Jeg er selvsentrert

Jeg har alltid vært flink til å prate, sosialisere og komme overens med andre mennesker i situasjoner som krever det. Men det slår meg ofte i mange situasjoner, at jeg kanskje prater litt for mye, og litt for mye om meg og mitt. Og at dette er litt irriterende for andre, kanskje?

Det er blitt en vane gjennom over seks år, å skrive om meg og mitt. Om mitt, og om vårt liv, nesten på daglig basis. Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal si det på en fornuftig eller forståelig måte, som ikke høres helt natta ut… men jeg er rett og slett bare blitt sinnsykt vant med å prate om meg selv. Ufrivillig selvsentrert, men heldigvis klar over det. Haha! 

Jeg kom til å tenke på det nå når jeg var i Alta. Jeg var ute på byen en kjapp tur, og siden jeg er fra Alta, vet naturligvis mange hvem jeg er på grunn av bloggen min o.l. Plutselig står jeg der og svarer på masse greier om bloggen min, og om de TV seriene jeg har deltatt i. Men det er ikke alltid at jeg husker å spørre vedkomne tilbake om hens liv, noe som jo i utgangspunktet er ren høflighet. Det høres sikkert litt rart ut, men det har jeg tenkt en del på. At dette virkelig er noe jeg trenger å bli flinkere til. Det slår meg også at mennesker som ikke kjenner meg, kan få et helt feil inntrykk av meg. Jeg er i utgangspunktet opptatt av å høre hva andre sier, men at jeg rett og slett glemmer av å spørre andre om de og deres liv noen ganger. Hvor enn rart det måtte høres ut. Litt selvrefleksjon er jo ikke akkurat det dummeste!


Imorgen skal jeg og Sienna henge med Ingvild og lille Elisa! Vi skal nemlig overta vår lille pus imorgen, og alle hjerter gleder seg! Barna sier han skal hete Kokos, så vi får se da, hva det blir til. Vi håper også på fint vær imorgen så vi kan stikke en tur på stranda! Ha en strålende kveld videre ♥

15 kommentarer
  1. Hehe! Dette snakket jeg med ei venninne om her om dagen. Jeg er motsatt, passer alltid på å spørre “har du vært hos frisøren? Hatt ei fin helg? Hva skal du gjøre etter jobb? ” ol. Det resulterer i at folk oppfatter meg som stille og forsiktig, MEN når folk bruker feks hele pausen på å forklare frisørbesøket eller sykkelturen de var på i helga, da blir det sånn da!!! Haha!

  2. DETTE ER IKKE MENT SOM KRITIKK!!
   Men; er du helt sikker på at du har tenkt godt igjennom dette med å få katt? Hva gjør du med katten når dere drar på ferie? Å sette bort en katt som er vant med å være hjemme og går hjem dit den hører til er ikke bare bare. Da er det lettere med hund. Hva gjør du om katten din blir borte igjen? Det er veldig vondt for barna, igjen – har du vurdert hund? En hund kan du ta med deg steder dere drar, bare dere skal en uke til Nord-Norge så må du ha pass til katten din.
   Igjen, dette er ikke ment som kritikk bare noen spørsmål og tanker som jeg håper du har tenkt godt over 🙂

  3. ^hun er alenemor for 3 unger, og du mener at hund er mindre stress enn katt?? wow
   lykke til med kattepus! Har kjempelyst på en selv, men samboer nekter meg flere dyr nå, haha.

  4. Jeg har kuttet ut venner fordi de er så selvsentrerte. Bare snakker om seg selv, og aldri spør hvordan andre har det. Det er slitsomt i lengden. Sier ikke at du er det, men fint at du er blitt oppmerksom på det hvis du føler det. I et vennskap bør man kunne gi og ta 🙂

  5. Herregud, hva skjer med alle disse kommentarene om at du skal få deg katt?! Haha!
   Ja, du var uheldig med at din første katt forsvant, men guess what people? Katter forsvinner! Vår forsvant plutselig etter 3 år, det er sånt som skjer. Påkjørt, andre kan ha tatt den inn, osv… la familien kose seg med ett nytt familie medlem ☺️

  6. Så gøy at du skal få deg katt! Finnes ikke koseligere dyr spør du meg. De er så sære, så stadig vekk noe å le av også 🙂 Skjønner ikke helt kritikken over her om at du burde få deg hund istedet for katt altså… haha. Du kan fint ha med deg en katt rundt i landet så lenge du vender den til det fra den er liten. Uansett er det veeldig mye enklere å finne noen til å passe en katt enn en hund. Ja, det er trist og egentlig veldig vondt å dra fra katten når man skal på ferie, og absolutt verst er det jo for den stakkars.. Men de overlever (de har tross alt 9 liv – men min, som snart er 20 år, har vist seg å ha mange flere enn 9). Jeg har vokst opp med katter, og de har da klart seg en til to uker alene. Så lenge de har ly, og noen gir de mat og vann, ser jeg ikke det veldig store problemet.

  7. Du er så søt når du smiler. 🙂 Ikke fullt så søt når du lager pornomunn. 😅 Du burde smile mer. 👍🏻

  8. En hund er da absolutt mye mer arbeid og ansvar enn en katt!! Jeg har begge deler, og hunder trenger mosjon og mer stell enn katter. Det er heller ikke lettere å skaffe pass til en hund, og kennel er dyrt og kan være vanskelig å få plass på. En katt kan fint klare seg alene i et par uker, så lenge noen kommer med mat og vann, evt. skifter kattesand eller slipper den ut og inn så den får gått på do. Om man vil ha et “enkelt” kjæledyr så er katt et supert alternativ. Du (Rannveig) som er mye ute i friluft med barna dine kunne nok fint håndtert å ha en hund i tillegg, men om man allerede har hendene fulle ville jeg absolutt foretrukket en katt fremfor et såpass krevende dyr som en hund.

  9. Så fint å lese at du reflekterer over det med å være selvsentrert. Det er så godt å kunne lytte og la andre prate, og så kan man fortelle om seg og sitt, en god samtale med mennesker man møter i livet. Jeg synes du har god innsikt og dermed er det lettere å gjøre noe med det du selv ser. God sommer Ranvei.

  10. Så fint at du er blitt klar over dette. Jeg tror det er veldig viktig å øve fremover, og så vil du oppleve at du er en bedre venn, og vennene dine vil også merke forandringen! Du kan jo øve ved å f.eks forberede deg med små spørsmål på en liten postitlapp å ha i lomma, eller neskrevet på mobilen. For eksempel låne en bok på biblioteket om kommunikasjon? Og husk å være en god lytter når du har stilt spørsmål. Ha øyekontakt, ikke avbryt, still oppfølgingsspørsmål osv 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg