Sunne matmuffins

OBS! Dette innlegget skulle ut i går kveld( derfor skrevet i nåtid) Helgen som gikk har, som alle andre helger hvor alle tre barna er hjemme, sust avgårde i en vanvittig fart. I går startet vi dagen vår med fotballcup på Jessheim. Jeg og Sienna var fotballsupportere mens Emma var på ballett med sin pappa. Vi hentet Emma, og så en tur innom maccern. Resten av dagen gikk til å slappe av hjemme, og så spiste vi verdens beste, veganske søtpotet-linse suppe til middag. Bilder kommer!

I dag har vi bare vært hjemme i nabolaget. Skulle egentlig lage chiapudding, men hadde ikke mer soyamelk igjen, så da ble det matmuffins i stedet! Så vi spiste sunne blåbær-banan-havremuffins til lunsj, sammen med to av nabobarna som var på besøk hos oss i noen timer i dag. Veldig koselig! 

Vi ble også invitert på middag til naboene våre, så i stedet for å spise restene av gårsdagens fantstiske middag, ble middagen inntatt der. Og nå sover alle søte små. Matpakker laget jeg allerede da frøkna sov lur tidligere i dag, og klær og barnas barnehage/skoleposer er lagt fram. Vi ser fram til nok en fin uke, som starter med fotballtreningen til Nath imorgen. Yey! 

Disse muffinsene egner seg forresten perfekt som frokost/lunsj i matboksen til barna, i og med at de er såkalte “sunne muffins”. Barna har fått en hver til imorgen! 

Oppskrift på sunne banan-blåbær-havremuffins! 

 • 50 g smør
 • 3 modne bananer
 • 2 egg
 • 1 ts vaniljesukker
 • 1 ts bakepulver
 • 1/2 dl solsikkekjerner
 • 1/2 dl havregryn
 • 2,5 dl hvetemel
 • 100 g blåbær
 • 1 dæsj maplesyrup

Smelt smør, mos bananene og bland sammen med resten av deigen. Ha deigen i muffinsformer, gjerne i et muffinsbrett for best resultat. Stekes på 200* i 10 min. Kjappe og sunne muffins til f.eks matpakken til barna, eller til en god lunsj 🙂 

Nå er klokka 07:00, og det betyr at XPLORA klokken til barna kommer til å ringe hvert øyeblikk, jeg har nemlig satt på alarmklokke til de hver dag kl 07. Ekstremt praktisk! Mer om denne fantastiske klokken kommer. Ha en strålende dag alle sammen ♥

 

14 kommentarer
  1. 07:33: De spiser sikkert gulerøtter, eplebåter og pommes, noe annet kan de jo ikke spise for det er jo døde dyr!

  2. De har jo supergod vegetarburger der nå! Mye bedre enn burgerne, i hvert fall som jeg husker. 3 år siden sist jeg spiste kjøtt nå:)

  3. Hun er ikke veganer, hun spiser jo egg:):) Kan i hvert fall bruke olje, Berit Nordstrand smør eller margarin.

  4. Men altså dere, det finnes vegansk burger på maccern. Kansje lese seg litt opp før dere kommenterer? Pluss at ranvei er jo ikke veganer Men prøver å leve mest mulig vegansk, det er en forskjell. Jeg spiser jeller ikke kjøtt og lever i praksis vegansk, men spiser fisk om det ikke er andre alternativer og noenganger feks en vaffel med egg el ute. Man prøver så godt man kan også gjør man det som funker for en selv. Dont hate bitches.

  5. Du skriver både at dere spiste verdens beste suppe til middag, og at dere spiste middag hos naboen i stedenfor å spise rester.. Hva stemmer?

  6. Dette er da ikke mye mat til lunsj for aktive smårollinger? Helt normal mengde! Du burde heller spise mer 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg