18 år og alenemamma

Sitter å blar gjennom gamle bilder, og finner selvfølgelig mange fra den tiden jeg gikk gravid med sønnen min og tiden etter at jeg var blitt mamma for første gang. Det bringer fram så utrolig mange minner!

Noen vonde, men aller mest herlige minner! I svangerskapet synes jeg en del ting var tungt. Jeg var 17 da jeg ble gravid, og helt alene. Aller verst synes jeg det var at jeg ikke kunne dele gledene et svangerskap fører med seg med noen. Når han sparket, når jeg dro på ultralyd og fikk se han, og kanskje aller verst fødselen. I svangerskapet var jeg redd for alt framtiden skulle bringe, at jeg helt alene skulle ha ansvar for et annet lite menneske når jeg egentlig var å regne som et barn selv.  De fleste 18 åringer går skole, henger med venner, drikker, fester og gjør normale ting de aller fleste 18 åringer gjør. Jeg gikk rundt med stor kul på magen og skulle snart bli mamma. Lykkelig, redd og spent på en og samme tid. 

Nå feirer gutten i mitt liv snart 3 år, som også har vært så heldig å fått en lillesøster på veien! Jeg har stått på og gjort mitt aller beste for de to som betyr hele verden for meg. Tenåringsmamma er ikke synonymt med dårlig mamma! Og det mener jeg virkelig at jeg, og forsåvidt mange andre unge jenter, har bevist. Hele 3 år har gått siden jeg gikk gjennom den tiden av mitt liv som helt klart har vært tyngst, men også helt unik! Mammarollen har gitt meg et verdigere liv på så utrolig mange måter. Jeg kan i motsetning til mange andre med handen på hjertet si at jeg vet hva ekte kjærlighet er, og jeg opplever det hver eneste dag! Jeg lever livet, akkurat som deg, jeg lever det bare på en litt annerledes måte enn andre på min alder. 

23 kommentarer
  1. Mange av dere er nok flinkere mødre enn de som får barn når dobbelt så gamle som dere. Grunnen til at dere ofte får negativ tilbakemelding er at dere viser så dårlig dømmekraft med å ikke bruke beskyttelse og akkurat få barn når dere selv er barn. For selvom mange kanskje ikke innrømmer det, er nok de fleste tenårings graviditeter ikke planlagt.
   Stå på videre og gi barna dine all kjærligheten i verden 🙂

  2. Tenk på alle de som får barn i den alderen du fikk, 18 år og alenemamma. Du er heldig Rannveig, du bor i et land som støtter deg uansett om du har jobb eller ikke. Tenker du noengang på de unge alenemødrene som ikke har NOEN eller NOE støtte i det heletatt? Hva er dine tanker rundt det?

  3. Jeg synes virkelig synd på ungen din som må gå gjennom dette her.. Nakenmodell og mamma?! Kjærp deg! Ungen din skal tross alt vokse opp den og! Og selv og du tror du er så pen og deilig, så tror du HELT feil….. Stakkars unge! Skam deg !!!

  4. Jeg håper sånne stygge kommentarer fra totalt fremmede folk som tror de vet hva som er den beste måten å oppdra barn på preller av deg. Stå på! Du er ei tøff jente og den beste moren barna dine kan få!!

  5. det er jo egentlig din egen feil at du er aleina mamma.. når du driver å tar naken bilder av deg selv. tenk ka ungene dine vil tenke når dem blir eldre og ser mamman sin pisse naken på så si di fleste nettsidene.. og at du rett og slett ikke kjemmes… du må tenke på kordan nathaniel vil ta det når han starter på skolen og får høre av vennene sine at dem har sett mamman hannes naken. for å si det slik så hadde du ikke forkjent å ha unger.. du passer heller bedre til å være en porno stjerne. neh vent litt er er vel ikke så langt i fra at du er det. for så si alle har vel sett si satans brystene dine.. å ikke tru at alle er missunelig på dæ det er faktisk mange som avskyr dæ som en persjon og alt…
   hva det artig å måtte gå gjenom rett sakt for å ungå å mista han nathaniel til farn. han har hatt utrolig mye på deg så kjønner ikke koffer du har han enda. han hadde hatt det bedre hos sin egen far en hos dæ!!!
   du er den største tøsa som fins!!! takk for mæ.

  6. Fødte du helt alene på sykehuset? Var ikke moren din der engang? I såfall får jeg veldig vondt av deg, stakkars!
   ;( Det er alltid trist når foreldre ikke støtter barna sine, selv om de ikke er enige i det de gjør!

  7. Til: anonym – 28.11.2014 kl.00:17.
   En ting som er sikkert er at Rannveig garantert kommer til å lære sine barn hvordan man oppfører seg mot andre, nettrolling ikke er lov og man skal behandle alle bra – uansett. Og du… tja… Man ser vel resultatet her allerede. Lille nettroll, dine barn kommer antakeligvis til å være noen flotte mobbere med tanke på hvordan du oppfører deg. Håper du blir stolt 😀

  8. Hehe, dere unge alenemødre altså…skal alltid på død og liv fortelle hvor bra mor dere er og hvor lykkelige dere er. Det dere tilsynelatende driter i er de stakkars fedrene til “løsungene”. Det virker liksom helt greit å ligge på seg et barn rett som det er, uten å ta hensyn til mannen som enten må forholde seg til deg eller bli stemplet som en egoistisk idiot for ikke å delta i livet til barnet eller mora han gjerne hølet over fordi det passet seg der og da og du var dum og løs
   nok til å fire på trusa..

  9. Heidi, du kan absolutt ikke si at HUN var dum og løs bare fordi hun var kåt og lå med en fyr – og det endte opp med at hun ble gravid. Gutten var jo like mye løs selv, og han er der jo fortsatt for barnet, så det er vel egentlig ikke noe å rakke ned på noen for? Hvorfor være så rask med å kalle jenter for løse, når man ikke vet noe om det?:) selv om et uhell skjedde, er det jo noe av det beste som har hendt henne. Hun burde BARE være stolt som valgte å ta vare på det lille nurket i magen. Det er dessuten hennes valg, og ingen andre trenger å være ekkel mot henne for det.
   Stå på rannveig! Du virker som en fantastisk mamma:)

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg