Pakkeliste for fødsel

Innledningsvis vil jeg bare si at dette innlegget skulle vært publisert for flere timer siden. Jeg har verdens RASKESTE låne-pc… Irriterende nok!

I dag har vi hatt en super dag. Storebror dro i barnehagen i sitt nye Spidermankostyme, lykkelig liten. Lille/storesøster fikk ha med seg Barbiedukka hun fikk i kalenderen i går, og såpeboblene de fikk i morrest var sånn hallveis sølt ut og blåst bort allerede før vi rakk å komme oss ut av huset. Litt av sjarmen med såpebobler, det? Haha. 

På onsdager har vi jo besøk av denne kjempekoselige dama fra Homestart som kommer for å leke med ungene noen timer, og nå har hun også begynt å hente de i barnehagen disse onsdagene. Er virkelig helt merkelig følelse å faktisk stå med ferdig middag i det ungene løper inn døra. Det første Nathaniel sa i dag var; Mmmmmm.. så deilig det lukter her! Så herlig å kunne ha noen sånne dager også. At noen andre gjør noe så enkelt som å hente de i barnehagen, en dag i uka. Nå ligger begge å sover søtt i hver sin seng, klare for en ny dag og nye pakker imorgen. Dette med kalendergaver fra julenissen er jo sååå spennende! 

Tenkte jeg skulle vise dere litt av hva jeg har pakket i kofferten jeg tar med meg på sykehuset til meg og bittelillesøster Sienna i det fødselen setter i gang. Det tok meg virkelig lang tid å pakke den, i sterk kontrast til hva jeg gjorde da jeg ventet mitt første barn, og pakket den helt klar ti uker før termin. Tidene forandrer seg, og man får litt mer å henge fingrene i med to små som løper rundt! 

Hva trenger man egentlig til en fødsel, og i tiden etterpå? Jeg lager to lister, jeg! Og i listene har jeg ikke ramset opp selvfølgelige ting som helsekort og bilstol, noe jeg regner med de fleste skjønner det er nødvendig å ta med seg. 

Ting du absolutt IKKE trenger til fødselen: 

1. Stringtruser: Jeg starter med dette fantastiske punktet, ettersom jeg selv pakket stringtruser til min egen første fødsel. Vel… jeg skulle bare visst. Jeg skulle virkelig visst! Å føde er hinsides smertefullt, det skal tross alt en baby ut av noe ganske smått. Og vondene er ikke nødvendigvis over etterpå. Jeg måtte både tisse i dusjen, og tørke meg med hårføner i etterkant. Ingenting kunne være borti mine edlere deler i flere uker etter fødselen. Da sier det seg selv at det ikke er videre smart å ha en gnagende tråd der. 

2. Yatzy: Punkt nummer to vier jeg til noe utrolig vittig jeg en gang leste på en eller annen blogg for et par måneder siden. En førstegangsfødende, en veldig ung en vel og merke, planla nemlig å bringe med seg yatzy på fødselen i tilfelle det drøyet ut. Vel, kjære alle dere. Tro meg, når jeg sier at å spille yatzy er det aller siste du tenker på de få minuttene man får på å slappe av mellom rier fra helvette. I samme kategori finner vi bøker, pc, og egentlig alt som kan stjele tid.

Etter barnet er kommet til verden vil du befinne deg i en slags boble blandet av komplett lykke og adrenalin som pumper vilt rundt i kroppen din. Du vil garantert ikke sette deg ned å spille yatzy med kjæresten din når din nyfødte baby ligger i kurven ved siden av deg på sykehuset. Det finnes helt sikkert unntak, men jeg tror jeg snakker for majoriteten når jeg sier dette. 

3. Selvbruning:  Nei, utrolig nok får du ikke bruk for selvbruning eller andre produkter i lignende kategori, hverken under, eller etter fødselen.  Vil dere vite noe enda mer utrolig? Jeg pakket det med til sykehuset da jeg skulle føde for første gang. Atten år gammel, og trodde virkelig at jeg skulle stå der på sykehuset og smøre meg inn i selvbruning. Jupp. 

 

4. Stelleprodukter til barnet: Når jeg leser om folk som pakker ned bleier til fødselen, får jeg mest av alt lyst til å le høyt. Seriøst? Du skal på et sykehus, kjære deg. Du kommer til å befinne deg på en plass som mottar nyfødte barn hver eneste dag. Tror du virkelig ikke at de har bleier i nyfødt størrelse? I samme kategori kommer stelleprodukter til barnet. Slapp av. De har alt du trenger til den lille på sykehuset.  Klær også, men det føler jeg kommer i en litt annen kategori, og jeg har alltid hatt med mine egne klær til både meg selv og baby. 

5. Bikini: Skal føde i vann, sier du ? Trenger bikini, sier du? Nei, du gjør ikke det. Tro meg. Du kommer til å gi fullstendig blanke faen i hvem som ser deg naken under rier som mest av alt får deg til å tro ditt siste minutt har inntredt. La oss bare si at det er mye verre ting enn brystene dine jordmoren og/eller annet personell skal få se i løpet av fødselen din. 

 

 

Ting du TRENGER under/etter en fødsel:

1.  Behagelige klær: Finn fram det aller mest behagelige tøyet du eier. Noe du føler deg komfortabel i. Aller helst; Kjøp noe helt nytt og putt det rett i kofferten/bagen/vesken du tar med deg til sykehuset. En fødsel er hard påkjenning på kroppen, og det er usedvanlig digg å gå i klær som kjennes ut som at det ikke er klær. Om dere skjønner. Både under og etter fødselen. 

Jeg vil anbefale pysjbukser, shortser og singleter i myk bambusbomull, gjerne i en litt stor størrelse slik at det sitter løst på kroppen. Det er et must! Slike kosesokker/bamsesokker er et annet must. Evt noen myke tøfler, samt en myk morgenkåpe I bambusbomull. 

2. Ammetøy/ammeinnlegg: Ha gjerne med noen ammebh’er, samt ammeinnlegg i ull og/eller ammeinnlegg i fleece. Jeg har begge deler, og har hatt stor bruk for de under begge mine ammeperioder. Jeg har da brukt ull/fleeceinnleggene utenpå engangsinnlegg, ettersom det er usedvanlig mye melk i starten av ammeperioden.  Og tro meg, brystbetennelse gjør hinsides ufattelig vondt. Det er ikke noe man ønsker å pådra seg. 

 

3. Proviant: Jeg vil anbefale dere å ta med det diggeste dere vet om. Altså – Hva som helst. Så lenge det er spiselig. Matlysten vil nemlig ikke være på topp hverken under eller etter fødselen. Jeg har pakket med meg hasselnøtter (ikke spør hvorfor,merkelig cravings nr.1) og tre stk energibarer. Dette selges også på de fleste sykehus som har kiosk, dog til blodpriser det er mulig å unngå ved å ha pakket ned dette på forhånd. Ellers er det viktig å sørge for å drikke nok vann, ettersom fordøyelsen vil få seg et lite oppstopp etter fødselen. På sin vei ut klemmer nemlig barnet endetarmen flat som en pannekake, noe som gjør at de fleste vil oppleve forstoppelse etter en fødsel, i større eller mindre grad. Vann hjelper! 

4. Enkle hygieneartikler:  Etter en fødsel vil du høyst sannsynlig føle deg på ditt aller mest ufreshe. Du vil føle deg så ufresh som du aldri har gjort i hele ditt liv. Derfor er det viktig å ha med noe som får deg til å føle velvære. F.eks en god dusjsåpe, med favorittlukten din. Tannbørste/tannkrem, hårbørste, deo, shampoo og balsam, rensekrem til ansiktet, og ansiktskrem. Det kan også være veldig lurt å ha med en fuktende leppeomade, gjerne en som lukter/smaker godt. Igjen det med velvære! Viktig, viktig. Hårstrikk og hårspenner er også et must! 

Jeg skal personlig ha med meg sminke, men om du ikke bruker sminke til vanlig er det ikke akkurat noe du får bruk for etter en fødsel heller. Har man med seg sminke, kan det være veldig kjekt med sminkefjerner. Bare et lite tips! 

6. Klær etter årstid til Baby på hjemreise: Ja, her kommer det veldig an på årstid. På sommeren kan dette bare være en lett jakke og bukse utenpå det innerste laget med klær. Får man vinterbaby, er det som regel bare ull som gjelder. Disse Lillelam-dressene er jo midt i blinken, og snuppa har selvfølgelig en slik med seg til sykehuset, i tillegg til hjemmestrikkede ullvotter, ullue og ulltøfler. 

5. Eventuelt… 

Det er mye man KAN ha med. Og det aller verste som kan skje, er at man ikke fikk brukt det, og tar det med hjem igjen. Jeg tenker jeg skriver en liten liste:

Til mor: 

– Hårføner (jeg er avhengig av det, og tar det naturligvis med på sykehuset) 

.- Kamera/lader til kamera/lader til telefon (jeg har filmet begge mine fødsler og skal gjøre det denne gangen og)

– Ferdig spotify spilleliste med avslappende musikk under fødselen

Til baby: 

– Egne babyklær (sykehuset har, men de er jo ikke spesielt vakre)

– Smokker ( datteren min nektet smokk og sov ved puppen min til hun var ett år, og jeg vet jeg får til amming uten problemer, så derfor skal jeg innføre smokk med en gang) 

– Pledd/kosebamser til å ha i babyens sykehuskurv (Anbefales! Gjør det veldig lunt og godt for den lille) 

 


Til lillesøster Sienna har jeg pakket.. 

 

2 stk pysjer

4 stk bodyer 

4 stk bukser/strømpebukser (2 bomull, 2 ull)

4 par sokker 

1 par bomullsbabytøfler (innetøfler)

2 stk tynne bomullsluer til å ha på inne

2 stk tepper. Et i ull, og et helseteppe. 

1 kosebamse

2 stk smokker

 

Nå er det natta her! Stuper snart, og irriterer meg grønn over denne supertreige drittpc’n. 

Blogges

26 kommentarer
  1. jeg bøyer meg i støvet for hva du orker og får til ass!! Jeg fikk sistemann for 3 mnd siden og føler meg som superwoman hvis jeg får hentet storebror i barnehagen en gang i uka (mannen leverer og henter).. Tenker mye på deg som snart har en liten knert og TO som skal både leveres og hentes og ha middag og legges og alle husplikter i tillegg.. Handle mat, være mamma og ikke minst: amme!
   Shit,du er superwoman!!!! Jeg håper du får mye hjelp fra familie og venner!
   Send en mail hvis du trenger hjelp en dag! Jeg er jo hjemme i mammaperm og bor ikke langt unna deg (tror jeg?) Jeg kan f.eks handle for deg hvis du trenger litt hjelp en dag Sienna har økedøgn eller noe..!
   Bare hyggelig å kunne hjelpe litt!:-)
   Lykke til med fødsel!!

  2. Det handler vel ikke om DU får til å amme babyen, men om babyen får det til, og skjønner at det er ulik sugeteknikk når det gjelder amming og smokk. Ville ventet minst 5-6 dager med smokk! Det har også veldig mye å si for melkeproduksjonen at den blir stimulert nok, og at ikke ungen får smokk når den egentlig kunne trengt å suge på brystet.

  3. Alt e galt herregud
   Jada rannveig kan sikkert ingenting om barn , ho har jo bare snart 3 så d her kommer til å bli heelt nytt for ho hæ?
   Jeez
   Lykke til med fødseln 🙂

  4. Kjære Rannveig
   . Jeg har lest bloggen din en stund nå, og må si jeg er mektig imponert over deg!! Selv er jeg mamma til 3 små, og synes ukene er hektiske-selv med barnefar tilstede..Du klarer deg superbra, og husk å gi deg selv et klapp på skulderen hver dag!!
   Lykke til med fødsel og barseltid. Jeg ønsker deg og barna alt godt.Kos dere framover og nyt juletiden.
   Varm klem fra mammatil3<3

  5. Skjønner godt du vil innføre smokk, blir fort sliten om barnet skal henge i puppen hele tiden. Min jente fikk smokk før pupp av ulike grunner, men tok allikevel pupp 😉 stå på, syns du gjør en god jobb jeg!! Du står virkelig opp for barna dine. Masse lykke til med fødsel når den kommer ❤️
   Har ikke kommentert før, men blir så lei av å lese all dritt og hets👍🏻 du fortjener å høre gode ord også, ser mange er flinke på det og heldigvis 😉

  6. Det med smokk er helt individuelt. Datteren min hadde et vanvittig sugebehov så hun fikk smokk bare 24-timer gammel. Mest fordi brystvortene mine trengte en pause da blod og melk sprutet ut. Jeg fikk ikke et ammeproblem annet en en ekstrem brystbetennelse som gjorde at all melka forsvant. Så smokk kan funke fint fra starten det! 🙂

  7. Jada alt er individuelt. Men det må jo være fint at dere vet bedre enn fagmiljøene. De mener nemlig at barn ikke skal få smokk før amming er GODT etablert. Og da handler det faktisk ikke om hva den enkelte gjorde og hva som fungerte. Jeg feks hadde en mor som røyket når hun var gravid med meg og når vi var små. Alle vi søsknene er helt normale og har høyere utdannelse. Kan jeg da si at røyking er ufarlig? Tror ikke det gitt.

  8. Så koselig 😀 Veldig gode tips for de som snart skal få baby 🙂
   Nå synes jeg prinsessa de må forte seg litt, er veldig spent 🙂
   Håper på raske oppdateringer når det skjer noe 😀

  9. Noe jeg fikk bruk for var et stort badehåndkle. Vel verdt å ha med seg et mykt håndkle hjemmefra i stedet for de harde og utvaska håndklene på sykehuset 😉
   Lykke til når ting skjer 🙂

  10. Dopapir!! Om jeg bare hadde VISST om før hvor grusomt det er å tørke seg med det sandpapiret av et dopapir de har på sykehuset så hadde jeg tatt med meg en rull av Lambi dopapir hjemmefra. Så det anbefales veldig, og neste gang jeg skal føde så blir dette det første jeg pakker med. Aldri mer sykehus dopapir. Lykke til! 🙂

  11. Laktulose er noe alle fødende burde ha i fødebagen! Selv fikk jeg det på sykehuset (siden jeg revnet skikkelig..). Det hjelper mot avføringen slik at man ikke trenger å grue seg til smertene når man skal gå på do de første gangene etter fødselen. Det er ikke et avføringsmiddel, så det blir man ikke avhengig av.
   Og disse brystplastrene, hva heter de igjen da? Mepilex transfer! Geniale greier som reddet min amming 🙂

  12. Ville tatt med ammeinnlegg i ull 🙂
   Dopapiret på sykehuset var ikke ille. Hadde vannslange (ligna ihvert fall haha) som man fikk spyle seg med nedentil for så å trykke lett nedentil 😀 Gikk supert for meg, og jeg klarte nesten ikke sitte ordentlig på to uker haha! Jeg hadde også så såre brystvorter at jeg ikke fikk på meg bh, så en hettegenser til hjemreisen var gull verdt haha

  13. Husker selv jeg tok med meg masse jeg ikke fikk bruk for, som til eksempel bitte små stringtruser! Herregud jeg kunne knapt gå etter fødselen, og følte meg helt mørbanket der nede, så de ble fint liggende ubrukte I bagen.
   Jeg må si jeg er veldig spent på om det er fødsel på gang snart, titter jevnlig innom bloggen din mange ganger om dagen for en eventuell oppdatering rundt fødselen.
   Ellers vil jeg si at du virker som en veldig reflektert og smart jente, og en kjærlig og omsorgsfull mor for barna dine💖 Ønsker deg masse lykke til med fødselen😊

  14. Yatzy på barsel faktisk hahaha ler godt. Like godt som de som tror de skal lese mange tykke bøker disse dagene.
   Btw.
   Du har ikke kjøpt hasselnøtter, du har kjøpt val nøtter. .bare sier i fra så skuffelsen ikke blir for stor

  15. Utrolig nok så hadde de ikke den minste str i bleier på sykehuset da jeg fikk jentungen. Mamma måtte dra å kjøpe da de skulle komme på barselsbesøk :p

  16. Vi hadde med egne bleier til andre frøkna, rett og slett forde på sykehuset har de libero. Og vi liker pampers best 😉 I tillegg hadde vi med olje og salve. Var nemlig borti en hel sprø pleier da jeg fikk min første som sa vi ABSOLUTT ikke måtte bruke olje (ikke var det tilgjengelig heller) for å få bort beket. Enden på visa var en sår liten stump.. Men det er våre erfaringer 😉
   Masse lykke til!

  17. Begge mine barn lå på nyfødt intensiv når de ble født. Der fikk de smokk bare få timer gammel.. amming gikk supert selv om de fikk smokk Før bryst 😆

  18. Til Camilla- grunnen til at man ikke skal ha olje på barnet sånn helt i starten er i tilfelle de må ligge i lys pga gulsot. Olje kan nemlig føre til brannskader under lysbehandlingen. så vent med olje til man er sikker på at barnet ikke får gulsot😊

  19. Å si man blir forstoppet av at endetarmen blir klemt flat er jo morsomt. Man blir ofte forstoppet pga at man gruer seg til å gå på do, evt har rifter eller at man rett og slett glemmer å drikke nok. Du kommer nok til å få deg noen aha opplevelser når du får deg litt skolegang. Lykke til med fødsel.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg