Bildedryss: De siste dagene!

Hei kjære leser!

Enda er jeg litt dårlig på bloggefronten, så tenkte å gi dere et lite bildedryss fra gårsdagen. I går tilbragte vi nemlig halve dagen med tanten til ungene ( min søster) og selvsagt også onkel Anders.  Vi dro til nydelige Gansvika for å bade i knallværet. Var superkoselig å se henne igjen siden det er en stund siden sist.  Nathaniel var supertøff og badet masse i det noe iskalde vannet.. mamma sin tøffing! Han synes tilogmed det var så gøy at han hadde pratet masse om det i barnehagen i dag. Ikke bare er han kjempetøff, han er også verdens søteste! 

På¨ettermiddagen fikk vi besøk av ei god venninne og ungene hennes og da ble det grilling og enda mer bading i badebassenget til ungene på verandaen. Hadde en heerlig ettermiddag med god mat, søte barn og litt jentesnakk, hihi 😉 

Avsluttet forresten dagen med et ISkaldt bad etter ungene har lagt seg. Var helt HERLIG i og med at vi holder på å smelte vekk her om dagen… type syden-vær! Men jeg skal virkelig ikke klage, hva er vel mer herlig enn sommer og sol og glade og lykkelige barn som får bade ute hver dag! I dag har vi også badet, leket og koset oss masse. Min hverdag er ren lykke for meg, kan jeg egentlig be om noe mer? Jeg føler en slags indre lykke, om man kan si det slik. Kanskje skikkelig klissete, men helt sant! Jeg føler meg så velsignet som får være mamma til disse to skjønne småtrollene mine hver eneste dag. Jeg er så utrolig heldig!

S¨

Dersom dere vil se flere bilder kan dere gjerne følge meg på Instagram HER!

Nå skal jeg avslutte dette innlegget, finne senga og gjøre oss klar for enda en fantastisk dag med mine herlige små. Ønsker alle dere fantastiske lesere en herlig kveld videre <3 

Blogges!

51 kommentarer
  1. btw du har kul blogg dah, fin blogg for oss ungdommer som trenger inspirasjon til hverdagen, mote og sånt!

  2. Så koselig innlegg 🙂 Flotte barn og flott mamma. Du ser veldig bra ut Rannveig:-) Kos deg i varmen med barna !

  3. Skjønner ikke helt hvorfor du sensurerer bilder av barna dine (hvertfall Emma), for alle vet hvordan hun ser ut? Er jo bare å bla litt lenger ned på bloggen:-)

  4. Litt mer sjel i bildene hadde gjort seg….
   Liker godt å se bilder , men noen av bildene er helt uten mening.
   Bilde av en barnevogn….??
   Bilde nr 4 er jo helt tragisk …. En dame som står i bakgrunnen og drar bikinitrusa i rett posisjon ….
   Du bør jobbe litt mer med hva som er bra og mindre bra….

  5. litt for sent og “gjemme” ansiktet til babyen din på bildene når du alt har lakt ut masse bilder ?

  6. Trenger da ikke armringer når moren står to cm unna han, hun passer jo på. Herlighet hva folk henger seg opp i.

  7. 2 cm unna med et kamera?? Ikke akkurat det jeg vil kalde å PASSE PÅ ungen når han bader uten armeringer!!!!!!

  8. ARMRINGER!!! !!!
   Hvis du passer på et barn, og noen du er sammen med roper ditt navn og får din oppmerksomhet i, ja la oss si 8 sek, det er absolutt nok tid til at barnet kan løpe unna og ned i vannet… Og har barnet som ikke kan svømme duppet helt under er det utrolig vanskelig å se noe som helst i vannet fordi våre vann er så utrolig mørke og grumsete. Dette skjedde på Lørenskog senest i fjord sommer, gutten på rundt 3 år forsvant ut i vannet uten armringer og hadde også eldre brødre som lekte i nærheten, men ingen oppfattet den lille gutten og kom til unnsettning….
   Selvom mor og barn har blitt enig om: “Nå skal vi være på land”, kan det være smart å ha på armeringene fordet! Det er mye som kan avlede en liten tass så han glemmer seg og løper ut i det deilige vannet. Og det er mye som kan avlede mors oppmerksomhet… De aller minste vet ikke hvor farlig vannet faktisk er.
   Best å være føre var, istedet for ettersnar, for da er det allerede forsent
   Ta med armringer neste gang du R! Det tror jeg er lurt !!

  9. Ikke veldig imponert av vurderingen av barn i vann. Det må være mangel på kunnskap. Jeg brukte armringer på mine unger selvom jeg bar på dem i vannet. Man skal tenke på hva som kan skje i verste tilfelle hele tiden når det er barn i vann som ikke er svømmedyktige.
   Det er jo ikke veldig gjennomtenkt når du legger ut dette….
   Unger er kjappe og vips går de under ….
   Ikke gjør dette flere ganger , tenk sikkerhet!

  10. Jeg syns bare synd på deg …. Så uviten og likeglad.
   Hvordan orker du å leve på denne måte…og heller ikke gjøre noe med det.
   Jeg tenker på bloggingen…. Som er et synkende skip og skaper mer dritt for deg enn positivt.
   Ta skjeen i en annen hånd og få deg en jobb.
   Kom ned på jorda og innse at du ikke er Gud. Jeg tror generelt ikke at folk ser på deg som en spennende person og leser bloggen for å få tips.
   Trist men sant , så har du skapt et veldig dårlig bilde av deg selv gjennom alle stuntene…og det er grenser for hva folk gidder å være med på.
   Man må ha respekt for leserne sine , og det er det fravær av her.
   Stå på videre

  11. Ta dere en tur på stranden å se at mange barn går uten armringer , er man der og passer på så går det nok bra. Kan ikke være overhysterisk heller. Man vokste da opp i gamle dager også. Men er festlig med mammapolitiet. 😀

  12. Tea: Øh jo armringer/redningsvest burde vært påbudt! Selv om moren står to cm unna kan ting skje veldig fort. Han er tross alt bare 2-3 år. Det var ganske dypt for N der også, var ikke vare vassing liksom. At hun turte. Men men.

  13. Nå må dere snart slutte å henge dere opp i alt Rannveig gjør og ikke gjør!
   Armringer er en falsk trygghet som ikke på noen måte skal brukes som en livreddende ting.
   Da er det kun redningsvest som gjelder!
   Og jeg er helt sikker på at Rannveig, som fremstår som at hun er oppriktig interessert i barna sine, passer på ham til enhver tid.
   Pass på dere selv, alle dere som må kommentere negativt under hvert innlegg!

  14. Monika: Hvorfor skal DU vri og vrenge på ting? Det er flere som skriver redningsvest her også. Jeg regner med du skjønner poenget? Barna må sikres i vannet! Ellers hadde vel ikke slike ting fantes.

  15. Skjønner at det er viktig for deg Rannveig å få fram at du er såååå lykkelig, men alle oppegående mennesker skjøner at det ikke er tilfelle. Hele livet ditt har jo gått i dass. Trist men sant……men som man reder ligger man….

  16. Porno-Rannveig smører på tykt når de kommer til å fortelle hvor lykkelig hun er. Alenemamma til to, uten jobb, utdannelse og førerkort. Nei, det som gjør deg lykkelig er å drite deg selv og barna dine ut, slik at du kan få oppmerksomhet. Må bare le egentlig. Karma tar deg, ser du ikke det! Kvinner som ikke bryr seg om sitt utseende får utro menn, sier du. Og så er W utro mot deg! Attpåtil skal han ha tvillinger med ei som knapt er myndig. For ei røre, Rannveig!!

  17. Jeg er og alenemamma til 2. Begge har vokst opp og har fine jobber i dag selv om dem ikke har brukt armringer eller noe. JEG/VI ER lykkelig, og mammaen har tatt både førerkort og skaffet seg høyere utdanning etter at barna er blitt store. Som voksen dame kan jeg si at lykke ikke kommer an på utdannelse eller førerkort. Jeg synes synd på Rannveig hva hun skal få hør av all dere bedevitere, og regner med at flesteparten ikke er tørre bak øra enda. Armringer er leketøy, og redningsvest er sikkerhet. Tror og Rannveig er i stand til og ta egne besluttninger…

  18. Og du anonyme som kritiserer negelakken, det beviser bare at hun er lik både deg og meg…..min er rett som det avflakket, og det regner jeg med at din og er

  19. Hei damer! 🙂 Jeg er svømmeintsruktør og svømmetrener i min lokale svømmeklubb, og for å få fram en VELDIG viktig ting, armringer er LIVSFARLIG! At Rannveig utelukker armringer er bare en god ting. Og skal jeg fortelle dere hvorfor?
   1. Når barn bruker armringer er flytepunkte helt FEIL, det blir på armene og ikke på magen hvor flytepunktet er. (Les gjerne denne artikkelen for mer utfyllende info: http://www.rb.no/lokale_nyheter/article6762813.ece?ns_campaign=article&ns_mchannel=recommend_button&ns_source=facebook&ns_linkname=facebook&ns_fee=0 )
   2. Hva skjer når ditt barn på 3-4 år pluttselig finner ut at h*n skal hoppe uti bassenget uten armringene det ene øyeblikke du har snudd ryggen til og dette barnet er vokst opp med armringer? Det synker, rett på bunnen. Vet dere hvorfor? Barn skjønner ikke hvorfor de flyter, de vet ikke hva de greiene på armene deres er, så de skjønner ikke at det er dem som får de til å flyte. Barnet har ikke lært seg å få seg opp og heller ikke flyte, så det blir sittende på bunn!
   Dere kan diskutere dere opp og ned i mente, men uansett hvilke argumenter dere har så er det ALLER beste og lære barna og flyte allerede fra de er nyfødt. (Babysvømming er ett flott alternartiv) Så klart gir det en trygghetsfølelse, men prisen dere betaler senere er langt verre 🙂
   Takk for meg!

  20. Vilde:
   Ehh,Prisen å betale siden??
   Så klart er det sikkert best å lære barna dette med flytepunkt, men i det sekundet mor snur seg og ungen løper i vannet, uten å “kunne flyte av seg selv”, hva skjer da? Jo ungen synker til bunn som du selv sier. (jeg er ganske sikker på at ungen drukner enten han kan flyte eller ikke)
   Det er sikkert mange barn som har deltatt på babysvømming, og det er nok vel og bra det! Men det er ikke dermed sagt at ungen klarer å “flyte opp” igjen uten hjelp eller.. (?)
   I Norge har vi utrolig gromsete og mørke vann med utrolig dårlig sikt (i et basseng vil hvem som helst kunne se barnet under vann og kan hoppe uti og redde han/henne)
   Forklar meg hvordan du ville klart å finne igjen en unge uten armringer/flytevest DERSOM uhellet faktisk hadde vært ute på en strand?
   Hvor i det mørke vannet begynner du å lete?
   Dermed blir min konklusjon: Ok, armringer bidrar til feil flytepunkt…- meeen redder nok mange liv selvom det er en leke!!!
   Ha dem på hele tiden mens man er på stranden, barna har sjeldent tid til å sitte så mye i ro når det er så moro å bade! 🙂

  21. Tine:
   Det er greit det du sier om at vannet er grumsete, og såklart er det en vesentlig forskjell på basseng og hav/vann. Men melder du ditt barn på enten svømmekurs eller babysvømming lærer barnet å komme seg opp uten problem(om de er utdannet). Om du tar en titt i artikkelen som jeg linket til tidligere forteller vise presidenten i Norges svømmeforbund (NSF) om at armringer ikke anbefales i det hele tatt og at når barn er i vannet så er det ofte en voksen med! Uhell skjer, og alle kan være uoppmerksom i ett lite sekund, men du tar ikke med ett barn som ikke er svømmedyktig (med eller uten armringer) på veldig dypt vann. Og om du skulle være uheldig og miste kontrollen i ett lite sekund så setter du hendene nedi vannet og begynner og lete.
   Den harde faktaen er at arminger tar flere liv enn det redder! Ikke når du har dem på, men tiden etter. Er også badevakt i bassenget her hjemme og har sett alt for ofte eksempler på akkurat dette..

  22. Trine: om du står der og ungen din faller så greier du ta den opp igjen ganske kjapt. Det er ikke farlig. Ingen som uansett tar med barna sine langt ut der de ikke kan stå selv. De må få ufolde seg litt også de små. Hadde du syns det hadde vært deilig å gå rundt med armringer i fem t i strekk på stranda? Og mine barn forsvinner aldri ut av mitt syn, jeg er mamma hauk 😉 og her boltrer pjokken seg på to uten armringer med mamma like bak. D går så bra så. :)) om man skal være så overhysterisk så er det jo best ikke ta med barna ut i vannet i det hele tatt da. Eller ta ut. Farlig, farlig!! Men litt finuerlig at det er i hjemmet at de fleste ulykker skjer..,

  23. Må også si at som svømmeinstruktør for barn fra 4-6 år og fra 6-8 ser du FORT hvilke barn som har brukt armringer og hvem som ikke har det. Barn som har brukt ringene har det MYE verre med og lære seg og flyte, og nå snakker jeg om barn helt opp i 8-10 års alderen.

  24. Er du seriøs med meg? Sitter du virkelig her å fraråder foreldre å bruke armringer på barna sine fordi det blir vanskeligere for dem å svømme!? Halo i luken, om et barn leker ved vannkanten med vennene sine og om så mor er der å passer på. Så kan det hende at ungen kanskje har en ball som kommer litt for langt ut der hvor barnet ikke lenger kan stå. Og hvis da mor er uoppmerksom (ja fordi det skjer alle en gang i mellom, ingen følger med på ungen absolutt hele tiden), så vil da den ungen gå under vann og drukne. Og ingen vet hvor denne ungen er. Men om ungen har på seg armringer, kommer ungen til å kunne flyte og dermed komme seg inn på land.
   Akkurat dette skjedde med ungen til ei venninne av meg, han lekte med ball mens vi sto ved vannkanten å pratet. Så gikk det noen venninner forbi oss som vi snudde oss og vinket til. Så hører vi plutselig ungen hennes rope “hjelp mamma jeg kan ikke stå!”. Sa var han kommet ut på hjupet for å hente ballen sin. Hadde HELDGIVIS armringer på seg!! Og alt gikk bra!! Ikke sikkert det hadde det om han ikke hadde hatt det på.

  25. Du som e svømmeinstuktør:
   Jeg har brukt armringer og lever forsatt den dag i dag, så det kan no ikkje være så farlig.. Finnes masse andre ting heri verden som e farlig..

  26. Ja, jeg fraråder det på det sterkeste! Jeg skjønner godt at foreldre synes det er en stor trygghet å la barna ha på seg armringer, men om dette barnet hadde kunnet flyte hadde det såklart ikke skjedd. Som jeg har skrevet flere ganger tidligere så vet jeg også godt at ulykker skjer og det ene sekundet du ser bort så skjer det, men det er ikke det som er poenget, poenget er at armringer er farlige! (som jeg også har nevnt tidligere: ikke der og da, men senere.) Største anbefalingen er og lære barna og flyte, allerede i 1. års alderen, på denne måten om ulykker skulle komme så vet barnet akkurat hva det skal gjøre.
   Nå skal ikke jeg komme med pekefingeren og fortelle hvordan noen skal oppdra sitt barn, for det er opp til hver enkelt! Også når det kommer til bruk av armringer. Jeg har jobbet innenfor svømme yrke i mange år, så jeg vet risikoen av armringer derfor fraråder jeg det! Jeg anbefaler og lese denne artikkelen: http://www.rb.no/lokale_nyheter/article6762813.ece?ns_campaign=article&ns_mchannel=recommend_button&ns_source=facebook&ns_linkname=facebook&ns_ der det står enkelt og greit risikoen.
   For all del, mener du at ditt barn skal bruke armringer, så la det gjøre det. Om du selv føler at det er det enkleste og tryggeste så er det helt greit. Jeg forteller bare risiksoen og faren av armirnger og mine egne erfaringer, for jeg har sett alt for mange skrekk eksempler på akkurat dette..

  27. Camilla Raa:
   Nå er det ikke sånn at alle som bruker armringer dør, eller aldri lærer seg å svømme. haha, det jeg vil få fram er at om en ulykke skulle være ute, og barnet kan flyte og aldri hadde brukt armringer hadde ikke det vært noe ulykke. Hadde barnet derimot brukt armiringer, kunne det i verstefall endt med dødsfall.

  28. …”men det gikk bra med meg/mine!” Dummeste argument i hele verden!! Tyder på lite kunnskap eller dårlig samvittighet over egen dumhet. Fy f her er det mye dumt!!!!!

  29. Du “svømmeinstruktør” må ta deg en bolle. Jeg er SYKT glad for at mine barn har armringer på når de tar løpefart og stuper ut i svømmebassenget… Uten hadde de jo sunket til bunns.. Selvsagt er det ikke noe hold i armringer hvis det er en ULYKKE og barna blir slått bevisstløse. Men det er jo ikke ikke slik at man som regel blir utsatt for en ulykke og slår hodet sitt i noe når man trasker rundt i strandkanten. Det som skjer er at barna beveger seg lenger og lenger ut helt til de ikke kan stå lenger, og så svhvuup, så er de under… og noen tror barn flyter opp så de kan få fatt på dem. Vel, man synker til bunns, på en to tre. Men det gjør man selvsagt ikke med armringer. Da FLYTER man.
   Baby og småbarnssvømming gir foreldre falsk trygghet. Armringerer gir ikke en fullstendig sikkerhet, langt der i fra. I en båtulykke f eks, hvor man ofte slår seg, så vil hodet dukke under om man har armringer på. Men det er uansett mye sikrere å gå MED armringer enn uten i strandkanten eller i bassenget!!
   Så klapp igjen før du sprer mye mer feilkunnskap.

  30. Sofie det er snakk om en bunn der en gutt på 90 cm kan stå. Altså max 60 cm:p jeg må bare le av den dislusjonen her. La hver mamma få bestemme selv, tydeligvis er det uenighet rundt dette. Min toåring hopper uansett ikke ut i et basseng uten meg der 🙂

  31. Har du fått noe/noen på nakken ang din omsorg ovenfor barna siden du i det siste virker til å ha et sterkt behov for å trekke fram hvor glad du er i barna dine og hvor mye de betyr for deg osv…? Alle er glad i barna sine , og vi skjønner at du også er det. Er ikke nødvendig å holde et avsnitt om det i hvert innlegg du skriver. Virker bare som om du prøver å forsvare deg fra noe..

  32. Okei daamer, jeg snakker fra egne erfaringer og deg jeg har sett 🙂 Jeg er utdannet og kan masse om akkurat dette så jeg vet at armringer ikke egener seg bra. Men det første innlegget var bare for og sette dette i lyset. Nå føler jeg meg ferdig med akkurat denne diskusjonen, gjør det du føler er best for ditt barn! 🙂 Jeg har ingen rett til å legge meg oppi hva dere gjør, eller hva Rannveig gjør. Handler heller ikke om hva dere eller Rannveig velger å gjøre, handler rett og slett om at armringer er farlige, og det gir falsk trygghet! Sjekk gjerne opp fakta Sofie før du kommer og kommenterer at vi som er utdannet og kan masse om dette temaet gir falsk trygghet, for akkurat den ser jeg ikke.
   Hvordan kan du si at det er dumt at ditt barn er trygg i vann og kan flyte? Ser ikke noe negativt i det. Armringer derimot… Men ja, dette er det siste jeg kommenterer. Håper jeg har satt igang en tanke hos vertfall noen hos dere, og igjen: anbefaler alle og sjekke ut artikkelen jeg har linket til flere ganger! Ha en fortsatt fin kveld 🙂

  33. Siv , men ikke med moren ved siden av vel? Nå er det snakk om barn uten armeinger men med mor ved siden av. Ville aldri latt barnet mitt plaske i vannet alene med el uten armringer. Men dette nytter ikke uansett så jeg gir meg også med diskusjonen. Ha en fin kveld:)

  34. Uansett hva Rannveig legger ut er det ALLTID noen som finner NOE å klage på – omså det kun er snakk om slitt neglelakk. Er det for faen mulig? Stikk fingeren i jorda folkens, herlighet for noe tull. Hvorfor i det hele tatt gidde å ta seg bryet med å rakke ned på henne hvis det er så irriterende, jeg mener, hva får DERE ut av det?
   Huff, mennesker ..

  35. satan lite folk har å gjør! dere er såååå tragiske som ikke har bedre å gjør enn å rakke ned på rannveig!!! få dere et liv, eller innse at om rannveig er tragisk, er dere definitiv værre!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg