Hjemmelagde, crunchy muslibarer

Hei alle sammen. Planen var egentlig å skrive et innlegg i går kveld, men slik gikk det ikke. Det ble ganske sent før vi var hjemme, da Nathaniel var på besøk hos en klassekompis i går ettermiddag og vi ble værende en stund da vi kom for å hente han. Alltid hyggelig å bli kjent med foreldrene til klassekameratene til Nath, som han skal tilbringe de neste syv årene sammen med. I dag skal han på besøk til en annen klassekompis, så denne uka kan vi vel i alle fall trygt konstatere at han har fått sin sosiale dose og vel så det.

I går kveld lagde jeg hjemmelagde energibarer. Kjempesmart, og økonomisk også. Det er genialt til f.eks turdager, hvor barna gjerne skal ha med seg noe ekstra godt I sekken. Tross at ingen har turdag i dag  – de fikk likevel med seg en hver.til barnehagen og skolen, pent pakket inn. 

For Nathaniel, som er i full gang med å lære seg å lese, er det kjempekoselig med en liten lapp i matpakken. Sienna er ikke helt der, men det kommer seg nok raskere enn man aner, da hun til daglig er vitne til bokstavøving, lekser og alt Nathaniel lærer seg. 

Det blir ca 20 stk av en oppskrift, og det er forholdsvis raskt og enkelt å gjøre dette. Veldig praktisk når man har en hel del andre gjøremål på agenden i tillegg!

Oppskrift: 

Sett ovnen på 200*

1/2 dl solsikkefrø

1/2 dl valnøtter

1 dl rosiner

1/2 dl brunt sukker

5 dl müslicrunch

1 dl havregryn

1 sammenpisket egg/eggerstatter

150 g smeltet smør

2 ss sirup

150 g hakket sjokolade

Finhakk sjokoladen og grovhakk valnøttene. Bland alle ingrediensene i en bolle, bortsett fra sjokolade, smør, brunt sukker og sirup. Smelt smøret, og hell i brunt sukker og sirupen. Bland godt, og hell over ingrendiensene i bollen. Bland godt en gang til. Til slutt heller du hele “deigen” over i to store, avlange brødformer. 

Stek energibarene i 20 minutter. Deretter tar du de ut, og heller over den finhakkede sjokoladen som vil smelte over energibarene. Smør sjokoladen utover i et jevnt lag. La det kjøle over natten evt. til sjokoladen har stivnet. Deretter deler du opp energibarene med en kniv. Det skal bli ca 20 stk.

Kjempegodt, og med nøtter, havregryn og solsikkekjerner er det jo også god næring for aktive barn i disse, minus sjokoladen. Og det er selvsagt mulig å lage disse energibarene uten sjokolade også. 

Nå skal jeg rydde og vaske litt her i heimen. Mens andre har vaskefredag, har jeg vaskedag hver eneste dag. Og i dag skal vi faktisk lage vår første matrett fra Den Grønne Kassa (vegansk matkasse som vi har startet med) Gleder meg som et lite barn! Så mange deilige og sunne oppskrifter, hundre prosent fri for dyreplageri. 

Ha en strålende dag alle sammen ♥

9 kommentarer
    1. Jeg liker bloggen din veldig godt! Du er et stort forbilde for mange 🙂 Stor respekt for deg og alt du klarer å få til 🙂
      Hvor mange grader steker du barene på?

    2. Både havregrøten og muslibarene ser veldig godt ut. Supert at du lager så mye god mat til ungene. Bare sjekk at det er greit med barnehage og skole at barna tar med mat som inneholdet nøtter med tanke på nøtteallergi.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg