Ja, silikon gir deg selvtillit

God ettermiddag lesere Som de fleste sikkert vet, gjennomgikk jeg en brystoperasjon for litt over to år siden, noe som faktisk er en av de beste tingene jeg har gjort for meg selv og min egen selvfølelse. Det finnes så utrolig mange som påstår at en silikonoperasjon ikke gjør noe med eget selvbilde. Jeg tenkte akkurat nå å skrive et lite innlegg om dette, og hvorfor dette absolutt ikke er sant. Og jeg er sikker på at dette er et noe tabu tema for mange, men jeg har snakket om det før, og velger å gjøre det igjen.

Før jeg ble gravid, så brystene mine egentlig veldig greie ut. Jeg var fornøyd med de. Helt vanlige, helt OK. Men, etter å ha gjennomgått en graviditet og ammet i påfølgende 9 mndr, så de virkelig ikke ut. Jeg var 18 år, og følte selv at jeg hadde hengepupper. Det var ikke kult å være tenåring, og føle at jeg hadde puppene til en førtiåring. Jeg gikk konstant med BH, og følte aldri at jeg for eksempel kunne ha på meg en vanlig bikini uten push up effekt! Jeg tok meg selv i gå å kjenne på hvilke bh’er som hadde mest push up når jeg shoppet, slik at de skulle se mest mulig normale ut. Vel, push up herfra og til månen kan sikkert gjøre mye, men det hjelper ikke i alle sammenhenger. 

Den dagen jeg la inn implantater må virkelig ha vært en av de bedre dagene i mitt liv, selvfølgelig etterfulgt av de gangene mine barn har kommet til verden. Det som er litt dumt, er at når man er mamma ,skal man helst ikke gjøre slike ting skjønner dere. Det er jo fryktelig dumt å gjøre noe for seg selv en gang i blandt? NEI. Det er så feil. Hvordan DU føler deg som menneske og person, har en direkte innvirkning på hvordan du er, også som mamma. Med andre ord, føler du deg bra og har det bra, har barna det også bra! Selvrealisering og egen selvfølelse er viktig, også når du har barn.

Kvelden før operasjonen. 

Etter å ha gjennomgått operasjonen kjentes det ut som at jeg hadde vært med i en heftig bilkrasj i noen uker etterpå. Jeg vet helt ærlig talt ikke om jeg hadde turt å gjøre det dersom jeg på det tidspunktet hadde visst hvilke smerter som fulgte med. Men alle smertene som kom, har egentlig ingen ting å si, jeg ville gjort det igjen any day. For det hadde rett og slett direkte innvirkning på min egen livskvalitet. 

Nå, går jeg både med, og uten bh alt ettersom hva jeg skal. Uten å tenke noe mer over det slik jeg alltid måtte gjøre før. Jeg kan sprade rundt i bikini på sommeren uten å tenke på hvordan brysteme mine ser ut, Jeg tenker rett og slett aldri over de lengre, bortsett fra at jeg vet at jeg er veldig fornøyd med de. De ser faktisk overraskende naturlig ut nå i og med at jeg har gjennomgått en graviditet og påfølgende amming i over ett år etter operasjonen. 

En veldig lykkelig og klar jente for operasjon! 

 

Her fra en brude-shoot jeg hadde bare 5 dager etter operasjonen. 

Dere ser at jeg har støttetapen på, ettersom det er den som holder “alt på plass” etter operasjonen.

Smertene forverret seg ganske mye etter et par dager, så hadde ganske vondt her. Kan huske at jeg måtte bli dregd etter beina ut av sengen om morgenen(haha) ettersom brystmusklene mine var helt ødelagte, og jeg hverken på noen måte klarte å rulle meg rundt eller sette meg opp selv. Dette til tross for veldig sterke smertestillende, som forresten førte til at jeg kastet opp omtrent konstant. 

Når de verste smertene hadde lagt seg, og jeg fikk lov til å ta av støttebh’en min, var det vanskelig å ikke ta på og se på puppene mine konstant. Den følelsen jeg hadde kan virkelig ikke beskrives. Å gå fra å være så misfornøyd som det omtrent går an å være, til å faktisk være helt fornøyd med seg selv, var helt fantastisk.  

Ordentlig teit bilde (jeg vet) men det er disse bildene jeg finner fra tiden rett etter operasjonen. 

 

En annen ting som er viktig å poengtere, er at man selvfølgelig ikke må ha silikon for å føle seg bra eller på noen måte være perfekt. For det er absolutt ikke det det handlet om for meg i det heletatt, men rett og slett bare å føle seg OK. I mitt tilfelle var det helt riktig å gjøre det, for min egen del. Jeg vil ikke på noen som helst slags måter oppfordre unge jenter til å la seg operere, jeg ville bare få frem at det hjalp meg utrolig mye og gjorde mye for mitt eget selvbilde. 

Misoppfatningen om at det ikke går an å amme etter en brystoperasjon, er en annen ting som også bare oppspinn. Det gikk like plettfritt å amme etter operasjonen, som før operasjonen. Merket rett og slett ingen forskjell, og har per dags dato enda ikke mistet melken selv om det et et halvt år siden vi sluttet med amming. Med andre ord kunne jeg fortsatt ammet om vi ville det, slik at silikon har absolutt ingen innvirkning på om du på et senere tidspunkt kan amme eller ikke. 

 

Jeg har til dags dato aldri angret på at jeg valgte å la meg operere og legge inn implantater. Jeg kan nesten ikke huske å ha hørt noe annet enn “bare vent,du kommer til å angre” “Du kommer til å ville ta de ut” i tiden før operasjonen. Jeg ville heller sagt omvendt, jeg kunne godt tenkt meg mer om jeg hadde hatt mulighet til det! Men slik min hverdag er har jeg ikke mulighet til å være handicappet i flere uker,ettersom jeg har aleneansvar for to små og man er avhengig av døgnkontinuerlig hjelp etter en slik operasjon. Selv la jeg inn 365 gram i hvert bryst, og har runde implantater med høy profil. Utrolig fornøyd! 

 

Jeg kjenner mange som synes silikon er et tabu tema, og som ikke vil at andre skal vite at de har det i det hele tatt. Det var aldri et problem for meg å innrømme operasjonen, og det er aldri noe jeg har villet lagt skjul på ettersom jeg ikke forstår hvorfor man skal være flau over å forbedre ting ved seg selv. Om man er misfornøyd, så er det ikke et nederlag å gjøre noe med det, uten å måtte skjule det.  Har dere noen videre spørsmål vedrørende dette, må dere gjerne maile meg så skal jeg svare så godt jeg kan. 

 

Har du silikon? Hva har det gjort noe med din selvfølelse? Hvorfor/hvorfor ikke? 

21 kommentarer
  1. Hei 🙂 Jeg tok silikon for 7 år siden, og har aldri angret et sekund! Hadde ikke antydning til bryster, og så ut som en gutt fra midjen og opp. Passet ikke inn i vanlige klær og kjoler, slet med angst og hadde utrolig dårlig selvtillit! Dette endret seg når jeg fikk bryster og kroppen min endelig ble proposjonal og kvinnelig 🙂 Jeg tok runde mpu-innlegg (høy profil), 285 i ene brystet og 325 i det andre (hadde 40 gram “pupp” på ene brystet..og ingenting i det andre..haha). Nå vurderer jeg å legge inn ny silikon om et par år, når jeg er ferdig med å få barn, da jeg ønsker meg bittelitt større pupper og en litt annen profil. Kroppen min har forandret seg mye de siste årene etter graviditet med vektøkning og deretter stor vektnegang, og puppene har også forandret seg litt. Syns fortsatt de er fine, men pga. vektnedgangen ser jeg at puppene har ulik str. Så jeg vil jevne dem ut og få de helt like igjen 🙂 Men stresser ikke med det 🙂 Alt i alt: Å ta silikon har endret hele mitt syn på meg selv og min kropp. Selvtilliten har blitt bra, og jeg føler meg både sexy og kvinnelig 😉 Så for meg har det vært en helt riktig avgjørelse å ta silikon!

  2. Misoppfatningen er jo at du tror de ser naturlige ut! Det er supert at du er fornøyd,og bra at du fremmer muligheten for å faktisk være fornøyd med egen kropp, men ikke fra noen vinkel ser dine silikonpupper naturlige ut 🙁 Ofte ser det ut son kapsel i venstre, har du fått sjekket det?

  3. Aleneansvar for ungene er strengt tatt ikke sant? Ungene dine er jo hos sine respektive fedre støtt og stadig, og du har tid til ekstremt mye selvpleie typ nye negler hele tiden ! Alenemorkortet ditt er sykt oppbrukt, vet om alenemødre som faktisk ikke har fedrene inne i bildet som bruker alenemor kortet langt mindre enn deg…..
   Ellers har jeg ingenting imot silikon, hvis det er slik at brystene mine blir stygge etter amming så skal jeg aldri si aldri. Bra at folk er åpne om det, man skal ikke skamme seg for å gjøre tiltak for å få bedre livskvalitet.

  4. Ser at det også i år er bloggere som går i skattefella.
   HVilket år og måned gikk du fra hobbeinntekt til firma.
   Er det ikke tungvint å få firmaposten til en gammel adresse?
   Hadde du tålt bokettersyn?
   Hvem tar regnskapet ditt, du eller daglig leder…
   Stoler du på han økonomisk?

  5. Normale bryst? ……
   Du får det til å høres ut som om bryst som har ammet. ….ikke er “normal” etterpå? Noen vil klart merke forandring i utseende på brystene men at de blir unormal av den grunn? Nei helt klart ikke. Flott at du føler dæ bedre etter operasjon ,men hvorfor ikke ha den kroppen man har/får med tiden?

  6. Helt enig i det du skriver! Jeg tok silikon i juni i fjor etter svangerskap og amming, og jeg gjorde det av samme grunn som du, brystene mine var plutselig mindre og hang! Jeg har heller ikke angret et sekund og hadde gladelig gjort det igjen, for det er så verdt pengene. Også er det utrolig deilig å kunne gå i kjoler med bar rygg eller stroppløse topper/kjoler uten bh under og at brystene likevel ser perfekte ut 🙂

  7. Forstørret brystene mine, og det er det dummeste jeg noen gang har gjort. Snakk om å kaste bort penger. Man skal være fornøyd med seg selv slik man er!
   Brystimplantat blir glorifisert så det holder. Ingen forteller noe om alle de negative sidene. Det ENESTE “positive” er jo at brystene blir større. Og det ser mye mer feminint ut med små, søte bryst. Man passer klær bedre. Man ser yngre ut. Man kan ligge på mage uten å tenke seg om. Man kan hoppe og løpe uten et eneste problem. Jeg hadde ekstremt små pupper før jeg opererte meg. Savner dem hver eneste dag:) aldri følt meg så uvel før, som med implantat i kroppen. Og følelsen av silikon inni kroppen er heller ikke deilig.
   Folk er bare redde for å fortelle om alle de negative sidene med implantat, siden man har vært dum nok til å bruke såpass mye penger på det:) det eneste implantat viser er et dårlig selvbilde.

  8. Jeg har ikke silikon. Jeg opererte brystene mindre. De var c-cup, men jeg endret dem til b-cup. Mye mer behagelig.

  9. Silikon ser ikke ekte ut, dessuten et det ikke pent med gamle damer med silikon. Og alle blir gamle en gang. Har ikke noe imot å gjøre noe med kroppen etter barnefødsel, hvorfor skal man gå rundt å føle på ting hvis man er misfornøyd når man kan gjøre noe?

  10. Kjenner jeg blir litt provosert når du skriver at de ikke så normale ut etter amming. Hva er normale pupper i dine øyner? Det er jo ikke rart at mennesker sliter så mye med selvbilde når så store bloggere som deg kan uttale deg om hva som er “normalt” og hva som er unormalt og derfor også stygt.

  11. Jeg må direkte le, av dere anonyme som kommenterer at silikon kun er for Iq-lave idioter med dårlig selvbilde. Selv tok jeg silikon for en mnd siden, jeg har ALDRI slitt med selvbildet, jeg har ALDRI vært opptatt av hva andre mener om meg og min kropp, jeg tok IKKE silikon fordi at jeg vil at andre skal se puppene mine, eller endre sin mening om meg.
   Jeg har aldri vært avhengig av bekreftelser, eller godkjennelse av andre.
   Personligheten min, selvbildet mitt, og måten jeg ser på meg på, har ikke endret seg på noe vis. Ikke i det heletatt.
   At silikon ikke ser naturlig ut, kan man velge selv. Om man velger å kjøpe en ekstrem bombskjellBH, og gjøre at puppene blir skvist sammen, så har hvem som helst rett til å gjøre det, uten at dere anonyme skal kritisere andre med at de er bimbo, selvopptatte og kyniske fordi de velger å endre på utsende sitt. De har faktisk muligheten til det, noe det ikke virkes ut som dere har, som sitter å snakker nedlatende.
   At det ikke ser naturlig ut, er bare tull. Fordi det gjør det.
   Jeg er den jenta med silikonpupper, som trives best hjemme i helgene, fremfor å sprade rundt i kort sjole på byen drita full, jeg er den jenta som driver med politikk og er avholds, er ekstremt familiekjær, og har et godt selvbilde grunnet mine verdier og holdninger i livet generellt. IKKE PÅ GRUNN AV SILIKON I BRYSTENE!!!!!!!!

  12. Malin; hvor er alle de stygge kommentarene du skriver om? Jeg ser ingen her! Tenker du på et generelt grunnlag?

  13. Malin: hvorfor tok du silikon i puppene om du er så fornøyd med deg selv å alt i livet ditt ? oO make no sense

  14. Hei jeg liker alltid og lese bloggen din og jeg forstår meg ikke på dem som skriver stygge ting dem må ha et stort problem . Jeg synes seriøst du er en pen dame 🙂 og at du er en bra mamma for din barn er helt sikker på den som kjennner deg burde være stolt av det ,. En flott dame som du er 🙂

  15. For det første, jeg hadde lyst, jeg så ikke problemet i å få en mer kvinnelig kropp. Og jeg hadde alle ressurser tilgjengelig i den perioden jeg ønsket å begå en brystforstørrelse.
   Det er egentlig ikke en spesiell grunn, uten at jeg hadde mulighet til det, og at dette ville gi meg en mer feminin kropp, selv om jeg ikke hadde dårlig selvtillit med den kroppen jeg hadde fra før av.
   Men stygge kommentarer, er ikke direkte “stygge” men mer nebbete, av folk som må slenge småshit hele dagen. Som feks : “normale bryst?…..” , “silikonpupper er glorete”, “silikon ser ikke ekte ut”. At folk ønsker, og bruker energi på dette. Hva gir det deg som person?
   Det er små, nedlatende kommentarer. Jeg regner med at Rannveig ikke tar seg nær av slikt i det heletatt. Men jeg blir SJOKKERT av at andre mennesker ikke kan holde slikt for seg selv, og absolutt må gi utrykk av sine små meninger når det gjelder noen andres liv eller kropp.
   Jeg skulle bare ønske at alle dere silikonkritikere ikke kan ta alle under samme kam, og at andre kan få gjøre akkurat hva dem vil selv. Uten at dere skal måtte gi utrykk for det. Spar dere heller for de små kommentarene å gjør noe annet 🙂 Og lære å respektere andre sine valg, når det kommer til hva dem en måtte gjøre med kroppen sin!

  16. Jeg la inn først 290 moderat profil runde implantater men under et år senere peisa jeg på med 450 høyprofil også runde over muskel å jeg ble sååå lykkelig 😀 har også to barn og de ble jo også gladere da jeg ble fornøyd sant 🙂 veien var ikke lang til Teosyal i leppene å :p

  17. Jeg vil fortsette å ha små pupper under klærne mine. Synes det ser classy ut, men jeg vil også være sexy as fuck naken. Kunne tenke meg litt større. Litt.

  18. Hva for en rølpete “brude-shoot” var det der snakk om?? Råharry brudekjole, og med støttebandasje på hele brystet?? HAHA, er det lov å spørre hva de bildene skulle brukes til?
   Og selv om du tydeligvis hadde et smertehelvette herfra til månen og spydde i alle retninger, klarte du likevel og lage barn ja… Godt jobba, fra både din og W’s side!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg