Sienna’s samiske hentesett

I forbindelse med en fødsel og babys ankomst til verden, har de fleste gravide med seg hjemmelagde klær til den nyfødte laget av familie/venner. Dette er et såklalt “hentesett”, som for alltid vil bli husket som de klærne babyen hadde på seg når man dro fra sykehuset. Dette er jo en litt merkelig tradisjon egentlig, men likevel veldig søtt! Det er jo disse klærne man rammer inn og viser de når de blir store. 

Denne lille prinsessen er intet unntak. Min gode venninne Kikki, som også skal være med på fødselen, sammen med søsteren min, har vært så søt å sy en luhkka til lille prinsessa, som da blir hennes hentesett. For de av dere som nå lurer på hva i alle dager en “Luhkka” er, så er det altså et samisk tradisjonsplagg, veldig praktisk i barnevogn for eksempel ettersom det er som en kappe av ull. 

Lille Sienna har også et par bittesmå skaller (samiske sko/tøfler) som jeg selv brukte da jeg var baby, og som storebror og storesøster også har brukt 

Hva synes dere om den nydelige luhkkaen? Jeg elsker den! 

Kikki har egen blogg hvor hun legger ut prosjekter som dette, samt mange andre husmor og DIY-prosjekter som virkelig inspirerer! 

Sjekk ut bloggen hennes HER ♥

#gravid #graviditet #samisk #tradisjon #luhkka #hentesett #mamma #mammablog #gravidblogg #mammalivet #hverdag

16 kommentarer
  1. Fint 🙂
   Kunne du lagt ut bilde av henteklærne til alle 3, og fortalt hvem som laget til hvem?
   Har du hvor langt tilbake i familien til Sienna er det samer?

  2. Virkelig nydelig !
   Og hvorfor er dette liksom så upraktisk???
   Hun skal jo bare ha det på hjem fra sykehuset.
   Noen MÅ bare finne noe negativt, stakkars folk 😉

  3. Tror de mener upraktisk i den forstand at det ikke er armer og tar mye plass i en babybilstol. Det er vel ikke mulig å ha på denne hjem skal hun kjøre (selene?? samt at den tar plass = farlig. Selene skal ligge helt inntil kroppen).

  4. Noe så ekstremt harry…. sienna i rosa samedrakt.. kunne i alle fall holdt dere til de normale fargene.. rødt/blått/hvitt

  5. Når man ser hvor redde noen foreldre er for en poncho/luhkka så er det ikke rart barna deres blir pinglette, haha.
   Ifølge forskning blir samiske barn herdet og mer selvstendige, og jeg vil tro det er pga samiske foreldre ikke er så hysteriske at de er redde for en forbanna poncho.
   Regner med at dette er foreldre som løfter barnet opp når de vil klatre i lekestativ også.

  6. Hvem veit åssen Sienna skal fraktes hjem? Kanskje skal hun ligge i bag, som er festet med seler i bilen…seler til barnebager… Herregud…noen måtte bare slenge med leppa her og.. Utrolig vakkert er det… <3

  7. Når ble det så viktig at en baby skal “stivpyntes” før det skal hjem? Skulle tro at det var en kongelig fødsel som var i anmarsj….

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg