Ammer offentlig og kunne ikke brydd meg mindre

Jeg har skrevet min mening om dette en del ganger før, så den er vel kanskje heller ikke så ukjent. Likevel, vil jeg bruke bloggen min, en godt lest blogg, til å fremme og få belyst dette viktige temaet. Offentlig amming! Som forsåvidt ikke skiller seg ut fra hvilken som helst annen type amming. 

//Ammer på cafe og kunne ikke brydd meg mindre. 


Jeg har gjennom min tid som mamma ammet begge mine barn. Første ammet jeg til jeg var 8 mnd, og ammer per dags dato enda datteren min som snart bikker 15 mnd.  Det utgjør til sammen nesten 2 år med amming! Jeg har likevel ikke i løpet av denne tiden brydd meg en eneste gang om hvor eller hvordan jeg ammer. Jeg har alltid gjort det når som helst og hvor som helst, dersom ungen har hatt behov for det der og da.

Jeg har ammet på butikken, på tog, på shoppingsenter, i cafe, ja….. egentlig hvor jeg har vært akkurat der og da. Og jeg har aldri følt meg det gram flau over det elle ubekvem. Dersom noen stirrer eller gir meg et stygt blikk, gjør jeg nøyaktig det samme til vedkomne. Nå skal dere høre. Det er de som SEKSUALISERER amming som har et problem og en eller annen alvorlig feilkobling i hodet, og absolutt ikke ammende mødre.

Man skal gjøre som man vil og som man føler ser komfortabel med. Nå er jeg ikke en spesielt sjenert person, slik at jeg har alltid vært komfortabel med amming fra dag en egentlig. Men du trenger hvertfall ikke tenke på at det kan sjenere ANDRE, da har det gått for langt. Det er for eksempel ingen nødvendighet å legge et pledd over puppene dine mens du ammer, med mindre du selv føler deg komfortabel slik.  

AMMING er verdens mest naturlige ting, vi mater barna våre, og det finnes overhodet ingenting seksuelt ved det. Ikke glem at vi tross alt faktisk er utstyrt med pupper for å mate våre barn, ikke for at ekle mannfolk skal glo på oss. Det handler ikke om at jeg skal ta hensyn til at du har et helt feil virkelighetsyn på en såpass naturlig handling som amming, for din personlige mening om at jeg velger å gi barnet mitt mat når det er sultent, den driter jeg faktisk i. Takk for meg! 

164 kommentarer
  1. Helt enig med deg her Rannveig, min sønn er 4uker og når han vil ha mat får han mat hvor enn jeg er. Hjelpe meg vi kan ikke hjemme oss bort eller la den lille gråte for han må vente til vi har funnet et “passende” sted for å amme så vi ikke krenker noen Nei når det små vil ha mat skal dem få det!

  2. Ikke ment teit, og jeg er helt enig. Men det er normalt å dekke seg til litt. Det er en forskjell på å blotte hele puppen og å mate barnet sitt.

  3. Det er så sant, så sant! Blir skikkelig irritert over at enkeltmennesker ikke klarer å forstå at barnet faktisk må få mat. Mener de vi småbarnsmødre skal låse oss inne hjemme frem til barnet er ferdig å amme? Det skjer ikke. Er babyen sulten skal den jammen få mat!!

  4. Hvis du er utstyrt med pupper for å mate babyer…………. hvorfor blåse de opp til noen superkunstige, stygge silikongreier da?

  5. Du elsker jo å vise deg fram da Rannis! Går fint an å dekke seg litt til, trenger ikke å blotte seg eller. Det er bare kvalmt for andre. Men heldigvis har de fleste mødre vett nok til det 😄

  6. Har selv skrevet om akkurat dette temaet, og er helt enig i det du sier. Amming er en nødvendighet, og offentlig eller ikke – amming er normalt.
   Men jeg må si at jeg gjør det på en helt annen måte en deg. Ville aldri satt meg ned på en Kafe med brystet ut slik du viser på det øverste bildet. Det finnes en mellomting, og selv om amming er en helt normal ting – kan man ta hensyn til de som ikke mener det samme, og dermes skjule brystet. Men mat må barnet ha.

  7. Jeg syntes man av respekt for andre kan dekke seg til. Pupper var- og er en seksuell ting for menn. De har ikke pupper selv, og for dem er disse seksueltt opphissende. Jeg syntes ikke en mann er ekkel fordi et bryst er opphissende. Et barn trenger mat, og da kan man legge et teppe over babyen og puppen din. Man MÅ ikke slenge ut hele puppen fordi man skal BEVISE hvor naturlig det er. Sex er også det mest naturlige i verden, det er sånn ungen din ble laget, men man trenger ikke ha sex i sofaen på cafèn heller for å bevise naturligheten i det.
   ALLE er ikke komfertable med nakenhet og det syntes jeg flere trangsytte puppeslengere bør få inn i hodet sitt. Jeg personlig bryr meg ikke om du viser pupper eller tiss, jeg har et helt naturlig forhold til kropper og syntes det bare er fint. Likevel VET jeg med sikkerthet at mange uansett om de syntes det er seksuelt eller bare unaturligt- at det er ukomfertabelt og se på deler de selv ikke har på kroppen sin. Jeg hadde vært veldig ukomfertabel om snabelen til menn skulle frem midt i en butikk for å ja…vanne potter da…(du skjønner sikkert poenget). Det er ikke seksult hvis en mann tisser heller, for det er enda mer naturlig enn å amme. Men likevel er det et ubehagelig syn for oss som ikke har penis ikke sant? Satt på spissen, OBVIOUSLY…. Poenget er; det ville vært ukomerftabelt for mange å se på.
   Du kunne godt ha ammet i min cafè, for jeg syntes amming er en vakker kobling mellom mor og datter, men REALITY CHECK; Ikke alle har det syntet. ALT handler ikke om sex jenta mi. Mange som bare syntes det er unaturlig å se puppene slenge utenfor klærne fordi de kan ha vokst opp med tildekking i sin religion, kultur, eller har en barndom som ikke snakker eller ser på slike kroppsdeler. Nakenhet er tabu for mangen UANSETT hva du syntes.
   Akkurat som at mange syntes twerking er dansing, andre mener det er porno. Get the picture?
   RESPEKT FOR ANDRE.
   KLEEEEM

  8. Jeg har også ammet mine barn lenge, både her og der – uten å skjemmes. Det er helt naturlig å amme. Babyer må ha mat de også! (Men jeg rulla ikke ut puppen så den ble så veldig synlig da, prøvde å gjøre det diskret 😉 Det går fint an å dekke seg såpass til så folk ikke skal få et svært jur servert på nabofatet 😉 Det fins mange ammetopper, sjal osv som fungerer utmerket til den slags.

  9. det virker som du selv har seksualisert ammingen litt paa det nederste bildet… Ellers er jeg helt enig med deg!

  10. Amming er en naturlig del for mange mødre , noen er mer sjenerte enn andre.
   Det er jo en merkelig overgang at man plutselig skal begynne å vise frem brystene sine til alle selvom man ammer.
   For min del trenger man ikke pakke seg inn i pledd , men kanskje være litt diskre.
   Det øverste bildet hadde fått en mer naturlig look om du hadde løftet genseren opp istedet for å dra den ned…. Trenger ikke blotte hele overkroppen selvom ungen skal mates.
   Jeg har ammet begge mine OVERALT, uten at det var noen som følte seg ukomfortabel med det. Enten snudde jeg meg litt til siden eller bare lot genser/overdelen min dekke store deler av brystet.
   Det er ikke alle som synes melkesprengte bryster er appetittvekkende mens de spiser maten sin.

  11. Dette beviser bare igjen at du bare kan se din side av ting. Ja, amming er naturlig. Ja, babyen må få mat. Men nei, du trenger ikke blotte hele pupper bare fordi DU er komfortabel med det. Tenk litt på andre også. Amming er fint, men så lenge man ikke må brette ut hele utstyret, så går det an å ta hensyn til andre i verden…

  12. det er vel ikke seksualiseringen, men det at man sitter å f.eks spiser noe på et utested og BOOM får man en pupp “slengt opp i trynet”!
   Det er naturlig å være naken også, men jeg er sikker på at om jeg hadde sitti på cafe naken foran deg (om jeg da hadde klart å unngå politiet) så er jeg sikker på at du hadde gitt meg stygge blikk og helt sikkert ringt politiet også! Det er veldig flott at du er komfortabel med amming overalt, men det betyr ikke at du ikke skal ta hensyn til medmennesker som kanskje ikke er det! Jeg f.eks er veldig komfortabel med å rope høyt og prate høy og bli sett og lagt merke til, det betyr ikke at jeg sitter på en cafe og roper fordet, rett og slett fordi jeg tar hensyn til andre mennesker.. Kanskje på tide at du gjør det også?

  13. Du spiller jo på sex? Og da klage på at vi lever i et seksualisert samfunn, men allikevel være en del av dette manndominerte sirkuset? Jeg er helt enig, undertegnede her er mann selv og synes at det burde være en selvfølge at kvinner skal kunne amme i offentligheten, i virkelighetens verden er ikke en pupp (i ditt tilfelle 2), noe særlig uten de verdiene vi velger å legge inn i puppen.
   MEN DU KAN FAEN IKKE KLAGE PÅ AT FOLK SER PÅ PUPPA DINE NÅR HELE IDENTITETEN DIN PÅ INTERNETT ER BYGGET RUNDT SEX!
   Mvh. dobbeltmoralforbundet.

  14. Jeg er så enig. Amming er det naturligste i hele verden og helt nødvendig for et lite barn. Jeg har termin om 14 dager med nr 2 og jeg kommer til og amme når min baby trenger det. uavhengig av hvor jeg er

  15. Hvis du mener at vi er utstyrt med pupper for å mate barna våre, og ikke for at ekle mannfolk skal ha noe å glo på, hvorfor syntes du da det var nødvendig å ta silikon? For barnas skyld, eller……?

  16. Tipper at barn under 10-årsalderen syns det er ekkelt å få en pupp slengt i trynet når de sitter og spiser lunsj. Husker selv hvor ekkelt jeg syns det var som 7-åring i garderoben i svømmehallen med damer som satt kliss nakne i badstua. Dessuten kan dette oppleves krenkende overfor muslimer. Det handler ikke om dine ammmerettigheter, det handler om at du har et valg om å være litt mer diskre og dekke deg til, for og ta hensyn til andre mennesker.

  17. Jaså, lite penger igjen, så da er det og legge ut er brøler om ett eller annet for og få deg er reaksjon og du får inn noen få kroner…. Hadde jeg hvert deg, så hadde jeg dekket med til… Men i ditt tilfelle så er det jo naturlig og blotte seg over alt… Men det er vell disse tvangstankene dine som styrer deg… Pen er du heller ikke!

  18. Det e greit at det e verdens mest naturlige tin og amme, men de e det å drite å… Å du ser ingen som sett seg ned i frukt og grønt avdelinga på kiwi før å lægge tidenes kabel der bare før du den ikke kunn gå 40meter til et kundetoalett, nei veit du Ka altså dokker treng ikkje å være i sentrum av alt før og amme ungen dokkers

  19. Så en mann som synes det er mest komfortabelt å ha snoppen sin ute i offentlighet, kan gjøre det fordi “det er jo naturlig”?

  20. Så flott at du ammer/ammet barna dine! Og kudos til deg for at jenta di på snart 1,5 år fremdeles får morsmelk. Jeg ammet eldste til 2,5 år og yngste til 2,9 år – og pr. dags dato er de så å si aldri syke. Jeg er overbevist om at det har sammenheng med langtidsamming. Men du – dersom du drar genseren opp istedetfor ned så viser du mindre hud. Jeg bare nevner det…

  21. Vel.. Nå ammer vel du for å vise kroppen din og de gedigene puppene du har. hvis folk stirrer veldig så er det vel fordi de mener at du er generelt lite påkledd?? Det er greit å amme, men det finnes grenser for hvor og når du bare kan dra ned gensern ute å ta hensyn til andre folk.. Vel du elsker jo oppmerksomhet sååå.. Hva skal man forvente av en som deg??

  22. Fikk du endelig en gyldig grunn til å blotte mest mulig på bloggen nå?
   Du mener det er feil å seksualisere amming…. Også legger du ved et pornobilde av deg selv, med sønnen din limt til puppen… ÆSJ.
   Det er klart alle mødre skal få amme barna sine, men de fleste mødre med vettet i behold, setter seg litt skjermet til på cafeen, ikke i sentrum av oppmerksomheten , i tillegg til at de dekker seg til, evt har en ammebh og et teppe eller en stor genser. Det er svært få som velger å gjøre som deg. Slenge ut en hel pupp over genseren, som er proppa med silikon.
   Forundrer meg ikke at du har ammet barna dine i offentlighet selv om de ikke har trengt mat, men kun som en unnskyldning for å få blottet deg litt.

  23. Syns det er utrolig trashy med jenter/kvinner som ammer offentlig. Såklart skal du få mate barnet ditt, er vel det pupper er til(til tross for at dine er silikon), men det er da toaletter på hvert hjørne. Bruk dem! Syns det burde vært forbud mot det, er absolutt ingen som har interesse av å se en nybakt mor helle ut strekkmerkepuppene sine og stappe dem i kjeften på et barn. Du mener det er verdens mest naturlige ting? Vel så er nakenhet, men vi mennesker går da med klær i respekt av oss selv og ikke minst ANDRE. Verden dreier seg så absolutt ikke om deg, og du må lære deg å ta hensyn til mennesker rundt deg. Tenk på hva slags signaler du sender når du sitter der som en ung alenemor i rosa klær, platinahår og brunkrem overalt med puppene hengende bokstaveligtalt ut av bhen. Ekkelt og absolutt ikke classy. Ordentlige mødre gjør dette privat på toalettet, for det er nettopp det det er, en PRIVATSAK.

  24. Hallo i luken..vet dere hvor ekkelt det er å gå inn på et do å amme..kan ikke dere heller ta maten deres inn på do da..skal babyen som er helt uskyldig oppi alt dette pisse preket deres om alt seksualt drittpreike drikke med full i dritt og bakterier rundt seg da..dere hadde ikke likt om det var grisete på bordet du skal spise fra…visst dette er så seksualt så burde ikke porno Vært tilgjengelig på nett eller på tv..skal søren meg dekke dere til neste gang dere spiser eller smatter for det er så ekkelt å høre på og se på..lukk igjen munnen da..amming burde ikke Vært et tema en gang uansett hvor ammingen skjer..og vedder på at fleste av dere har sutte på deres mors bryst når dere var baby..

  25. For dere som syns amming er sååå forferdelig og grusomt, så se en annen vei, om en mor sitter å gir barnet sitt mat, noe som er det mest naturlige som finnes på denne kloden. Så for all del se en annen vei, om du syns det er så fælt å se pupp. Å be en ammende mor sette seg på toalettet for å gi barnet sitt mat for at du syns det er så forstyrrende, så er det du som har ett problem og burde dra. For du vil vel ikke sitte på do spise din mat, hvorfor skal da en baby spise sin mat på do. Amming er på ingen måte blotting, blir mer utilpass av disse 15-16 år gamle jentene som går med mindre shorts enn sønnen min på 10 mnd.

  26. Er titt og ofte innen bloggen til Rannveig, syns det er flaut hvordan mange av dere mobber og diskriminerer på nett, bare fordi dere er uenig med det hun sier eller det hun gjør. Vi er alle forskjellige individer med forskjellige meninger og personlighet. Så ta dere sammen å oppfør dere som om dere har en samvittighet. Hadde det vært noen andre som hadde skrevet dette innlegget (“fotballfruen”, speiltvillingene, komikerfruen) så hadde dette innlegget blitt skrytt opp i skyene, om hvor fantastisk det hadde vært at en “kjent” person tørr vise jura sine for di melkemaskinene di er. Så om du ikke har noe fint å si, så ikke vær en kjerring. La heller være skrive noe.

  27. Har dere tenkt på at hun kanskje har tatt silikon for å føle seg bedre med seg selv? Og ikke for å tilfredstille eller få menn til å glo? Ikke alt kvinner gjør er for at menn skal legge merke til dem. La nå oss få lov til å bruke puppene til det de faktisk er der for. Hvis det er så støtende å se en pupp i ny og ned, så burde vi fjerne alle bladene og plakatene på gatene av halvnakene kvinner også? Kan ikke si jeg hører mye klaging om det. Stå på Rannveig, du er utrolig tøff som legger ut dine egne meninger!!

  28. Ingen ting gale me amming, og blotting e når de flekke hele seg 🙂 fint å gi barnet skikkelig mat og ikke falsk produksjons mat. Når det gjelder silikon piper er det ødeleggende for naturlig mating. Har ingen ting imot amming og de som ikke tåler å se pupper kan se videre istedet for å være negativ 😉 men å ta bilde av det e lit som å be om lit kritikk men men slik e det no for tia 😛 alt på inet.

  29. er enig med deg i noe av det, at det er naturlig og at barnet trenger det og burde få det der og då. Men eg for min del kommer ikkje til å amme offentlig men det er rett og slett fordi eg ikkje føler for det 🙂 det vil eg sei er opp til kver enkelt!

  30. Men hvordan kan du si at pupper er skapt for å mate barn, ikke for å blotte til “ekle” menn, når det er AKKURAT det du gjør? Du selger jo puppene dine slik at “ekle” menn skal glo på dem?

  31. ja det er naturlig å amme og babyen må få mat når hun/han er sulten, men det går an å amme litt diskre og ikke vise frem hele puppen sånn som du gjør på bildet. det går faktisk an å amme uten og vise frem brystet, og da går det fint å amme når som helst og hvor som helst. men man skal ta litt hensyn til folk, det er faktisk ikke alle som syns noe om å få en pupp rett opp i ansiktet på spisesteder eller i en butikk

  32. istedenfor å brette ut toppen/genseren ovenfra som du gjør på bildet, så kan du brette genseren opp nedenfra. da vises ikke brystet og babyen dekker resten av brystet med ansiktet

  33. Hei ☺ Liker det du skriver her ja ☺ Jeg har selv to døtre som jeg ammet når di var små og jeg brydde meg aldeles ikke om hvor det måtte være 😊 Det jeg gjorde visst noen så stygt på meg eller stirret,så bare spurte jeg høflig om di likte at folk stirret el så stygt på di når di spiste 😉 Var mange som ble flaue da ja 😆

  34. Er jo ikke bare amme du gjør offentlig. Du selger kroppen din, til nettopp gamle menn som kan se på deg som et seksuelt objekt.

  35. Det er ikke amming som er problemet med deg, det er deg. Du har operert hengepuppa dine fordi du vil at menn skal seksualisere hele deg med blikket. Det eneste du gjør når du da bretter ut puppa for å amme i offentlighet er å dra de uskyldige barna dine med på den kvalme seksuelle auraen du jobber så hardt for å opprettholde. Håper du får din straff i helvette, dumme jenta mi.

  36. Imponert av alle som mener det er naturlig å gå på do å amme… sitter du på dritærn å spiser?? Er DET mest naturlig for deg, vel bekomme, du får ikke selskap fra meg der ihvertfall.. Mannfolk som blir opphissa av melkesprengte pupper (orginal så vel som silikonerte) tror jeg det er noe seriøst galt med. Det er isåfall fetish, og ikke noe man viser i der offentlig rom.
   ETT HØYT RUNGENDE JA TIL OFFENTLIG AMMING! AMEN OG HALLEJULA!

  37. Jeg er helt for at man skal amme offentlig og ammet selv min datter i 8 mnd.
   Men kunne aldti ammet min datter på 16 mnd, hun går og spiser selv hva i all verden skal hun med pupp da?? Kvalmt.
   Også folk som ammer barnet sitt til det er 3 år og eldre, burde ikke vært lov i mine øyne!!

  38. Grunnen til at hun trekker toppen nedover istedenfor opp er vel for å skjule magen 🙂
   Er mange som har komplekser når det kommer til magen sin etter fødsel.

  39. Bra skrevet Rannveig :). og er helt enig. Fikk dessverre ikke ammet min han fikk en tøft start på livet og vi var på sykhuset de 2 og halv første ukene, så han orket ikke og drikke fra puppen,men fikk flaske,så når vi kom hjem, prøvde jeg i 3 uker,men han ville ikke,ble bare kaving og en grinete unge,så da ble det flaske, men flere venninner har ammet barna sine overalt, har ikke sett noen reaksjon enda

  40. Onanerer offentlig, og kunne ikke brydd meg mindre. MIN mening er jo at det er greit, det andre mener betyr ingen ting.
   Synes du det jeg skrev var barnslig? Det er AKKURAT sånn du/dere høres ut…

  41. Jeg er absolutt FOR amming i offentlighet; vil barnet ha mat, skal det få det! Men det er også viktig å ta hensyn til de som ikke ser på pupp som noe helt naturlig. Jeg tror ikke hovedprovokasjonen er at menn ser på det som noe seksuelt, men det finnes også kvinner og barn som syns det er ubehagelig å se en bar pupp hvor som helst. Brett genseren OPP i steden for å dra den NED, ha et skjerf rundt halsen, snu deg litt vekk fra “publikum”. Barnet blir like mett og er like glad i deg hvis du tar litt hensyn. (Kanskje til og med enda mer om det slipper å se slike bilder av seg selv på nettet om noen år?) Amming er naturlig, men halvnakene silikonpupper på café er ikke det!!

  42. “Første ammet jeg til jeg var 8 mnd”? 8 mnd på vei med Emma? har jo to ekstremt tette barn så forundrer meg ikke

  43. Hei! Jeg synes det er fint at du ammer! Du har ingen grunn til å bry deg om de hatefulle kommentarene. Det er så viktig for barnets fremtid og immunforsvar at moren ammer. Hvis folk ikke tåler å se det, så er det de som har et problem. Disse menneskene bør jobbe litt mer med seg selv. Stå på jente! 🙂 You go girl!

  44. Dumme martin så en gang litt for lenge på en ammende mor på et spisested. Jeg så hun ble litt brydd, så jeg samlet meg igjen og gikk bort til henne for å be om unnskyldning. : ” Beklager så mye, men det eneste jeg vet som er vakrere enn en gravid dame er en ammende mor. Så jeg falt litt ut her. Beklager, ” Resultat ? Jo…vi satt to timer og pratet. Og, ja…jeg så i øynene hennes. (Hun fortsatte å mate barnet.)
   Vi pratet om nettopp dette med offentlig amming, og ble enige om at dette er ingenting å diskutere. Er barnet sultent må barnet få mat. Når som helst. Hvor som helst !
   De som plages behøver vel f**n ikke niglane. Lat som ingenting, why don’t you?! 🙂

  45. hei æ hete susanne .æ kommer også fra alta og e søskenebarnet til veninna di charlotte. æ lure på kor mange barn har du egentlig

  46. Enig i at alle skal få amme hvor og når de vil. Jeg er selv mor. Men jeg syns godt folk kan dekke seg til litt eller være litt diskré. Det er heldigvis de fleste mødre vant til, men en gang så jeg ei som satt med puppen på vift mens hun rapte ungen. Dette var på kafé, og du kan tro jeg mista matlysten 😛

  47. deilige tits . håper jeg får se deg sitte i undertøy og amme en dag. så opphissende å få se kåte mødre som sitter og viser seg frem. din skitne skjøge

  48. Jeg blir så irritert på alle som skriver at Rannveig har tatt silikon for at menn skal glo på henne!! Jeg skal ta silikon, men det er ikke for en mann eller kvinne sin del. Ikke for noen andre enn min sin del, fordi jeg vil føle meg vel! Skjerp dere. Jeg tror Rannveig tok silikon for sin egen del, slik jeg skal, og IKKE for mannfolk sin del.

  49. Hva med å ikke være så selvsentrert på deg og ditt, og kanskje respektere andre mennesker som er rundt deg? Det er lov å dekke seg litt til. Det er ikke så appetittlig når man sitter og koser seg på en restaurant, så plutselig flasher dama på nabobordet alt… Tenk litt på det. Synes det er en uting å sitte sånn åpenlyst. Joda det er naturlig, men det handler om gjensidig respekt. Folk skal respektere at du må amme barnet, men du skal respektere at ikke de andre vil se puppene dine… For du sitter veldig åpenlyst. Som alle dere småbarnsmødre mener, at man skal snu seg vekk og ikke glo.. Men på offentlige plasser er det ikke du som bestemmer, så det er likesågodt du som burde snu deg vekk.
   Det som er naturlig for DEG betyr ikke at det er det for andre. Det er naturlig å pisse også, men jeg gjør ikke det midt på gulvet i en restaurant heller. Å ha sex er også naturlig, men foretrekker å gjøre det bak lukkede dører. TENK LITT!!! Og begynn å ta hensyn til andre enn deg selv og dine.

  50. Helt enig med deg. Har ammet to barn. Ammet der jeg måtte være. Men jeg syns man kan dekke seg litt til da. Som å løfte gensen opp istedenfor å tre puppen utenpå…? Det blir kanskje litt mye….

  51. Flott at du ammer og selvfølgelig er det helt greit å amme hvor som helst. Men man bør dekke seg til litt mer enn det du gjør.
   Dra genseren opp i stedet for ned slik at du slipper å flashe brystet på den måten, for det er ikke greit ute blandt folk.
   I tillegg får barnet mer hudkontakt hvis man drar genseren oppover.

  52. Lurer på hvordan enkelte tror at vi skal få til å mate babyen dersom vi ikke kan trekke frem puppen. Puppen ER jo maten til babyen. Det mest naturlige i verden. Og skal man måtte sette seg på et ammerom hver gang så kan dere selv prøve å ta med dere fem retters middagen deres å spise den der selv en gang for det er faktisk ikke noe annet babyen gjør enn å spise maten sin!!!! Det er naturlig og fint. Det er hva andre mennesker tenker når de ser en pupp som er sykt!! Skjerp dere!

  53. Si meg du rannveig… på bilde over her hvor du sitter i truse å bh… hvem er det som seksualiserer amming? Du e så tilbakeståanes som det overhodet går ann å bli, glad du fløtta vekk herifra! 🙂

  54. Jeg lurer på hvordan noen eller faktisk så mange, kan være så ondskapsfulle. “Brenn i helvete”, “din dumme sjøge”, “det er ikke amminga som er problemet, det er deg”,”du e så tilbakeståandes som det går an å bli, glad du fløtta herfra” og gudene vet hva. Det finnes ikke håp for menneskeheten.
   Og Rannveig, jeg er ikke enig med deg i alt som finnes(dog når det kommer til amming er jeg helt enig), men ingen fortjener å bli behandlet sånn. Håper du lar det prelle av deg. Jeg hadde blitt sinnsykt lei meg. Jeg tenker med grøss og gru på at flere av de som kommer med disse kommentarene enten har eller kommer til å ha ansvar for å oppdra barn:(

  55. Her var det mange som eksponerte sin temmelig skitne fantasi, må jeg erkjenne! Jeg er Bestefar, og når jeg så min svigerdatter ammet sitt barn, så var det ikke det seksuelle som for gjennom hodet! Derimot den inderlige fred og harmoni dette bildet “Ammende mor” representerer. De som ikke greier å se forskjell på et sex symbol, og en ammende mor, burte ærlig talt undersøke sin psykiske balanse. I mange tilfeller tror jeg at tikkende seksualforbrytere vandrer rundt iblant oss. Greier en ikke å se et damebryst som den Melkekjertel, som det egentlig er, og skjelne dette fra “seks symbolet” som det er i en intim situasjon, da er det IKKE den ammende mor som har skylden, men den samme grisete fantasien som fører til at muslimske kvinner må gå i heldekkende klær, for at ikke mennene skal få vekket deres skitne fantasier! Ser jeg her et klart bevis på at Nordmenn ikke er bedre enn hvilken som helst muslimsk mannegris, hva kvinnesyn gjelder? Hvem er “grisene her”? De som ser skjønnheten i dette bildet? Eller de som blir sittende med en “hard” mellom lårene fordi de ikke greier å holde øynene for seg selv? Dere får selv finne svaret, det er egentlig innlysende.

  56. Må jo ta hensyn til de menn for synes det er grusomt å være i et rom der det befinner seg en pupp.Plutselig kan de uten videre miste kroppskontroll eller så synes de kanskje at det virkelig er ekkelt med pupper.Hjeeelp,jentelusalarm

  57. Huff :
   Forskning viser at det faktisk er voksne damer som er de verste når det gjelder nettmobbing ! Voksne, gifte damer med barn.
   Tro det eller ei !

  58. Flott sak du skriver om! Barn har blitt ammet i alle år og kroppen vår er skapt sånn. Kan jeg spørre hvor du vil annbefale å kjøpe ammebh? Sliter med å finne en som er god OG see fin ut.

  59. Vil ikke si at folk som stirrer på damer som ammer er unaturlig. I tillegg når man har sånne pupper som du har skal det ikke mye til for å se på.

  60. Er uenig med deg om mye Rannveig, men her er vi 100% enige. Blir rett å slett forbannet av at folk viser så syke holdninger i forhold til amming!
   En mor kan ikke spå når barnet vil ha mat, ja de får en viss rytme etterhvert men den tar tid å etablere og kan også variere. Så noen ganger må en fikse mat på farten, jeg dekker meg til å prøver å være diskré, men det er mest for min egen skyld.
   Enkelte foreslår å amme på toalettet, mener du virkelig at jeg skal sitte krokbøyd og balansere mitt nyfødte barn ( som er uten ett fullverdig immunsystem) på ett bakteriebefengt sted andre mennesker driter? Seriøst?
   Noen sier at det kan være ubehagelig for barn, jeg har mange barn i min nærhet, de fleste synes det er facinerende og lurer kanskje på hvordan melken blir laget eller om det gjør vondt. Ikke ett eneste barn har uttrykt vemmelse. For ett barn er ikke en pupp noe skammelig og ekkelt, og å få informasjon om hva som skjer er både sunt og naturlig.
   Problemet er de som kun klarer å se pupper som noe seksuelt eller skammelig. Selvfølgelig hadde jeg blitt satt ut hvis noen hadde vippet kjønnsorganet ut og tisset eller hatt sex foran meg, men at folk klarer å dra sammenligningen der er helt utrolig og ett sykdomstegn på samfunnet!
   Amming handler om å nære ett lite menneske, ikke alle klarer å pumpe ut nok melk til ett måltid og de som får til ammingen vil ikke bruke mme og ødelegge barnas sugegrep. Skal man isolere seg ett år for å “få lov” til å gi barnet sitt den beste starten på livet?
   Og til du forstyrrende menneske som synes det er ekkelt å amme en 15 mnd gammel unge. Du må jo synes verdens helseorganisasjon er helt forkastelig som anbefaler amming til 2-3 års alder. Bare litt melk til dagen etter første år er som en minivaksine som styrker immunforsvaret og er ingenting annet enn bra for barnet. Synes du dette er ekkelt er det virkelig du som har ett problem…
   Tips til alle som sliter med å se en stakkars kroppsdel, snu deg bort. De fleste mødre er ikke eksibisjonister og må krysse intimgrensen for å amme offentlig, men er barnet sultent, hvem faen er dere til å dømme oss for å gi det mat?

  61. …..det JEG SYNES ER FORFERDELIG STYGT OG URENSLIG er halvfeite svette menn toppløse i kun boksershorts en varm sommerdag, fritt viftende med sine udefinerte brystvorter, mens jeg som kvinne må GJEMME MATFATENE MINE i heten under to norske hijaber (bh) FOR Å TILFREDSSTILLE OG TA HENSYN TIL MANNEN! Tenk over damer: hvorfor bruker muslimske damer hijab? For å gjemme håret så ikke mannen blir opphisset. Hvorfor bruker norske damer BH, i det hele tatt alt som dekker overkroppen en slitsomt varm sommerdag? …….Det er da for h… ikke en ammende god snill ren mamma som skal dekke seg til! Det er svette fæle hårete menn foran deg i køa som SKAL VISE HENSYN! Eller la det vær ok AT BEGGE KJØNN kan vise brystvorter. Rannveig jeg håper du glatt ignorere de kvinnediskriminerende svarene jeg skumleste at du har fått her. Og husk at karma tar seg av sånne 😉 Hvis jeg hadde kunnet ammet babyen min, hadde jeg skulle spruta en melkeskvett eller to på sure kritikere, i forsøk på å treffe munnen, og den skvetten skulle vært surere enn dem noensinne kunne tenkt seg! Fortsett offentlig amming ALLE mødre som kan, og IKKE dekk dere til! ….titting er ikke lovlig vettu!

  62. Senest i dag var jeg vitne til en mor som ammet sitt barn på en kafeteria. En slik handling har overhode ingen seksuelle føringer og ære være dem som sørger for sitt barns aller beste, selv på en kafeteria.

  63. Synes også dette er så naturlig som det kan bli. Så kjempe bra at du ammer..
   Men for ikke så lenge siden skrev du et innlegg om at du var og fylte på leppene dine? du vet at du ikke kan det? det kan lekke ut og komme i morsmelken.. det er derfor ikke “lov” å fylle på lepper eller noe når man er gravid eller ammer!! bare sånn at du vet det nå hvertfall…

  64. Ammet begge mine da de var sultne. Tenkte det ville være mer sjenerende om de skrek av full hals (en teori jeg gjerne kunne tenke meg å teste ut på “ammemotstanderne” om det ikke var for at babyen ville ha det rimelig kjipt den stunden eksperimentet pågikk). Må alikevel si at jeg aldri var komfortabel med å slenge ut puppen. Løste det ved å ha 2 singletter utenpå hverandre. Kunne dra 1 opp og 1 litt ned, og så kunne jeg amme uten at det var veldig synlig;)

  65. Ann-Cristin: Det går an å pumpe seg og ha det på tåteflaske. Det gjorde jeg da barna mine var små. Jeg ammet aldri, hverken offentlig eller privat.

  66. Amming er jo verdens mest naturlige ting! datteren min ble så vant til pupp, at hun nektet flaske, skulle jeg da ha låst meg inne i 6mnd? Helt idiotiskt at folk i det hele tatt skal reagere på det. W.H.O. Anbefaler faktisk amming til barnet er 2 år gammelt, får de som reagerte på det, jeg ammer selv fremdeles min 14 mnd gamle datter, helt fantastisk å kunne gjøre det! amming skaper et fantastisk bånd mellom mor og datter, og jeg blir helt sjokkert og nesten litt sint når jeg hører om mødre som ikke vil amme barnet sitt.
   HEIA AMME-MAMMAER!

  67. Ser gjerne på ammende mødre jeg. Skjønner ikke hvorfor folk skal ha så mange meninger med det. Sålenge ammende mødre er inneforstått med at noen bare må og kommer til å stirre så kan vel andre bare være stille 😉

  68. Selvfølgelig skal du kunne amme akkurat hvor du vil, på samme måte som jeg skal kunne prompe akkurat hvor jeg vil. Folk kan fort oppleve begge deler litt ubekvemt, men dem om det. Er en naturlig ting. Stå på!! Det eneste jeg synes du bommer på er at du går hardt ut mot de som seksualiserer amming, mens på bildet nederst i artikkelen din så sitter du i undertøyet mens du ammer. Litt som å skyte seg selv i foten? Anyways, amme kan du gjøre hvor pokker du vil 🙂

  69. Sammenligner du virkelig prumping og amming? Ble du mistet på hodet som barn? Amming handler ikke om ett behov moren har, men om å gi ungen den eneste maten den spiser… Og du som så stolt proklamerer at du aldri ammet hverken offentlig eller privat, det er ikke alle som får ut nok melk når man pumper. Utdrivingen er ikke i nærheten av det barnet får til selv, så selv om du ikke hadde noe problem med det betyr det ikke at andre ikke har det.

  70. AMEN!
   Kunne ikke sagt det bedre selv!
   Har en gang fått beskjed om å gå på do å sette meg å amme. slang en heftig kommentar til vedkommende om å gå på do å sette seg å spise – han mente det var hygienisk!
   Nei, pupper er for å mate barn, ikke leketøy eller kroppsdeler å se på for ekle menn! (Sikkert en stakkar sjel der ute som blir fornærmet av ordet pupper!).
   Har alltid ammet hvor jeg vil, når behovet har vært der på hvilken måte jeg vil! Jeg tenker “Wow, litt hud…. Er du redd for litt hud?” når jeg får beskjed om å dekke meg til! babyer har ikke andre måter å spise på hvis de ikke vil ta flaske eller det ikke er behov for det! Nei, amming er ikke noe seksuelt, det er helt naturlig. Kan ikke akkurat se for meg at urkvinner som bodde i huler brydde seg om hun satt seg midt blant folk for å amme! Og kan ikke tro at mennene rundt så eller mente så veldig mye på det!
   Takk for meg, og ammende mødre: STÅ PÅ!

  71. PS: Det er sant at det er en forskjell å vise hele og dekke seg litt til, men amming med litt hud er ikke skadelig for noen!

  72. Skjønte du ikke sammenhengen; ….? Ble du kanskje mistet på hodet som barn?(forresten tåpelig kommentar, burde holdt meg for god til å synke ned på ditt nivå, men den gang ei.)
   Det jeg mener er at ettersom begge deler er naturlige ting, så kommer høfligheten inn i bildet. Jeg promper ikke åpenlyst på cafe, buss, tog, kjøpesenter etc, selv om jeg driter i hva andre mener. Samme mener jeg burde være med amming. Selv om mor som ammer ikke har noe problem med å slenge ut puppen i enhver situasjon, så går det an å ta hensyn når man er i en setting med mange andre mennesker tilstede, som kanskje kan synes det er ubekvemt. Skjønner at ungen skal ha mat når den trenger det, men amming kan også foregå litt diskre, eller?

  73. “istedenfor å brette ut toppen/genseren ovenfra som du gjør på bildet, så kan du brette genseren opp nedenfra. da vises ikke brystet og babyen dekker resten av brystet med ansiktet”, enig i dette, og enig at det må da være greit med amming i offentlighet, men mer diskresjon bør folk vise da.

  74. Nä fan va fint att få se stora mjölk bröst. Och det är sexigt med ammande mammor.
   Och det är så naturligt och fint.
   Sött att se ett barn som blir ammat. Och är man så
   Sexig som dig på bilden så är det ännu bättre.
   Börja amna mera över allt det är fint.

  75. Beklager. Det var en veldig unødvendig kommentar og jeg pleier å holde meg for god for den slags selv.
   Jeg mener du ikke kan trekke en sammenligning mellom en fjert og amming. Ja det er begge naturlig men det er jo ikke i samme kategori i det hele tatt. Å slippe en fis (noe jeg tror de aller fleste har gjort mer eller mindre diskré i offentlighet uansett) er noe som er allment akseptert som uhøflig, det kan lukte vondt og er generelt sjenerende. Samme gjelder høylytt raping, å gjøre sitt fornødne osv.
   Alt er naturlig men å sette det i samme kategori er for meg feil. Det blir som å si at pusting og sex er det samme, begge deler er naturlig og siden man får lov å puste fritt, burde man også få ha seg hvorsomhelst…
   Ett barn som blir ammet burde kunne få mat uten at det blir sett på som uhøflig eller skittent på noen måte.
   Ja moren kan dekke seg til, men det blir virkelig for dumt å henvise til ett skittent toalett. Er det bedre med ett sultent barn som hyler og skriker? Eller burde ammende mødre aldri forlate huset? Det er snakk om 6 mnd i ett barns liv, etter det kan man fint gi fast føde når man er ute.
   Og du, de fleste mødre er ikke glad i å blotte seg og prøver å være mest mulig diskré, men folk blir tydeligvis støtt likevel.
   Jeg blir forundret over hvor puritansk Norge er når det gjelder akkurat dette, mens småunger i miniskjørt og utringning, halvnakne reklameplakater og porno er helt greit…

  76. Har selv ammet alle 4 barna mine, til de var 6-8 mnd. Dette er en lang tid med amming.
   Det jeg forundrer meg over er hvordan ting i dag liksom bli verre og verre på alle plan. Mer og mer åpen lyst. Ingen skal liksom ha noe respekt for andre lenger. Alle skal bare gjøre akkurat hva de selv vil, uten å ta noe hensyn! Hva skader vel det? Er det nødvendig å skal trasse gjennom sitt syn dersom andre synes dette kan være støtende eller føler ubehag ved å sitte med ungene sine eller mannen sin, eller sitte ute å skal spise feks, for så å se ei jente som slenger ut brystet sitt veldig åpent lyst for å amme. Som sagt ammet jeg alle mine, og vi var mye på reiser ferier, besøk pluss pluss.
   Alle fikk mat når de var sulten.
   Men jeg hadde alltid et deilig pledd rundt baby, som jeg alltid la litt over skulderen min også.
   Mange steder var det stelle rom med en stol hvor en kunne sitte i fred og ro og amme og skifte på den lille.
   Jeg hadde null interesse av å vise fram mitt bryst til andre, eller gjøre andre forlegen. Hva skadet det meg eller babyen dersom jeg måtte amme den lille de stedene det ikke var stelle- amme rom at jeg dekket litt over meg og den lille. Jeg slappet bedre av, babyen koste seg i pleddet sitt, noe de aller fleste babyer gjør ved å ha noe lunt og godt rundt seg. Og jeg verken irriterte eller gjorde andre forlegen. Sum av sumara. . Hadde vi alle vist hverandre litt mer respekt og ikke på dø og liv skal presse gjennom hva en selv mener best bestandig, så hadde mange problemer i verden vært vekk!!
   Jeg synes det er flott at de unge ammer ungene sine , og det er en helt naturlig ting. Det er også helt naturlig og nødvendig med et toalett besøk, og at vi elsker med den vi er glad i . . Men vi viser respekt.!
   Alt til sin tid, det skader ingen !!

  77. …: hehe, nei det er kanskje en litt på kanten sammenligning, men du tok poenget. Jeg har aldri henvist noen ammende til et toalett, og vil aldri gjøre det heller. Samtidig, hvis det vises litt diskresjon fra de ammende sin side så tror jeg de kan holde på hvor de vil, uten at det vil bli noen diskusjon. Noe som helt sikkert var blogger sin hensikt å skape i utgangspunktet.

  78. Har selv ammet alle 4 barna mine, til de var 6-8 mnd. Dette er en lang tid med amming.
   Det jeg forundrer meg over er hvordan ting i dag liksom bli verre og verre på alle plan. Mer og mer åpen lyst. Ingen skal liksom ha noe respekt for andre lenger. Alle skal bare gjøre akkurat hva de selv vil, uten å ta noe hensyn! Hva skader vel det? Er det nødvendig å skal trasse gjennom sitt syn dersom andre synes dette kan være støtende eller føler ubehag ved å sitte med ungene sine eller mannen sin, eller sitte ute å skal spise feks, for så å se ei jente som slenger ut brystet sitt veldig åpent lyst for å amme. Som sagt ammet jeg alle mine, og vi var mye på reiser ferier, besøk pluss pluss.
   Alle fikk mat når de var sulten.
   Men jeg hadde alltid et deilig pledd rundt baby, som jeg alltid la litt over skulderen min også.
   Mange steder var det stelle rom med en stol hvor en kunne sitte i fred og ro og amme og skifte på den lille.
   Jeg hadde null interesse av å vise fram mitt bryst til andre, eller gjøre andre forlegen. Hva skadet det meg eller babyen dersom jeg måtte amme den lille de stedene det ikke var stelle- amme rom at jeg dekket litt over meg og den lille. Jeg slappet bedre av, babyen koste seg i pleddet sitt, noe de aller fleste babyer gjør ved å ha noe lunt og godt rundt seg. Og jeg verken irriterte eller gjorde andre forlegen. Sum av sumara. . Hadde vi alle vist hverandre litt mer respekt og ikke på dø og liv skal presse gjennom hva en selv mener er best bestandig, så hadde mange problemer i verden vært vekk!!
   Jeg synes det er flott at de unge ammer ungene sine , og det er en helt naturlig ting. Det er også helt naturlig og nødvendig med et toalett besøk, og at vi elsker med den vi er glad i . . Men vi viser respekt.!
   Alt til sin tid, det skader ingen !! :))

  79. Ja hun viker vel ikke akkurat unna for en frisk debatt 🙂
   Tror vi i bunn og grunn er ganske enige, grunnen til at jeg hisset meg sånn opp var at jeg hadde lest kommentarene over og blitt god og arrig og det eksploderte utover deg, noe jeg skal være den første til å innrømme var ganske urettferdig.

  80. Pupper, pupper, pupper, pupper, pupper, pupper, pupper, pupper, pupper, pupper, pupper JA VI ELSKER PUPPER!

  81. Var en sak i sommer fra USA hvor de har tatt bilder av mødre som ammer på toalett fordi offentlig amming flere steder ikke er aksepter. Da var spørsmålet ville du ha spist lunsjen,middagen etc. din der? At mange i Norge mener man like så godt kan gå på do å amme synes jeg er helt utrolig. Jeg for min del hadde aldri funne på å tatt lunsjen min med på et offentlig toalett, er ikke akkurat en apetitt vekker.
   La oss amme barna våre når som helst hvor som helst. Helsemessig er det gunstig for både mor og barn. Hurra for ammende mødre!

  82. Greit nok at ammin er naturlig og bra for barnet osv, men du viser fortsatt puppa til alle som kommer. Er bare en unnskyldning for oppmerksomhetssyke å vise brysta sine tror nå jeg.

  83. Kjære folk Rannveig! Haha jeg må nesten le av deg. Å kunne ikke la være å kommentere. Jeg er helt enig i at man skal få amme hvor og når man vil. Og vise litt pupp for at man skal amme er også greit. Men hør her.. Sånn som du på bilde her har bretta ut HELE brystet ditt. Det er vel kansje sånn folk kan reagere på. Noen ler sikkert bare av deg. Mens andre gamle menn sikkert får en liten stiv en i boksa..Å du sier at puppene dine er kun for amming?? Mens du kjøper deg silikonpupper for at folk skal legge merke til puppene dine? Kjære Rannveig.. Jeg prøver ikke å være frekk. Men tenk deg litt om og prøv å se hva folk forteller deg. Ingen eller få folk er redde for å se en pupp men det er du som driter deg selv ut når du desperat bare MÅ slenge ut HELE puppen sin for å amme 😉
   Jeg har fine pupper selv. Og har ikke silikon. Men når jeg skal amme bretter jeg ikke ut hele puppen min 🙂

  84. Pølsa :
   Idiot !!! Ronking er ditt behov. På offentlig sted er det straffbart.
   Amming er et lite barns behov fordi det er sultent og må få mat. Og det er tillatt !
   ER du virkelig så blåst, eller gjør du deg til ??

  85. Martin:
   Hvem er idioten? De fleste skjønner jo at du bare kommer med det der som et sjekketriks.Den myke men litt også litt røffe typen, som står for meningene sine,Beskyttende i tillegg..Wow! !

  86. Jeg respekterer at du forbeholder deg din rett til å amme på de offentlige plasser du vil, og jeg forbeholder meg retten til å synes det er upassende. Du virker for øvrig minst like opptatt av å vise frem mest mulig av puppene dine, som at ungen din skal få mat.

  87. Greit nok å amme babyer på cafe ol. Men om noen hadde begynt å amme et barn på rundt 1,5 år på en cafe hadde jeg nok reagert på. Det er ikke en baby og den spiser stort sett vanlig mat.

  88. Det går forresten an å amme til man er i tenårene.Skulle mødre liksom hatt med seg sønnen på 14 da? Og gitt de melk på kafeen?

  89. Så deilig å lese at du fortsatt ammer datteren din! Jeg har nemlig en sønn på samme alder og jeg ammer også fortsatt, men det virker desverre som “alle” har noe imot at man ammer barna så lenge!:-/ Til og med helsesøsteren til sønnen min ble overrasket! Hun syntes selvfølgelig at det var helt supert, men det at hun faktisk ble overrasket sier kanskje litt om hvordan verden har blitt?! En ting er at det er ANBEFALT (i Norge) å fullamme barna de 6 første månedene og gjerne opprettholde ammingen det første året, men WHO anbefaler at man skal amme frem til barna er 2 på grunn av alle antistoffene de får i seg gjennom morsmelken og fordi det hjelper til med å bygge opp immunforsvaret til de små! Da er det urovekkende når samtlige som var i vår barselgruppe (bortsett fra meg) valgte å slutte å amme barna når de var mellom 4 og 6 måneder gamle- og at det var mest fordi de ville ha igjen friheten sin…:-S jeg møter en del rare blikk og får noen kommentarer på at jeg fortsatt ammer knøttet mitt siden han er “så stor”, men jeg blåser i det og tenker at så lenge han vil ha og jeg kan gi han, så skal han få kose seg med puppen!;-) kanskje ikke etter fylte 2 år, men det er lenge til enda;-)

  90. Jeg venter mitt første barn og har siden dag 1 vet bestemt på å amme mine barn 🙂
   Kjempe bra at noen som har blogg tar opp dette viktige temaet, er veldig mange som ikke ammer fordi deres forbilder ikke gjør det og det er litt dumt..
   så på kommentarene der dere skriver at hun tok silikoner for at menn skal stirre på henne ?
   Har noen tenkt på at hun kanskje gjorde det for å få bedre selvtillit ??
   At hun gjorde det for seg selv ?
   Å komme med fordommer hjelper dere ikke særlig langt i livet

  91. Hei!
   Jeg tror ikke folk flest bryr seg om du ammer offentlig eller ikke.
   Selvsagt bør kvinner kunne amme offentlig, men har man litt over snippen behøver man ikke klaske de klissvåte, illeluktende amme-innleggene på bordet i restauranten eller caféen – når noen på nabobordet spiser.
   Når det er sagt undrer jeg meg over en ting: Kvinner som ammer offentlig er ofte de samme som i andre anledninger (eller noen år senere) reagerer negativt dersom kvinner har en dyp utringning på en kjole eller topp.
   Er et bryst/ en pupp mer “naturlig” bare fordi det henger en unge fast i den ene brystvorta?
   Kvinner som har barn – som har ammet sine barn offentlig bør tenke seg om før de kritiserer kvinner som har et utringet plagg. Et par bryst i et utringet plagg er ikke mer unaturlig enn et bryst hvor det henger fast en baby i den ene brystvorta :))

  92. Jeg liker best å amme ute.Jeg er nok bedre for barnet med tanke på at det blir mer vandt til å ha mennesker rundt seg.Blir på en måte en sosial greie på den måten 🙂

  93. Når du har de hyllene der så synes du skal amme absolutt overalt, flere en ungen din som synes det er fint 🙂

  94. For en gangs skyld er jeg enig med deg! Endelig et intelligent innlegg! Jeg ammet sønnen min til han var 17 mnd. De mnd han var avhengig av melk som hovednæring så ammet jeg hvor enn det passet meg. 97% av mødre i Norge ammer barnet sitt, og tvinge alle dem til å sitte på do amme er latterlig! Og hvis man synes et diende barn er sexy eller kvalmt så burde man heller se på hva som er galt med en selv. Jeg bryr meg mye mer om at barnet mitt skal få det den trenger og ha det behaglig enn om DU blir brydd 😉

  95. Bare noen få år siden var dette noe ingen bryddeg seg om. Hva skjer med nordmen???? Nei amming er naturlig og nå får vi stoppe å ta vekk alt som er naturlig! Det er heller ikke vanskelig å bare se vekk som alle andre har gjort i så mange år før folk begynte å bestemme seg for at dette skulle være tabu. Nei stå på og fortsett det gode arbeide med å gi barnet ditt en god start på livet!

  96. Hahaha, jeg liker at du skriver at det overhodet ikke finnes noe seksuelt ved amming, for så å følge opp med det nederste bildet av deg selv i sexy undertøy mens du ammer.
   Jeg er helt enig i alt du skriver, men du undergraver jo budskapet litt med det bildet (som er både pent og sexy).
   Ellers, la de små få mat hvor som helst 🙂

  97. Ja, amming er naturlig, det er også sex – så skal man da begynne å ha sex overalt og folk skal synes det er greit? Vel, det synes ikke jeg.
   I den moderne verdenen vi lever i nå så er det mange alternativer til amming. De fleste kjøpesentre har egne ammerom, og har de ikke det? Ja, så kan du pumpes før du drar ut i offentligheten.
   Jeg synes ikke noe om å amme på for eksempel en café. Der skal jeg sitte og spise, ikke glo på pupper. Å se et annet sted er lettere sagt enn gjort fordi det er så forstyrrende.
   Man ammer i det private fordi man har RESPEKT for andre mennesker! Det handler om å ta hensyn. Om du absolutt må mate barnet og nekter både ammerom og pumping, så vær så snill å dekk deg litt til..
   Takk for meg.

  98. Greit at du ammer offentlig.. men dekk deg til! Er jo ikke rart folk glor da. Ikke fordi det er sexy, men fordi det er rart og ekkelt. Og du som blogger.. har du ikke tenkt på barnet ditt når h/h blir eldre og får se disse bildene? Ikke bare er det pinlig. Men kan også bli brukt mot h/h. Barn kan Være slemme..

  99. Når ble amming sex? Amming handler om å gi føde til sitt barn. Det er jo helt naturlig. Skal ikke et barn få sitt behov fordi noen synes det er feil å amme offentlig?
   Jeg ammet offentlig og kunne heller ikke ha brydd meg mindre. Det er helt naturlig å gi sitt barn mat, det er derfor kvinner har fått bryster ikke for noe annet.

  100. Men hallo. Dekk deg litt til da. Prøv i det minste, ellers kunne jeg ikke brydd meg mindre om amming i offentlighet. Er da helt naturlig.
   Ser noen her over skriver at hvis en kvinne hviser bryst mens hun ammer så er det “turn on” får en mann siden han ikke har det selv. Dette er så langt på jordet som det er mulig å komme! Når puppen blir mat så er det like mye “turn on” som en rotten agurk i skogkanten! Man må være ustabil i hodet får å bli tent av at noen ammer barnesitt.

  101. Dekk deg til, så slipper du at folk titter. Værre er det ikke!
   Ja, amming er naturlig, men ikke noe jeg gidder å sitte å se på.
   Ammende burde faktisk vise litt hensyn dem også, å slutte å starte disse debattene, dere blir ikke noe mindre glodd på når dette er det folk leser å ser overalt. Ikke rart det blir tabu.

  102. Selvsagt skal man amme offentlig. Men betyr jo ikke at hele juret ( de der kan jo nemlig ikke kalles pupper) skal henge utenfor! Og hva skjer med sexy undertøy og amming? jaiks!

  103. Tisse og bæsje er faktisk hakke mer naturlig enn å amme, ikke noe seksuelt med det heller( for mange) men vi dekker oss til i boder for det. Skulle gjerne hatt med en flaske å tisse på når jeg først må, men skåner andre for det. Jeg er ikke imot amming offentlig, men går ann for andre å skjerme seg litt når man er ute og spiser eller drikker kaffelatte..
   I visse situasjoner eller steder trenger man ikke se alt

  104. Amming er det mest naturlige i hele verden. Skjønner ikke at folk må komme med negative kommentarer om det, ærlig talt!
   Selvfølgelig er det greit å ikke ha hele brystet ute når en sitter på en cafe feks..

  105. Så bryster skal plutselig gå fra seksuellt til ikke seksuellt bare fordi man har fått barn? Jeg skjønner at man selv føler det på den måten, men man må respektere at det ikke nødvendigvis er slik for andre mennesker rundt seg. Damer må få amme, men jeg skjønner ikke hvorfor man ikke kan gjøre det på en diskré måte. Måten du viser på bildet er jo å blotte hele puppen, heldigvis så har de fleste mødre litt mer takt og tone og drar bare genseren diskrét opp. Mange er ukomfortable med nakenhet, og selv om det føles naturlig for deg å vrenge ut puppen er det ikke sikkert at andre er så voldsomt komfortabel med det.
   Det går ann å ta hensyn begge veier og ikke bare tenke på seg selv og babyen når man er ute blant folk!

  106. Amming er en ting, men da kan man for faen i det minste PRØVE å skjule puppen litt. Det er kanskje naturlig med amming, men det er ikke naturlig å flashe tits for alle og enhver. Det viser bare hvor lite selvrespekt man har.
   Selv kommer jeg ikke til å amme i offentligheten når jeg får barn. Jeg synes puppene mine bør være privat, og jeg synes også at man skal respektere folk rundt seg nok til å spare dem synes av en ekkel, melkesprengt pupp. Jeg vet at jeg selv hadde mista matlysten av det. Men skjønner godt at du gir faen. Du er jo den mest respektløse fjortissen jeg har sett.

  107. Saklig å fronte dette som noe anti-seksualisert og samtidig legge ut et bilde hvor du ammer halvnaken, i sexy undertøy. Selvmotsigende!

  108. fint du sierfra.
   – å amme er å gi barna mat.
   – seksualiseringen av kropp, har gått alt for langt. folk som mener man skal dekke seg til er produkter av seksualiseringen og de evner dessverre ikke å se utenfor sin egen oppfattelse av hva som er rett eller riktig.
   det er dessverre mange slike mennesker. jo mer religiøse, jo værre.
   men de finnes dessverre blandt den gemene hop som ikke klarer å tenke en selvstendig tanke

  109. herre min hatt,her var det mye flotte sakt av “voksne oppegående? mennesker..“er sjokkert hva enkelte mennsker klarer klarer og vrenge ut av seg.jeg ammet min yngste datter i 2år og 9 måneder med SILIKON på offentlige plasser,jeg valgte selv det siste året og dekke meg til,men det var mitt valg..når jeg ser barn nå som ammes får jeg en god varm følelse inni meg..må påpeke at jeg har en utrolig frisk jente,hun nå 9 år gammel,har bl.annet aldri vært syk med feber

  110. det er naturlig og prumpe.. se for deg dette scenarioet, du og jeg sitter på kafe som to helt ukjente mennesker for hverandre.. jeg sitter på nabobordet.. i det jeg reiser meg opp for å gå slipper jeg en fjert en halv meter unna ansiktet ditt… mens jeg ser stygt på deg. for herregud det er da normalt og prumpe…da driter da jeg i hva alle rundt meg syntes..for dem har en rumpe de kan prumpe med de og.. trenger ikke og ta hensyn da…

  111. Flott innlegg!
   Du gjør rett i å ikke bry deg – og folk som klager over bildene der du ammer i “sexy” undertøy – ser nå ganske normalt ut spør du meg. Hva skal til for at undertøy ikke er sexy – bare hudfarget, enkelt og kjedelig?

  112. Velger du å amme offentlig bør du ikke klage på at jeg stirrer, pupp er fortsatt pupp selv om du bruker den som matstasjon.

  113. Bare brett opp puppene og mat i vei etter min mening, ungene kan ikke gå sultene, Kvinnene har min støtte. Hilsen en Mann

  114. Ærlig talt, det å ikke digge dinglende jur som vises frem ute har da ikke noe med sex å gjøre.? Vil jeg se blotta jur, stikker jeg en tur på bondegård. DER er det naturlig, ikke på buss, kafe, bibliotek osv. Svakt og dårlig forsvar, så det er tydelig du vet bedre enn du skriver.

  115. § 201. Den som i ord eller handling utviser seksuelt krenkende eller annen uanstendig atferd
   a) på offentlig sted,
   b) i nærvær av eller overfor noen som ikke har samtykket til det, eller
   c) i nærvær av eller overfor barn under 16 år,
   straffes med bøter eller med fengsel inntil 1 år.
   Atferd som nevnt i første ledd bokstav b og c anses forøvet overfor noen også når den er forøvet gjennom bruk av telefon, Internett eller annen elektronisk kommunikasjon.
   0 Opphevet ved lov 15 feb 1963 nr. 2, tilføyd igjen ved lov 11 aug 2000 nr. 76, endret ved lov 13 apr 2007 nr. 14.
   ikke brytt denne paragrafen!

  116. § 195. Den som har seksuell omgang med barn under 14 år, straffes med fengsel inntil 10 år. Dersom den seksuelle omgangen var samleie, er straffen fengsel i minst 3 år.
   Fengsel inntil 21 år kan idømmes dersom
   a) handlingen er begått av flere i fellesskap,
   b) handlingen er begått på en særlig smertefull eller særlig krenkende måte,
   c) handlingen er foretatt overfor barn under 10 år og det har skjedd gjentatte overgrep,
   d) den skyldige tidligere har vært straffet etter denne bestemmelsen eller etter § 192, eller
   e) fornærmede som følge av handlingen dør eller får betydelig skade på legeme eller helse. Seksuelt overførbar sykdom og allmennfarlig smittsom sykdom, jf. smittevernloven § 1-3 nr. 3 jf. nr. 1, regnes alltid som betydelig skade på legeme eller helse etter denne paragrafen.
   Villfarelse om alder utelukker ikke straffeskyld.
   Straff etter denne bestemmelsen kan falle bort eller settes under det lavmål som følger av første ledd annet punktum dersom de som har hatt den seksuelle omgangen, er omtrent jevnbyrdige i alder og utvikling.
   0 Endret ved lover 4 juli 1927 nr. 9, feb 1963 nr. 2, 12 juni 1981 nr. 62, 22 mai 1992 nr. 49, 5 aug 1994 nr. 55 (ikr. 1 jan 1995), 11 aug 2000 nr. 76, 10 jan 2003 nr. 2, 25 juni 2010 nr. 46.
   § 196. Den som har seksuell omgang med barn under 16 år, straffes med fengsel inntil 6 år.
   Fengsel inntil 15 år kan idømmes dersom
   a) handlingen er begått av flere i fellesskap,
   b) handlingen er begått på en særlig smertefull eller særlig krenkende måte,
   c) den skyldige tidligere har vært straffet etter denne bestemmelsen eller etter § 192 eller § 195, eller
   d) fornærmede som følge av handlingen dør eller får betydelig skade på legeme eller helse. Seksuelt overførbar sykdom og allmennfarlig smittsom sykdom, jf. smittevernloven § 1-3 nr. 3 jf. nr. 1, regnes alltid som betydelig skade på legeme eller helse etter denne paragrafen.
   Villfarelse om alder utelukker ikke straffeskyld, med mindre ingen uaktsomhet foreligger i så måte.
   Straff etter denne bestemmelsen kan falle bort dersom de som har hatt den seksuelle omgangen, er omtrent jevnbyrdige i alder og utvikling.
   0 Endret ved lover 4 juli 1927 nr. 9, 15 feb 1963 nr. 2, 22 mai 1992 nr. 49, 23 juni 1995 nr. 35, 11 aug 2000 nr. 76, 10 jan 2003 nr. 2, 25 juni 2010 nr. 46.
   § 197. Den som har seksuell omgang med slektning i nedstigende linje, straffes med fengsel inntil 5 år. Som slektning i nedstigende linje regnes biologiske og adopterte etterkommere.
   0 Endret ved lover 4 juli 1927 nr. 9, 15 feb 1963 nr. 2, 11 juni 1999 nr. 39 (ikr. 1 juli 1999 iflg. res. 11 juli 1999 nr. 663), 11 aug 2000 nr. 76.
   § 198. Den som har samleie med bror eller søster, straffes med fengsel inntil 1 år.
   Straff kommer ikke til anvendelse på personer under 18 år.
   0 Endret ved lover 4 juli 1927 nr. 9, 15 feb 1963 nr. 2, 11 aug 2000 nr. 76.
   § 199. Den som har seksuell omgang med fosterbarn, pleiebarn, stebarn eller noen annen person under 18 år som står under hans omsorg, myndighet eller oppsikt, straffes med fengsel inntil 5 år.
   På samme måte straffes den som skaffer en annen seksuell omgang med noen som han selv står i et slikt forhold til.
   0 Endret ved lover 15 feb 1963 nr. 2, 11 aug 2000 nr. 76.
   § 200. Den som foretar seksuell handling med noen som ikke har samtykket til det, straffes med bøter eller fengsel inntil 1 år.
   Den som foretar seksuell handling med barn under 16 år, straffes med fengsel inntil 3 år. Den som forleder barn under 16 år til å utvise seksuelt krenkende eller annen uanstendig atferd som nevnt i § 201, straffes med fengsel inntil 3 år.
   I tilfelle som nevnt i annet ledd, kan fengsel inntil 6 år idømmes dersom handlingen er begått under særdeles skjerpende omstendigheter. Ved avgjørelsen av om særdeles skjerpende omstendigheter foreligger, skal det særlig legges vekt på hvor lang tid forholdet har pågått, om handlingen er misbruk av slektskapsforhold, omsorgsforhold, stilling, avhengighetsforhold eller nært tillitsforhold og om handlingen er begått på en særlig smertefull eller krenkende måte.
   § 196 tredje og fjerde ledd gjelder tilsvarende.
   0 Opphevet ved lov 15 feb 1963 nr. 2, tilføyd igjen ved lov 11 aug 2000 nr. 76, endret ved lov 4 juli 2003 nr. 78.

  117. Hei og hallo.
   Igjennom mitt 34 år lange liv har jeg bitt meg merke til flere ting om jenter/kvinner og livet generelt.
   1. Fikser de på utseende/kropp så er det ikke for menn sin del.
   Det er for sin egen del og for å vise sin beste side for andre kvinner(Altså for sin egen selvtillitt)
   2. Alle liker litt oppmerksomhet(Bare se på den heftige bruken av sosiale media)
   3. Du finner hodeløse moralister hvor en du befinner deg!
   (Ja det er greit å se på drap og lemlesting.. Men gud forby om det dukker opp en pupp!!!)
   4. Når kaffemaskinen på jobben klikker på en tidlig lørdagsvakt så er det en veldig dårlig start på dagen.
   Med det sagt.
   Slenger du ut puppen i full offentlighet for å amme så kommer folk til å stirre litt.
   Både jenter og gutter liker pupper.
   Og amming er faktisk et ganske vakkert syn.
   Ja et av naturens vidunder om du spør meg.
   Så om du faktisk ammer i offentlighet så har du ingen rett til å klage på oppmerksomhet.
   Men er også for dumt om folk klager på at det skjer.

  118. Det er naturlig å tisse også. Jeg tisser ikke på flaske i en restaurant av den grunn. Hvorfor for eksempel gå med klær? Poenget er at det finnes veldig mange “naturlige” ting, som ikke passer seg. Det spiller ingen rolle hva DU som enkeltindivid mener, men på samme måte som at du forventer at mennesker tar generelle hensyn forventes det samme av deg. Dersom jeg stirrer rett på puppene din neste gang jeg er ute til lunsj skal jeg vennlig be deg og å dekke dem til. Håper du respekterer det, på samme måte som at jeg ikke prumper og raper når jeg føler for det i respekt for deg:)

  119. Trodde dette var et mer seriøst innlegg. Har tatt en titt på denne bloggen nå og er flau over å ha bidratt med klikk til siden. Er så mye tull og dobbeltmoralsk med deg og det du skriver at jeg ikke vet hvor jeg skal begynne engang.
   En ting til ettertanke: tenk på hva du legger ut av ungen din. Ikke sikker han/hun blir like “frigjort” som deg og syntes ammebilder av seg selv er så stas om noen år

  120. Skulle ønske jeg var like tøff som deg. Tørr nesten ikke dra noe sted lengre med datteren min, fordi jeg er redd hun blir sulten og at jeg får kjeft hvis jeg ammer henne :/

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg