må også påpeke att du på tidligere bilder av din gutt har lagt ut masse bilder med snått og snørr , tror heller han hadde satt pris på og bli vasket i ansiktet enn og ha på seg ei ” merkebukse ” man må først klare dekke de basale behov hos barna som renhet før man blir opptatt av merker , og være skitten er direkte ubehagelig .. Og gå med en deilig fin ulldrakt fra Nameit er IKKE det !!!!
   Nei, gjør hva du vil, alt kommer til og slå rett tilbake i fleisen på deg. Tenk og ville gjøre seg så dum for og tjene noen kroner på er på en blogg , ja det var mor si det. Du bør vel heller fokusere på og være ett godt forbilde for barna dine istedet for og drive provokasjon !!!

  52. Det blir jo bare komisk å lese at man ønsker de beste klærne for barna, mens man samtidig leier en leilighet. Samboeren din jobber og du har jo bloggen som en god inntektskilde i følge deg selv, da er ikke økonomien på stell når man ikke eier sin egen leilighet/hus.

  53. Har det slått deg at denne debatten ikke bare handler om deg og dine barn. Har det slått deg at dine merkeklærkjøp om noen år vil være med på å sette et enormt press på andre sårbare barn. Hva med de barna som føler seg utenfor pga. manglende mulighet til å følge trenden?? Forstår du at du med dine valg, om noen år vil gjøre livet uhyre vanselig for enkelte barn. Åpenbart ikke. Det vet imidlertid jeg, jeg har følt deg på kroppen. Det er en vond altoppslukende følelse.

  54. Jeg respekterer at folk har forskjellige meninger, og du virker opptatt av dette også, det er da jeg detter ut….. Du har uttalt deg om misunnelse, at de som ikke har råd til å kjøpe merke klær til barna er misunnelig. Syntes du det er å vise respekt? For jeg syntes det rett og slett er respektløst. Men vi er nok TOTALT forskjellig. Jeg syntes jo utdannig og “hjerne” er litt viktigere enn merket på jakka, for da får en ihvertfall respekt, og som regel har en nok i hode til å skjønne hva som bare burde forbli en tanke, ikke noe som bør komme på trykk. Men som sagt vi er nok forskjellige. All pr er vist god pr.

  55. Herved har jeg takket for meg i denne bloggen. Oppfordrer flere til å gjøre det samme. Kvalm blir man av måten ungdomsopprøreren enda opprører med nedsettende og respektløse uttalelser.

  56. Huff, så ung og så bedervet! Du er jo ikke tør bak ørene dine enda! Det er påtide å våkne opp og se virkeligheten og ikke bare den lille boblen din, men blir ikke overrasket vist det ikke skjer. Du er jo blond tvers igjennom så kan vel ikke forvente så veldig mye fra en super PR-kåt fjortis! 🙂 lurer virkeligt på hvor mye du tjener i måneden/året? Skulle heller ikke forundre meg om du har lån og kredittgjeld langt opp under de super bleike ørene dine?! Uansett lykke til videre her i livet, har på følelsen att du virkeligt trenger det! Alle som vil skjelle meg ut eller støtte meg kan ta kontakt på: vestlandvestland (a) hotmail.no

  57. Lykke til når barna blir eldre og forventer at du kjøper merkeklær til dem, fortsetter du sånn så kommer de til å lære at det bare er greit med merkeklær.. Tviler sterkt på at bloggen din er så populær om noen år, hvor skal du få penga fra da ?! Haha, ikke vits å prøve å late som man er rik når man ikke er det.

  58. Det beste for barna? Er det og være en mor som bare rakker ned på andre og skaffer seg “uvenner”? Hvordan vil du egentlig at barna dine skal vokse opp? Helt ok at du har den meningen du har om klær, men da blir det litt dobbeltmoral og legge ut bilder med klær i fra “billikjeder” som du kaller det. Ha en mening er greit, men iblant er det ting som er bedre og holde for seg selv! Tror du har såret ganske mange mødre med dette her, og det sier jo litt om hvor opptatt du liksom er av barna dine! Du fremstår mindre smart! Barna merker overhodet ikke om de har på seg en jakke til 2000,- eller 500,- den eneste som merker det er du, så dette innlegget blir for dumt. Skam deg! Være mor å oppføre seg som dette her, har du bena plantet på jorda egentlig? Man kan jo begynne å tvile. Stakkars ungene dine som må vokse opp med en mor som deg 🙁 Føler virkelig med de. Den kritikken du har fått er ikke noe mer enn VEL FORTJENT, hadde det vært opp til meg hadde du ligget rangert NEDERST på blogglista. MAKAN! Voks opp!

  59. Regner med at det er Wilhelm som åpner lommeboken og at det er hans penger du bruker siden du plutselig har råd til dyre merkeklær. Du har tydeligvis glemt at du i tidligere innlegg har skrevet at du liker klærene de har på Cubus og H&M, og at du ikke hadde råd til dyre klær fordi du var alenemor og folk måtte ikke tro at alenemødre hadde mye penger. Nå har visst pipa fått en annen lyd og du skryter hele tiden av alt du kjøper

  60. Jeg vil ikke høre deg forsvare, det å kjøpe merkeklær til dine barn, som de kommer til å vokse ut av i løpet av “to uker”!
   Jeg vil høre deg forsvare å ikke spare penger slik at barna dine kan ha et hus i fremtiden!
   Ser frem til innlegget ditt! 😉

  61. Er du virkelig så pengesyk at du er nødt til å drite deg så jævlig ut for å få oppmerksomhet? Det virker som om det er eneste måten du fisker lesere på. Jeg ser du får som fortjent i kommentarfeltet. Du driter ikke bare deg selv ut, tenk på familien din. Du er virkelig egoistisk når du oppfører deg på den måten. Tenk nå over konsekvenser over hva du gjør dame! Ikke så voksent av deg. Du er jo bare ute etter å lage bråk og negativ stemning. At du ikke skjemmes… Har du ingen skam eller?

  62. Barna gir vel fullt faen i merket og pris!? Jeg husker i hvert fall godt at jeg skulle ha farger, helst rosa. SÅ HVORFOR I SVARTESTE GRANSKAUEN KJØPER DU MERKEKLÆR NÅR UNGENE GIR FAEN? Det er ikke dems behov, det er ditt. Det er du som framstår som ”Bedre enn alle andre” ved å sette merkeklær på ungene og ikke deg selv. Og jeg håper du vet at de vokser ut av det på 2 uker, right?

  63. respekt sier du…? men du kaller andre mødre som kjøper billige klær misunnelige på dine barn..? kanskje du må tenke litt first før du skriver noen eller bare ta en selv kritikk at du er gjørt noe dum.

  64. lille lam koster jo ingentng, det er ikke merkeklær. Begynn å bruk baby burberry osv du, du har ingen penger, alle vet det. Du leier, du har en kjæreste som ikke tjener en dritt… ærligtalt …

  65. Haha! Fatte ikkje at folk gidde og kommentera så stygt! Og iallfall behøve dei ikkje dra typen din med inn. Du har fått til det du vil:) reaksjoner og lesertall! Mer penger det!?
   Tror ikkje du er seriøs her, Rannveig. Morsomt og se alle aser seg opp:p

  66. Det morsomme med dette er jo som mange andre kommenterer, er jo at du IKKE kjøper det som den siste tiden er omtalt som merkeklær. Det er ikke snakk om de klærne som er litt dyrere enn HM osv. Det som den siste tiden blir diskutert er å kle opp barna sine i Gant, Ralph Lauren, Burberry… Og du har jo ikke kjøpt noe av dette til dine barn. Men ser du ignorerer alle som forteller deg dette, du får jo bare fortsette å leve i din egen fantasiverden.

  67. Slapp av folkens. Rannveig er bare en stor løgner. Og veldig blond..
   I Nettavisen sier hun at hun aldri kunne tenkt seg å kjøpe klær fra H & M og Cubus. Men leter dere godt i bloggen hennes så vil dere lese hun eeeelsker klær fra disse kjedene. Og kjøpte disse billige klærne når hun var fattig alenemor. Men når hun nå plutselig er så “rik” så er det viktig å for henne at hun aaaaldri kunne kjøpt klær på billigkjeder.
   Dobbelmoralsk…
   Bare ta en titt her og se:
   http://renekleveland.blogg.no/1385310609_rannveig_heitmann_hvo.html

  68. Herregud, hvorfor vil du “leve på en løgn”? Du sliter sikkert med deg selv, skryter av ting ikke har. Tror ikke du føler deg bra nok og må derfor prøve å hevde deg på andre måter. Jeg skriver prøver fordi du ikke lurer noen her: du kjøper ikke gucci og Armani!!! Faste lesere vet du lyver ang at du aaaaldri kjøper klær på billigkjedene. Flaut, pinlig og driti utt er hva uttalelsene dine er. Går ut i media og snakker tull. Skal aldri lese din blogg igjen. Fysj så kvalm og løgnaktig bloggen har blitt. Hade bra!!!!!!!!!!!!

  69. Må si at jeg ble utrolig skuffet over nesten alle kommentarene folk la igjen. Det går ikke an å dømme en blogger ut i fra det vi leser eller ser, som sikkert mange TROR. Det går ikke an å bli en dårligere eller bedre mor bare fordi mammaen liker å bruke kvalitetsklær på barna sine. Jeg har forståelse for at du gjør det, men jeg som andre har ikke råd til så dyre klær. Men noen har faktisk det! 🙂 Hadde jeg hatt barn, hadde jeg bare kjøpt dyre klær for sko og ytterklær. De andre er like gode som alt annet, men det er opp til hver enkelt 🙂

  70. Gratulerer med å ha oppnådd målet ditt! Hvordan føles det å ha hele Norge som ler av deg? Som tenker du er et brødhuet/ lav IQ/ blåst og mye mer.. Var i en middag på lørdag hvor DU plutselig ble et samtaleemne om det du skriver her, hvor dum du virket på CF. Du synes kanskje det er super gøy med all denne oppmerksomheten? Men jeg synes bare utrolig syns i barna dine.
   Meldt deg til BV forresten!

  71. Å skrive ett innlegg på en folkelig og fin måte er noe du burde prøve. Blir dine stakkars barn som får svi for dette en dag, gjennom mobbing foreksempel. At du har vært på ungdomshjem i din tid er ikke vanskelig å se, du mangler blant annet medfølelse og respekt. Alle ser nok opp til deg, det må du gjerne tro. Helt til en dag guttungen din kommer hjem fra skolen, og forteller at han har blitt mobbet og ledd av fordi han har en mor som er stein hakke tullåt på nordnorsk. Tror nok du ler av alle kommentarene du får, for du tar aldri noe seriøst. Til og med barna dine driter du i.

  72. Selvsagt må du få lov å bruke pengene dine på akkurat det du vil!! Men prioriteringen du velger, tror jeg mange vil mene ikke er helt optimal, meg selv inkludert. Jeg håper du vet at du nå legger og har lagt standarden for deg selv og dine barn. Du kan aldri kle dine barn opp i det du kaller for “billigklær”. Du vil jo kun det beste for dine barn.
   I dag tjener du sikkert gode penger på bloggen din, og det er flott. Du har sikkert nå en god økonomi, og har faktisk nok penger til å kjøpe alle disse dyre klærne til dine barn. Om du får 2 barn til, vil du da også ha like stor mulighet til å kjøpe like dyre merkeklær til dem også? Du kan jo ikke kjøpe “billigklær”.
   En annen ting; En dag kommer når du ikke vil tjene like godt på denne bloggen, som per i dag. Nå er du ung, og har mange unge lesere og det gir inntekt. Når du er 27-30 år, skal du fortsatt blogge da?? Problemet er at du da ikke blir lest av 14-20 åringene…..Inntekten din kommer til å dale. Jeg tror derfor at du kommer til å smertelig oppdage at det faktisk er ganske krevende å skulle tjene penger. Skal du ha en god inntekt, bør du faktisk begynne å konsentrere deg om utdanning. Du bør ha en 5-årig utdanning, om du skal klare å tjene godt. Så, det er kanskje på tide å begynne på dette snart, om du skal ha råd til å fortsette å kjøpe dyre klær til gullet ditt.
   Dagen kommer til å komme den, den dagen der du faktisk ikke tjener så mye på denne bloggen her. Har du tenkt på det, og hvordan du skal tjene dine penger selv? Evt skaff deg en rik sugardaddy med mye penger!

  73. Jeg har ikke barn selv, men jeg blir rett og slett forbanna på deg. Hva faen er det du tror du er? Det er ikke vits i å lyve, og komme med så tragiske formeninger om noe du ikke har peiling om. Du har INGEN merkeklær en gang. Jeg synes synd på barna dine. Rett og slett SYND i hele familien din eller noen som har noe som helst slektskap med deg. Det er faktisk folk som sier at du aldri burde få barn en gang. Er det sånne reaksjoner du vil ha utav folk? GRATULERER! Da er det faktisk på tide å se sannheten i øye og gi deg med de barnslige holdningene dine og oppførselen din. Prøve å bevise folk det motsatte. Men nei du må provosere hele Norge med å “åpne kjeften” om ting du ikke har noen peiling på. Løgnhals og dritt unge.

  74. Er jo noen som er dum nok i hodet til å la seg lure av at klærne er bedre om det står Tommy Hilfiger på, enn når klærne bare er fra H&M… Og å nei Rannveig, de bruker ikke noe “bedre” stoff på merkeklær, slik du tror.. 😛

  75. Det at du velger å kaste bort pengene dine på merkeklær til barna dine, gjør meg egentlig ingenting. Faktisk synes jeg det er trivelig, fordi da kan jeg med stor sannsynlighet anslå at du ikke sparer penger til du virkelig blir å trenge det. En dag blir den tomme bloggen din å slå sprekker, og da står du igjen uten penger og da får du ikke kjøpt merkeklær til barna dine. Hva skal du gjøre da? Da får du se hvordan virkeligheten virkelig er, da det ikke er aktuelt å prioritere merkeklær til barna dine.
   Jeg vil også bare nevne at den likegyldigheten du viser ovenfor samfunnet med å påstå at dine kritikere er misunnelige fordi de ikke har råd til det, det er bare med på å bygge opp det inntrykket hele norges befolkning BURDE ha av deg – nemlig at du har en grad av fjernhet til virkeligheten som er HELT unik.

  76. Jeg synes du kjøper mye kvalitetsklær og det er jo fint å kunne gjøre det når man har råd til det. Men et tips: Ikke skriv så mye om at du har så god råd etc. Det er bare tacky.

  77. Barna dine kommer til å bli bortskjemte, tror du ikke det?
   Hvordan vil det føles som mor, den dagen du oppdager at andre mennesker faktisk synest at dine barn er bortskjemte og arrogante?? Syns jeg ser dem i arbeidslivet;-) Blir spennende å se utviklingen av denne familien ja:-D
   Nå har du stukket hodet ditt frem i et vepsebol. Da må du også tåle all kritikken som rettes mot deg. Håper du er like stolt når du blir litt eldre:-D

  78. Om man velger merkeklær eller ikke det velger man jo selv, er helt enig i det du skriver, selv er jeg veldig merkebevist ikke bare pga merke som står på, men også kvaliteten, kjenner jeg blir irritert når folk skriver at det ikke er bra osv, bare fordi man får de beste klærene betyr ikke det at man er bortkjemt, mange tar det ordet helt feil, om en person får alt den peker på men samtidig er taknemelig er den overhode ikke bortkjemt, og det at folk reagerer som de gjør, betyr at de er misunelge for at de selv ikke har muligheten til det, men ikke la det gå utover en annen som har muligheten til det !

  79. Hei. Som lærer for en 5 klasse, føler jeg et ansvar for å legge igjen et spor. Tok litt tid å oppdrive bloggen, men fant den til slutt. Det du gjør her er med på å skape mobbeofre. Jeg vil bare at du skal ha det klart at folk ned i 10 års alderen sitter hjemme og leser dette. Her om dagen fikk jeg Mail fra en foreldre om at deres barn hadde vært utestengt i friminuttet på skolen fordi de ikke hadde hatt på riktig merke på genseren. Vi måtte selvfølgelig kalle inn til møte, og det var da de nevnte din blogg. Jeg synes dette er fryktelig leit, og bruker derfor tid på å skrive dette til deg. Alle skal få lov til å mene hva man vil, og at du har nok penger til å kjøpe merkeklær til ditt barn får være din sak, og det legger jeg meg ikke oppi. Hadde bare ønsket at du kan nyansere Hvordan du uttaler deg om det når du har så mange unge følgene også. Man kjøper vel egentlig ikke merker kun fordi de er merker, men i såfall fordi det er bra kvalitet? Og kvalitetsklær trenger jo ikke nødvendigvis være et merke..
   Hilsen en litt lei seg lærer, som kun vil alle mine barn/elever det beste.

  80. 90% av de som har kommentert her inne er ikke enig med deg, og du bare forsøker å le det bort. Alle har rett til sin egen mening, men det er bare flaut å se en del av uttalelsene dine. Veldig enig med mikkel over her. Når det er sagt, tviler jeg ikke på at du gir barna dine omsorg og kjærlighet!

  81. Må også legge til at jeg tviler sterkt på at noen andre enn 13-14 åringer er sjalu på deg og det livet du lever.

  82. Hei Rannveig!
   Jeg er 25 år, men har ingen barn selv. Men jeg må bare kommentere ditt innlegg som du skrev her om dagen.
   Det er forskjell på merkeklær og kvalitetsklær. Som mange har nevn tidligere så velger de aller fleste foreldre å kjøpe kvalitetsklær til ungene sine. Spesielt når det gjelder vinterklær som skal holde seg godt under vanskelige værforhold. Vinterklær med god kvalitet koster litt mer enn en vinterdress på HM. Disse “merkeklærene” dine kaller vi andre “kvalitetsklær” og er ikke uvanlig at andre familier kjøper.
   Men det du ikke forstår er: ull er ull, silke er silke, bomull er bomull uansett hvor du kjøper det! Det spiller ikke en rolle om det står Lillelam på eller Cubus, det er av samme kvalitet!
   Ofte blir merkeklærene laget på samme fabrikk som billigkjedene.
   Jeg har jobbet på en dyr butikk der vi solgte Dolce & Gabbana, Versace, Guess, Filippa K klær, for å nevne noen merker. Jeg kan på hånden på hjertet ikke si at merkeklærene har en bedre kvalitet enn billigkjedene. Det er klart att fasongen, stilen på merkeklærene er bedre og mer moteriktige!:)
   Når jeg handler klær ser jeg alltid på hva klesplagget er laget av. Det er allmenne kjent att organiske stoffer er bedre enn syntetiske stoffer, uansett pris:)
   Det at dine barn fortjener det beste er selvsagt! Men det trenger ikke å bety at merkeklær gjør dem lykkeligere om funksjonen på selve varen er dårlig. Jeg har sett mange tester på tv, aviser osv. Å det lønner seg ikke alltid å kjøpe en vinterdress til 6000 kr, det var kanskje dressen som kostet 600 kr som var best i test.
   Du får kjøpe hva du vil til barna dine.. Men det du skrev i innlegget provoserte mange på bloggen! Det kan jeg virkelig forstå. Det er mange som har samme inntekt som deg, du har en helt normal lønn, ergo de har også råd til å kjøpe dyre klær, men velger ikke å gjøre det!

  83. Du snakker om at alle må vise respekt for hverandre.
   Men hva med deg selv da, viser du respekt for andre mennesker med dine dumme uttalelser?
   Du vil skape sterke reaksjoner? Og andre som ikke er enige med deg er sjalu og misunnelige? Hva slags planet lever du på egentlig?
   Du lever i en barbiedukkeverden. Desverre så klarer du å påvirke mange unge og usikre jenter med bloggen din. De tror at for å bli likt av andre og for å bli såkalt “vellykka”, så må de fylle kroppen med plast og silikon og ha platinableikt hår og bare være opptatt av sminke og overfladiskhet.
   Du viser en grenseløs forakt for det virkelige livet med de virkelige verdiene der du sitter på din lille, me akk så vaklevorne pidestall.
   Bleikemiddelet har antagelig trengt inn i hjernen og utsletta det meste av liv!!!!
   Kasnskje du selv har vokst opp i et hjem der selvopptattheten og overfladiskheten har stått i sentrum.
   Du er ikke ute etter å provosere, du er KUN UTE ETTER Å FÅ OPPMERKSOMHET PÅ DEG SELV.
   Og all oppmerksomhet er god oppmerksomhet, ikke sant?

  84. Hvis målet ditt var å skape oppstyr føler jeg ikke du har de største ambisjonene. Når det kommer til din dårlige kamuflerte “refs” til de andre småbarnsmødrene som du mente hetset deg fordi “de ikke har annet å gjøre” vil jeg anbefale deg i å ta et kurs i selvkritikk. Det er nemlig en viktig faktor å ha for og klare seg. Men kanskje du ikke merker så mye til det i din lille boble.

  85. Nå må folk slutte å blande god mor/ikke god mor med penger man har for det spiller null rolle. Før sa rannveig selv og alle dere fjortisfans at nei vettu hva, det er kjærlighet som teller og at man er dårlig mor om man har råd til å kjøpe ting og eier ting. Men nå har pipa fått en annen lyd. Man er nå en dårlig mor hvis man ikke bruker penger over evne. Kan ikke du bestemme deg snart?! Det du skriver er så dobbeltmoral at jeg vet ikke hva. Å du virker som en fryktelig misunnelig type, tåler ikke at folk har masse penger, bolig, bil og hele pakka.
   Som en annen skrev over her, så lurer jeg også på hvorfor du liker denne type oppmerksomhet? Du sa selv at du var redd folk skulle tro du er dum…. Men du legger opp til det selv! Folk ler av deg, Rannveig -det er rett og slett trist! Just sayin’!

  86. Kjære Rannveig!
   Jeg har fulgt deg både på blogg og Instagram over lengre tid og i det siste begynte jeg faktisk å få sansen for deg. Men etter innlegget om merkeklær må jeg bare få si at jeg mistet all respekt for deg.
   Det at du mener merkeklær er det beste for barna er helt greit, alle får mene sitt, selvom jeg som alle andre her er veldig uenig! Men når det gjelder det å skrive et slikt innlegg som du vet vil tråkke ganske mange på tærne KUN for å skape litt oppstyr og få oppmerksomhet. .da fortjener du rett og slett ikke å få respekt heller. Det er ufattelig barnslig og jeg kunne aldri tenkt meg å drite meg ut på den måten selv, ihvertfall ikke som mor. Mener du at du er et godt forbilde for barna dine Rannveig? Mulig du er en god mor bak fasaden, men husk at alt som legges ut på nett forblir der. Vil du virkelig bli husket og gjenkjent som den provoserende, oppmerksomhetssyke og selvopptatte rosabloggeren?
   Mulig du ler av bloggere som skriver om deg som et rop om oppmerksomhet, men i mine øyne er det DU som har et rop om oppmerksomhet her. Kommer nok ikke til å lese bloggen din mer og oppfordrer andre til å gjøre det samme. Rannveig trenger å lande på jorda og uten bloggen måtte hun skaffet seg en utdannelse og ordentlig jobb, noe hun ikke hadde hatt vondt av! 🙂

  87. Hvorfor må du alltid legge skylden på at “folk er bare misunnelige på meg”?? Det er så enkelt for deg å si, og jeg syns helt ærlig synd på deg som er så overfladisk. Greit, du gir sikkert barna dine kjærlighet å, men når du er så sykt opptatt av å ha MERKEKLÆR til barna dine, at du kjøper de pga merkene er helt sykt.
   Tenk så mye press de vil føle når de blir eldre og de føler de må fortsette med dyre merkeklær for å bli godtatt? Da har du lagt opp til at de skal få en fin barndom du…..
   Man kan kjøpe klær som har kjempe god kvalitet, uten at det trenger å stå “DYRT MERKE” på. Det eneste du er opptatt av er ytre ting, hvertfall sånn du fremstiller deg på bloggen (JOBBEN DIN) så da burde du kanskje begynne å tenke over hvordan folk ser på deg. Barna dine kommer til å være flaue når de begynner på skolen og alle vet hvem hun overfladiske, blonde heitmann er.
   Godta heller barna dine innenfra, ikke få dem til å tro at de bare er gode nok hvis de har dyre merkeklær, uten dyre merkeklær så er det ikke bra nok. og NEI jeg er så absolutt ikke misunnelig på deg, men du virker bare så ufattelig dum og måten du går i forsvar på hveeeer eneeeeste gaaaang er å si at folk er misunnelige, latterlige eller barnslige. Tenk deg litt mer om Rannveig, for se hvem som har flest kallenavn som akkuratt latterlig og barnslig, jo det er deg. og det er litt trist at nesten hele Norge er enig det!
   Da burde du kanskje begynne å tenke at det er du som tar feil? Du som kommer med dumme og overfladiske utsagn.

  88. Jeg må bare få sagt at fikk min datter når jeg var 18 år, og ja da brukte jeg alt jeg hadde på å kjøpe det du vil kalle for merkeklær, men hvorfor? jo fordi jeg ville vise at jeg kunne gi min datter alt hun trengte selv om jeg var ung. Men jeg hadde mitt eget hus på tre etasjer, to biler og hytte sammen med kjæresten min før jeg var 20 og han 22.. Jeg vil også oppfordre deg til å slette innlegget, for som mange andre skriver her, dette oppfordrer til mobbing! Kan tenke meg at det er unge jenter som føler at de må ha “merkeklær” eller så har ikke foreldrene penger!! voks opp nå Rannveig:P

  89. Det ser ut til at du har truffet en nerve hos mange her. Som vel kjent; angrep er beste forsvar:-) Jeg er forsåvidt enig med deg om at det er verdt å legge penger ned i kvalitet. Hvorvidt kvalitet er ensbetydende med merkeklær er en helt annen debatt.
   Det er mange folk her som har begitt seg ut på personangrep – til tider så syntes jeg det fremvises psykostiske trekk hos enkelte. Som en prikk over “i’en” så legges det ord i munnen på deg; grunnløse påstander om hva du mener uten at du har vært i nærheten av å uttrykke disse meningene. Eksempelet her er at en er dårlig forelder desom en velger å ikke kjøpe dyre klær. Meg bekjent har det aldri vært sagt, men er en faktaløs utledning gjort av enkeltpersoner(sannsyligvis) i ubegrunnet sinne…
   Uansett, lykke til med dine valg – det er jo nettopp det; dine valg. Så kan resten av verden være enig eller uenig. Bare synd folk ikke klarer å forholde seg sånn noenlunde saklig – det er jo en interessant debatt!

  90. Uannsett hvor mye du provoserer, blir du aldri å vaggle deg til topps på blogglista. Du kjøper ikke merkeklær til barna dine, du har neppe råd til en lue til ene å alene 1400 kr. The end. Når d er sagt, kjøp deg et forbanna hus , et hjem, et barndomshjem til barna dine før du begynner å slenge med rusenlappene. Det er nemlig det vi andre samfunnsengasjerte bruker penger på.

  91. jeg synes synd på barne ditt som må vokse opp me deg som mor, du ser jo verre ut en ei discotøs på 80 tallet som har sniffa en hel pose me kokain

  92. Du misforstår ‘respekt’. Det er du som er respektløs – ikke de som reagerer på uttalelsene dine. Du kan “mene hva du vil”, men det du jo sier at du synes det blir litt mye (og at folk er respektløse) når de også “mener hva de vil”. Kanskje blir du bare provosert av at andre mennesker har lov til å ytre seg, men det faller jo fort på egen urimelighet. Hvis du mener det er din rett å komme med slike påstander må du tåle at andre mener noe annet. Du slenger jo ut floskler som ‘liker litt drama’ og ‘skape debatt’, så det er tydelig at du ikke aner hva du driver med når du følger det opp med verdiløse påstander totalt blottet for selvinnsikt. Det er min mening, og med det mener jeg ikke å angripe deg som person – jeg sier noe om dine offentlige uttalelser (i denne saken). Si gjerne i fra dersom du ønsker å diskutere 🙂

  93. Jøsseland! Folk må få handle Akuratt det de vil til barna sine! Men det å si at du bare handler merkeklær? Faen for no piss preik! Alt av bilder du legger ut er jo Hm og Cubus klær ! Haha , at det er mulig og drite seg så loddrett ut! Du e jo rett og slett dum!

  94. Her hadde jeg tenkt å legge inn et spørsmål om hvordan du ser for deg at ungene dine vil klare seg selv og stå på egne ben en dag i fremtiden, hvis du lærer dem at kun merkeklær er godt nok… og så viser det seg at det du handler er nokså normale barneklær? Hehe. Jeg skal unnskylde deg med at du kun er 20 og at du har vært småbarnsmor siden du var 17-18, tydeligvis er uten utdannelse og heller ikke har noen jobb, slik at din sfære antakelig er nokså snever… men jeg skal gi deg et godt råd: rådfør deg med en voksen før du skriver hva som helst på bloggen din. Husk også at alt du legger ut på nett kan søkes opp av den som ønsker det. Det kan jo hende du vil prøve å få deg en jobb en dag i fremtiden, og da kan blogger som denne ødelegge for deg. I’m just sayin’…

  95. Haha uff ! Du kan handle akkurat hva du vil ! Noe du har full rett til 🙂 men syns er dumt å rakke ned på de du påstår er sjalu grunnet manglende råd til merkeklær . Jeg kommer fra veldig gode økonomiske kår . Er Selv utdannet . Det er mannen min også . Men vi gidder ikke å bruke masse penger på merkeklær ungene vokser ut av fortere enn du aner . Jeg prioriterer bolig, bil, god mat, nødvendigheter . Er mange som jobber beinhardt og sitter ikke og skriver innlegg om hvor mye de bruker på merkeklær til barna når de ikke har et hjem å tilby til sine små . Vil heller bruke penger på skole og en trygg fremtid . Enn skapet fullt av merkeklær uten å eie en bolig engang . Men igjen er prioriteringer . Når lommeboken blir tom får du heller ta konsekvensene da . Og jeg har respekt for de som faktisk jobber her i landet .

  96. Håper det klinger godt i kassa di nå. Det var mange som forsto at det var målet. Men midlene du bruker, det kalles lavmål.
   Lykke til..

  97. ” Det var debatt jeg ville oppnå “, er vel standard replikken til alle som oppdager at de har driti seg ut i all offentlighet ?

  98. Eg forstår ikkje vitsen med å publisera kva ting kostar, om det er barneklær eller klær til vaksne. Er det
   kanskje for å gjera andre misunnelge? Helsing B estemor

  99. Tror ikke barna blir verken finere eller bedre etter hvilke klær dem går med! Og de merker heller ikke om trøya er fra H&M eller Ralph Lauren

  100. Problemet er ikke hva du velger å gjøre med ungene dine.
   Problemet er hva du sier andre gjør med ungene sine. Å hinte til misunnelse, sier mer om deg, enn om vanlige folk. Du sier indirekte at andre unger ikke har det bra, fordi de ikke får det beste av alt? F.eks dyre klær. Kjøper du bleier til 100 kr stykke også?
   Gleder meg til å se din kommende episode av Luxusfellen. Eller kanskje neste episode av Super Nanny?

  101. Respekt?
   Slik respekt du viser andre ved å skrive at “Merkeklær er det beste for barn”? Du er direkte respektløs og ikke så lite ignorant! At du ikke skjønner at ull er ull, uansett fra hvilken butikk du kjøper det er ganske godt gjort.
   Hva er “det beste”? Det dyreste, det mest populære eller det som faktisk viser seg å være holdbart uavhengig av pris? Jeg tror ikke du har skjønt noe av hva som er best. Du kjøper det KUN dyreste for å skryte og din lille har nå blitt en price-baby! En skryte “dukke” på linje med alt det andre du skryter av på bloggen din.
   Det jeg og andre reagerer på er din imbesile holdning, besserwisser holdning og at du påfører dine egne barn og andres noe de så absolutt ikke trenger og som fordyrer hverdagen for de som har litt mere fornuftige holdninger rundt dette.
   Du har virkelig klart å skape deg et navn og et rykte du skal ssliiiiiiiiite med for å bli kvitt. Og takk for det….

  102. Hahah måtte dessverre le litt nå.. Både ved å lese selve bloggen men også av komentarene! Du sier enkelt og greit at 1-åringer med jakker til 7.000 har det bedre enn 1-åringer med jakker fra HH eller HM? Jeg kommer selv fra en familie med mer enn bra nok økonomi, men jeg har ALDRI fått en jakke dyrere enn 1000 kroner. Jeg har heller ikke Chanel, Uggs eller Parajumpers. Du skriver om respekt, men hva med å respektere de som velger å ikke kjøpe det dyreste til barna sine av frie valg?
   Og til alle som kommenterer “snørrunge” og “godtroende” og at “du burde aldri fått lov til å ha et barn”; tror dette er det hun prøver å komme drem til! Dere skriver om at hun ikke eier respekt, men eier DERE noe respekt? NEI! Hverken hun eller eller dere klarer å skrive uten å måtte hakke ned på en annen, så bare skjerp dere!!

  103. det folk reagerte på var at du rakket ned på de som ikke kjøper merkeklær til barna sine. ingen som har sagt at man IKKE skal gjøre det, det er jo ditt valg hvis du vil bruke masse penger på klær i like god kvalitet som billig klær. Men folk ler bak ryggen din, over hvor dum du er som tror mennesker er sjalu fordi de kanskje ikke har råd til å kjøpe merkeklær til flere tusen kroner til barna sine.
   DET gjør ikke andre mødre værre enn deg. det betyr ikke at de ikke bryr seg om barna sine, fordet om de ikke kjøper chanel ditt, og louise vuitton datt!
   anways.. hadde jeg hatt en mor som deg, så hadde jeg blitt rimelig flau over hvor dum hu mora hadde vært.

  104. jeg tror folk bør lære seg litt å ikke dømme boken ved å bare se på omslaget!over halvparten som har skrevet dritt om dine meninger osv ang. merkekler til barna har ikke lest det du selv har skrevet engang! noe som er ekstremt patetisk! de bare liker å følge strømmen. jeg er kanskje ikke helt 100% enig i det du skriver men jeg respekterer det. og det syns jeg alle andre bør gjøre også. og du må være en av de smarteste blondinene jeg vet om, haha! det du skriver er jo egentlig helt genialt. vil bare si at du er veldig smart, og jeg digger at en nokså “typsik blondine” er så brilliant! loveit<3

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg