Emma Angelica – 5 mnd!

Som jeg lovte dere tenkte jeg å komme med en liten oppdarering! Den 5 februar var nemlig vår vakre lille Emma blitt hele 5 mnd! Tiden flyger virkelig unna, nå er jenta vår straks et helt halvt år! Tiden fra 5 september til nå har virkelig ført med seg mange forandringer. Fra å være bitteliten og nyfødt da, til å nå få latterkrampe av å se seg selv i speilet og i full fart til å utforske hele verden! Hun er utrolig sterk og kommer nok til å sette seg opp snart, i tilegg til at hun faktisk kan stå uten at vi holder henne oppe ( altså ,hun må støtte seg)  Elsker rett og slett dette! Det er en gave å få følge med på denne flotte utviklingen hennes <3 

Som sagt var vi på kontroll med Emma i dag, da veide hun 8 kg og var 62 cm. Så altså er hun tyngre, men kortere enn gjennomsnittsjentene for sin alder., men det har ingen ting å si, for hun er aldeles fullkommen og perfekt uansett!  Dette merker jeg godt på klærne hennes, hun passer tilogmed noen få plagg som er i størrelse 80! 62 blir veldig lite, selv om kommoden enda er full av klær i den størrelsen. Synes nettop jeg ryddet vekk alle klærne i 56, jeg! 

Emma er utrolig flink, og ruller som bare det i alle slags veier. Vi holder enda på å introdusere fast føde, og vi har mange typer forskjellige hjemmelaget babymat i fryseren som jeg har laget til henne. Likevel foretrekker hun enda kun puppen, og rynker mest på nesa og blir småfornærmet når hun får noe annet. Hun ELSKER som sagt sitt eget speilbilde, og vi sto å lo i sikkert 10 minutter i går forran speilet! Det stopper aldri å være morsomt, og det er så herlig å se på <3 

Ekte kjærlighet!


OM BARNET

Barnet løfter seg opp på strake armer når det ligger på magen. Å rulle fra rygg til mage er den neste store ferdigheten som skal læres. Dette læres når barnet er ca. 6 måneder. Etterpå øver barnet på å rulle fra mage til rygg. Når barnet ligger på ryggen, kan det løfte hodet og gripe tak i tærne og knærne sine.

Enkelte begynner så smått å dra eller åle seg fremover. Barnet kan flytte en gjenstand fra den ene hånden til den andre. Det klarer å gripe ting som er innen rekkevidde, og plukke dem opp ved å bruke hele hånden. Kan også plukke ting opp med begge hender, men slipper det det har i hånden hvis du gir det noe annet.

Kontakten med andre får nå et mer bevisst preg. Barnet går inn i en periode hvor det knytter tettere bånd med foreldrene sine, og blir generelt mer skeptisk til fremmede mennesker og steder. Barnet viser tydelig glede når det ser kjente ansikter, særlig mor og far og søsken, men kan vise redsel overfor fremmede. Dette er to sider av samme sak.

Barnet elsker ?Titt-tei?-leken nå. Denne leken symboliserer mye av den sosiale utviklingen barnet går igjennom i denne tiden. All lek som omfatter samspill er morsom, f.eks. å holde øyekontakt og utveksle smil eller lyder med hverandre. Rim og regler som ?Klappe søte?, ?Ride ride ranke? er også artige og spennende. Regler er dessuten en fin måte å avlede barnets oppmerksomhet på, hvis det ellers ikke vil roe seg.

MILEPÆLER

Kommunikasjon og sosial utvikling
Kontakten med andre får nå et mer bevisst preg. Barnet går inn i en periode hvos det knytter tettere bånd til foreldrene sine, og blir generelt mer skeptisk til fremmede mennesker og steder. Barnet viser tydelig glede når det ser kjente ansikter, særlig mor og far og søsken, men kan vise redsel overfor fremmede. dette er to sider av samme sak.
Smiler mot sitt eget speilbilde.
Foretrekker å lytte til enkle ord og setninger, syngende stemmer og “babyspråk”. Responderer også godt på spørsmål og gjentagelser.
Barnets grunnleggende temperament vil begynne å bli tydelig.
Sanser og motorikk
Barnet lærer å plukke opp ting fra gulvet eller en tallerken uten å måtte se på hendene.
Holdt i sittende stilling griper barnet godt.
Barnet løfter seg opp på strake armer når det ligger på magen.
Putter leker i munnen for å utforske dem.
Når barnet ligger på ryggen, kan det løfte hodet og gripe tak i tærne og knærne sine.
Øver på å rulle fra rygg til mage.
Enkelte begynner så smått å dra eller åle seg fremover.
Barnet kan flytte en gjenstand fra den ene hånden til den andre.
Klarer å gripe ting som er innen rekkevidde, og plukke dem opp ved å bruke hele hånden. Kan også plukke ting opp med begge hender, men slipper det det har i hånenden hvis du gir det noe annet.
Interesser og aktiviteter
Liker gjentagelser og lærer ved å gjøre samme ting om og om igjen.
Kan allerede nå skille mellom opp til tre objekter på form, farge og størrelse.
Barnet elsker ‘Titt-tei’-leken nå. Denne leken symboliserer mye av den sosiale utviklingen barnet går igjennom i denne tiden. All lek som omfatter samspill er morsom, f.eks. å holde øyekontakt og utveksle smil eller lyder med hverandre. Rim og regler som ‘Klappe søte’ og ‘Ride ride ranke’ er også artige og spennende. regler er dessuten en fin måte å avlede barnets oppmerksomhet på, hvis det ellers ikke vil roe seg.

TIL MOR OG FAR
Svar på barnets henvendelser, enten du påkalles med latter eller gråt! Interessen for verden rundt er økende, og det er viktig at du er der og støtter ? at du gir trygghet. Din tilstedeværelse representerer den livsviktige tryggheten som gjør at hun fritt kan utforske omgivelsene med iver og interesse.

Kontakten kan nå endres litt fra å være direkte «ansikt til ansikt», til å fokusere mer på ting. Du kan samle oppmerksomheten til barnet ved at du bruker stemmen din til å forklare noe om det som hun er interessert i, samtidig som du gestikulerer og bruker ansiktsmimikk. Det er dette, din fortolkning og forklaring gjennom ord, bevegelser og lyder, som gir livet mening for barnet.

Nå har du sjansen, du kan virkelig være barnets veiviser! Du har en flott mulighet til å kunne delta i hans nye opplevelser og oppdagelser.

Faktisk er det påvist at barn som har foreldre som i småbarnsalderen legger vekt på å henlede barnets oppmerksomhet på fine detaljer og sanseopplevelser i omgivelsene, som å se, høre, lukte, smake eller ta på, blir mer åpne og oppmerksomme når de vokser til. De bruker flere benevnelser på ting, stiller flere spørsmål, uttrykker mer begeistring, virker mer positive og er mer tilfredse i forholdet til sine foreldre.

Kommer til å skrive en lik oppdatering for Nathaniel når han nå blir 26 mnd denne måneden! Hvor gammel er ditt/dine barn ? 🙂

64 kommentarer
  1. Tiden med disse søte små går så fort. Syns liksom det ikke er så lenge siden vi kom fra føden med stor pia som PLUTSELIG skal begynne på skolen til høsten. Tide har bare flakset avgårde. Kos deg masse med den skjønne prinsessa di <3 =D

  2. Det er jo så forskjellig fra baby til baby, bra hun følger sin egen utvikling 🙂 min datter er tre dager yngre enn din, er 66 cm og 7 kilo, så det er jo forskjell på disse barna 🙂 hun har akkurat lært å snu fra rygg til mage, det er så moro å se at de lærer nye ting! Ha en fin Valentines dag 🙂

  3. For ei vakker lita jente du har Rannveig:-)All grunn til å være stolt og glad av dine barn:-)

  4. Du må ikke la henne STÅ på et hardt gulv med mindre hun røyser seg opp SELV. beina hennes er ikke sterk nok til det før hun klarer å røyse seg opp på egen hånd. Får helt fnatt av sånne som alltid skal overutvikle barna sine. Barn utvikles i sitt tempo, ikke i foreldrene sitt.

  5. Eg skjønner ikke hvordan du våger å skrive slike innlegg etter de kommentarene du fikk på de forje innleggene.. Skamfullt

  6. Sønnen min er født dagen etter jenta di, og det høres ut som om de er ganske like i utviklingen! Men gutten min er av det utålmodige slaget, ligge alene å leke på gulvet i 5 min er en prøvelse. Vil helst stå i fanget å hoppe 🙂

  7. så gøy at hun er så flink Rannveig 🙂 Emma er en skikkelig gromjente altså <3
   Han en fin dag med dine søte små, og god helg 🙂

  8. Christina : Skulle ikke du slutte å gå inn på denne bloggen? Mange ganger…? ; p
   Med stor fare for å gjenta megsjøl til det kjedsommelige, Rannveig… : Emma er skjønn. Disse bildene er nydelige. 🙂
   Mvh, Per.

  9. Hun er så nydelig 🙂 <3 Tenk at barna våre har blitt så store allerede! Sienna har fått opp to tenner, står når vi holder henne i hendene, lager alle mulige slags lyder og både ruller og åler seg for å komme seg bort dit hun vil.. Reiser seg opp etter oss gjør hun også! 😮 De er jo snart ikke babyer lenger, jo! 😮
   ♥ Lizbethosnes.com

  10. Foressten er Emma nydelig, det er alle babyer. Tusen takk for at du deler hennes utvikling med oss, Rannveig.
   Mvh, Per

  11. Ler. Sagt det før… Rannveig kan se hvem som er hvem 🙂 og… jeg ville aldri skrevet “foressten”. 😉

  12. Hun er nydelig rannveig! 🙂 min blir 6 månder den 25.februar,han var 7,3 kg på sist kontroll og 65,3cm 🙂 fått to tenner og åler seg rundt på gulvet. Han elsker også sitt eget selvbilde og det er d moromste han vet er å se på seg selv 🙂

  13. Fin jente! Så gøy at du kommer til å skrive litt om gutten din også. Ramlet inn på bloggen din for en stund siden, og finner den underholdende! Lurer bare på, hvordan gjør dere det med gutten sitt samvær med faren sin? Må jo være utfordrende, ettersom han bor i finnmark!

  14. Hahaha, rannveig har akkurat avslørt at hun er per! Rannveig kan se hvem som er hvem ja, men det kan ikke vi andre 😉 flaut much?

  15. Mariel: haha Rannveig kan se ip andressen å dermed se om det er samme person. såe, for hvem var dette mest flaut?

  16. Hvem I alle dager kaller en baby feit ? Noe så tragisk !!!!
   Jeg er ikke største fan av denne bloggen, men nydelige unger og absolutt en god og kjærlig mor – uten tvil ! Selv har jeg 2 jenter, ei på 9 mnd og ei på snart 3 år. Det er virkelig den beste gaven man kan få I livet.
   Ha en fin dag og en god helg med de nydelige barna dine!

  17. Ruller som bare det i alle slags veier, faktisk. Aldri hørt om en baby på 5 mnd som kan stupe kråke.

  18. Her har jeg en lang baby 🙂 6,8 kg og 65cm på 4mnd kontrollen. Men det er en nydelig jente du har 🙂

  19. Nydelig lita snuppe 🙂 Hun er veldig lik på pappaen, men dine trekk er også veldig tydelig 😉
   Har fulgt deg siden første graviditet. Fant tilfeldigvis bloggen din da jeg gikk gravid med sønnen min. De skiller 1 mnd, så det er spennende å følge utviklingen til Nathaniel 🙂 Fortsett med denne type blogging, det kler deg mye bedre 😉
   PS: har du vurdert å sperre IP-adressen til de som kommenterer barna dine negativt? Slikt hører ikke hjemme noen plass! Trist hvis barna dine finner slike kommentarer om noen år..

  20. Fine Emma!:)
   Min er også stor for alderen. Men heller den veien enn at de ligger under 🙂
   Minimann er 3 dager yngre enn Emma, 10kg og 73cm!
   Ruller fra mage til rygg, og rygg til mage. Åler seg alle veier og lager verdens morsomste grimaser når vi leker og tøyser.
   Det går så alt for fort, så må bare nyte tiden mens de enda vil leke me oss mammaer ;-))
   Ha en fab helg til deg og dine:-)

  21. Hahahaha!! mariel har akkurat bevist hun er tilbakestående!! Maser om d samma i flere uker og gir seg ikke!! Dumme kjerring! 😀

  22. Bare meg som ser igjennom denne Marlene?? Hun sleiker absolutt alle topp-og mammabloggere i ræva i et hvert eneste innlegg. Men så gjør hu d samme m de som disser disse bloggerne!!! Check it out!! Falsk much??? *kvalmt*

  23. Du “Per”, du “Per”.. Liker å gjemme deg bak et anonymt navn, hæ?
   Rannveig: Så søtt det øverste bildet var 🙂 Ha en fin kveld!

  24. Du kan jo bare legge igjen spor fra deg en annen plass på nettet der alle kan se ip adresse da vettu “per”, er ikke verre en det. Trenger ikke være så veldig smart for å se at du er Rannveig, hvorfor skulle du fks. Være så defensiv når det kommer til hver minste lille negative ting om rannveig, men når noen skriver noe ganske stygt om “per” bryr “han” seg nesten ikke liksom? Klarer ikke å la være å skrive noe når jeg ser dette, det er bare så sykt teit at det ikke finnes ord for det. Du kan jo bare gå gjennom kommentarene til noen av de andre toppbloggerne, det er ingen som driver på slik. Du er såpass gammel at du burde kunne stå for det du skriver selv rannveig. Det at du ikke skjønner at det er såpass tydelig at det er deg, sier veldig mye om virkelighets oppfatningen din. Jeg tror du har dramatiserende personlighetsforrstyrrelse, dersom man kan litt om det og leser bloggen din er det faktisk ikke så vanskelig å se. Hvordan du kler (av) deg osv. Driter jeg i, det får folk gjøre som de vil med. Grunnen til at jeg ikke liker deg er at jeg er sikker på at du egentlig er en selvopptatt person uten empati for andre mennesker. Mennesker med kluster b personlighetsforrstyrrelse prøver alltid å fremstillie seg selv som noe annet enn de er, de etterligner andre og prøver å skjule den de egentlig er. Men ser man etter klarer de ikke alltid å skjule det. Alle burde ha info om disse menneskene, de kan ødelegge andre mennesker dersom de får holde på.

  25. Nå er det en kjennsgjerning at barn med kromosomfeil er tykkere og kortere enn normale barn, så det er ikke noe å bekymre seg over.

  26. Jeg skal ikke si hva du skal gjøre, men å komme med forslag regner jeg med er greit. Disse provoserende innleggene dine bør du vurdere nøye heretter om du skal fortsette med eller ikke. Det er helt tydelig at disse innleggene faktisk går ut over barna dine. Disse kommentaren du får om Emma er noe som aldri ville skjedd om du ikke hadde provosert så mye, det du oppnår med dette er at folk hater/misliker deg så sterkt at de kommer med de mest grusomme kommentarer om dine søte små for å såre deg. Det fins også en del ustabile mennesker der ute, og jeg må si jeg er bekymret for at du en dag kan komme til å bli utsatt for noe. Tenk deg om, det er ikke verdt det. Tenk på deg og dine barns sikkerhet foran penger og topplisteplasseringer.

  27. Mariel : sagt det før…dette er DIN latterlige påstand over lang tid nå, som DU må bevise ! Ikke jeg, og ikke Rannveig !
   Morna. 🙂

  28. Beklager, 22:25. Blingsa visst litt. Men første setningen kan få stå. ; p
   …OG…denne Grethe er da virkelig motbydelig !

  29. Trenger ikke bevise noe for verken min og sikkert ikke noen andres del heller, poenget mitt var jo at vi ser at det er deg. Hadde det ikke vært rannveig hadde hun jo bevisst det for lenge siden.hun prøvde jo å late som. De fleste mennesker er smarte nok til å skjønne dette.case closed.

  30. Mariel traff nok spikeren på hodet her! Beklager å si det, men jeg er veldig enig og har tenkt det samme selv. Og flere tenker nok det samme.

  31. Håper virkelig ikke Grethe er ho som sier ho er lærer Gud bedre i så tilfelle, stakkars elever tenk å måtte ha en lærer som er so totalt blåst…. Må være slitsomt

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg