Sannheten om mammakroppen… eller?

Nå tenkte jeg å ta opp et tema som provoserer meg ganske mye, nemlig oppfatningen av hvordan en “mammarkopp” skal se ut.  For, skal man tro sosiale medier, er det mere akseptert å være tildekket av strekkmerker og ha et par bilringer eller 10 ekstra, enn å være naturlig slank og gå tilbake til sin normale kropp etter en fødsel. 

 

Jeg kan bare prate for meg selv. Etter begge mine svangerskap, har jeg fått flat mage relativt umiddelbart etter fødslene. Dette sier jeg ikke for å skryte, eller hevde meg over andre. Men for å sette perspektiv på ting. Jeg har ikke trent en eneste dag, eller tellt en eneste kalori. Jeg spiser nøyaktig det som passer meg, og nyter livet! Det er bare slik min kropp er, fra naturens side. Og slik kroppen til så mange, mange mange andre mødre der ute også rett og slett bare er,fra naturens side.  Hvorfor skal vi som er naturlig slanke framstå som usunne og urelistiske? Er det for å rettferdiggjøre de som ikke var fullt så heldige? I mitt tilfelle er det nemlig høyst relistisk, uten at jeg har sultet meg selv eller strebet for å oppnå det “urealistiske”. HVORFOR er det greit at mennesker ber meg og andre naturlige slanke om å  spise mer? For å sette ting litt i perspektiv…. Ville du sagt til en overvektig person at vedkomne måtte slanke seg, fordi han/hun er overvektig?

 

Jeg skriver dette innlegget delvis i anledning av at jeg her om dagen ble intervjuet av VG nett, i en artikkel kalt “sannheten om mammakroppen” som omhandler 80 kvinner og deres forhold til sin kropp etter svangerskap og fødsel. I artikkelen står det følgende:  

 

“Tusenvis av bilder av «perfekte» mamma-kropper legges ut på sosiale medier. Eksperter mener dette fører til et urealistisk ideal. Nå viser 80 nybakte mødre hvordan mammakroppen egentlig ser ut.

Hvordan ser egentlig de fleste kropper ut etter fødselen?

Det har den amerikanske fotografen Jade Beall svaret på. I sin nye bok «Bodies of Mothers» vil hun vise at kvinners kropper er fantastiske ? uansett hvor i livet de er. I boken får man se bilder og lese om historiene til 80 nybakte mødre 

 

Deretter følger det en rekke bilder av kvinner med strekkmerker og noen kilo ekstra. Men INGEN bilder av naturlig slanke kropper uten strekkmerker. Hvorfor er det en mindre verdig mammakropp selv om man ikke satt igjen med strekkmerker og løs hud på magen etter svangerskapet? Oppfatningen man sitter igjen med etter å ha lest dette er nettop at det er urelistisk å være slank kort tid etter en fødsel. Det er det absolutt ikke! 

Høygravid …. 

Bildet er tatt bare en halvtime etter fødsel nr.2…. 

Image and video hosting by TinyPic

Og disse bildene er tatt akkurat 3 uker etter fødsel nr.2 . Har siden siste svangerskap gått ned 20 kilo uten å gjøre noe, så det finnes ingen FASIT på hvordan en mammakropp bør se ut. Jeg elsker min kropp uansett og forbeholder meg retten til å være stolt, uansett hva andre måtte mene 😉 

 

Alle mammakropper er like vakre, vi har jo tross alt fått til en av verdens største undre ! Og vi burde være stolt. Men det går begge veier.

Vi alle er REALISTISKE, tynne eller tjukke. 

72 kommentarer
  1. Amen!
   Har selv født 4 barn fra jeg var 22 til jeg var 32.
   Jeg var, og er, også slank av natur. Har ikke noe problem med å gå ned i vekt. Spiser ikke hva som helst, men det jeg har lyst på. Har ALDRI slanket meg. Har heller slitt med å holde vekta opp. Men jeg er fornøyd med kroppen- fordi den er sunn og frisk.
   Jeg BLE kjempetrist når jeg fikk komentarer på kroppen min. Du er såå tynn. Du må spise. Eller at jeg får høre at jeg må ikke tro at jeg er noe selv om jeg er tynn. FEAN heller.
   Jeg pleier å få folk til å gjenta det de sa, og gjerne be de andre være stille, så vi kan høre hva vedkommende sier. Gjør man dette 1 gang eller 3, så skal jeg love deg at “mobbingen” avtar.
   Nettmobbing vil vel alltid eksistere- så lenge det er noen som liker å såre andre, eller har så mye sinne/ frustrasjon/ bitterhet i seg som de ikke behersker.
   La folk få så se ut som de gjør, eller som de selv ønsker.
   Så kjære Rannveig- det er et høyst viktig tema du tar opp her.
   Stå på!

  2. “Uten å ha sultet eller gjort noe”…..??? Jeg mener å huske at du drakk slik NOKAS-greier. Du er så utrolig full av løgner… Du husker bare det som passer deg

  3. Synes du kommer med noen flotte poeng! Det finnes ingen “‘mal” på hvordan en kropp skal se ut da og da, nettopp fordi vi alle er forskjellige! Noe er kanskje oftere tilfellet enn noe annet, men det betyr ikke at de som viker fra “normalen” er usunne/har gjort noe galt! Flott skrevet! 😀

  4. Kjenner meg også meget provosert av dette hysteriet om hva som er en sunn kropp og ikke etter et svangerskap. Jeg er selv også en av de “heldige” som i utganskpunktet var slank og som gikk fort tilbake til dette etter svangerskapet uten å verken trene eller passe på kostholdet.
   Ser det er noen her som kaller deg tjukk. Selv kan jeg ikke se en eneste plass på kroppen din hvor du er tjukk. Du har en nydelig kropp og har all grunn til å være stolt av den!! 🙂

  5. Suger inn magen på alle bilder haha! Og det gjør du fortsatt, du har nok litt mer mage enn du tørr å vise 😉

  6. Vil også si at æ e en av de såkalte “heldige”, Har BEDRE kropp enn før æ blei gravid. Og når folk som har vært garavid sjøl spørr om å få se magen min, så til tider vil æ faktisk ikke vise fram magen min fordi de fleste sir æ e alt for tyunn, budre spise mer/legge på mæ/du burde ikke bli tynnere. Det svir faktisk det og! Vær stolt over den du e!

  7. hvis noen sier at du/dere bør legge å dere, så er det ÅPENBARt for å sette dere ned, og slik at dere ikke skal tro dere er noe…. (og iallefall ikke er noe MER enn den som sier det selv!) Å berge selvbildet heter det, og da behøves det å “skyte ned” de som er “bedre” enn vedkommende selv. (Her er “bedre” tynnere. IKke fordi det nødvendigvis ER BEDRE… men fordi den som “skyter deg ned” føler at det er bedre) =P
   Det er åpenbart penere å være tynn og slank enn å være feit, så det skulle da ikke være noe å bry seg om. =)
   (no offence feitinger)

  8. Hun er ikke 3-barnsmor,men SNART 3 barnsmor.. Er nok bare en liten skriveleif.. Hun er jo ganske tidlig i det 3.svangerskapet.. 🙂

  9. Synes det er helt sykt at du tar magebilde en halv time etter fødsel istedenfor å tilbringe tid med barnet ditt som akkurat har kommet til verden. Skam deg

  10. Anonym 06:29 du vet vel at man får beskjed om å gå på toalettet å vaske seg osv etter en fødsel? Før man flyttes over på barselavd? Er bare på tv at man oppholder seg på fødestuen fra man ankommer sykehuset til man reiser igjen!

  11. Når jeg har født vårt høyst ønskede og etterlengtede barn skal jeg ikke ofre disse diskusjonene en tanke. “Stakkars meg, jeg er feit”, “Stakkars meg, jeg er tynn”. Jeg er så glad for at jeg er akkurat midt i mellom!
   (No offence, feitinger og beinrangler)

  12. Alle er forskjellige uansett! 🙂 jeg har gått opp 4 kg i mitt svangerskap, og jeg er nå 32 uker på vei. Hører jo om folk som går opp 25 + kg også. Så det kommer jo helt ann på hvordan kroppen er bygd, forbrenning osv. Så lenge snuppa i magen min vokser normalt som hun gjør, så bekymrer jeg meg ikke uansett hva alle andre måtte si 🙂

  13. Du forstår tydeligvis ikke hvorfor kropper med dvaske mager og strekkmerker vises frem.
   Skjemmes du over kroppen din etter du fikk barn? Er du redd for å vise den frem? Svaret er åpenlyst nei.
   Hadde du fått heng på magen og strekkmerker som dominerte store deler av kroppen din så hadde du vært redd for å vise den frem, det ser man jo nesten ingen plass og du ville følt at noe var galt med din kropp. Derfor vises bilder av slike kropper, for å få frem i lyset at det er helt normalt og at det ikke er noe å skamme seg over.
   Jeg har et barn og min kropp bærer ikke stort preg over at magen min har vært gigantisk, men jeg har ikke behov for å klistre det oppi trynet på alt og alle for å understreke at man ikke må se dvask ut selvom man har fått barn. Jeg har vært heldig, det har du og. Mange av de som får kroppen sin ødelagt etter svangerskap kan ikke noe for det. Strekkmerker er oftest hormonelt og slapp mage kommer ikke nødvendigvis av en usunn livsstil.
   Hvis din kropp ble ødelagt selvom du trente og spiste sunt i svangerskapet så hadde du nok satt mer pris på å se en artikkel om at det er normalt enn å se en artikkel om at mødre burde være slanke etter fødsel ellers har de gjort noe feil

  14. Næmmen kjære vene! En del av dere som kommenterer her burde skamme dere! Snakke dritt slik! Rannveig har en flott kropp! Hun er ikke syltynn, men ser frisk og slank ut! Om hun holder inn magen eller ikke, er vet ett fett! Det gjør sikkert dere også! Og om hun har tatt seg en NOKAS-shake eller to har hun vel vitterlig ikke slanket seg til det ugjenkjennelige og no harm done! Hun har helt klart gode gener som kan se slik at to uker etter fødsel! At ikke alt hun skriver er gjennomtenkt alltid er så, men å sitte som en gjeng anonyme sjalu drittunger og slenge eder og galle på alt hun skriver er lavmål. Darwinismen hadde utryddet dere! Slutt å lese da vel!

  15. Var det jordmor du skulle bli ??!
   Takk gud for at jeg har født mine barn !
   Du er jo helt bortreist, les deg opp litt før du tar tak i debatter.
   Jeg jobber med premature og ser mammakropper døgnet rundt, og kan vel fortelle at 95% har forholdsvis bra med mage etter fødsel.
   Dette er normalt og det tar tid før kroppen trekker seg tilbake.
   Hvis fremstillingen av deg fra disse fjaseprogrammene stemmer med virkeligheten, så tviler jeg sterkt på at du passer i sykepleieryrket, beklager å si det.
   Jeg må si at jeg hadde blitt livredd om jeg hadde fått deg som jordmor, når jeg kjenner til dine holdninger .
   Mulig du vokser deg mer moden på de årene med skolegang, hvilket er mange .
   Lykke til!

  16. Det er forskjell på å være 18 og voksen når du får barn da, det sier seg selv at en ung kropp bruker kortere tid til å gå tilbake til sånn den var 🙂

  17. Jeg syns det er flott at de viser frem mammakroppen i alle fasonger, jeg! 🙂 Det er klart at det ikke nødvendigvis er noe galt i å ha en flat mage timer etter fødselen, men det er ikke det aller mest normale heller, og det syns jeg er flott at man viser 🙂 Når vi bare blir matet med bilder av de som ser ut som modeller like etter en fødsel (som vel så ofte kommer av usunt forhold til mat og kropp i svangerskap og tiden etter, som på naturlig vis som hos deg og meg, dessverre) er det godt å se at ikke alle ser ut som om de gikk rett fra VS-catwalken så snart babyen var ute, for å sette det litt på spissen =)
   ♥ Lizbethosnes.com

  18. Jeg synes ikke du har en fin kropp, du burde så absolutt trene. Du kler å være gravid pga du har ikke mye fett på kroppen så magen din ser kjempe bra ut men den liten baby inni! Men uten babyen ser den så veldig brei ut:s

  19. Jeg synes alle skal få lov å se ut som de gjør uansett om de er tynne 10 min etter en fødsel eller sliter med 10kg ekstra i 2 år etter at man har gått gravid. Men det du IKKE kan nekte på, og det som sansynligvis er den store triggeren i denne debatten, er akkuratt det at de som mister alle kiloene og har en vaskebrett mage så fort ungen plopper ut, er nemmelig de som stiller seg opp forran kamera, tar 100 bilder av magen i 10 forskjellige vinkler og legger ut bilde av magen “etter fødselen”. HVORFOR er det så forbanna nødvendig? Ikke kom her til meg å si at ikke disse kvinnene tok bilder for å vise frem og skrøyte av hvor fort tynne og flotte de hadde blitt! Dette inkluderer også deg, som tok bilde bare knappe 30(!!) min. etter datteren din ble født!!
   Så dette, for meg, er ikke en sak om hvordan en mamma kropp “skal” se ut, det er ingen fasitt på det. Men det å måtte dokumentere og skrøye opp kroppen sin så kort tid etter fødselen er for meg helt hjerne dødt! Jeg har selv født, og jeg kan love deg at det å stille seg opp for å ta bilde av meg selv etter fødselen for så å legge det ut på et sosialt media var det ALLER siste jeg tenkte på. Det er nettop dette som lager et kropspress for de yngre. Det er nettop disse skrøyte bildene som får gravide nå til dags til å slanke seg under fødselen og håpe på at babyen er minst mulig til fødselen. Dette er rett og slett skammelig og ekkelt!
   Så du burde virkelig ikke kaste stein når du sitter i et glass hus, lille venn! Før du går ut å gir andre råd så burde du kanskje tenke over hva du gjør og hvordan det kan påvirke andre unge mennesker som leser denne bloggen og sluker alt rått.

  20. Klarer ikke bestemme meg for om jeg tror du gang på gang beviser at du er et PR-geni, og at du om forhåpentligvis om kort tid avslører at hele bloggen er et vel gjennomført sosialt eksperiment, eller om du faktisk rett og slett ER så blåst i nøtta som du gir uttrykk for. Time will show.

  21. Kan ikke gjøre noe annet enn å riste på hodet. Du er så selvopptatt at det går jo ikke an. Skriker se på meg hele tiden, glem at du passer inn i sykepleier/jordmor-yrket med dine holdninger.

  22. Ikke mange positive kommentarer her inne… mange som er missunelig på deg. Ikke bry deg om dem, du er fin 🙂

  23. Misunnelig?
   Slå opp i ordboka og se hva det ordet betyr !
   Her er en definisjon
   Misunnelse er en følelse. Den gjør seg bemerkbar ved at en ikke unner et annet menneske egenskaper, status, evner, anseelse eller eiendeler, og kan bli utløst ved at en person sammenligner seg selv med et annet menneske.
   Misunnelse har ikke nødvendigvis med ting å gjøre; det sentrale er fornemmelsen av at den andre er i en bedre situasjon enn man selv er. Misunnelse kan betraktes som det motsatte av velvilje.
   Jeg er rett og slett glad jeg ikke er i hennes situasjon .

  24. Mamma kroppen finnes i alle former og fasonger. Boken handler vel mer om å fortelle andre mammaer der ute som ikke har vært så heldig, at det ikke gjør noe omagen henger litt eller at man har hele verdenskartet på kroppen. At kroppen er flott uansett selv om den ikke er lik som den var før man ble gravid.
   Personlig fikk jeg masse strekkmerker og jeg var forberedt på at kroppen kom til å bli anneledes. Men nå har strekkmerkene blitt helt hvite og jeg er mye slankere nå enn for et år siden (snart 5 mnd siden fødsel) og jeg var kjempe overrasket over at kroppen har kommet seg så raskt som den har. Så for meg noe myye verre!

  25. Så utrolig frekke mange av dere som kommenterer her er! Dere burde skamme dere. Jeg kjenner ikke noe særlig til denne personen og har aldri lest bloggen hennes, men det er nå vel ikke noe galt med dette innlegget her. Jeg fikk kroppen min tilbake i løpet av et par uker et fødselen også. Er du slank og greit trent på forhånd, vil kroppen for de aller fleste gå tilbake til normalen relativt kjapt. Kroppen er jo skapt for å føde barn, husk på det. Det er ikke meningen at den skal forfalle totalt etter en fødsel. Er man overvektig før fødselen, og i tillegg gjerne spiser litt ekstra i svangerskapet, ja, da får man selvsagt ikke drømmekroppen etter fødselen heller. Jeg er enig i at man ikke trenger å “flashe” for mye sin flotte kropp rett etter fødselen, ene og alene av den grunn at det kan føles unødvendig sårt og deprimerende for alle som nettopp har født, før kroppen går seg til igjen. Men det må da vel være helt ok å formidle sannheten om alle kroppene som faktisk blir helt fine igjen også!

  26. 19:35
   Les litt mer av bloggen , så får du et bilde av hvem bloggeren er.
   Lite henger sammen og meningene følger vindretningen….

  27. Slank? Ja. Sunn?? Neeei! Du kan jo ikke akkurat skryte på deg d, så mye søppelmat som du spiser. Æsj hvordan kroppen din ser ut inni. Må jo være helt forurenset. Jeg er imponert over hvor mye du faktisk orker, og var energi til med alt d søppelet du får i deg. Begynn å gfen, f. Eks jogging og spis skikkelig og du vil merke at du får energi. GOD energi. Bare et tips. Meen du vet jo best så

  28. Jeg bir også veldig provosert når jeg leser “hvordan den egentlige, ekte mammakroppen ser ut”. EXCUSE ME, men alle som har født et barn, tjukk og tynn, har en ekte mammakropp!! Jeg fikk ikke lest denne artikkelen i VG fordi jeg har ikke VG+, men jeg leser overalt “hvordan den egentlige mammakroppen” ser ut! Du har en ekte mammakropp, Fotballfrue har en ekte mammakropp og alle andre som har født et barn, HAR EN EKTE MAMMAKROPP. Som du sier, det fins absolutt ingen fasit på hvordan den egentlige mammakroppen ser ut! Jeg blir så provosert når jeg leser om dette.. Veldig fint av deg å ta opp dette temaet!

  29. Jeg husker godt at du gikk på NOKA-diett etter fødselen.. Slutt å lyv om at du har gått ned bare av deg selv pga at kroppen din bare er sånn… Da hadde du vel ikke gått på slankekurer… Hva med å holde seg til det som er? Det er kun slike trente damer som Fotballfrue som får kroppen 100% tilbake av seg selv med en gang. Fint for deg at du elsker deg selv høyere enn noe annet og du synes du er vakker, har verdens fineste kropp, har verdens beste liv, er verdens smarteste…ja, hyggelig at du er verdensmester. Men, du kan ikke forvente at alle andre synes det også, og mene seriøst at folk er sjalu på deg. Det er rett og slett helt vilt! Hvordan kan noen være så innbilsk?
   Jeg skal love deg at jeg også har et flott liv og er ikke misunnelig på noen fordi jeg har det så bra med meg selv -det har tydeligvis ikke du som alltid skal fiske etter komplimenter og anerkjennelse. Du må tåle tilbakemeldinger som ikke alltid skryter deg opp i skyene, det klarer du veldig godt selv. Bare tro hva du vil om denne kommentaren, men sjalu er jeg ikke 😀

  30. Jeg var også naturlig slank etter fødsel. Jeg gikk kun opp 9 kilo selv om jeg spiste normalt. Da jeg kom hjem 2-3 dager etter fødselen hadde jeg gått ned 8 av dem og magen var relativt flat selv om det fortsatt var litt ekstra hud der. Etter noen måndeder (?) hadde jeg gått ned den siste kiloen. Jeg har ikke ikke vekt, så vet ikke akkurat når det var. Magen var også helt falt igjen. Jeg spiste sunt og godt, og begynte så smått å trene ca. 2 mnd etter fødselen.
   Alle “mammakropper” er vakre. Noen er slanke, noen mer gjennomsnittlige og andre litt store. Slik er det bare. 🙂

  31. Jeg er så enig med 11.09 så jeg skal ikke kommentere noe mer på det.
   Jeg skjønner ikke hvorfor du Rannveig, Fotballfrue , Svømmefrue eller what ever de heter er så opptatt på å vise kroppen sin etter en fødsel? Er dere så usikre på dere selv at det må vises x antall timer eller dager etter fødselen? De bildene legges jo kun ut for å få positive tilbakemeldinger. Folk er forskjellige, men det var ikke det jeg tenkte på etter mine fødsler for å si det slik. Behovet for eksponering er enormt på enkelte, og da særlig deg Rannveig som kler av deg så fort du hat muligheten. Jeg skal ikke kritisere deg for det slik i bunn og grunn, men når du på din egen blogg kritiserer alle andre kan jeg ikke la være. Du er slank ja, men utrent. Det ser alle. Så vet ikke helt om alt det skrytet at du kan spise alt mulig er så imponerende for meg da.

  32. Okei høør her, ræva di er superFLAT, magen din er full av fett. Hvorfor mener du at du er så bra? du er usunn Rannveig, du er ikke noe bedre enn noen andre du er klar over det? 🙂

  33. Herregud så mange misunnelige “tjukke” mødre som kommenterer dritt her. Hadde dere trent og spist sunt igjennom livet/svangerskapet hadde dere sluppet å sitte der med henge magen deres nå å raket ned på oss som faktisk gjør en innsats …… Klart Rannveig tenker seg om hva hun spiser! Å til de som kommenterer at hun baaaaaare spiser søppelmat osv. Hva vet dere egentlig om det ? Fordi hun spiste pizza for 4 uker siden ? Eller laget kake for 8 uker siden? Vi slanke spiser usunne ting vi også. Men vi passer oss, å det burde dere “litt” større gjøre også i stedet for å vise misunnelse . Man får ikke noe igjen uten innsats

  34. Hei Rannveig, dette er første gang jeg kommenterer et innlegg du har skrevet.
   Men jeg er innom noen ganger, og jeg synes du ser veldig flott ut og skal være stolt av deg! 🙂
   Jeg må også si at jeg synes du har kjempefint hår, jeg er misunnelig! Hvordan bleker du det? Hvor ofte gjør du det? Jeg bleker håret mitt hjemme, men det har en tendens til å bli litt gult alltid (tør ikke sitte for lenge). Dessuten er jeg alltid kjempenervøs for at det skal bli ødelagt (bleker ca hver 3-4. mnd). Har du noen tips? 🙂

  35. Cecilie: snakk for deg selv. Er mange slanke som dytter i seg nøyaktig det som passer dem til alle døgnets tider. At man er slank betyr ikke dermed at man er sunn. Noen er bare født med god forbrenning. Jeg var veldig undervektig en periode, og da hadde jeg et utrolig usunt kosthold og spiste ganske mye. Ikke kom her å si at alle slanke er som deg og kun har noen utskeielser en gang i blant, for det er langt ifra sannheten.

  36. Du ser stunning ut! Virkelig. Og skriver veldig bra! Kunne du skrevet et innlegg om hva som er planene til høsten? Skal dere bo der dere bor? Hvordan du ser for deg å være aleneMor til to osv. Har Emma forresten en samværsavtale med Wilhelm, isåfall, hvordan tror du det blir? Jeg syns du er flink. Thumbs up

  37. Alle mammakropper er like realistiske og flotte!!! Skjønner ikke hvorfor voksne mennesker i det hele tatt har vekten til andre som et tema i en samtale engang!:/ du er flott etter to barn Rannveig, men det er også jeg selv om jeg har løshud og strekkmerker:)

  38. Du er naturlig tynn, pga gener. Det er jeg også. MEN bare fordi du er tynn, betyr ikke det at du spiser sunt og godt. For jeg er naturlig tynn og spiser fast food og masse drit. Jeg har ikke lagt på meg en eneste kilo! Vekten har faktisk ingenting å si når det gjelder gener. Noen “overvektige” personer kan like så godt spise sunt men ikke gå ned i vekt. Det er bare sånn.
   Mange legger på seg ekstra kilo når de er gravide, som er faktisk ganske bra etter min mening. De spiser nok mat så babyen får myyye næring. (spørs hva du spiser da) Altså jeg skjønner ikke hvorfor folk ser så negativt på “tykke” mammakropper. Det er helt normalt, ferdig med saken. Hvis du ikke er fornøyd, så gjør noe med det. Tren litt hver dag. Det finnes mange måter å få den gamle kroppen man hadde før man ble gravid, bare man gidder å prøve!
   Jeg er absolutt ingen ekspert. Det er bare logikken JEG ser i det.

  39. Rannveig Heitmann fra Alta, TREBARNS-MOR… Dumt at de som skriver artikler ikke får med seg hvor mange barn en person har når saken handler om hvordan kroppen blir etter fødsel..

  40. Jeg hadde ett ‘feilfritt’ svangerskap. Spiste sunt, trente og jobbet til jeg måtte ta permisjon tre uker før termin. Likevel endte jeg opp med et hastekeisersnitt etter 9 timer i fødsel. Jeg har nå et arr som går fra ene siden til den andre og er godt over bikinilinjen siden det ble gjort i all hast. Dere med ekstra kilo kan trene og spise sunt så vil kiloene forsvinne etter hvert men her blir aldri magen den samme uansett hvilken innsats jeg gjør. Viktigste er selvfølgelig at min sønn kom ut frisk.

  41. Du skuffer nå altså. Alle vil jo se bra ut selv om de har fått barn. Men ikke alle er like heldig med hvordan kroppen endrer seg. Er jo veldig bra å få sett hvordan mange faktisk også ser ut etter fødsel. Er faktisk meget normalt å få strekkmerker , løs hud og litt sånt etter å ha fått barn. Så det er bra at det også blir vist frem .

  42. For det første så skal man ikke slanke seg så lenge man ammer pga miljøgifter som skilles ut fra fettet som går rett i melken. For det andre så vil jeg si man er passe selvopptatt hvis man bryr seg mer om kroppen sin med en gang babyen er ute enn selve babyen. Hva med å glemme sin egen kropp en liten stund og heller kose seg med den lille. Den tiden får man aldri tilbake, slanke seg kan man gjøre senere 🙂

  43. Du ble da å Preget av den såkalte mammakroppen. Brystenee dine var vel ikke helt seg selv så du fikk silikon. Å rompa går det ofte hardt utover hos mange, å det ser jeg det har gjort for deg å. Så alt i alt så har du vel kunn en tynn mage å vise til.

  44. Du har misforstått poenget med “sannheten bak mammakroppen”. Ingen sier at det er usunt å være slank etter fødsel, absolutt ingen. Det er ikke det det handler om. Det handler om alle de som legger ut bilde av sine “perfekte” kropper etter fødselen, og ødelegger selvbildet til nye mødre, fordi de ikke ser like bra ut som for eksempel deg, eller fotballfrue. Jeg tror stort sett alle skulle ønske at de var så heldige, og det er ingen kritikk det går ut i. Det går rett og slett ut på at mainstream media har fått det til å virke som at alle skal være som deg, noe de absolutt ikke er. Flestparten er motsatt fra de naturlig slanke, og det ødelegger dem når de ser hvor bra andres kropper takler det i forhold til sin egen.
   Poenget med “sannheten bak mammakroppen” er å vise at alle kroppsfasonger er “den rette”.

  45. Hei:) jeg er selv gravid nå for første gang! 🙂 har du noen tips ang strekkmerker? Brukte du noen oljer/kremer for å forebygge? Hvilke? 🙂

  46. Kunne ikke vært mer enig. Irriterande å høre på sånt ..
   Jeg er selvfølgelig en av de urealistiske mammakroppene, haha :p

  47. Jeg har sikkert ingenting her å gjøre, men jeg føler ikke kritikken du vil få og eventuelt den fotballfruen fikk handler mer om dette med å ta slike selfies og legge dem ut på bloggen. Lets face it, rosebloggere generelt har mest sannsynlig en hovedsakelig kvinnelig leserbase hvor aldersspennet kan være alt fra ca 11 til ca 30 år. Å i det hele tatt ha dette fokuset på kropp som du kanskje sier du ikke har – men allikevel legger du ut 10 bilder av deg selv før og etter baby – mener jeg ikke er å være et godt forbilde. Nå vil du sikkert mest sannsynlig si at du ikke har dette fokuset på kropp og at du kritiserer de som har det – men det hjelper ikke fordi du åpenbart har dette fokuset via dine bilder og dine kommentarer om kropp og kritikk av de som kommenterer kroppen. Og da vil jeg påstå at du for jenter som ikke enda har kommet inn i puberteten en gang, ikke er et godt forbilde, ei heller fotballfruen. De fleste som leser rosablogger er gjerne reflektert ungdom som ikke blir påvirket, men ikke alle har det like lett.
   En annen ting jeg vil kommentere det er denne selfiebølgen. Studier viser at selfies er linket med selvopptatthet, egoisme og narcisisme, og det er noen mennesker kan bli avhengig av. Er det ikke da på tide å bare slutte??
   Selv har jeg kanskje tatt 1 selfie i mitt 36 år lange liv. Lurer på hvor mange du har tatt? Jeg ønsker ikke at dette med å eksponere seg selv og portrettere et fiktivt liv som ikke nødvendigvis eksisterer, til andre – skal være noe som min datter fokuserer på. Jeg vil at hun skal bli flink med ting – aktiviteter, skole, studier, musikk, you name it – og ikke bry seg om hvordan hun ser ut eller hva andre synes om henne fordi hun vet hun er flink i noe og får selvtillit av det.

  48. Det som faktisk skjer her er at du skriver dette innlegget fordi du klarer ikke å se på at aviser skriver innlegg om hvordan en mammakropp ofte ser ut.
   Det du tenker da er: “Jeg vil ikke at folk skal tro at MIN kropp ser sånn ut”.
   Så det du heller gjør er å stå frem med “skryte-bilder” på at det er ikke alle som ser like “jævlige” ut etter fødselen.
   I tillegg du prøver du å hente deg inn igjen (for å beholde leserene som du lever på) på slutten med å skrive:
   Alle mammakropper er like vakre, vi har jo tross alt fått til en av verdens største undre ! Og vi burde være stolt. Men det går begge veier.
   RANNVEIG.
   Jeg har ikke hatt noe negativt å sagt til deg før. Men nå syns jeg rett å slett du bør LANDE litt, og FORKUSERE på LITT viktigere ting!
   Vi har alle sett kroppen din 100000 ganger 🙂 På tide med NOOE nytt?

  49. mye rare kommentarer, NEI det hjelper ikke alltid å trene og hva når jeg ble SYK i svangerskapet ? syns derimot du har rett jeg ser heller ikke mye av de “fine” slanke mammakroppene. og hvis jenta er fornøyd med kroppen sin, er ikke det BRA ? Jeg har full av strekk merker og løs hud og skulle ønske jeg var like fornøyd med kroppen min som det hun er. tror ikke folk er nødvendigvis misunnelige på kroppen din men heller at du er stolt av den og viser den frem sånn.
   men halo magebilde en HALVTIME etter fødsel?? JA man går og vasker seg osv men jeg gjorde KUN det jeg måtte og forta meg tilbake til skatten min med en gang, tok ikke magebilde før FIRE UKER etter fødselen jeg, var for opptatt med min skatt.. kunne heller aldri falt meg inn å trene / slanke meg så kort tid etter fødselen. ville bare være der for skatten min men noen har tydeligvis andre verdier ?

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg