Abort burde ikke vært lov!

Abort er og vil alltid være et betent tema.

Det er i dagens samfunn stor uenighet i hvorvidt abort er greit eller ikke. Det er vel ikke noen hemmelighet at jeg personlig er sterkt i mot abort, noe jeg også har ytret på bloggen tidligere. Når dette er sagt, er det klart at saken stiller seg helt annerledes dersom det er særs gode grunner for å utføre en abort, for eksempel hvis mor/barns liv står i fare. Men å skylde på at man ikke kan få barn fordi det ikke passer deg akkurat nå og dermed MÅ ta abort, synes jeg er den mest patetiske unnskyldningen som finnes. Da burde man kanskje tenkt på prevansjon i stedet for å gå til det skritt og bruke abort som prevansjon. 

Vil anbefale dere til å lese dette blogginnlegget HER! (link) Dere kan si hva dere vil, alle har lov til å ha en mening, og min er at abort er en grusomt trist ting!

Et barn er en velsignelse – som ikke burde fjernes bare fordi DU ikke tenkte før du handlet! 

108 kommentarer
  1. Du vet at prevensjon kan svikte, sant? Dette gjelder all prevensjon, det er ingenting som er helt 100% sikkert.

  2. Enten må abort være lov eller ikke. Du kan ikke si at det burde være ulovlig men at i noen situasjoner er det “greit”.

  3. Nå må dere roe dere ned her da folkens!!!! Det er mange som har ulike meninger og tanker om dette, og har dere et problem med det så burde dere passe på dere selv. Det nytter virkelig ikke å snakke ned på Rannveig for å hate henne. Tror ikke hun bryr seg sååå veldig!

  4. Om abort ikke hadde vært en mulighet hadde det nok vært mange barn som hadde bodd i hjem med tunge rusproblemer eller hatt voldelige foreldre. Det finnes mange som aldri bør få barn. Det er allerede få fosterhjem ift barn som trenger det, så jeg tør ikke tenke på hvordan situasjonen hadde vært blant alle de uønskede barna dersom abort var forbudt :/ Når det er sagt mener jeg at det absolutt bør være strengere krav når det kommer til abort. Blir man gravid midt i utdanning, og er et oppegående menneske med gode muligheter til å ta vare på et barn syns jeg ikke abort bør være lov. Er man rusmisbruker, kriminell, psykisk eller fysisk syk, eller har andre faktorer som spiller inn som gjør at man ikke kan ta vare på et barn og gi det en verdig oppvekst syns jeg abort er veldig ok.

  5. Hvis prevensjonen man bruker sviker skal man kunne få lov til og ta abort uten og bli dømt av slike som deg.

  6. Du vet det at enkelte kan ha sykdommer i forbinnelse med graviditet som kan ende i dødsfall som svangerskaps forgiftning? Og prevasjon aldri er 100%sikkert? Og hva om en blir gravid på grunn av en voldtekt?

  7. Helt enig, burde ikke være lov å ta abort dersom barnet er helt friskt med oppegående foreldre! Jeg tenkte ikke tanken engang på abort selv om jeg er alene om ansvaret. Jenta mi nå er 6 uker og vi har det kjempe bra alene. Skjønner ikke hvordan folk tenker når de tar abort.. Faktisk snakk om ett liv!
   Og en annen ting… Hvorfor gidde å kommentere om folk bare skal slenge dritt??
   Huff, stå på Rannveig syntes du virker som en god mor for dine barn!

  8. Men hvis en kan dø på grunn av en graviditet og har barn fra før… Er d da bedre at barna en har fra før skal vokse opp uten mor og det søskenet som også kanskje døde på grunn av svangerskapsforgiftning? Ikke misforstå hvert barn er et mirakel. Men noen ganger er abort nødvendig

  9. Jeg selv ble voldtatt som 13 åring og ble gravid og tok så klart abort. Hvordan stiller du deg til det om det er senarioet?

  10. En abort er en mulighed og hvilken ret har DU i til at dømme andre fordi de vælger en abort? Ingen ret. Pas dit eget liv og lad andre få en abort hvis de ønsker den. Simpelt !! I øvrigt er der masser af børn og voksne der bliver slået ihjel hver dag på jordkloden, derudover bliver millioner af dyrs liv taget hver dag – og spist. Din indstilling er romantisk – og intet andet.

  11. Prevensjon svikta , men du valgte å ikke bruke det som en unnskyldning for dine handlinger? Hvorfor i all verden beskyttet du deg mot graviditet da? Hvis man beskytter seg mot uønsket graviditet er det en grunn til det, BARNET ER UØNSKET! Skal man sitte som alenemamma uten utdanning i en alder av 18-19 år fordi man må stå for det man har gjort, nemlig å beskytte seg å ble sviktet av p-pillen? Nei vettu hva, la folk ha sine grunner til at de tar abort. Slik som deg har alle rett til å ha en mening.. Slutt å ta opp dette temaet nå, begynner å bli lei den jamringa om abort.

  12. jeg var 17 år når jeg ble gravid,og abort var aldri et alternativ.jeg synes abort er en syk ting å gjøre i mitt hode,men dette er jo min mening da.vi er alle forskjellige med forskjellige meninger.

  13. Morsomt at du skriver et innlegg hvor du fordømmer de som er mot homofili og sier at alle burde få leve som de vil, og at man ikke skal bry seg om deres valg. Så neste dag skriver du at abort burde være ulovlig, og at du mener at de kvinnene som velger det velger feil. Dette er også (heldigvis) et valg kvinner har i dag, så hvilken rett har du til å si at andre ikke burde kunne velge annerledes enn deg?

  14. Hei Rannveig! Har fulgt med på bloggen din en liten stund og da fått med meg at dette med abort er et viktig tema for deg. Jeg lurte bare på hvordan du stiller deg til spørsmålet om abort dersom graviditeten er resultat av en voldtekt?

  15. Hei Rannveig.
   Jeg så innlegget ditt om gruppen “anti gay pride” eller hva de nå kalte seg, hvor du oppfordret andre til å ikke fordømme andre mennesker. Hvorfor er det da OK å dømme de som velger å ta abort?
   Tenk hvor fantastisk langt vi kvinner har kommer i løpet av 100 korte år. Selvbestemt abort er en av de temaene jeg velger å hylle, vi får lov til å bestemme over vår egen kropp, uten at en nemnd av menn skal se på oss et par minutter å velge hvordan resten av våre liv skal bli.. Jeg tviler på at en abort er noe kvinner ser lett på og tar “det som er enklest” når det virker som en fryktelig vanskelig avgjørelse. Hvordan kan du dømme kvinner som har tatt et valg som mest sannsynlig var best for både mor og barn?
   La oss ikke glemme alle grusomheter som skjer i steder av verden hvor kvinner ikke har selvbestemt abort. Det virker så forferdelig at jeg ikke vil gå inn på dette nærmere en gang.
   Hvorfor ikke bare støtte dine medsøstre som har tatt sitt valg om abort eller ikke? Istedenfor å bryte hverandre ned burde vi heller hjelpe hverandre opp. Det er så mange historier vi ikke vet og skjebner vi ikke kan noe om.

  16. Du kjære Rannveig.
   INGEN prevensjon er 100% sikker.
   Så da mener du altså at alle som har blitt gravid mens de bruker prevensjon skal da beholde barnet? uansett om personen er 11år eller 60år. Ja det er personer på 11år som har sex og de burde vite konsekvensene først men mange blir gravide mens de går på prevensjon, dette gjelder og mindreårige. Du har svært idiotiske argumenter. Abort er og vil alltid være selv valgt og det er jeg ufattelig glad for.

  17. Og abort er IKKE drap. Det er en klump med celler til hvert fall uke 10. Og i Norge er grensen til og med uke 12. Og de ferreste tar senere enn uke 8 så det er overhodet ikke drap. Uvitende mennesker.
   Og å bruke abort som en unnskyld er det tåpeligste jeg har hørt, det er en handling ikke en unnskylding. At du dømmer folk som velger å ta abort fordi de ikke vil ha barn uansett grunnlag får meg til å ville spy.

  18. Helt enig. Abort er grusomt. Når et nytt liv er blitt unnfanget er det en selvfølge at det har livets rett.

  19. Men om du aksepterer og synes abort bare er greit i enkelte situasjoner så setter du et følelseløst, ikketenkende celle-klump (som egentlig ikke er et vesen en gang) foran faktisk levende, tenkende og følende individ. Og det er værtfall feil.
   Dessuten er det definitivt ikke drap- embroyet er ikke engang levende…
   Dessuten så er ikke dette bare en mening: Denne “meningen” din angriper retten jeg har over min egen kropp.

  20. Du Rannveig faens Heitmann, håper jeg aldri kommer inn i helsevesenet, din fordømmende drittsekk. Håper du råtner en viss plass og tenk før du åpner den kjeften din. Det sitter mange ute i denne verden som sliter etter abort av mange grunner. Sånne som deg burde ikke vært lov!

  21. Du selv tenkte jo over abort sist du var gravid. Er greit at folk har forskjellige meninger, men feil av folk å si “Dere som tar abort er grusomme, dere dreper faktisk ett levende vesen”.
   Det er ikke enkelt å gå gjennom en abort heller. Det er veldig sårt for de som går gjennom abort, ønsket eller uønsket.
   Jeg selv tok abort som 19 åring, pga. psykiske problemer, selvmordstanker og selvskading. Hvordan kunne jeg ta vare på ett barn, når jeg ikke engang kunne ta vare på meg selv? Og ja, jeg gikk på prevensjon.
   Det var ikke ett enkelt valg for meg, og jeg synes det er sårt selv 5 år senere…
   Det er skamfullt å snakke om det, pga. folk som dømmer som mange her gjør. Ikke hadde jeg en barnefar som støttet meg heller. Tok jeg ikke abort, dumpet han meg. Drittsekken dumpet meg likevell dagen etter aborten.
   Det som er feil og hvor jeg stiller meg mot abort er folk som bruker det som prevensjon. Det er en helt annen side som jeg ikke står for.

  22. Du skrev selv at du vurderte å ta bort N etter barnefaren forlot deg. Og du var da i uke 15?? Dobbeltmoral ganger tusen her

  23. Du er så dobbel moralsk at det er kvalmt. Du har selv vurdert abort også i et tidligere innlegg i dag så skriver du at du oppfordrer andre til å ikke dømme andre mennesker. Hvorfor dømmer du mennesker som tar abort?
   Også skjønner jeg ikke hvorfor folk syns det er så ille å ta abort.. er ikke akkurat noe man gjør ofte.. Og hvor mange barn hadde ikke blitt dumpet i søpla eller vært foreldre løse osv.. om det ikke var lov med abort? er faktisk ikke alle som vill ha barn eller er i stand til å ha det..
   Si at en 14 år gammel jente blir voldtatt og missbrukt av faren sin, er det riktig at hu må beholde barnet å bli på mint vær dag når hun ser barnet om det grusomme hendelsen??
   Også syns jeg det er drøyt at folk bruker ordet drap.. I følge definisjonen, er det et mord når man tar et liv. Et foster er levende, men ikke et tenkende menneske enda. Siden det ikke er en person, men bare en levende, biologisk masse, vil ikke en abort være et drap, noe mer enn det er et drap å plukke blomster.
   Man kan se det på en annen måte, og si at “jammen en blomst har ikke potensiale til å utvikle bevissthet, men det har fostre!”, og det stemmer, men da gjelder akkurat det samme for sed og egg også. Da er det mord, om man runker, eller mord, om man valgte å ikke prøve å få barn da man hadde eggløsning.

  24. Der mista jeg respekten for deg.. Om du var så imot det hadee du jo ikke virdert det en gang med Emma å det gjorde du jo. Alltid støttet deg i hvert innlegg men nå orker jeg ikke å lese bloggen din mere.

  25. Dette syns jeg er storsinnet av deg: Du mener altså at du syns at barnet Willem får etter å ha vært utro mot deg, er en velsignelse og en gave! Flott tanke!
   Og du har aldri ønsket at dama til Willem skulle ta abort? Det tror jeg hva jeg vil om.
   Alle relativt oppegående lesere skjønner at dette er nok et innlegg for å skape debatt og komme høyere på blogglisten.
   Skjønner den tanken, men vær så snill og finn på noe nytt…!

  26. Haha, tidligere har jeg ikke en gang nølt ved å kommentere innleggene dine rett og slett fordi det eneste som befinner seg mellom øra dine er vakum. Trist at mest sannsynligvis vil barna dine gå samme veien, altså veien inn i en bane av dumhet.. Rett og slett dumhet. Blir flau over deg, og på barnas vegne. Håpet på at for en gangs skyld kom du til å skrive et saklig innlegg, men sjokkerende nok ”ytrer” du deg med et par setninger. Jeg er vel nærmere 10 år yngre enn deg og har aldri følt meg så intelligent før som det jeg gjør når jeg leser gjennom de forbanna inkompetente innleggene dine.
   Tenk deg litt om før du påstår at du er imot abort. Se for deg en jente som blir voldtatt, så holder du kjeft. Ingen vil bære frem barnet til voldtektsmannen, det sier vel seg selv.
   Du er rett og slett bare en blond ball av idioti, tror jeg spyr.

  27. ….. Well hello …..
   Og du skal bli jordmor!!??
   Tror du skal revurdere det noen ganger ….er egentlig ikke så bekymret, for jeg har liten tro på at du kommer inn på den videreutdanningen .
   Du har vel blokkert alle muligheter med denne fantastiske bloggen.
   Jeg Ønsker god bedring og lykke til

  28. Hahahaha!! Du bruker alle virkemidler du vet om for å komme lengre op på listen, ført tar du opp homofile og nu e det abort.. tipper at i morra e du enten gravid eller så kommer det en pornofilm fra sine kanter. kan jo tross alt ikke falle for langt ned på listen.

  29. Skam deg! Det kan være mange grunner til abort, så tenk deg om før du skriver slike idiot innlegg. Jeg måtte ta abort, da jeg var så syk, at jeg ikke ville klart en graviditet og fødsel. Så jeg hadde ikke noe valg, med tanke på at jeg ville leve for mine to andre barn. Jeg hadde ikke lyst, men hadde ikke noe valg. Hva om du må velge mellom cellegift/ livet, eller la barnet være i mage å la kreften spre seg?? Du tråkker på mennesker som kanskje har måtte tatt dette valget av andre grunner, da har de først måtte ta bort et barn de ønsker seg, så får de dritt fra sånne som deg. Du sårer mennesker med slike bastante utsagn, der du tar alle under en kam.

  30. Abort handler ikke om å drepe et barn eller ta ansvar for sine handlinger. Det handler om hvem man vil leve for -seg selv eller en fremmed. Om man er klar for å vie livet sitt totalt til et annet menneske. Jeg har selv to små, men jeg klandrer virkelig ingen for å ta abort!

  31. Lin. Få fakta riktig, Det er ikke en klomp med celler frem til uke 10. Hjerte begyner å slå i uke 6 å det er alt mulig å se konturer av øyne, nese ører osv. i uke 10 har denne celle klompen du påstår det er bein, armer, hode, øyer, nese, munn osv osv til og med ett bankene hjerte, hjerneaktivitet og alle indre organer aom lunger osv er dannet. Barne er ikke stort men det er en miniatyr baby alt.

  32. Er selv i mot abort. Men du vurderte jo abort når du ble gravid med Emma, det bør absolutt komme frem her. Fint at du har endret mening, men vær nå åpen om at du faktisk vurderte abort selv!

  33. Det er vel mye bedre at man kan ta en abort enn å få et barn som ikke er elsket og ikke vil få en god oppvekst?

  34. Da antar jeg at du også mener at de som er nødt til å ta abort pga at kroppen til moren ikke ville klart å bære frem barnet, selv om han aldri så mye ønsket å bli mor. Det er faktisk mange som er nødt til å ta abort pga sykdom, som i utgangspunktet ikke ønsker abort. Jeg synes du skal holde deg for god til å dømme andre. Du vet ikke hvorfor enkelte blir nødt til å gå igjennom dette og de som gjør det, har det søren ikke lett etterpå.

  35. Du vet at ulykker kan skje, SELV OM man bruker prevensjon? Det som er patetisk her er at du skal vurdere om andres grunn til å ta abort er god nok eller ikke. Er man ikke klar for barn så er man ikke klar for barn. Er vel bedre å ta abort en å sette et barn til verden som man egentlig ikke vil ha. Tro det eller ei det går faktisk ut over barnet i mange tilfeller. Greit nok at du selv ikke vil ta abort, men det er ikke ditt valg om andre skal eller ikke. Du har jo selv vurdert det?

  36. Jeg håper virkelig aldri, aldri for din egen skyld at du blir voldtatt, eller utsatt for en annen form for godt grunnlag til abort. Disse ordene du printer på bloggen din nå, kommer til å skarre deg for livet.
   Jeg skal ta min 2 abort på torsdag, og jeg har aldri gruet meg så mye til noe i hele mitt liv. På mine 23 år, har jeg tatt to aborter. Kommer jeg til å bli steril? Isåfall kommer jeg til å hate meg selv, for jeg har faktisk hatt muligheten til å ha 2 barn. Første gangen jeg ble gravid, var jeg 16 år, og gikk fast på p piller, hadde aldri en eneste slurv ettersom mamma passet punktlig på.
   Jeg fant ikke ut om denne aborten før 3 mnd, og det var på “kusehåret” at jeg fikk lov til å gjennomføre denne aborten. Skulle jeg, 16 år, som ikke hadde ønsket denne situasjonen ta vare på et barn? Ja noen klarer det, men jeg har mange drømmer, drømmer som aldri hadde blitt noe av, om jeg valgte dette.
   Nå, har jeg fast sexpartner,og vi har vært det i over 1 år. Ja jeg har slurvet med ppiller. Jeg ble gravid på 17 mai. Jeg merket det først nå, 2 uker siden. Jeg spøy konstant, hadde intense magesmerter,ømme pupper og vondt i ryggen. Jeg spøy bare jeg luktet mat, og måtte sykemeldes fra den ene sommerjobben min. Jeg fortalte min partner om reultatet, og det førte opp i en evig krangel. Han er jo kaptein, jobber som prosjektleder innenfor ingeniøryrket i NOV, han har aldri muligheten til å ta vare på dette barnet. Jeg, jeg studerer ingeniør, og har en kommende jobb som venter når jeg er ferdig.
   Beklager Rannveig. Jeg vil ikke ha en situasjon som deg når jeg først skal få et barn til verden.
   Jeg vil ha en mann. Mann,hus,hund,bil,og helst være gift. Akkurat som mine foreldre. Jeg vil ha alle mine barn, med en og samme mann. Jeg vil ha en FAMILIE for mine barn. Et trygt sted, hvor begge foreldrene er under et og samme tak. Så ja, jeg valgte abort igjen. Men jeg tenker hver dag; Er det virkelig det jeg vil? Denne gangen er det jo nesten litt min egen skyld. Jeg har ingen andre å peke finger på utenom meg selv. Det er et enormt tøft,og krevende valg. Et gråtkvalt valg. Heldigvis, er jeg i første fase,som legen kalte det. Det er kun en celle, de har akkurat festet seg til egget. Hadde jeg ikke vært så tidelig ute, hadde min beslutning vært en annen.
   Synes det er veldig trist og se store toppbloggere, skrive sånn som du gjør her.
   Skammelig, usmakelig. Og jeg håper for din skyld, du aldri blir utsatt for en situasjon der du må gjennomføre en abort.

  37. Skjønner ikke at folk lar seg hisse opp av Rannveigs innlegg. Selvfølgelig er dette et stunt for å komme seg oppover på blogglista.. Og et “hakk i plata”. Skjønner ikke at Rannveig ikke kan komme på noe mer kreativt for å lokke til seg lesere..

  38. Så vis du hadde blitt gravid IGJEN nå, så er det en velsignelse for deg? Hadde du beholdt barn nr. 3 da også, eller hadde du ikke tenkt tanken på abort?:):):)

  39. Som man reder ligger man. Jeghåper alle dine potensielle
   arbeidsgivere leser denne bloggen! Håper du må sitte å klø deg i ræva resten av livet. Du dømmer andre, karma is a bitch. Håper du får lide for disse inkompetente innleggene dine. Det er det du er., leu incompetant!

  40. Jeg er enig i at abort bør tenkes nøye igjennom, det er jo faktisk et liv det er snakk om. Men så har vi de som, av ulike grunner, velger å ta abort fordi de mener det er det rette å gjøre.
   Jeg mener at disse bør ikke klandres for dette. Det er ikke selvskrevet at man klarer å ta av seg barnet selv om man er psykisk (og fysisk, for den saks skyld) oppegående. Og det er, som mange nevner her, ikke alltid man blir gravid fordi man ønsker det. Beholder man ungen, har man påtatt seg et enormt stort ansvar man ikke kan gi fra seg. Velger man å abortere, er det nok den beste avgjørelsen.
   Abort er privat og det er opp til hver enkelt, innen de første 16 ukene, å bestemme om de vil gjennomføre det eller ikke. Tviler sterkt på at noen tar abort fordi de syns det er gøy. Jeg syns det er bra vi har muligheten til det.

  41. Jeg håper av hele mitt hjerte at du aldri blir min kollega, for da tror jeg kjemien hadde krasjet fra første sekund.
   Spiller du så uviten eller er det et stunt for å gire opp folk rundt deg ?
   Skal du inn i dette yrket , må du faktisk stille med åpent sinn !
   Det er så mange mennesker der ute som har sine problemer og det er ikke alltid noen ønskelig situasjon å ty til abort.
   Jeg er ikke for at vi skal ta abort over en lav sko fordi barnet ikke oppfyller ønskene til foreldrene, men i enkelte tilfeller hvor man oppdager store skader på fosteret som ikke er forenelig med liv, så har man ikke mye valg.
   Tenk deg om !

  42. Begyner pengene og forsvinne for deg siden du brøler ut om enda ett innlegg om dette med abort. Er ikke mange måneder siden du skreiv om nesten det samme…

  43. okei hør hær Rannveig. Æ e 17år, æ e i et fast forhold som har vart nu i 1år.. Æ e gravid, og om nån daga skal æ ta abort, Fordi BARNEVÆRNET tvinger mæ til og ta abort. Og får å være ærlig så hadde æ tatt dt uansett fordi æ syns ikke at et barn skal måtte bo med en ustabil mor som ikke har penger eller hus! Du kan ha barn, du kan fordi du har penger nokk osv. Men tenk på oss andre som ikke kan, rettogslett fordi vi ikke har penger eller hus… Æ ville aldri tatt abort hadde æ hatt dt du har..

  44. Det er liksom så lett å være mot abort.
   Men – historien har vist oss at et samfunn uten abort er et grusomt samfunn, for kvinnner, menn og barn!
   Hvis abort blir ulovlig er det frem med strikkepinner og “kloke koner” som setter unge kvinners liv i fare!!!!!!
   For meg er alltid det individet som ALLEREDE HAR ET LIV det som skal beskyttes mest. Jeg kan ikke tillate at unge kvinner skal risikere å dø i et samfunn som er i mot abort.
   Vi må akseptere alle valg, både de som velger abort og de som velger å beholde barnet.

  45. Av grunnene til folk velger abort, så vil jeg tørre å påstå at det å bruke det som en prevasjonsmiddel er å ta litt hardt i. Ikke alle passer til å bli foreldre, eller lever i livssituasjo, der man kan ta vare på et barn. Du har vært ganske heldig som har en blogg du kan leve av, men tror du hadde hatt et annent bilde om du jobbet i en ordentlig jobb som krevde at du var på jobb i mange timer, og at du ikke alltid nødvendigvis får de pengene/tingene du skulle ønske. Lett å si at det bare er adoptere det bort når den blir født, men jeg tviler det er enkelt å levere fra seg et barn som har levd 9 månender i sin egen mage og levere det til noen helt fremmede mennesker.

  46. Abort er feil helt enig, kjenner flere som bare blir gravid og tar abort, kun hvis mor eller barnet er i fare slik du beskrev,eller blir voldtatt, damer som sliter med rus og damer som lever med voldige menn forstår jeg tar abort,men og skylde på pervesjonen ikke virket,blir for svak unnskyling for meg også

  47. For meg er det behold eller så beholder jeg ikke. Bærer jeg et barn i 9 måneder leverer jeg det IKKE fra meg til andre mennesker. Det kan være like vanskelig for barnet også. Nei du Rannveig, du har lite hjerneceller du!!!

  48. “Abort burde ikke vært lov”……. Stopp opp å les den overskriften. Tenk deg nøye om! Er du så tulling at du skriver noe slikt? Selvfølgelig skal abort være lov. Det får da jammen med være opp til hver enkelt hva de ønsker. Ikke uttale deg om slike ting. Blir helt latterlig! At du har valgt å få barn med to forskjellige “menn” for å ha glippet på p-pillen , javel ditt valg. Men skjønner så utrolig godt andre som ville tatt abort i denne situasjonen. Hadde selv garantert gjort det hadde jeg vært 17-18 år osv. Heldigvis er jeg 31 gift og har 3 barn 🙂 med samme mann 🙂

  49. Dummeste jeg har hørt. Det burde ikke være forbudt. Vi er alle enkeltindivider som må få ta egne valg. Ingen bør få barn før de er klare for det. En 15-åring som er uforsiktig og blir gravid, bør ikke MÅTTE beholde barnet. Hjelper heller ikke å si “ja, men da er man ikke klar for å ha sex” og det der, for slik tenker ikke folk. Det er ikke alltid det beste for et menneske, å bli født i et ustabilt hjem med en mor (og far) som ikke er i stand til å ta vare på det.
   Jeg ønsker meg barn når jeg har mann, stabil jobb og økonomi og er klar for det. Jeg ser heller ikke på abort som drap. Det er et potensielt menneske, men de første ukene er det en klump med celler uten hjerte, hjerne eller andre organer en trenger for å LEVE som menneske.
   Kan fortsette i evigheter om temaet, men virkelig. Jeg tror ikke du skal dømme mennesker som er for abort, når du selv skal på FHM-shoot og akkurat har stilt i en sextelefonreklame som 2-barnsmor. Jeg er for at mennesker skal få gjøre hva dem vil, men bare ikke-døm-oss-andre slik du holder på.

  50. Hahaha lykke til med å utdanne deg og ikke minst får deg jobb som jordmor da. det fine med internett er at det er bare å google navnet ditt så finner arbeidsgiver for ut av hva du tidligere har lagt ut… Dum assa!!
   Preiker i det ene øyblikket om å respektere alle mennesker også fordømmer du andre mennesker et par innelgg senere. Du må jo virkelig være så dum som du selv utgir seg for å være… Du prater jo sånn rundt deg selv. Jeg forslår at du selv finner ut hva respekt er, før du uttaler deg om å respektere alle mennesker….

  51. Anders B. Breivik drepte 69 mennesker på Utøya i 2011. DEt året var mer enn 15 000 aborter, altså drap på ufødte barn, men fikk ikke en eneste omtale i media. Hvert år er det faktisk over 150 00 aborter. Jeg synes det er grusomt at samfunnet fortsetter med denne praksisen. Det sier litt om samfunnet vi lever i.

  52. Ingen blir gravide bare fordi de synes det hadde vært moro å ta en abort! Ergo det finnes en rekke grunner til at kvinnene som blir uønsket gravide velger å ta abort fremfor å bære frem det uønskede barnet. La dette være et valg som er opp til den det gjelder og pass deres egne saker! Grøss

  53. Uønskede graviditeter kan ha flere årsaker. Enten om det gjelder en voldtekt, slurving med prevensjon, sviktende prevensjon eller ingen prevensjon i det hele tatt ved frivillig se x.
   Oppdager man en uønsket graviditet, kan utfallet gå to veier; enten tenker vedkommende “oi, jaja, for en hyggelig overraskelse, dette blir koselig”, eller verden faller sammen og hun tenker over livssituasjonen sin; enten det passer dår-lig pga. hun er under utdanning, arbeidsledig/dår-lig økonomi, barnefaren er ute av bildet, hun har hundre baller i luften med ting hun ikke vil gi opp ennå (f.eks. reising, fritidsaktivteter osv.), hjemmet egner seg ikke/er for lite ++++ Alle grunner er gode grunner til å ta abort, hvis ikke hadde en ikke gjort det. INGEN tar abort for morrohetens skyld. Hvem er du/dere til å vurdere hvilke grunner som er gyldige og gir grønt lys for abort?!
   Årsaker til abort som graviditet som følge av voldtekt, at morens/barnets liv står i fare osv. er selvskrevne “gyldige” grunner, og utover det er det opp til den enkelte å vurdere om et barn passer seg i sin egen livssituasjon, uten at andre utenforstående skal ha noe å si.
   “Folk får gjøre som de vil så lenge det ikke går utover noen andre” 😉 Går det utover deg eller noen andre Rannveig, hvis jeg hadde blitt gravid i morgen og tatt abort? Selvfølgelig ikke. Så pass dine egne saker!
   Like fordømmende som om jeg skulle laget et innlegg med overskrift “Å få to barn i løpet av to år med forskjellige menn før fylte 20 burde ikke vært lov!”

  54. Det synes jeg er absolutt feil å si. Ja, selvfølgelig kan man gjøre en feil ved å være uforsiktig og ja, det er på eget ansvar, MEN da er det også den personen sin avgjørelse om hva som er best for den personen og det barnet. Det kommer helt an på personens livsstil å gjøre.
   En annen ting er det at man faktisk kan bli gravid selv om man går på prevensjon. Du tenker sikkert da “bruk kondom”, men hvem tenker på kondom når man går på prevensjon og har en fast partner? Og ingen prevensjoner er 100% sikre. Og dersom den personen går på prevensjon og blir gravid, skal ikke hun da få lov til å kunne ta abort? Jo, så absolutt.
   Hva om en person blir voldtatt? Skal ikke hun få lov til å ta abort? Jo selvfølgelig!
   Så det med at det er så forferdelig at personer tar abort, synes jeg rett og slett er tåpelig. Bare fordi du aldri kunne tenkt deg å ta abort, så er det så utrolig unødvendig av deg å dømme dem som tar abort.

  55. Jeg selv er alene mamma og har vært det siden før barnet mitt ble født, å jeg sliter veldig økonomisk.
   De aller fleste som tar abort har en veldig god grunn til det.
   Økonomi har faktisk utruligt mye å si, for det er veldig dyrt å ha barn. Skal man virkelig sette ett barn til verden om man så vidt har penger til mat på bordet til barnet man alt har å seg selv? Skal man ikke kunne gå ut av å til å finne på noe kjekkt med venner eller barnet man alt har? Skal man bo i en kjeller leilighet resten av livet fordi man ikke har råd til å flytte? Å være innesperrt dag og kveld i en trang leilighet ned lite lys som kan føre til deprisjon for at barn og foreldre er ikke bra! Er ikke alle som har støtte til barnepass. Barnet trenger at foreldre har en stabil fremtid og kan sikre barnet beste.
   De fleste abort som skjer er blandt ungdommer som er under utdanning og som ikke har noe penger til seg selv.
   Får å sikkre barnets fremtid å det beste for barnet må man faktisk ha mange grunnleggende ting! Å sette ett uønsket barn til verden fordi det e “drap” å ta abort er helt feil. De som beholder ett foster kun fordi de ikke vil “drepe” fosteret er egoistisk. Da tenker man ikke på hva som er best for barnet men seg selv. Ett barn har rett på å leve ett godt liv med å få det barnet trenger med både fysisk å psykiske behov.
   Tar man abort tenker man faktisk også på hva som er best for barnet, er derfor fristen er så tiligt fordi det ikke er blitt ett barn enda. Prevensjon kan også svikte.
   Er det galt av jenter å ha mensen og at gutter runker fordi de at de hinderet ett liv i å starte. Får er det abort er hvis du ser på det litt anderledes.
   For at noen skal utale seg om abort bør de virkelig vært i situasjonen selv, får ting er enklere før men har opplevd det selv.
   Folk bør vær forsiktige på å utale seg om abort for er faktisk mange som har vært nødt til å gått igjennom dette selv om det ikke var det de ønsket.
   Når jeg ble gravid tenkte jeg at dette skulle jeg klare alene å ting ville gå bra fordi jeg er sterk og selvstendig. Men det å ha ett barn krever så mye mer en det og var mye tøffere en jeg hadde trodd. Selv om jeg er 22 år. Jeg elsker mamma rollen men en er nokk! Og hadde aldri satt ett uønsket barn til værden fordi det jeg så bre det kjekke i barn. Får de trenger å krever mye!
   Vær forsiktig med hva du sier!!

  56. Jeg er nesten 40 år og 3 barn, med to forskjellige menn. Den siste og far til de yngste er min mann, det eldste barnet er resultat av en one night stand. Men han har samvær med faren og vi kjenner han.
   Men jeg er HELT klar på at jeg ville tatt abort nå om jeg ble gravid med nummer fire. Vi bor i et stort hus og har plass til flere barn ja, men tid? Neppe. Ikke ønsker vi flere barn heller og tar selvfølgelig våre forhåndsregler.
   Men kjenner folk som er blitt gravid på pillen og spiral, så JA det kan skje.
   Voks opp litt bitch og se verden fra andres side.
   Gleder meg til bloggen din om en 5-6 år og du har 3 barn til med 3 forkjellige menn. Prøv da å sitt på din jævla høye hest med meningene dine!!

  57. STOP MAKING STUPID PEOPLE FAMOUS! Hun trenger penger fordi lesertallene synker så sykt, og dere forer kontoen.. Gå ut av den fordømte bloggen istedenfor å mate henne..

  58. Altså, det er greit at du er imot abort. Det kan jeg respektere, men det at du faktisk prøver å ta over andres beslutninger og tvinge kvinner som ikke har muligheten til å oppdra barnet til å beholde det er patetisk. Hvis du ikke liker abort, ikke ta abort, men du burde ikke blande deg inn i andres beslutninger uansett hvor fælt du synes det er. Det er ikke fordi de synes det er gøy kvinner tar abort, det er faktum at de enten ikke ønsker barnet eller fordi de ikke har muligheten til å ta vare på det. Du kan lett si at det er bare til å adoptere eller gi bort barnet hvis de sliter med det, men tenk å gi fra deg dine egne. Hvis du måtte gi fra deg dine barn hadde du vært knust , regner jeg med. Ikke ta abort hvis du ikke synes det er rett, men det å ta kontroll over sin egen kropp er en menneskerett. Det er derfor abort fortsatt er lovlig!
   Jeg vil også bare legge til at jeg ble smålig provosert over det siste du la til i teksten, under bildet av den gravide deg. ‘Et barn er en velsignelse – som ikke burde fjernes bare fordi DU ikke tenkte før du handlet!’. Det er faen meg ikke i alle tilfeller man blir gravid fordi man ikke beskyttet seg selv, eller fordi kondomen sprakk eller hva enn det skulle være. Tenk på voldtektsoffre som blir gravid, og må tenke tanken i en ung alder at de må ha et barn i magen til en mann de hater. En voldtekt kan ødelegge liv, det kan ødelegge en person så mye at de sporer helt av. De kan miste all kontroll på det de har, og livet kan begynne å gå nedover. Sett deg i et voldtektsoffers sko, tenk hvis du hadde blitt voldtatt, og ikke nok med det, men du endte opp med et barn i magen. Hadde du beholdt det fordi det var en ‘velsignelse’ når du hadde tanken i hodet at du ikke en gang kjente den mannen som tvang deg til å ha sex? Ville du ha beholdt barnet hvis du visste hvem barnefaren var, og du ikke ville ha sex med ham, men han brukte makt og gjorde det likevel? Enkelte voltektsoffre velger å beholde barnet, mens andre voldtektsoffre bestemmer seg for å ta abort på grunn av faktum at de ikke vil ha et barn som ble skapt på grunn av at en mann ikke kunne holde buksene på. (Jeg vil også legge til at jeg er fult klar over at ikke bare kvinner blir voldtatt, men i og med at graviditet er noe som kun skjer med kvinner bruker jeg det som eksempel, okay) Jeg sier det igjen, hvis du er imot abort? Helt okay for meg, det respekterer jeg. Men det å være imot at ANDRE skal ta abort på grunn av dine personlige meninger blir for dumt. Det å ta kontroll over kroppen sin er en menneskerett, abort trenger ikke være okay i dine øyne, men du burde ikke hindre noen andre for å ta abort siden du ikke har en dritt å gjøre med deres beslutning. Synes du det er bedre at et barn blir oppdratt i et hjem med en femten eller seksten år gammel mor som ble voldtatt, uten noen form for farsfigur i et hjem som egentlig bare er dritt fordi noen nektet henne i å ta abort? Nei.

  59. Du er så kjapp på å dømme andre, Rannveig. Det er faktisk ikke sånn at alle her i Norge (eller i verden for den saks skyld) er like heldige som det du er. Du får penger for å sitte på ræva og skrive drit på en rosablogg. Du får penger av folk mot at du poser halvnaken eller naken i photoshooter. NORMALE folk må faktisk jobbe! NEI jeg kunne ikke tenke meg barn akkurat nå. JA, jeg bruker p-piller og kondomer. Men om det skulle svikte, så hadde jeg faktisk tatt abort. Hvorfor? Fordi jeg vil ikke ha barn nå! Og jeg kunne faktisk ikke tenke tanken på å gå gjennom 9 mnd med svangerskap, for så å gi bort ungen til et vilt fremmed par. Det er , fakta faen, ikke sånn det funker!
   Abort før 12 uke er lov, for det blir faktisk ikke annsett som drap! Det er IKKE drap. Skjønner ikke at det går an å være så jævlig trang i hue. MIN KROPP, JEG bestemmer over den! Basta!
   Men dette innlegget skreiv du vel bare for å provosere leserne dine, eller få flere lesere? Dummere folk enn deg skal man lete lenge etter.

  60. Du burde lage en bedre plan på bloggingen din. Når du motsier deg selv i flere innlegg, så virker du bare dum. Du må ikke glemme at vi som leser bloggen din kjenner deg ikke i virkeligheten. Så alt det du formidlere her, er det vi leser og oppfatter deg som person. Så når du gang på gang driter deg ut, sånn som nå, så tror alle at du er dum. Å om det er slik at du ikke er en dum person, er det vel litt kjedelig at alle som er innom bloggen din og leser den, oppfatter deg som dum. Håper du en dag finner en gutt som betyr alt for deg, så du ikke trenger oppmerksomhet fra alle andre og bekreftelse på at du er pen og alt det der. Når du finner den rette, så trenger du ikke alt det her lenger.
   Lykke til i livet, føler du trenger det.

  61. Jeg er stort sett enig med deg at det er feil at folk bruker det som prevensjon og en unnskyldning fordi de ikke er klare ,enn fordi moren eller barne kan være i fare som da gir en veldig god grunn. For meg så er abort noe som burde brukes fordi det er viktig at unge mødre som vet at de ikke vil klare å ta vare på barnet har en mulighet. Det gjelder også voksne. Og hvis det er fare for barnet eller moren selvsagt også. Hvis jeg f.eks ble gravid med et uhell og jeg visste at barnet ikke ville få det bra når det vokste opp med meg så hadde jeg syns det er bra om jeg da kan ta abort selv om adoptere bort barnet hadde vært en mulighet. Du er mor selv for to vakre unger og du vet hvordan det føles å ha dem i magen i 9 måneder. Det hadde kanskje ikke vært lett å adoptere bort barnet selv om man vet at man ikke vil klare å passe på det. Jeg hadde ikke klart det 😉 Men jeg er helt enig med deg at veldig mange bruker det helt feil . Syns det er bra at du deler din mening og tør å gjøre det. 🙂

  62. Vet du hva? Jeg har i grunn alltid syntes du var ganske OK. Men dette innlegget blir litt tåpelig. Greit det er din personlige mening, men synes ikke du skal se ned på andre for de valgene de tar. Du er stadig opptatt av mobbing på nett osv. Det er ikke greit når det er mot deg, men du kan tillate deg å skrive akkurat det du vil? Abort er tillat i Norge, sånn er det bare med den saken. Tror du skal tenke litt på hva du sier i fremtiden. Du kan drite deg selv ut så mye du vil, men dette blir bare for dumt.

  63. Nei jeg er absolutt totalt enig med deg! Har aldri vært gravid. Men abort er absolutt noe jeg aldri hadde gjort. En person som faktisk ikke klarer å ta vare på ett liv – har ingenting å gjøre i senga med en annen mann, uten å beskytte seg. Abort er akkurat det samme i mine øyne som å drepe ett levende barn. Uten tvil. Det er ett liv, ett barn, ditt barn. Jeg forstår ikke hvordan mennesker har hjerte til å finne seg i noe sånt. Mennesker som tar abort, er ikke mennesker i mine øyne. Absolutt ikke. Jeg ser på mennesker som tar abort, akkurat på samme måte som jeg ser på mennesker som dreper barna sina på 5 år. Du er en jente med meninger, og som tør å vise det. Det liker jeg veldig godt.

  64. Marlene: unnskjuld meg men du burde se ting fra flere sider.
   Å sammen ligne abort før barnet er blitt 10 uker å drepe ett 5 år gammelt barn er bare sinnsykt. Når du er 12 uker gravid er barnet 10 uker i magen. Det vet ikke hva liv er. En 5 åring å til å me en 1 åring vet hva live er. Det var en veldig useriøs sammenligning.
   Prevansjon kan også svikte, husk det!
   De fleste abort som skjer er blandt unge mennesker som ikke har økonomi eller er klar til å bli mor. Særlig hvis det ikke er en far inni bildet. Er faktisk en del av de unge guttene som ikke vil ha noe med ett barn å gjøre.
   Har selv ett barn på 5 mnd å vett hvor mye de krever og trenger.
   Å beholde ett barn med din tanke gang hade vært egoistisk, suns jeg! Ett barn fortjener å leve ja, men fortjener å leve ett godt liv! Med mange grunnlegge ting.
   Med en gang man for eksmpel får barn blir det enda vanskeligere å få lån i banken til hus. Ja kan leie en leilighet men det er ikke idielt får et barn i mange år.
   Man må faktisk være psykisk å fysiskt klar til å få barn, man har faktisk all ansvar i minst 18 år får dette mennesket!
   Å bruke abort som prevansjonsmiddel er ikke greit, men det som tar abort har en god og personlig grunn til dette!

  65. Leste lenge oppe at hvert år bør det utført 15 000 aborter å dette ble sett på som negativt.. Noe jeg ikke heilt ser.
   Tenk hvis det ble født 15000 barn i året, i tillegg til alle andre planlagte og ønskete barn.
   Da ville værden til slutt ikke klart å gått rondt. Og hvor mange sv disse barna som hadde hatt foreldre som ikke kunne ta vare på dem å kansje endte opp som foster barn.
   Prøv å se litt lengre!

  66. Syns ikke du kom med en god nok begrunnelse for at du er i mot abort. Å ha sex uten noen form for prevansjon og deretter ta abort, det er jeg enig i at er helt feil. Abort skal ikke brukes som “nødprevansjon”. Men du må tenke på at til og med folk som bruker prevansjon kan bli gravide, og da har de gjort det de kan for å unngå å bli gravid og mine øyne er det da greit å ta abort dersom de ønsker det. En kan ikke gå på ppiller f.eks og tenke at man ikke kan ha sex fordi ca 1-2% blir gravide selvom. Det blir for dumt! Jeg kan si at jeg nå i farten kommer på minst 2 venninner som har blitt gravid, selvom de har beskyttet seg. Hadde de valgt å ta abort, så hadde jeg ikke dømt de. Jeg synes abort er en “bra” ting om man kan si det sånn. Jeg er glad for at vi har den muligheten i Norge, og den burde vært i alle land spør du meg.

  67. “If abortion is made illegal, guys bailing after getting a girl pregnant should also be made illegal. Because if a girl can’t back out of a pregnancy, a guy shouldn’t be able to either.”

  68. “Hadde egentlig tenkt å vente en goood stund med å si dette til “offentligheten” , men siden enkelte av de få personene som har visst det “hele veien ” fra jeg fant ut at jeg var gravid, ikke har klart å holde kjeft, har det reversert en rekke rykter osv om meg. Noe jeg ikke synes noe om i det hele tatt med tanke på hvor usikker hele situasjonen har vært, med tanke på abort eller ikke osv.
   Har vært stor usikkerhet fram til nå nettop egentlig, siden det var veeeldig uplanlagt ( og upassende for den saks skyld) . Og ville jo såklart ikke at så mange skulle vite om det før jeg visste hvilket valg jeg skulle ta ! Og nå har vi altså bestemt oss for å beholde. Da jeg fant ut at jeg var gravid, tenkte jeg egentlig kun på abort. Men etter å ha fortalt det til barnefaren, ble jeg litt usikker siden han ikke ble sur i det hele tatt, noe jeg hadde regnet med han skulle bli ! Så har tiden gått og vi har snakket mye om det, og har egentlig kommet fram til at vi vil beholde. Så da ble det det og håper alle vil respektere den avgjørelsen :- )”
   Du som selv har stått i en situasjon hvor du skriver at du bare vurderte abort og bestandig skriver at folk skal respektere deg. Er dette ett innlegg for å overbevise deg selv at du tok de “rette” valgene i forhold til dine graviditeter og i ettertid kanskje tenker at du tok nettopp de “gale”?
   I stede for å innrømme for deg selv at du er i en vanskelig situasjon, velge du å gå løs på andre som faktisk DU er sjalu på som kan ta ferdig utdannelsen, og heller få barn med en mann de kanskje vil leve med resten av livet?

  69. Enig i det du skriver. Men abort burde da være lov kun med voldtekt. Folk må tenke over hva som er konsekvensen med å ha sex. Det er å skyve bort ansvaret på noen andre.

  70. Rebekka: Blir feil å skrive at folk må tenke over hva som er kosikvensene med å ha sex. Fordi uhell kan skje uansett hva man gjør.
   Mennesker kjører bil, man kan kjøre sikkert å fint, men kan alikevell krasje eller lignende. Men ingen slutter å kjøre bil fordeom.
   Akkoratt det samme som å ha sex, man kan ikke slutte å ha sex når man bruker prevansjon fordi at det er 1% sjangs for at de kan svikte.. Tåpeligt..

  71. Du må godkjenne kommentaren min i dette innlegget. Jeg skrev ikke noe stygt, men du hadde tydeligvis filtrert noen av de ordene jeg skrev og sånn at du må godkjenne det. Jeg skrev tross alt mye og brukte mye tid på å skrive det.

  72. Unnskyld meg men kordan kan du sei at abort sko våre ulovlig? Tenkt på kor mange jenter som blir voldtatt i året? Tenkt på ka situasjon dei hadde våre i om dei blei gravide itte ein voldtekt?… Ikje snakk som om alle i verden bruke abort som et prevensjonsmiddel…

  73. Ganske enig i de flere her sier. Det er ikke alle som er like heldig som deg, du blogger – > du får penger. Hva med en lærling på 18år, som kun tjener i underkant av 8tusen hver mnd? Hvordan skal hun da klare å betale husleie, mat til ungen, utstyr, mat til seg selv og sin kjære som ikke har fast jobb. Det er ikke alle som har et så “perfekt” liv som deg, der det ikke er et dilemma om hva som skal skje. Tenk på ungjentene som blir gravid. DU burde ikke fått lov å skrive dette innlegge, det er så MYE du ikke vet ligger bak en abort.

  74. Dersom du heitmann hadde blitt voldtatt…. hadde du gått gravid med det barnet???
   Pass på hva du sier! Du har en datter som en dag skal bli voksen. Hva om hun blir voldtatt???
   Ikke fortell meg at du som mor er imot abort!
   Det innlegge ditt kan du kjöre laaaangt oppi räva di med!
   Faen for et söppel innlegg….äsj
   En ting er jenter som bruker abort som prevansjonsmiddel samt ikke beskytter seg selv. Det er uansvarlig! Men om du bruker prevsnsjon eller blir voldtatt er et snnet kaliber.

  75. Du som skal bli jordmor burde holde slike forhistoriske meninger for deg selv. Dersom du i det heletatt klarer å bestå et slik studie vil du aldri få jobb. Det er lurt å tenke lengre enn sin egen nesetipp.

  76. Isabel:Og alle dere andre som liksom skal ha alt så forbanna “perfekt”med stabil jobb,mann,utdanning i boks,hus og alt det der før dere kan bringe et barn til verden.Noengang tenkt å at dere kan bli alenemødre uansett?Forholdet KAN ta slutt liksom..Synes det er en skikkelig STUPID unnskyldning for å foreta en abort..Dreper et barn fordi det ikke passer?I Norge i dag har man sinnsykt gode muligheter,økonomisk ol.for å kunne oppdra et barn.Ny type greier man å skaffe seg etterhvert,utdanning,hus++Må si jeg synes skikkelig synd på deg Isabel,og alle andre jenter der ute som faktisk må leve med det at de stoppet et hjerte kun fordi det ikke passet seg akkurat nå:/Abort pga voldtekt,fare for mors liv ol.stiller seg helt annerledes i mine øyne.At dere greier å leve med dere selv?Prevansjon kan svikte ja.Men hva med å BÅDE bruke kondom
   OG p-piller f.eks?Bruke eggløsningstester,ikke la gutten sprute inni++Er så mange muligheter for å unngå å bli gravid!

  77. Hva med de som er så uheldige å bli gravide selv om de går på piller, slik som har skjedd med meg? Er det da riktig å kalle de feige, og slemme hvis de velger abort? Synes absolutt ikke det! Abort er grusomt, og jeg syntes det selv helt til jeg kom i situasjonen hvor jeg følte jeg ikke hadde noe valg. Er man ikke ferdig med videregående og føler seg overhode ikke voksen nok til å ta vare på et barn, er det da ikke mer riktig å faktisk ta det bort istedenfor at barnet kan ende opp med å ha det vondt?

  78. Nå skal jeg fortelle hvorfor jeg velger å ta abort: 2 dager siden fant jeg ut at jeg er gravid igjen. Jeg har en liten gutt som fyller 2 år neste mnd. Mitt første svangerskap var vanskelig psykisk. Barnefar var alt annet en grei med meg. Han er ikke tilstedeværelse nå da han soner en dom på 14 mnd. Jeg har da blitt gravid av en one night stand, med en gammel kollega som ja, jeg og vet ikke vil stiller opp. Han sliter med rus, alkohol og sitt egent hode.
   jeg begynner igjen på udannelsen min nå til høsten. Får jeg en unge til nå vil min utdannelse sitte på vente i 2 år til. Noe som Gjør meg nærmere 30 når jeg er ferdig. Økonomisk ville jeg ikke klart det. Fysisk og psykisk er jeg ikke klar for å få en til. Skal jeg sitte min sønn sine behov og ønsker til siden forde jeg gjorde en feil (jeg gikk på pillen). Skal jeg invitere enda en ustabil mann inn i livet mitt og småen sin? Og jeg er alt annet enn klar for et barn til.
   Nei. Jeg er glad abort er lov, og beklager og si det men den vil aldri bli ulovlig. (Ett skritt tilbake i kampen om kvinnens rettigheter om dette noen gang skjer) Det mange ikke forstår er at det å ta abort er et veldig og jeg vil understreke veldig privat valg. At dette temaet er tabu er veldig leit. At mennesker ikke har forståelse for at et menneske vil heller sitte seg i smerte resten av sitt liv , med å vite at de kunne hatt en datter eller sønn, fordi dem vet at det er det riktige valget. Ja jeg er forberedt på smerter og ikke bare under selve aborten men resten av mitt liv. Men jeg kommer forsatt til å gjennomgå denne prosessen. Termindato I forhold til mensen er uheldigvis min bursdag. Noe som kommer til å Gjøre den dagen litt kipere enn ellers. Men jeg vil heller Gjøre det riktige for min sønn som er her nå. Enn en som ikke er 1 cm en gang

  79. Helt enig med Madelen her oppe! ABORT ER ET PRIVAT VALG. Såklart blir det totalt feil å bruke abort som et prevensjonsmiddel, men tror ærlig talt ingen er så forferdelige. Ingen synst abort er en god ting, men av og til er det det rette valget. Ingen tar abort bare for å ta abort!! Synest det blir teit av deg å dømme folk for det, for det er faktisk et privat valg, som du bare burde holde kjeft om. Jeg mener abort burde forbli lovlig, for når man tar abort er ikke det blitt en baby engang, så blir feil å si man har drept et menneske. Blir så provosert av sånne som deg…. tragisk nok er det akkurat det du vil, at folk blir provosert. Du burde skamme deg.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg