Ikke så rask med å dømme

Herlighet for et styr det har vært rundt om på bloggverden de siste to dagene. Virkelig, annenhvert innlegg som dukker opp er om meg, haha! Må si jeg soler meg litt i glansen. Neida, men joda! I går var det et intervju av meg på Side 2, og i dag kommer et nytt. Har nettop avsluttet et intervju med en koselig dame, og regner med intervjuet vil være ute i kveld/imorgen tidlig. 

Ikke bare det, jeg har faktisk fått tilbud om å være med i debattprogrammet Aktuelt. Noe jeg desverre måtte takke nei til, siden Willem jobber overtid i dag og jeg har begge barna alene hele kvelden. Men ellers skulle jeg faktisk gjerne vært med, det hadde vært utrolig gøy tror jeg! Får ta det en annen gang. 

Og nå over til oversktiften. Nå de siste dagene har jeg fått utallige kommentarer og spørsmål om hvorfor jeg ikke bruker pengene mine på noe mere fornuftig som sparekono til barna, lappen, hus, bil, og lista går videre. Vel, jeg har sagt det før og sier det igjen. Både jeg og begge barna har hver sin sparekonto hvor jeg sparer flere tusen til hver konto pr. mnd. Jeg HOLDER på med lappen, i dag hadde jeg en dobbeltime med kjørelæreren min blant annet, og tar sikte mot å ha lappen så snart som mulig. Bil har vi, 3 stk faktisk. 

Egenkapital med hus sparer jeg til gjennom min sparekonto, men dette er enda ikke noe vi stresser med nå som Emma enda er så liten og vi har alt vi trenger i vår STORE leilighet, for NEI, den er absolutt ikke liten slik som mange har antydet. Faktisk er den på rundt 100 kvm, og vi stortrives her. Alt til sin tid, også kjøp av eget hus! 

Når alle disse viktige tingene er på plass og blir satt av penger til med tanke på trygghet til fremtiden til både oss og barna, så er det vel rent lite å kritisere meg for. Vi foreldre gir våre barn masse kjærlighet og omsorg, så det er bare tull å komme å si at man ikke gjør det dersom man kjøper dyre klær til barna sine. Når dette er sagt kler jeg forresten ikke barna mine opp i Chanel og Gucci, men hadde jeg hatt råd til å gjøre det hadde jeg ikke hatt noen problemer med å gjøre det. Hvorfor kan ikke barna få dyre ting når vi voksne kjøper oss selv svindyre ting ? Fortjener vi dyrere og finere ting enn barna våre? Dette lurer jeg virkelig på, vær så snill å svar meg på det en eller annen. 

De merkene vi bruker mest her og som er favorittene er Joha, Levis, CeLaVi, Hust&Claire, MeMini osv osv. i tilegg til at Nathaniel har noe Ralph Lauren. Jeg er superopptatt av at klærne jeg putter på barna mine ikke skal være ubehagelige, da jeg virkelig hater å gå f.eks i jeans selv! Så det er et klesplagg jeg også dermed sjeldent putter på mine barn, merke eller ei. Det at jeg mener de kun skal ha det beste og det mest komfortable å gå i er jo selve grunnen til at jeg kjøper de dyre klærne i stedet for de billige. Kom ikke å fortell meg at H&M har kvaliteten til f.eks Levis.. haha. Som jeg sa til damen som intervjuet meg, disse kommentarene kommer fra mødre med dårlig samvittighet som prøver å legalisere sitt bruk av billigklær. Misforstå meg rett, jeg har ikke noe i mot folk som kjøper billige klær til barna sine når ikke økonomien strekker til. Jeg bare gjør det ikke selv. Og det som er poenget mitt ER, HAR man lommeboken til det, BØR man unne barna sine litt dyrere klær enn en body til 149 kr på H&M. 

Lik og del gjerne dette innlegget videre!

215 kommentarer
  1. lol ja. min mening er at man får ta avgjørelsen selv om man vil bruke masse penger på klær eller ikke. hvis man syns man har råd til det så får da folk få lov til det uten at det skal behøve å li så mye oppstyr

  2. Du faller nok nedover på listen . Dette er for å provosere leserne slik at du kan fylle opp lommeboken igjen . Er siste gang jeg kommenterer . For jeg skal absolutt ikke være med på å bidra til inntekten din . Men jeg bare ler for er utrolig morsomt å lese det du skriver . Å nei jeg har absolutt råd til merkeklær . Men jeg har litt oppi hodet til å skjønne at det er penger kastet ut av vinduet . Vi kan bruke en dyr veske i årevis . Et lite barn vokser ut av klærne, og får ingen utbytte av det senere . Uff tragisk . Men folk har rett til å gjøre hva dem vil for all del ! Lykke til videre !

  3. Hei! jeg har ikke barn selv, men jobber i barnehage. Jeg tror virkelig ikke at folk er misunnelige på de som bruker mye penger på klær til barna sine og jeg er heller ikke sjalu på noen måte. Men poenget er: hvorfor bruke 300 kr på en body som barnet vokser ut av relativt fort? Det er jo egentlig bortkastet penger, da en body fra H&M holder til barnet har vokst seg ut ifra den. I innlegget spør du: “Hvorfor kan ikke barna få dyre ting når vi voksne kjøper oss selv svindyre ting?” Jo fordi vi voksne kan faktisk bruke klærne mye lengre enn barn fordi vi mennesker slutter å vokse etter en hvis tid. Som voksen kan man ha klærne helt til de blir utslitt. Det er en veldig god grunn.
   Eller så synes jeg du har en fin blogg. Ha en fin kveld 🙂

  4. Hver gang du viser frem frem innkjøp til barna er det jo klær fra hm der.Tydelig at du bare forsøker å provosere for å få flere lesere. :/

  5. Greia med å ikke kjøpe så dyre klær til barna sine selv om man kjøper dem til seg selv, er fordi barna vokser ut av de på et blunk. Men jeg skjønner at det er viktig å kjøpe den beste kvaliteten man kan få om man da faktisk har råd til det.

  6. Du er rett og slett blitt tragisk du skal virkelig ikke uttale deg om at klær fra h&m ikke er bra osv. hadde det ikke vært for leserene dine hadde du vært lus fattig, du har verken jobb eller utdannelse. Skjerp deg.

  7. Vet du i det hele tatt hva legalisere betyr? TOTALT feil i denne sammenhengen, har ikke en dritt med du skriver å gjøre. hahaha…… Tenk å være så overfladisk som deg, stakkar stakkar deg…..

  8. Skjønner virkelig ikke at noen bak tastaturet kan sitte her å skrive til deg bare på grunn av klær. Klær er klær, uansett pris. Det skal være opp til en hver, uten å måtte få slengt det oppi trynet 🙂

  9. Herregud, jeg tror virkelig et lite barn ikke bryr seg så mye om hvordan merker det er på klærne. Et barn kan være like fornøyd med en body til 149kr på H&M. Selvom barnet får billige klær betyr det ikke at man er en dårlig mor og ikke elsker barnet sitt. Det er ikke noe vits engang å kjøpe dyre klær til barn som ikke får brukt plagget lenge engang fordi de vokser, og hva er da vitsen å bruke drit mye penger på klær?! Skjønner ikke hvorfor det skal være så mye rundt dette med å kjøpe merkeklær til barn, jeg tror barnet blir like fornøyd uansett hvilke merke det er på klærne!! Er vel mest foreldra som har lyst å bruke barna som bevis på at de har penger.. det blir bare for kvalmt!!

  10. HA HA HA HA jeg ler meg snart ihjæl av dette oppstyret her :))) Jeg har blogga sjøl om det, og svart på diskusjoner rundt om på sosiale media…SOM MEG!
   Og det er de ANONYME som roper høyest over alt… de som vi bloggere driter i rett og slett, når de ikke kan stå fram og stå for det de mener… Så dere folkens…null og ingenting….
   Mens sånne som både Rannveig og jeg står fram med hele oss, sier det vi mener og står for det og. Selv om det blir mye pes hahahahaha… Jeg har ET barnebarn…hun skal få bare flotte klær, og har allerede fått en liten veske fra Prada, som jeg skal sende til jul…
   Sooo keep calm – and carry on <3 hilsen von hippie 🙂

  11. Du kan egentlig ikke skrive at det er lite å kritisere deg for da du i bunn og grunn kritiserer foreldre som kjøper billig tøy til barna sine. Du la det ut på en måte som å si at det er en måte å være en dårlig mor på, om dette ikke var intensjonen din med innlegget ville jeg forklart meg til resten av verden. For det er faktisk å kritisere andre mødre som ikke gir barna du mener er “kjærlighet”. Om du har lyst å bruke masse penger på klær til barna dine, så bare gjør det – hvem har med å bry seg om det er det du har lyst til. Jeg kunne ikke brydd meg mindre. Kanskje du syntes barna fortjener dyre klær og om du har råd, så ja værsågod. Men ikke kritiser andre mødre som velger å kjøpe ullundertøy på H&M og sette paralleller til at “jeg liker å gi kjærlighet til mine barn, derfor kjøper jeg dyre klær til dem”. Det er den samme kritikken du får for å kjøpe dyre klær til dine barn, som du gir til dem som kjøper billige klær til sine barn. Etter å ha lest Side2 intervjuet, var det dette inntrykket jeg fikk. Så vidt jeg vet er det ingen som har sagt at barn ikke fortjener å få ordentlige slitesterke klær, det trenger man i barneårene. Men hva vet du om utedressene til gucci i forhold til NameIt for eksempel? kanskje de er like bra.
   Faktisk, som jeg også kommenterte på Fotballfrue sin blogg om ikke ble publisert var at i mange U-land er det store fabrikker der klær, vesker osv. blir laget. Hvis du ser bak på tøyet ditt som kanskje er av et kjent merke, eller et fra H&M så er begge varer laget fra et U-land. Det vil si at disse er laget på fabrikker under harde kår. De får ikke mat, omtrent ikke lønn.. kanskje 25 øre om dagen. Det er til og med mange som dør, og eneste grunnen til at de velger å jobbe der og faktisk BO på fabrikken er fordi de ikke kan gjøre noe annet. De har ikke andre måter å leve på. Tommy Hilfiger ble tatt for å produsere tøy og vesker i Thailand, det var et team som hadde fått et insider intervju med noen som bodde på fabrikken og da sjefene fant ut av dette fikk ikke arbeiderne lov til å sy på merkene bak klærne lenger, det var det de “høyere opp” som nå skulle gjøre. Så hvorvidt klærne fra H&M og et annet dyrt merke er bedre, hva vet jeg.. men de er ihvertfall laget på samme fabrikk, om ikke samme så under samme kår og omstendigheter.

  12. Fulgt med litt på deg i det siste, og vi fleste kan vel bli enige om at du nesten er en ‘frikjent” skikkelig dum person helt innen ifra og ut. Og det her er ikke et greit bilde av seg selv for det du gjenspeiler til andre er: En billig, blond, bimbo som kler seg vulgær og tydeligvis er 2 barns mor. Itillegg er sykelig opptatt av andres meninger og penger.
   Hva er positivt med det, den kombinasjonen der er hvertfall ikke noe å være stolt over!
   Nei, du får holde på til du blir vis, så ser du nok muligens etter hvert hvor sinnsyk du er i andres øyne og kanskje en dag skjønner du hva de mener med det. Og alle vet jo, at dumme mennesker gjør dumme ting, og i dette tilfellet har et helt forvridd realitets bilde.
   Grunnen til at jeg gidder å kommenterer er bare at det er helt uvirkelig for meg å forstå at det i det hele tatt går ann å ha et så trangt perspektiv på livet. Samtidig begynner jeg å tenke på hva slags foreldre du har hatt, siden du har endt opp som det her, aner ikke hva du kaller det. Har vondt av deg, og håper du greier og komme deg ut av denne 14-års realiteten du fortsatt lever. Uffamei, det er virkelig mulig! hahahaha

  13. Jeg har totalt mistet respekten for deg, du kan ikke vente deg venner på et nytt sted som føler det som skam om de har på barna HM klær! Seriøst? Typen din bør skamme seg over deg!! Stakkars fyr!
   FJOTTIS SIER JEG

  14. Det er ikke noe vits å drive kommentere til henne engang.jesus.. er det virkelig mulig å være så hjerneblåst? Der finnes husoldninger som tjener 500 000 i året derav dem er to personer. Det er VANLIGE FOLK som har bedre råd ENN DERE.tror du virkelig at de ikke handler klær på kjede butikker?? Du kan si va faen du vil, men du tjener ikke millionen i året kjære deg 🙂

  15. Fordi barna vokser ut av de svindyre klærne fort som få, mens man som voksen ofte ikke vokser mer, og kan da bruke de svindyre klærne i mange år! Det er vel ikke så vanskelig å skjønne, Rannveig?

  16. Ja så absolutt… men du og handler på h&m 🙂 Cubus osv 🙂 Rene laget jo et innlegg av det og jeg har selv lest bloggen din og bladd i arkivet :p så må jo le av hele greia :p “Folk tror alenemødre driter penger, men da hadde vel jeg sitti her med silikon pupper og diverse” elns det du skrev, haha og at Cubus osv var ELSK… altså klær til sønn din :p men du har vel “råd” nå så 🙂 men tenk over når du blir sponsa da, så du ikke får samme smellen som tcmn elns 🙂

  17. Du kjøper selv klær fra “BILLIG KJEDENE”, du tror kansje det er status med dyre merke klær! NOPE!!
   Å KJOLEN DU HAR I INNLEGGET OM “MERKE KLÆRNE” TIL BARNA ER FRA LINDEX, SORRY, HAR DEN SAMME!!!

  18. Du skriver bare tull fra ende til annen! Folk må få si meningen sin, det er ikke å dømme! Må legge til at folk skal få bruke pengene sine på det de vil, det er jeg enig med deg i!
   Det er ikke mange månedene siden du skrev at du elsker cubus og hm. Og nå benekter du at du liker de kjedene hahaha. Henger ikke på greip. Merkeklær som Gant og BabyDior er behagelige for barna, bruker det til min datter, så det er merker jeg anbefaler . Du er jo rik så tenkte du ville ha glede av anbefallning. Du tror kanskje at du er den eneste i Norge som kjøper sååååå dyre klær. Det blir bare mer og mer utbredt at foreldre kler barna opp i klær som er dyrere enn deres egne klær. Jeg er ikke misunnelig nei, som skrevet over så kjøper jeg merkeklær til barnet mitt oxo så jeg har mer enn nok penger selv, min samboer tjener ene og alene 1 mill i året og samlet inntekt blir ganske høy. Det er kanskje bare småpenger for deg det 😀

  19. Siste gang jeg leser og kommenterer denne bloggen. Du er totalt blåst. Blonde nek, stakkars mann og barn…

  20. Alle skal få ha sine egne meninger, og du er tøff som står for det du sier. Men det er viktig å huske på at mange har mer enn god nok råd, men de vil heller bruke penger på andre ting. Kanskje synes de ikke barna fortjener bare merkeklær. Mange jeg kjenner som får dyre merkeklær av foreldre har gjort seg fortjent til det ved å hjelpe mer til hjemme, gode karakterer osv. Ofte vil foreldrene gi dem glede gjennom andre ting som dyre ferieturer og opplevelser. Det gir minner for livet, hva får du ut av et klesplagg?

  21. Hvor får du egentlig alle pengene du bruker på alle disse dyre klæra fra ??? Nav? Bloggen???
   H&m har BRA kvalitet i klæra sine og samme med Cubus og namit og ellos osv osv ! Du betaler faktisk bare for mærket som står klistra på plagga! For de som lager klæra kommer som regel fra samme produsent!!! Bare at de “billige” klæra blir kjøpt opp og får et annet mærke ! Mærker jeg blir provosert over dette!
   Klær er dyrt uansett om man ikke går på salg !!! Hva er vitsen å kjøpe så vanvittig dyre klær til barn ?
   Også at vi andre mødre er misunnelige på deg for at du har råd til å kjøpe dyre klær?? Nei aldri! Hadde jeg hvert mange millionær hadde jeg ikke kjøpt noe annet enn det jeg pleier å kjøpe til ungene min, normale, fine og komfortable klær !
   Stakkars unger som blir satt ut med bilder og de verdifulle klæra dine !
   Tror du bare er ute etter oppmerksomhet og komme deg opp på blogg lista, det dumme er vel at nesten alle bare blir oppgitt over bloggen din og dine uttalelser ! Hoff..

  22. Hei Rannveig 🙂
   I tillegg til at det er unødvendig å kjøpe svindyre klær til barna sine, har det litt med oppdragelse å gjøre. Å alltid gi, og forsette å gi det beste til barna, er ikke nødvendigvis det beste FOR barna, men heller en bjørnetjeneste. De kan bli vandt til å alltid få det dyreste(som du kaller det beste), og dette vil sannsynligvis gjøre dem bortskjemt. Selvfølgelig innimellom er det jo greit å unne de noen dyre klær hvis du mener det er verdt det, men det blir litt rart å kalle andre folk misunnelige, eller at de har dårlig samvittighet ovenfor barna sine, bare pga de ikke gjør det samme. De har sannsynligvis bare andre verdier enn penger her i livet, som de syns er viktig for sine barn. Tror nok at veldig mange foreldre har en annen oppfattelse av hva som er en god mor, heller enn å være misunnelig.
   Mine foreldre har alltid hatt god økonomi og kunne alltids ha kjøpt de dyreste klær til meg, men nå som jeg nærmer meg voksen er jeg kun takknemlig for at jeg sjeldent ble kjemmet bort, med for eksempel klær. Jeg ble mye mer takknemlig da når jeg endelig fikk noe veldig dyrt jeg ønsket meg. Mamma har alltid brydd seg mye om kvalitet, og både av henne og av erfaring har jeg lært at det dyreste er slett ikke alltid det beste, men noen ganger. Mamma lot meg alltid velge å gå i de klærne jeg ville selv også(så lenge de passet til været så klart), og jeg tror dette har vært med på å gjøre meg selvsikker den dag idag. For selv om det er mye press blant barn og ungdom, så støttet ikke mamma dette, og jeg kan da bli mindre påvirket av blant annet klespresset, og føle meg mye mer komfortabel og selvsikker i alle klær, merke eller ikke. 🙂

  23. Du tuller nå???!!! Jeg har vært tilhenger av deg å din bloggen god stund, men nå er det nok! Du er jo direkte ondsapsfull mot andre!! Mister meg som leser!!

  24. Små barn vokser for ut av klærne sine, mens voksne kan bruke klærne sine i flere år om de er av god kvalitet.. DER har du et ok svar på spørsmålet ditt..
   Jeg kommenterer vanligvis ikke negativt på noen blogger eller nettsider, og jeg er sikker på at du er en utrolig god mor for barna dine! Men dette må jeg bare få ut:
   VET DU HVA ELLER?? Jeg hadde faktisk klær fra H&M, lindex, giraffen osv. når jeg var liten, og se her! JEG LEVER ENDA! Er dette mulig da, Rannveig?? Hvem skulle tro det?!
   (ps: tror du bør passe litt på hva du skriver, det er nok mange mødre som blir provosert her nå, og det med god grunn! Kjenner jeg blir dritprovosert, og jeg er bare 15 år, UTEN unge..)

  25. Hvorfor i det hele tatt lese/følge en slik blogg? Har folk virkelig ikke mere interessant å bruke tida si på. Tragisk!

  26. Du vil aldri få meg som leser. Det er flere etter min mening gode grunner for det…Syns dine meninger er trist å lese. Jeg tenker at du er bare 20 år og ikke har den erfaringa og klokskapen enda,men jeg håper du skjønner en dag at det er mange ting som er viktigere enn dyre klær og merker. Dette er det mange som kjøper seg fordi de er utrygge. Hvis du ikke klarer å gå i annet enn merkeklær og du da føler du mister litt av identiteten eller selvtillitten din – ja da er du pr definisjon utrygg. Mellommenneskelige kvaliteter,empati og omsorg,samt tiltakslyst i livet er viktigere enn merker.

  27. Haha herregud noe så dumt, du har nok iq på 20 stakkar. lurer på hva som skjer med neste generasjon etter deg de blir jo helt dumme stakkars. Haha ler meg ihjel

  28. Er jo sånn at barna vokser jo hele tiden, så ser ikke at det er noe vits i å kjøpe fullt av dyre merkeklær? Spar heller så de kan få nytte av de pengene til mere nødvendige ting senere.

  29. Hvorfor kan ikke barna få dyre ting når vi voksne kjøper oss selv svindyre ting ? Fortjener vi dyrere og finere ting enn barna våre? Dette lurer jeg virkelig på, vær så snill å svar meg på det en eller annen.
   Herregud! Det er et BARN! Et barn trenger et plagg som er tørt, varmt og slitesterkt. Ikke noe mer enn det. Et barn vokser ut av klærne fort. Spesielt babyer! Å kjøpe et merkeklær til seg selv som voksen er gjerne noe som varer lenge og som man kan bruke igjen og igjen. Det funker ikke slik med barn. “Fortjener vi dyrere og finere ting enn barna våre?”. Blir matt over alle de dumme spørsmålene dine. Sorry!

  30. Må også tilføye at et barn absolutt har NULL glede over merkeklær. Et barn er som regel fornøyd med H&M klær, så lenge det er en pusekatt eller biler på. Et voksent menneske har glede av å kjøpe seg en dyr ting i ny og ne som vil vare lenge. Sånn, ferdig. Der har du svar på spørsmålet ditt.

  31. Jeg vet ikke hvem som er verst jeg ?! Til dere som bruker kommentarfeltet til å “slenge dritt” : Når man går så langt at man kaller noen for bimbo, tar frem manglende utdannelse og jobb og for å toppe dette, skrive at samboer bør være flau og skamme seg over henne! Samt diskutere hva hun tjener på denne bloggen… Ja da bør dere gå litt i dere selv, dere kritiserer henne for at hun gjør det samme? Hva skjer folkens? Finn dere noe annet å lese på Internet. Om bloggen er så provoserende at dere ikke kan annet enn å rakke ned på henne , så har dere jo valget om å la være å lese! I hvertfall ikke les innleggene i “verste” mening 🙂 Jeg er selv noen år eldre enn Rannveig her, men syntes bloggen er ett “friskt pust” av lesning i hverdagen! Les litt mellom linjene, se ironien når det må til og ikke ta alt til dere, da får dere en annen opplevelse av bloggen (om dere absolutt må lese den 😉 ) Meeen når det er sagt, så er jo kommentarene noe av det festligste og ironinske med denne siden… før dere sender en kommentar, der dere avslutter med å kalle henne fjortis, les igjennom hva dere skriver, før dere stempler dere selv som det samme!

  32. Mange (inkludert meg) syns det er unødvendig å kjøpe dyre klær til unger fordi de vokser så fort ut av de. Kjøper du feks. en overpriset genser tar det jo ikke mer enn noen måneder før den er for liten. Dessutener som oftes ikke klær ubehagelige selvom de er billig.

  33. “HAR man lommeboken til det BØR man unne barna dyrere klær enn body fra H&M til kr 149….”
   WHAT??!! Største BULLSHIT jeg har hørt på lenge. Selv om det er ytringsfrihet, din personlige mening og blogg 🙁 Hvis du da virkelig mener dette, kanskje du er ironisk?
   Ellers syns jeg du er en flott jente og mor, selv om du ikke er den skarpeste kniven i skuffen. Trenger ikke være rik, populær, smart o.l. for å være en god mor -heldigvis. Det handler om god folkeskikk, verdier og moral.

  34. Unnskyld meg Rannveig.. jeg har hatt respekt for deg hele tiden og syns du virker som en kjempe flott mor, og for all del, har ikke noe imot at du kjøper dyre klær til barna dine 🙂 Men det at du omtaler andre mødre som du gjør.. som om du er en bedre mor fordi barna dine får dyre klær, det er kvalm. Du sier at vi andre har dårlig samvittighet fordi vi kjøper billig klær? vel for meg er det ikke “billig klær” det er normale kjeder til normale priser. Og jeg har da ikke dårlig samvittighet for at jeg kjøper klær på f.eks H&M. Jeg handler der fordi jeg har lyst, fordi jeg syns de har utrolig mye fint, og også av god kvalitet. Og du sier at du IKKE handler i sånne butikker selv. Dette er bullshit. Du har selv lagt ut innlegg med bilder av innkjøp til b.l.a din nyfødt der det er klær osv , hårbånd osv fra h&m. Jeg har mye av de samme klærne selv. Så ikke legg skjul på det ihvertfall! Er ikke farlig å innrømme at man handler på h&m og cubus osv. 🙂 Jeg har hatt respekt for deg hele tiden.. men dette er lavmål 🙂

  35. LoL. Jeg pleide (merk; pleide) å lese bloggen din i ny og ned, siden vi har ei datter på omtrent like gamle, og jg trodde du var mer voksent enn som så.. Men når du kommer med noe så tåpelig utsprang så har jg helt mistet respekten.. Tviler på at folk bryr seg så mye om hva du bruker pengene dine på, mn det er heller måten du utaler deg.. Og holdning din i det!
   Det jg også syns blir for drøyt er hvorfor media retter seg så mye til deg. For de gangene jg har lest bloggen din, har jg verken sett noe til de så kalte “merkeklærnene” du kjøper til ungene dine. Ikke at det er noe negativt med det. Men creds for deg som har fått så mye oppmerksomhet vedr. debatt’n, uten og i det heletatt være-med-i-den..;)
   Men lykke til videre…
   Hilsen en leser…😏

  36. Jeg syns det er helt topp at du som har råd til det kjøper kvalitetsklær til barna dine. Selvfølgelig skal man få lov til det så lenge man har økonomi til det, og det virker som du har kontroll på hva du bruker pengene dine på. Hvorfor er det ingen som har reagert tidligere på at foreldre kjøper merkeklær til barn? Kanskje fordi før ble det kalt god kvalitet og ikke mote. Og hvis det hadde vært ei mor på 35 som hadde kjøpt en Ralph Lauren skjorte til sin sønn så hadde verden gått videre, men her er det viktig å dra fram alt det negative om unge mødre fordi ingen tror at man kan ha stabil økonomi og et bra liv hvis man ikke er over 30. Det er merkeklærne som foreldrene mine kjøpte til meg når jeg var baby som jeg kan bruke om igjen til mine barn, ikke den utvaska, falma bodyen fra Cubus eller de hullete ullstrømpebuksene fra h&m.

  37. N hadde vel nesten ingenting annet enn Cubus og hm når han var baby! Blitt så høg på deg selv etter du flyttet til Oslo at den bloggen kommer til å ta slutt ganske snart! Jeg har 45 tusen i mnd men kjøper likevel klær fra hm, greit med ull og uteklær men alvorlig talt rannveig!

  38. Jeg må bare få si at jeg syns det er fantastisk ironisk at du sier merkeklær er det beste for barna, mens i artikkelen hos Side2 holder du Emma i armene som er iført rosa Hello Kitty klær fra H&M :p Haha! No hate altså, bare syns det er litt morsomt.. 😉

  39. Digg bilde på side2 intervjuet hvor datteren din er kledd i en hallo kitty genser fra HM. Sist jeg sjekket var ikke denne verken dyr, eksklusiv eller merkeklær !

  40. Jeg ler meg ihjel når jeg leser diverse innlegg på denne bloggen jeg, et friskt pust sier noen, jeg ler meg ihjel!!!
   Gidder ikke la meg provosere 🙂 Ser på det som underholdning, ren skjær komedie! Takk for god underholdning 🙂

  41. Man BØR unne barna sine dyre klær? Hallo? Er det det det koker ned til? Jeg gikk inn nå for å vente en “forklaring”
   Hva med å unne barna sine økonomisk sikkerhet iform av egen eid bolig. I form av gode venner og kjærlighet. I form av mange fine opplevelser i hverdager, helger og ferier?
   Men innser at du faktisk er for dum til å forklare, du skal heller pøse på de stakkars barna dine merkeklær så du tror du er bedre enn andre. Og stappe restylane i leppene dine og late som du har kronisk duckfacesyndrom? Ta bilder halvnaken og med små klær og vise at du er bedre enn alle andre?
   Du bør virkelig få en oppvåkning og et blikk inn i det virkelige liv Rannveig, dette blir for dumt!

  42. Uff, jeg har lenge sett opp til deg og støttet deg. Men IKKE nå lenger!!! For det første, så er faktisk mye av billigkjedenes klær av utmerket kvalitet. Og vet du hva legalisere betyr? Haha! Det betyr lovliggjøring! Det passer altså IKKE inn i din sammenheng. Men uff for ei bortskjemt drittunge du er når du sier at mødre med dårligere rå enn deg, og som derfor kjøper billigere klær til barna sine, har dårlig samvittighet som de må redegjøre for kjøp av billigklær for å lette på samvittigheten, ærlig talt!!! I går skrev du at det er noe som heter respekt. Men hva med medmenneskelighet? Det har du tydeligvis ikke hørt om! Og jeg kan ikke helt si at du respekterer at andre kjøper billige klær heller….. Du burde skamme deg litt!
   For all del, jeg sier ikke at det er galt at du kjøper merkeklær til barna dine, ei heller at du er en god mor. For det er det tydelig at du er. Men måten du håndterer saken er ufyselig. Og du stiller det selv i et svært dårlig lys. Hvilket er synd, for jeg likte deg faktisk…

  43. HAHA.. På bildet i artikkel om at du kun kler barna dine i kvalitetsklær, har dattera di på seg en hello kitty overdel. hahahaha. det passa jo bra, tror nok folk blir overbevist om at du kun kjøper dyre klær nå. Her står man for det men mener ja hahaha. Det var dagens!

  44. Mener du at en som velger å kjøpe billige klær til sitt barn er en dårligere forelder enn en som kjøper dyre klær? Uavhengig av økonomi? Tullete…. Syntes hele prispratet er tull. Såklart velger jeg kvalitetstøy på ting som betyr noe! Som vinterklær, sko o.l men ikke kom å fortell meg at kvaliteten på en ralph lauren genser/skjorte er bedre enn h&m- de blir nemlig sydd på samme møte- masseprodusert på samme type fabrikk i samme land,

  45. Kjære deg. Du blir ikke en bedre mor bare fordi du kjøper dyre merkeklær til barna dine. Tror du de bryr seg om det? Eh nei.
   Lær deg hva legalisere betyr før du bruker det ordet. Herregud!

  46. Jeg unner ikke meg selv tøy til tusenvis av kroner fordi jeg ikke synes det er verdt det… Det er bare tøy. Mine barn skal få passende, fint tøy som også holder, og hvis det får en rift så er det ingen som legger seg ned å grine over spilte penger… At du mener at chanel og ralph lauren er veien til lykke er helt opp til deg 🙂

  47. Jeg har pleid å være enig i mye av det du står for og jeg syns du er en tøff jente, men her er du helt på jordet Rannveig… Å si at vi som ikke tjener så mye har dårlig samvittighet er for dumt.. Jeg har ikke dårlig samvittighet for å kjøpe klær til mine tvillinger der!

  48. Kjære deg Rannveig… Nå håper jeg nesten at du har begitt deg ut på noe du ikke helt så konsekvensen av da du startet det, for jeg velger å tro du ikke egentlig mener det du skriver, men at du nå har sagt noe dumt og prøver å forsvare det. Vær så snill og les bloggen min. Hele. Ikke for å få opp lesertallet, men for at du skal få litt innsyn i hvordan livet kan bli, også for deg. Da skal jeg love deg at omsorgen IKKE sitter i klærne. (Barna mine har hatt trolldresser og eccosko. De har også hatt noe annet fra bl.a. Baby Shop, men det har aldri vært fordi de klærne er så veldig mye bedre. (lite kan faktisk slå kvaliteten til hm) så det med misunnelse osv holder ikke stikk. Forskjellen er at jeg aldri så ned på de som valgte å kjøpe billige dresser på Cubus i stedet for dyre Troll- og Reimadresser). Når livet brått får en ny vending, forstår man hva omsorg er. Dyre klær er ikke omsorg, det er jåleri og å gi barna vaner de ikke evner å leve etter når de blir voksne.

  49. Beklager, Rannveig! Nok er nok! Jeg vil ikke lenger bidra til inntekten din og sletter deg fra blogglisten min! Du har bevist over enhver tvil at du er dum! Takk for meg! Håper andre også tar til vett!

  50. Kom ikke å fortell meg at H&M har kvaliteten til f.eks Levis.. haha. Som jeg sa til damen som intervjuet meg, disse kommentarene kommer fra mødre med dårlig samvittighet som prøver å legalisere sitt bruk av billigklær. Misforstå meg rett, jeg har ikke noe i mot folk som kjøper billige klær til barna sine når ikke økonomien strekker til. Jeg bare gjør det ikke selv. Og det som er poenget mitt ER, HAR man lommeboken til det, BØR man unne barna sine litt dyrere klær enn en body til 149 kr på H&M.
   ¨
   Lura på ein ting hvorfor trur du at me ha dårlig sammvittihet? Har du kanskje fått en tanke på at det er unøvendig i så ung alder de vokser jo så fort som du sa veldig veldig ofte her! hvorfor kjøper dyre merkeklær for 4 veker? … jeg likte virkelig å lesa bloggen din! blir sjokka over at du tør å rakka ned på mødre! Ungane burde læra seg at man ikkje treng å ha merkelær. H&M ha ikkje dårlig kvalitet!

  51. FØR SKREV DU AT DU ELSKE CUBUS OG HM FORDI DE HADDE BILLIG TØY!? HVORDAN KAN DU PLUTSELIG SKIFTE MENING? DU SKREV OFTE AT TINGENE DU KJØPTE VAR FRA HM ELLER CUBUS…. Du vet akuratt hvordan du skal lage storm i et vannglass.. Syns du bør tenke over hva du har skrevet før og ikke skifte meninger hele tiden…

  52. Først og fremst må jeg bare si at du skal få lov til å mene akkurat hva du vil, og kjøpe akkurat hva du vil til barna dine. Your choice.
   Det jeg ikke skjønner er hvorfor du vil prakke på meg dårlig samvittighet fordi jeg, de få gangene jeg har litt ekstra til overs, ikke kjøper dyrere klær til sønnen min enn en body til 149,- fra H&M. Hvorfor burde jeg det – hvor er logikken din?

  53. Du vet at klærne på hm kan vaskes på 60 grader, det er det ikke mange av de andre merkene som kan. Har selv god råd og under barnet mitt det beste. Men mener det kan være praktisk på sommeren hvor det blir mye gris med bær og is. På vinteren går det for det meste i ull, men merker helt ærlig ikke stor forskjell på cubus ull, bergans eller joha. Her kjøper jeg det jeg syns er fint uavhengig av pris. Så lenge de er behagelige og gode for barnet. Så en ting er vi i alle fall enig om. Men av erfaring må jeg medele at jeg ikke alltid syns dyreste er best.

  54. Har aldri vært her inne før, havnet her etter denne diskusjonen du startet…
   Helt rystet over at noen er faste leser av denne bloggen, og det værste er at det finnes sponsorer som vil annonsere her inne.
   Jeg har en datter på 14 år, som er veldig mye klokere en deg, og som skjønner at dine uttalelser er helt bak mål.
   EN TING ER I ALLE FALL SIKKERT, AT DE SOM ANNONSERER HER INNE, MÅ VÆRE KJEMPE USERIØSE, SOM VELGER BLI ASSOSIERT MED SLIKE MENINGER OG HOLDNINGER. SÅ VELDIG ENKELT, SKAL ALDRI LEGGE IGJEN PENGENE MINE PÅ NOEN SOM VELGER ANNONSERE HER. SPONSORER HAR ET ANSVAR, HER ER EN BLOGGER SOM RAKKER NED PÅ EN GRUPPE MENNESKER ( FORELDRE ) OG DERE VELGER LØNNE HENNE.
   En oppfordring til ungen mennesker som føger denne bloggen, slett henne fra blogglistene deres, dere vil ikke finne noe her som er viktig. En blogger skal ikke heve seg selv, og rakke ned på leserne sine, bare for å få flere treff og tjene penger…

  55. Hello no-brain!
   Jeg driter i deg og hva du bruker pengene dine (?) til, men dette vet jeg:
   a) hvis du hadde hatt noe å fare med, så hadde du klart å skaffe deg barnevakt så du kunne stilt opp i debattprogrammet som du dessverre “måtte takke nei til, siden Willem jobber overtid i dag og jeg har begge barna alene hele kvelden.”
   b) kvinner får mink på samme måte som mink får mink .. og det skulle ikke forundre meg om du har mink …
   Tygge litt på den også kanskje, brunkremtryne?

  56. Kvalitetsklær e ikkje alltid det beste. Mine foreldre har alltid vist kjærlighet. Men de har prioritert fine ferierer istedenfor stein dyre klær for vi vokste ut av før vi hadde snudd oss. Du e jo helt på jorden dame. Jobbet sjøl i barnehage og værste eg ser er barn som kommer og ikkje får lov til å leke fordi at de har for dyre klær på seg, og de ffår ikkje lov å bli skitten. Og det er de barna som ikkje tåler en drit fotdi at de peker på får de. Bare vent til de blir eldre og det blir dyrer fordi då veit de ka de vil ha. Så ikkje kom om 10 år å si at merke klær da er dyrt. Nei dette e for sumt Rannveig!

  57. Et lite barn har ikke noe forståelse over hva som er dyrt og billig, eller bra og dårlig. Barn vokser fort ut av klærene sine, barn griser og ødelegger klær, barn er rett og slett lite forsiktige med tingene sine. Ergo, barn trenger ikke dyre merkeklær!!
   Selvfølgelig trenger de varme og gode klær, som ikke klør eller stikker. Men det betyr ikke at klær fra H&M og andre “billig-kjeder” ikke er bra nok.
   Tenk hvilke forventninger barna dine vil ha når de blir eldre, og bare fortsetter å forvente de samme dyre merkeklærene. Det er ikke sikkert du har en inntekt fra bloggen lenger da. Så godt jobbet Rannveig. Dette vil kun gå imot deg selv.
   Men uansett. Det som er mest latterlig er at du har flere ganger vist innkjøpsbilder på bloggen med masse klær fra bla. H&M til barna dine. Så oppmerksomhet fikk du i hvertfall. Er nok neppe mange som er sjalu på deg 😉

  58. Egentlig tåpelig at jeg klikker inn på bloggen din… Men jeg måtte bare se hva slags tåpelige utsagn du kom med nå. Og du skuffer ikke.
   Hver gang du prøver å forklare deg eller rette opp i et utsag graver du deg bare dypere og dypere ned. Skjønner du at folk mister respekten for deg med disse utsagnene du kommer med??
   Pleier ikke å la meg provosere, men du tar kaka.. Håper det blir mer vett i barna dine og at de skjønner at mora ikke tenkte seg helt om.

  59. Stå på du ! Gå for ditt 🙂 Hvis en liten kommentar hjelper med at barna dine skal få det beste av det beste kommenterer jeg mer enn gjerne. Barn fortjener alt godt og det ser jeg dine får uansett hvilke klær de går med. Liker bloggen din godt 🙂 La dem få lage oppstyr, de er bare misunnelig. Selv har jeg ikke råd til å kjøpe på en masse merkeklær, men noe blir det i ny og ne 🙂 Jeg tar absolutt ikke på vei for hva andre gjør. Har folk råd til det må de bare gjøre det. En velger selv hva sine egne barn skal gå med, andre får bare klabbe igjen og tenke på seg selv 😉 Så stå på og ikke bry deg om de andre, selvom ikke de gjør det med sine barn betyr ikke det at du ikke kan gjøre det for dine.

  60. Synes ikke det er galt å la barna bruke klær fra cubus eller h&m , er man flink å følge vaskeanvisningen så holder klærne i massevis. Det eneste jeg kjøper som koster mye er skikkelige sko, ytterklær osv. Vanlige klær kjøper jeg der det passer meg. Jeg og kjæresten min tjener rundt 60-70.000 pr mnd etter skatt, men vi bruker ikke masse penger på merkeklær. Det vi gjør er å ta en tur på kino, i badeland og ut for å spise, noe som er dyrt, men mer verd enn klær.
   Dette er noe som skaper gode minner og er mye viktigere enn et dyrt plagg barna vokser ut av, syns nå jeg:) jeg tror at hvis man hele tiden skal være opptatt av å gi barna flotte ting og klær, så blir dette en vane for dem. Barna vil aldri lære seg å sette pris på det de får, og kanskje bli en smule bortskjemt. Men hva vi bruker penger på er selvsagt vår egen sak:)

  61. :-/ Tenk på det forholdet barna dine kommer til å få til penger når de vokser opp? Til klær? Til andre? Vil vi virkelig at barna våre skal vokse opp i et slikt samfunn? Der utseende betyr alt? Rett og slett omodent og uansvarlig av deg, mamma Rannveig!

  62. Du er faen så stokk dum at det er helt jævlig. Hvem oppdro deg? Du er jo ikke menneskelig. du er jo helt i en annen verden, og STAKAR barna dine som må ha en mor som deg. Jeg blir så sint av å tenke på at det finnes mennesker som deg her i verden. Verden trenger ikke så overfladiske og dumme mennesker. Man trenger mennesker med hjerne, og det har tydeligvis ikke du!!!

  63. Veldig mange skriver det samme til deg, hvorfor svare du ikke på tiltalen om at i selv handler på hm? Det er for meg forunderlig. I tillegg ser man at du ikke KAN skrive, du KAN ikke formulere deg riktig på noen slags måte. Igjen kommer du med at folk er sjalu og skriver stygt til deg fordi de ikke kan gjøre det samme som deg, seriøst rannveig, den er brukt opp. Folk er ikke sjalu på deg, når skal du forstå det? Folk synes du er provoserende, folk synes du er latterlig, og folk skriver stygt fordi du selv kan såre folk med utsagn som disse. Du driter deg ut for mange tusen mennesker, klarer du ikke å forstå hvor mye du ødelegge for deg selv og dine barn?

  64. Hvis målet ditt med dette var for å tiltrekke deg masse negative kommentarer og oppmerksomhet fordi uttalelsen din var helt bak mål, så kan vel ikke det være positivt? For deg som lever av denne bloggen er det jo viktig å fremstå som noe seriøst i forhold til sponsorer osv. Det er forskjell på å få mange lesere fordi du er dum og latterlig og å få mange fordi du er underholdende og inspirerende. Du er tvert om inspirerende og underholdende, heller dum og tragisk og någelunde kjedelig.
   Jeg føler meg litt slem som bare skriver “dritt” her, jeg er ikke noe mobber. Men jeg hater folk som skal liksom “proffitere” på en helt dum uttalelse som rett og slett er ganske støtende og ond for mange. Du har virkelig ikke tenkt på det at det handler ikke om merkeklærne, det handler om at barna skal ha det bra. Og ja, i følge deg så får barna det bra med dyre merkleklær. Men i tillegg til dette så forårsaker merkeklær press på andre småbarnsforeldre og kan i verstefall skape mobbing blant barn. Er dette noe du vil som mor?
   Tenk deg litt om før du kommer med en sånn uttalelse neste gang. Selv om du har økt lesertallene dine relativt raskt i løpet av noen dager betyr ikke dette at dette blir dine faste lesere fremover. Fordi mesteparten av disse leserne var antakelig provosert av hva du sa og syntes det var skrekkelig tilbakestående sagt, noe som ikke gir mersmak, bare forakt.

  65. Og hva er så mye bedre med en helt vanlig body i bomull fra Hm og f.eks ralph lauren??
   Det lille merket som hører til de dyre klærne?? 😀
   Jeg kan med hånden på hjertet si at vanlige klær fra kjedebutikkene har minst(om ikke bedre) kvilitet enn de dyre merkeklærne du kjøper.. De kan faktisk ha vert produsert på nøyaktig samme sted. Forskjellen er at de har merket den ene..

  66. Folk bruker pengene sine på det de vil, det er jeg enig i. Men fy fader så frekk og respektløs du er! At du ikke skammer deg. Du kan ro alt du orker, men nå er du ute på dypt vann! Å si at en body til 149kr på HM er dårligere enn de såkalte “merkeklærne” dine, er idioti. En helt vanlig bomullsbody, som ungen kan bruke i tre uker før den er for liten. Du rakker ned, og spytter på, de foreldrene som velger å kjøpe klær i helt normale butikker. Det er for meg uforståelig, men for noen er du faktisk et forbilde. Kanskje leser andre unge mødre bloggen din. De aller fleste er ikke i din situasjon, og må dermed handle vanlige klær. Kanskje sliter disse jentene med forskjellige ting, og i tillegg skal de bli rakket ned på. Du er så komplett uvitende, eller du fremstår hvertfall slik. Jeg håper for din skyld, barna dine og samboeren din, at du spiller et spill. Det går faen ikke an å oppføre seg sånn. Du skriver som om du er den ultimate mor, du tjener masse penger, har den perfekte familie.. Forhåpentligvis er du en god mor, men du er IKKE feilfri. Du tjener kun penger fordi vi er dumme nok til å bite på agnet. Jeg er slettes ikke misunnelig på deg og ditt liv. Jeg har ingen ambisjon om å brette meg ut naken på en blogg, i samme innlegg som jeg snakker om barna mine. De tenker du tydeligvis ikke på. Konsekvensen dine handlinger har for deres framtid.
   Skam deg, slutt og spy ut usakeligheter og usannheter. Bruk bloggen din til noe fornuftig, og tenk litt på det ansvaret du får når du velger å være en offentlig person.
   Takk for meg. Denne bloggen er så latterlig motbydelig, og jeg ønsker ikke å bidra til dine lønninger lenger. Håper flere gjør som meg. Da må nok du også fort inn på HM for å kjøpe klærne dine.

  67. Syns ikke alltid de dyre er så fint jeg 😉 så jeg handler heller en fin Body ett Anna sted 🙂 superfornøyd

  68. du er seriøst til å S P Y av, hva i helvette? hva med å bruke litt av de jævla pengene dine på barn i andre land som ikke får mat eller drikke daglig? nei, du tenker vel bare på deg selv og barna dine du. en dag kommer de ungene til og vokse opp og sikkert være så jævla egoistiske og selvopptatte at de ikke ser hva annet som skjer i verden NETTOPP fordi at de har levd i en jævla perfekt barbie verden hvor foreldrene kjøpte dyre merkeklær til dem og de ikke visste hva “fattige land” betydde. du er ett forferdelig menneske og jeg forstår ikke hvordan du kan se deg selv i speilet hver dag og like det du ser. du har en lippe som ligner på ett andenebb, du ser helt forferdelig ut.
   barna dine kommer ikke en gang til å vite hva å dele betyr når de blir eldre, å hvorfor i helsikken kjøpe merkeklær til en liten baby som ikke engang bryr seg om klærene ser bra ut? er HELT bortkastet. EN dag kommer realiteten til å slå deg KRAFTIG å da er det absolutt INGEN andre enn kansje han der kjæresten din som kommer til å synes synd på deg du som er så “perfekt”!!!! du lærer ungene dine at de kan få hva som helst,uansett pris og at kjærligheten du ga og kommer til å gi de er PENGER!
   kos deg videre i den perfekte barbie verden din, stakkars unger.

  69. http://rannveigheitmann.blogg.no/1348782951_bittelitt_innkjp__anb.html#comment
   Her er et prakteksemplar på at du Rannveig, driter deg loddrett ut. Du skal ikke sitte her å lage kvalm når du selv har vært en person som handlet barneklær på Cubus og Hm.
   Er jeg dårlig forelder som kjøpte billigdress på Kappahl til 550,- som kom ut som best i test av vinterdresser for barn? Man må IKKE kjøpe dyrest for best kvalitet, der har du missforstått kraftig.

  70. Du er virkelig på bærtur!!!Har faktisk vært innom bloggen din daglig,men fra nå av ønsker jeg ikke til å bidra til ditt leserantall.Det finnes såå mye behagelige klær som ikke koster skjorta.Jeg er absolutt ikke missunnelig på de som kjøper mærkeklær til barna sine,jeg har også råd til det,og kjøper klær som holder ut vær og vindt og er gode å ha på.Men hvilke signaler gir vi til barna våre når vi kjøper dyyre mærkeklær?Vi som foreldre er med på å skape motepress og besvisstgjøre forskjeller i samfunnet.Forskjellene blir bare mer og mer synlige,takket være slike som deg!Dette klarer du aldri å få til å høres fornuftig ut uansett hvor mye du prøver.Jeg har mistet all respekt for deg og kommer ALDRI til å lese bloggen din igjen.Du bør tenke på hvilke signaler du sender ut.Kjøp det du vil til barna dine,men å si at barna har det best med merkeklær,det bekrefter bare lufta du har mellom ørene!Takk for meg!!!

  71. debatten handler mye om merkepresset dette kan skape blandt barn.
   så det handler nok om mye mer enn misunnelse. men du handler jo rimelige klær til barna dine du, de har ofte vært avbildet med det.
   mine bruker stort sett rimelig bomullstøy, men legger fokus på kvalitet i ull, utetøy og sko. er det som er mest naturlig prioritering hos oss hvertfall.
   ser mange begrunne det med kvalitet og holdbarhet. men vi foretrekker på vår/sommer heller flere skift, ikke merketøy. Fordi de blir så skitne ute i bhg på denne tiden uansett, har ikke noe med kleskvaliteten å gjøre.

  72. Det man også bør tenke på når man velger hvor mye penger man skal bruke på klær til barna (eller seg selv) er hvor klærne er produsert og hvilke arbeidsforhold de er produsert under.
   Grunnen til at klærne er så billige på f.eks H&M er fordi de er produsert av mennesker (og barn) som tjener under en krone i timen. Hadde det ikke vært for de syke arbeidsforholdene som finnes i verden hadde ikke vi rike nordmenn hatt mulighet til å være gjerrige og kunn handle på h&m fordi det er billig.
   Når man betaler noen hundrelapper ekstra for kvalitet, betaler man også for en mindre urettferdig verden.
   Jeg syns det er flaut og kvalmt at det eneste folk fokuserer på er at de føler seg krenket av Rannveig.

  73. er du morsom frida?
   da har du tydligvis ikke fulgt med i timen.
   Det er akkurat like mye barnearbeid, tvang og dårlig betaling når det kommer til desginermerker.

  74. Dt her er noe av det dummeste jeg har lest! Henger meg på flere av de som har kommentert dette her, om å slutte å lese bloggen din videre ! Får rett å slett mark av å lese det du skriver! Du sitter rett å slett å “mobber” foreldre som kjøper klær til barna sine i en “billig” butikk som HM!!?? SKAM deg!!!!

  75. Hei..må bare si et par ting.. Hvis du sammen ligner ull klær/ strikke klær så er det snakk om 100-200 kr forskjell fra hm.. Og på gode jakker så ligger så ligger pris forskjellen igjen på 200 kr fra hm.. Skal jeg be unnskyldning for at jeg har vært heldig å altid hatt di beste klæra hele mitt liv.. Eller skal jeg være glad for det? Ja jeg kjøper tiltider” billige” klær til mine barn som di kan bruke i barnehagen. Men jeg har mine regler, jeg setter av penger vær mnd for å gi mine barn det samme som jeg fikk som barn..
   SÅ JEG BER DERE ALLE OM Å TENKE DERE OM
   Dere ødelegger for andre som har den samme tanken som Rannveig..
   Og sist men ikke minst skal mine foreldre ha dårlig samvittighet for at di kjøper dyre klær til sine barnebarn?
   Du gjør en god jobb Rannveig.. Stå på..

  76. Slike personer som deg Rannveig er grunnen til at vi faktisk har verger for folk. Merkeklær til barn hører ikke hjemme. Mange “billige” klær er faktisk like gode som merkeklær, men du går vel mest etter merket når du kjøper klær til barnene dine. Du går ikke etter kvaliteten på klær? Nei, det gjør du vel ikke. Personlig så syns jeg synd i barna dine. Lurer på hvordan de ender opp når de blir stor. Du burde få smake på hvordan livet virkelig er, for det tror jeg du ikke vet enda…

  77. Kjære deg Rannveig! du har tidligere lagt ut innlegg hvor du viser klær til barna dine som er kjøpt fra hm. Ikke prøv å få deg selv til å se mye bedre ut en alle andre.

  78. Hjelpes, hva skjer med verden!!! Se å få av ungen din den jalla hårpynten du døtter på ho. Du som gjør det beste for barna dine, den hårpynten er kun for mor sin skyld. Du er akkurat som dem som kjøper en chihuahua å pynter opp hundene sine, barn skal være barn å hund skal være hund. Å ikke fortell meg at en body til 149 ikke er bra nok, har lest bloggen din lenge, men det her tar faktisk kaka, siste gang jeg er her. Takk for meg, lenge leve minusvarianter!!

  79. Hva er vitsen med å bruke tusenvis av kroner på babyklær når ungen vokser ut av klærne etter noen måneder? Dumt. Du sier selv at du har så mye penger, så hvorfor ikke dele din rikdom?

  80. Det er vel samme faen hva Rannveig gjør med SINE penger, folk skal alltid blande seg ass.
   MEN det er teit at hun påstår at hun har råd til alt mulig hah… Hun opptrer som en riking. Og det blir bare flaut. Folk vet hun kjøper masse klær på billigkjeder men neida hun insisterer på at hun går for merkeklær. Hun har tydeligvis oppnådd det hun ønsket: oppmerksomhet. Men er det oppmerksomhet på en bra måte? Nei, folk flest synes det er dumme uttalelser hun har kommet med. Stakkars typen hennes, han må være så sykt flau over fjortisopprøret hennes. Helt ok at hun liker oppmerksomhet, men ikke for enhver pris? Hun rakker ned på leserne sine gang på gang, er arrogant uten å ha noen som helst grunn til det og kverulerende. Pluss at hun sier at hun driter i hva leserne sine mener.. Er det mulig å være så lite ydmyk? Hun skriver stadig lange innlegg om hvor bitcher vi er og stakkars henne bla bla bla. Men hun bør gå i seg selv, komme seg ned fra sin høye hest og oppføre seg som folk. Hun sier hun ikke bryr seg om hva vi sier men jeg tror at innerst inne gjør hun det. Hej då bloggen, orker ikke lese den mer. Blir for mye svada.

  81. Poenget er jo det at, tror du i det hele tatt att barna dine bryr seg så ekstremt mye om de dyre klærne de har på seg, det er jo bare du og eventuelt andre som gjør det, om du kjøper et skjerf til 2000,- eller 100,- merker jo ikke barna forskjell! Og nei, kvaliteten gjør ikke att prisforskjellen er så høy som den er, det er en liten lapp sydd fast på skjerf eller jakka som har noe å si, ikke for barna ,men for deg! Ungene kommer jo til å bli sinnssykt bortskjemt vist du venner dem til å bruke merkeklær og dyre plagg eller sko, når det ikke er verdt det. Barna vokser jo ut av det uansett, det kalles unødvendig!

  82. Jeg skjønner faktisk ikke holdningen din! Du kan ikke ta alle mødre under en kam. Jeg kan med hånden på hjerte si at jeg har laaaangt ifra dårlig samvittighet for at min sønn går i klær fra HM… Det er faktisk ikke dårligere kvalitet enn Levis!, jeg har fast inntekt , god jobb,hus,bil og en mann som jobber i Statoil..men av prinsipp kjøper jeg ikke dyre klær til mine barn når de er så små..jeg syns det ser rett og slett teit ut når det kommer en unge med lacost genser ..hvorfor kjøpe så dyrt når de risikerer å bli ødelagt i barnehagen og i lek….! Det er ingen forsking som sier at det dyreste er det beste for barna, laaaangt ifra…. Barna gir faen !! Det er helt utrolig at dette har blitt en diskusjon , dyre klær til barna er ikke noe annet enn snobberi og et ønske om å vise frem barna sine og at mannliksom har så mye penger .. Om jeg hadde vært millionær kan jeg med hånden på hjerte si at jeg fremdeles ikke hadde kjøpt dyre klær.. Selv min svigerfamilie har ganske mye penger, selv de kjøper ikke dyre klær verken til seg selv, barn eller barnebarn … Det har ingenting med sjalusi å gjøre som du påstår !

  83. 3 biler bare? Skal ikke du ha en da? En til hver av barna og en til han stakkars typen din som er totalt hjernevasket! Uff a meg :(((((( Takk for meg! Slutt å skryt du har ikke nåla i veggen, det vet alle nå!

  84. Hm og Cubus klær er da akkurat like komfortable som andre babyklær! Jeg har bare brukt hm, Cubus, lindex osv klær til min sønn, og mye ull fra Joha og janus! Klærne har jeg vasket uendelig mange ganger, og fargen sitter enda like bra som dag 1! Så det at billigklærne er dårlig og at jeg heller burde kjøpe dyre klær er ren bullshit!
   Du burde få orden på livet ditt, skaff deg utdannelse, få sertifikatet, kjøp deg hus/leilighet, og slutt å drit ut samboeren, barna dine og ikke minst deg selv, før du kommer her å leker stordiva som har så mye penger, og kan kjøpe dyre klær til barna. Hvis du ikke visste det (noe du ganske sikkert ikke gjør) så driter barna i hvor klærne kommer fra, du kunne hadd arva klær fra andre å barna hadde fortsatt hadd det like bra som de hadde hadd det i klær fra baby dior. Så lenge klærne er rene, tørre, varme og behagelige så er de akkurat like gode som hvilket som helst merke. Det er er seriøst noe en kunne forventa å hørt fra en uviten 14 åring, ikke en mor med to barn.. Voks opp kjære deg, du er rett og slett blitt ufyselig med meningene dine.

  85. Vet du dette er siste gang jeg leser bloggen din. Du dømmer virkelig alle
   som ikke har god råd. Den dagen den voksne verden inntar hodet ditt
   da først skal jeg lese bloggen din igjen. Du er IKKE ett godt forbilde for noen.
   Takk for meg. Har advart tennåringsdøtrene min mot bloggen din.
   Å de har samme inntrykk av deg som jeg.

  86. Og en ting til du burde tenke på: barna bryr seg ikke om hva klærne koster eller hvilket merke det er. Mødre som bruker merkeklær og dyre klær er kun ute å pynte på ungen, for sin egen del. Blir du mere stolt av barna dine når de har på seg merkeklær? Det virker iallfall sånn!

  87. Altså, jeg kommenterer aldri negativt på noens blogger..men nå har du virkelig lagt egget altså. Jeg har vært fast leser en liten stund, men har mistet helt respekten for deg. Du er den siste her som vet en dritt om å ha respekt for andre, for se hvor mange du har fornærma og såret der ute?! Og at du legger til at “du ville bare lage litt røre”, er direkte frekt og umodent! Grunnen til at SÅ mange kommenterer stygt er jo nettopp pga du har tråkket mange mødre på tæra tydeligvis kun for morro skyld. Tror du virkelig at 98% av de som kommenterer negativt, alle sammen, kun sier dette pga misunnelse? You need a reality check gurl! Du kan bare le så mye du vil på veien til banken, for det varer ikke lenge 😉

  88. Du har ingenting å måtte være defensiv på og resten av oss er way, way off-base i våre spørsmål og kritikk, noe som er grunnen til at du følte behov for å skrive et langt, emosjonelt innlegg, hvor du forsvarer deg selv.
   Uansett, alle dine og dine barns andre behov er helt tatt hånd om. Du har så mye penger, at du er gått tom for plasser å putte dem, og du må investere dem i nye merkeklær for dine barn, som vil vokse ut av dem i løpet av et par måneder. Makes sense.

  89. Greien er at hun er så blond og vil bare provosere på den måten at flere kommer innom denne fucked up bloggen og LAR SEG PROVOSERE! Slutt å kommenter og slutt å les denne bloggen for christ sake! Dere forer oppunder de blåste innleggene. Vi vet alle hvor mye dumt som kommer ut av kjeften, så gjør heller som meg: Begynn fra nå av å gi faen i denne bloggen så hun her kan sitte på ræva og kjøpe merkeklær å leve luksusliv at dette dritet her!

  90. Jeg synes de som sier de har 10 gangere høyere inntekt enn Rannveig og så videre bør gå et par runder meg seg selv når de er så gjerrige at de kun unner sine barn billigklær fra kjeder som har fabrikker med BARNEARBEID. Luk i egen hage før du klager på naboens er det noe som heter!!!

  91. Du, de klesmerkene du ramsa opp at du kjøper til dine små er ikke merke. Dvs, de er dyrere enn HM ja, men ikke så dyre at folk med en normal økonomi ikke har råd. Og når det er snakk om merke, er det langt dyrere merkelær det er snakk om enn de du sier du kjøper. Dette handler mer om at mange ikke gidder å kjøpe en body til 500 kr til en baby, fordi den er for liten etter tre uker.
   Jeg skjønner at man ofte er litt mer bevist på f.eks vinterdress og vintersko. Men jeg ser ikke på f.eks Lille Lam eller House of Claire som så dyre merker at kun de med fet lommebok har råd. Og jeg må innrømme at jeg heller ville ha valgt den coop mega vinterdressen som et år kom best ut i test, enn en dyr polo sport vinterdress(vet ikke om de lager det forsåvidt heller , men var et eksempel) .
   Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke skjønner hvorfor du kaster deg inn i denne diskusjonen når de merkene du kjøper ikke er noe spesielt dyre?
   For å svare på spm ditt: voksne mennesker kan bruke samme klær til de dør, mens små barn vokser nesten fra uke til uke.
   Og det handler om prioritering.

  92. fint at du kler unga i gode klær:)men jeg tror ikkje andre er misunlig på at de ikkje har “råd” til å kjøpe dyre merkeklær :)er du feks misunlig på de som har råd til at de har fått kjøpt seg et hus feks ;)?tror folk flest gjør som de vill noen prioterer kjempedyre merkeklær og noen prioterer å få seg hus ol og noen har vell så god råd at de kan kjøpa dyre klær etter att de har fått seg hus ol.men ære værde unga trenger gode varme solide klær men det eg mener er att tror ikkje folk er misunlig på deg som for de fleste velger selv hva de vill prioritere .tror de fleste kunne brukt penga på klær og heller knepet inn på annet hvis de syns merke klær betydde mest. 🙂

  93. Mange foreldre kjøper ikke merkeklær til barna sine fordi barn vokser fort ut av klærne sine. Det er helt unødvendig å bruke masse penger på klær som bare passer til barna noen måneder. Tenk på alle de barna som ikke engang har klære eller mat! Tenk på alle de som sulter i hjel hver dag fordi de ikke har penger til mat! Tenk på det neste gang du kjøper levis bukser eller MeMini genser til barna dine. I stede for å gi penger til veldedighet velger du å bruker penger på dyre merkeklær. Dette er helt sykt. Jeg har ikke noe imot deg, bare måten du tenker på.

  94. Jeg var en av de som forsvarte deg med nebb og klør etter CH…ser nå at jeg tok feil og at de jentene så det virkelige deg, det du viser oss først nå!! Føler meg lurt…jeg likte deg og var fast leser! Nå begynner jeg faktisk å lese Tcmn’s blogg isteden. Du har så dobbelt-moral, snakker om at andre skal respektere deg når du ikke gir det samme tilbake.. Takk for meg!

  95. Hahahahaahhaha….
   Tror du VIRKELIG at foreldre, voksne, smarte mennesker (i motsetning til deg) er misunnelige på de foreldrene som har råd til å kjøpe dyre merkeklær til barna?? Nei fy faen, tror du må tenke deg om her. Jeg er selv tante til mange nydelige barn, og ikke faen om noen av mine søsken kjøper merkeklær til barna??
   Kom ikke her å si at klær fra H&M er klær med dårlige kvalitet enn feks Levis som du nevnte her.. da vil jeg gjerne ha bevis:)
   Du betaler ikke for kvaliteten kjære venn, du betaler for merket 😉
   Sorry meg, mener ikke å være frekk – men jeg synes oppriktig synd på dine barn som må vokse opp med en mor som har slike verdier. Vil virkelig utsette barna dine for en så overfladisk måte å tenke/oppføre seg på.. ? Nei, vet du hva.
   Hilsen fra ei jente på 20, som gledelig handler på H&M 😉

  96. Dette innlegget her ble vel igrunn værre en det første om dyreklær . SKJØNNER DU VIRKELIG IKKE HVORFOR MANGE IKKE LEGGER TIL DYREKLESVANER HOS BARNA SINE ? Kjære kjære deg , ved å legge til veldig dyre klesvaner hos barna kan det bli ett problem for dem når dem skal stå på egene bein. Eksempel : er studenter eller arbeidsledig ( går på nav ) er ingen god kombinasjon med å skal bruke penger på dyre klær fordi mamman har lært dem at det er det beste og fineste ! Så etter ivrige forsøk på å holde denne standaren mammaen har lært dem sitter dem kun igjen med 1 lærdom nemlig KREDITTGJELD ELLER STORE ØKONOMISKE VANSKER . Håper virklig du blir mange millionær så du kan hjelpe dem når det skjer !

  97. Jeg er målløs. Herregud, du er virkelig ute og kjører med uttalelsene dine. Håper for din del at du kødder, samtidig som det er helt bak mål å si så idiotiske ting for å skape blest. Jeg blir litt provosert, så hvis det er målet – gratulerer! Men aller mest syns jeg synd på deg, og til dels også barna dine, hvis det er slike verdier du innehar og viderefører 🙁

  98. hvorfor leier dere leilighet når dere har så god råd kunnee heller kjøpt dere noe eget da…eller får dere ikke lån?for en må vell ha fast intekt for å få lån til hus.og du har vell bare bloggintekt og den vill en dag kansje stupe.et godt råd på veien …la ikke ungene bli for bortskjemt da med mye svindyre klær for hvis inntekten engang stuper og dere ikke har råd til dyre klær så vill det vell kansje bli vanskelig for ungene de kan jo fort bli mobbeofre hvis de går fra å være de” snobbene ”
   til å plutselig komme på skolen i ordinære billigklær.så bare stå på å kjøp gode klær men ikke undervurder billigkjedene da og lær unga att de kan få dyre skikkelige vinterklær ol men julekjolen kan “vi”kjøpe på lindex :)lykke til fremover

  99. Gratulere, du har fått dine 15 minutter, som norges dummeste bimbo som klarer å få to unger med to one night stands, du er så ung at du ikke forstår konsekvensene av å si så idiotiske ting, tror du at du kan leve på bloggen lenge?
   tvilsomt.
   du har ingen sans for mote, hvit tights, 70 cm hvit extension og hvite lepper, du er hva man kaller bensinstasjon bimbo, forstår du vil provisere så du kan ta deg råd til å kjøpe en kjole for 600kr til en baby som blir å bruke den 1-3 gang.
   gratulere.

  100. Vet ikke om jeg skal le eller grine… Er det virkelig UNGENE man skal unne dyre klær, eller er det kanskje kjekkest for mammaen å kle “dukkene” sine opp i dyre klær, for så å gå ut å vise alle hvor rik og vellykket man er? Tror virkelig ikke en baby på 3 mnd bryr seg så mye om hvilket merke det er, det er vel helst de voksne som syns det er viktig. Jeg kjøper “billige” klær til sønnen min, nettopp fordi han vokser ut av de på et blunk, eller søler de til. Kjøper heller noen dyre merkeklær, som kan gå i arv når han en gang får barn. Og hva angår kvalitet: Jeg har kokt både bodyer, pysjamaser, strømpebukser o.l fra HM/Cubus/Lindex sikkert 200 ganger, og gjett hva.. de fungerer like bra! Vis meg ETT merkeplagg som kan vasket på mer enn 40 grader og i tillegg sentrifugeres. Litt kjipt når vesla bæsjer ut Dior-strømpebuksa si, og den ikke tåler mer enn 30 graders finvask..
   Henger meg på den at uteklær bør ha en viss kvalitet, de skal tross alt holde poden tørr og varm.. men en jævla body??? COME ON….

  101. Synes alle lager en veldig stor sak ut av ingenting. Jeg synes at det er helt OK at Rannveig velger å kjøpe dyrere klær til barna sine så lenge hun har sparekonto og alt annet på stell. Det skader da ingen av at hun bruker mer penger enn andre på klær til barna sine? Når det er sagt så mener jeg det er viktig å lære barna sine å være økonomisk ansvarlige når de blir gamle nok til å forstå slikt. Om en ungdom ønsker seg en jakke til 7k, er det viktig at de f.eks hjelper med å betale det selv.
   Men jeg kommer fra et hjem uten veldig mye penger og måtte hjelpe til å betale dyre ting jeg ville ha selv. Selvom dette var sjeldent. I fremtiden når jeg får barn kommer jeg ikke til å kjøpe det dyreste av klær jeg finner. Hvorfor ikke? Fordi de ikke trenger det, barn vokser ut av klær fort, de går lei ting/leker fort. Jeg tror det er lurt å bruke mye penger på ting som vil vare til de er eldre, derimot andre ting er det ikke nødvendig å ha i de dyreste merkene synes jeg.
   Men som sagt, la nå Rannveig gjøre hva hun vil. Jeg synes det virker som barna hennes har det bra og at hun er en god mor utifra bloggen, dyre klær, eller ikke.

  102. Helt eni md deg ass! Leser bloggen din HVEEEEEER dag og bare elsker deg mer og mer. Jeg er 14 og meg og typen på 19 prøver å få barn! Vi skal bare ha merkeklær da han jobber i nordsjøen og tjener maaaasse penger.
   Kos og klem fra Molde!!!

  103. Hei. Man bruker a snakke om “value for money” i markesforings sammenhenger. Ting som henger sammen akkurat lenge nok… Ordet “legalisering: har jeg bare hoert i samme setning som narkotiske stoffer saa langt, ikke om billig stoff.. i barneklaer. Den var ny! Heldigvis er det lovlig a kjope bade billige og dyre klaer hehe. Det som blir dumt her er at mange tror de vet hvordan andre tenker; hva som ligger til grunn for et valg. Det er for store forskjeller pa folk til at man kan “kjenne andre pa seg sjol” Hvem begynte egentlig a snakke om “misunnelig”? Den som sa de’, den far va’ de’… fritt fra svensk, en liten barne regle som brukes mot sanne som prover a mobbe. Mine unger hadde sjelden eller aldri merkeklaer, vel de fikk overta brukte merkeklaer.. Funksjonen for MERKET pa et plagg er a breke hoyest i saueflokken for baereren. En vedlig god losning hvis man ikke er talefoer. Branding og marketing kjenner sine typer… hvem som er svak for hva ;-D Det finnes ogsa kart av “verdier og tro/ideer” som brukes for a atrahere med rett budskap. Og det gar a kjenne lusa pa gangen, til en viss del; noen gar for a imponere pa andre. Og liker a rangordne. Og liker synlige bevis for framgang. Det er noen nokkelord for dem, ett er “fake”; det vil si at de velger gjerne “over” sin evne, sa det er mye imitasjon i klaer og inredning… altsa.. star der kanskje lovestatuer pa innkjoriga til huset, “marmorgolvet” er i plast, det meste er pa liksom… skal man selge til dem sier man ” denne gressklipperen vil gjore naboen gronn av misunnelse..” Prioriteringer gjores ett hva som SYNS, hvite eller gull tenner mitt foran, men det kan mangle noen lenger bak i kjeften, pengene har nok heller gatt til noe som naboen vil oppdage. Og madreassene i ungenes rom er svaert tynne, kvaliteten fikk vike for noe mer “betydningsfullt”. Sa er det helt andre folk som “tikker” pa en helt annen mate, og gjor valg fra helt andre kriterier… Na hadde det vaert svaert interessant a vite om noe fra bak fasaden da… Merke pa toalettborsten din? Merke pa barnemadrassene? Vaskemidlene du kjoper, er det “bulk”no-label, eller er det “det beste” ? Og sa gleder jeg meg til a laere hvorfor dine valg er de beste ;-D Blogg i vei!

  104. Skjønner virkelig ikke hvorfor du må lage så mye oppstyr og så provoserende oppmerksomhet. Du ødelegger jo bare for deg selv :/ Har fulgt bloggen din siden dag én og er den eneste grunnen til at jeg leser er alt det dramaet som har blitt gjort og sagt. Du er en mor (…)

  105. Hei 🙂 Pleier ikke å kommentere noe sted jeg,men ville bare fortelle deg noe.
   Et av de flotteste menneskene jeg vet om er min svigerdatter!
   Hun er et harmonisk menneske med begge bena plantet på jorda. Hun vokste opp med to foreldre som begge er pedagoger,og tenk de kjøpte brukte klær!!!!!
   De har tre barn og alle tre er like flotte mennesker i dag.
   De unner også ungene sine det beste i verden,og har øst av sin tid og overskudd og kunnskap og skapt noen flotte mennesker,men de har altså som sagt valgt å kjøpe brukte klær til barna sine.
   Ikke bare brukte klær selvsagt men en god del ble kjøpt på fretex og lign butikker.
   Og dette har det altså blitt noen nydelige,samfunnsnyttige godt utdannede mennesker av 🙂
   Nå vet jo ikke jeg hva slags ønsker du har for barna dine,men i mitt hode er det viktigste at de er lykkelig og får til det de vil her i verden.
   Jeg tror merket på klærne har veldig lite å si for akkurat den lykken,men hver sin smak!
   Men lykke til videre med barna dine. Du har noen aldeles skjønne unger og vil nok finne utav ting etterhvert du også

  106. wow! det er helt sykt hvor mye du hever deg over andre mennesker. vet du kvor mange ganger du skrøt i det innlegget. sånne folk som deg gjør meg kvalm

  107. Wow, du har så lett for å dømme og skape ett image for andre!? Andre mødre er misunnelige, andre mødre er sjalu, etc, etc.. Eier du ikke skam i livet!?
   Du blir piss forbannet når andre kommenterer eller sier noe om deg, men du er den første som dømmer andre, og faktisk “forteller hva andre føler”!?
   Er jeg sjalu jeg da, som kjøper klær på Lindex, HM, kappahl og babyshop!? Nei faen om jeg er. Jeg har kjøpt leilighet, kjøpt bil, og tar utdannelse, nettopp fordi jeg er mer opptatt av å sikre sønnen min en bedre fremtid, enn å fokusere på fuckings merkeklær!
   Voks opp jente! Du eier virkelig ikke skam, slik du dømmer andre mødre for deres valg!

  108. Det er ikke pengene du bruker på klær til barna dine jeg ser på som bekymringsverdig. Holdningen du har til til mennesker med dårligere økonomi, og mennesker med sunne verdier er mer bekymringsfullt.
   Man skal være forsiktig med å sette seg selv på en høy pidestall og påstå at man tar bedre valg fordi man mer penger.
   Er det ikke trist at barna vokser opp med en mor som kjøper pupper, hår og lepper når virkeligheten ikke er god nok? Skremmende verdier.

  109. Jeg tror jeg i utgangspunktet var/er enig med deg. Har man penger til dyre klær, hvorfor ikke kjøpe det om man har alt annet på stell! Man må selv føle hva som er rett. Er det klær på HM eller det klær fra Levis. Samma det. Jeg er ikke i tvil om at man gir barna sine like mye omsorg med dyre eller billigere klær. Herregud, det henger jo ikke sammen. ALLE må få kjøpe de klæra de vil til barna sine. Selv har vi mottatt flere plagg fra polo, lacoste og andre dyre merker fra besteforeldre osv. Jeg syntes det er kjempemorsomt at lille mini kan få noen stilige dyrere klær også 🙂 Poenget mitt er rett og slett at jeg tror man er like gode foreldre om man kjøper dyre eller billige klær. Du er en like god mor om ikke bedre enn mange av de som sitter der ute og hakker på deg! ikke la dem trykke deg ned med usaklige kommentarer 😉 Ta med deg de saklige i sekken med erfaringer og gå opp din egen sti 🙂 Jeg leser bloggen din fast og syns du er kjempeflink og liker både deg og bloggen godt! Hadde vært hyggelig med et bittelite svar på kommentaren så jeg vet du har sett de gode orda du får også 🙂 Mvh Caroline 21

  110. Hahahahah!!!! Hele Norge ler av deg og du skjønner det ikke en gang!!! xD Du tror at alle er sjalu på deg!! Omg dette er så morsomt!

  111. Hvorfor sier du at det er galt å kjøpe klær på H&M eller Cubus når du har kjøpt masse klær der selv?
   Her er ett godt utsagn som sprer seg på facebook:
   Debatten om dyre merkeklær til barna raser videre, og når nye høyder. Rannveig Heitmann sier i dag at “disse kommentarene kommer fra mødre med dårlig samvittighet som prøver å legalisere sitt bruk av billigklær”. Legalisere faktisk. Underholdningsverdien i debatten begynner å bli utrolig høy. Men en ting undrer meg, hvorfor se så billig ut når hun er opptatt av at ting skal være dyrt?
   Jeg er forresten en mamma, jeg kjøper klær til ungen min på Cubus, H&M, Ellos… Osv. Jeg kjøper det jeg syntes er fint, og fra butikkene som er tilgjengelig på Gol. Noe kjøper jeg også over nett. Men jeg tviler på at jeg ikke er like glad i ungen min som du er i dine, og jeg tviler på at jeg gjør en mindre god jobb som mamma enn deg, mens jeg lærer ungene mine at klær er klær og at det ikke spiller noen rolle hva dem koster, så lærer du ungene dine at man skal kjøpe dyre ting, for det er det som viser at man elsker barnet. Hvor fort tror du at ungene dine kommer til å gå konkurs i sin egen økonomi når dem blir eldre?
   Sånn egentlig håper jeg at du bare tuller, og at du kommer med disse helt på tryne uttalelsene for å få inn penger til din egen økonomi. Ettersom du tjener penger på klikk….

  112. Nei og nei.. Trodde kanskje du skulle se selv hvor dumt det forrige innlegget ditt var. At du kanskje ordla deg litt feil. Men neida. Så dum er du faktisk :p Har ofte latt tvilen komme deg tilgode men nå må jeg bare riste på hode og le. Våkn opp kjære deg!

  113. Altså, jeg kjøper ikke svindyre klær til meg selv en gang, pluss jeg kan bruke klærne mine i flere år, det kan ikke en gutt på feks 1 år som vokser som ugress.
   Vil også legge til at jeg er verken sjalu og har heller ikke dårlig samvittighet over at mitt barn ikke har kjempe dyre merke klær som hverdagslige klær.
   Greit, kjøper ull fra joha når det er SALG, men ulla fra andre forretninger som cubus, funker like fint 🙂 og han har to vinterdresser med reima og et svenskt merke, men som tilsammen fortsatt blir under 1000 lappen 🙂
   Hva skal du gjøre hvis du ikke får inntekt med blogging lenger?

  114. Jeg slutta å lese etter en av de første setningene. “Mødre med dårlig råd er sjalu”. What?
   Min mor er så sinnsykt glad hun for at jeg fikk så mye klær fra min nabo og fetter (som var noen år eldre) når jeg var liten. Og det var jeg også! Jeg fikk klær fra den største og kuleste gutten i nabolaget. Og jeg fikk klær fra fetteren i Trondheim..tenk det a! Klær helt ifra Trondheim! Jeg har ALDRI brydd meg om klær til tusenvis av kroner. Hva er vitsen?
   “Ikke så raskt med å dømme!”? Du dømmer jo selv da 😛

  115. Huff… du burde absolutt begynne å tenke på å få deg en utdannelse. Du trenger å bli utfordret litt mentalt. Ikke bare sitte å fantasere i din egen verden… Viktig å få litt akademisk input, det virker som om du går bakover, ikke fremover i forhold til uttalelsene dine. Men håper du bare spiller dum, men begynner å tvile litt..
   Du lyver for å lage blæst rundt deg selv også, halve garderoben til barna dine er fra kjeder som HM og Cubus.. Det er jo litt komisk!
   Slutt å trekke frem misunnelse-kortet, gammelt triks. Tror det er det som provoserer folk, ikke at du “bruker” mer penger på klær enn andre.
   Du er en person som kanskje fortsatt burde bo hjemme med mammaen din, for du mangler oppdragelse og folkeskikk i tillegg til at du er frekk og over gjennomsnittet barnslig. Du er et skrekkeksemplar av “når barn får barn”. Men håper for barnas del, at du er en bedre mor enn du framstiller deg som.
   Det som er det tristeste med deg, er at du burde bli beskyttet mot deg selv, ikke florere i media med dumme uttalelser og delta i teite reality-program, men selvfølgelig vil folk utnytte deg siden folk vil se sånne som deg drite deg ut. Stakkars deg, du ser ikke det en gang… Håper du leser slike kommentarer, ikke bare den personlige dritten. Håper som sagt at du ikke er slik som det kan se ut, at det er en fasade og at du kanskje kan forbedre deg.
   Jeg krysser fingrer og tær for deg, det skal du vite! Du er morsom og har guts, men du tar altfor hardt i…

  116. For meg må folk kjøpe dyre klær, jeg er selv tilhenger av kvalitet men også gjenbruk, DVS, jeg kjøper til eldste og minsten kan fint bruke det.
   Men kvalitet for meg er ikke Gant, Levis, dior osv
   Kvalitet er myke, funksjonelle plagg som barna mine trives i og som sitter godt på en liten aktiv kropp. Som holder i vask og holder at et lite mennesker er svært aktiv.
   Det jeg reagerer på et at du sier “jeg vil lære barna mine gode vedier”, i en “penge sammenheng”??
   Gode verdier kommer ikke i forman dior kjoler og fine hårbånd, men det man skaper sammen, det man formiddler, respekt, etiske holdninger og ansvar- ikke i form av klær.
   Og legaliserinng er et veldig dumt or då bruke i den sammenhengen du har brukt det*jyst saying*

  117. Vet du egentlig hva legalisere betyr? Lurer på hvor lenge typen din holder ut med deg. Selv om du gjør dette for å tjene penger kan det jo ikke være noe gøy at kjæresten ens har det bimboryktet på seg!

  118. Men Rannveig.. Vi har jo sett bilder på bloggen din at dine barn bruker klær fra cubus og hm. hva har du å si til det :P? wuuuups. Tror kanskje ikke folk hadde reagert så mye hvis du hadde latt være å si “sjalusi”. Skulle trodd du var i familie med kongen 😛 For det er virkelig ikke normalt å kjøpe bare merkeklær.

  119. Så du mener at h&m er en fattig butikk? en butikk som er over hele landet og går som den suser!
   viss du følger på med foreksempel tv2 hjelper deg, så testet de akuatt dette, h&m klær og merkeklær, hvem vant testen? jo h&m klærene. At du prøver og framstå som noe du ikke er , er fakisk latterlig…
   At du mener det er for dumt og gå inn på h&m og kjøpe en body til 149 kr som ungen skal ha på seg under alle klær så vet jeg ikke hva som foregår oppi hode ditt..
   Du burde ligge deg flat, og ikke leke noe du ikke er..
   Du er en typpisk rosa blogger men bare enda mer dum. I tilegg er du mor, og når det kommer til akuratt det men merkeklær,, så burde du tenke på at når de begynner på skolen, så kommer det alltid til kles press. er det noe du har opplevd? derfor kler du opp barna dine i merke klær,? fordi du har dårlig selvtilitt, osv osv?
   Blir faktisk oppgitt av deg….. Ikke tro folk er mesunnelig på deg pga du kan kjøpe ett kles plagg til mer enn det vanlige.. det har vel seg sånn at du får barnetrygden også løper du og kjøper ett plagg til 1000kr, så har du svidd pengene bort….

  120. Syns synd på barna dine når de blir eldre og får øynene opp for hva slags spor mamma’n deres har lagt igjen på nettet, trur ikke de blir stolte av mamma da, hadde ikke blitt ihvertfall. Trur du gjør dem og typen din en stor tjeneste når du ikke stiller opp i debatt på tv også. Legg den stridsøksa nei og finn noe annet å blogge om enn å virke bedre mor enn alle andre bare fordi du blogger og det er “jobben” din. Du veit ikke hva det betyr å jobbe er…

  121. Før ble de enfolde i samfunnet ivaretatt, mens nå lar vi dere bare dumme dere ut. Jeg synes virkelig synd i deg etter å ha lest bloggen din. Og spør meg om hva slags foreldre du har.
   Oppmuntrer de deg virkelig til å fortsette denne bloggingen og denne fremstillingen av deg selv? Om ikke barna dine blir like tilbakestående som deg selv så tror jeg at de kommer til å skamme seg over deg når de blir eldre. Bildene du legger ut er usmaklige og vulgære. Du uttaler deg om ting du ikke har peiling på. Det som virkelig satte latterbrølet mitt i gang var når du skreiv at du vil bli jordmor og samtidig gikk ut å anbefalte solarium mot strekkmerker.
   At ingen av menneskene du har rundt deg, som bryr seg om deg, stopper deg fra å gjøre disse tingene. Jeg synes bare enormt synd i deg, du er tydeligvis veldig enfoldig og har dårlige omsorgspersoner rundt deg.

  122. Greit nok Rannveig at du kjøper fullt av merkeklær til barna dine (som egentlig ikke bryr seg om genseren er i fra HM eller DC) men du trenger ikke unnskylde deg med at andre mødre bare er misunnelige. De fleste (ikke bare mødre) med norsk lønn HAR RÅD til å kjøpe merkeklær fra både ditten og datten, men hvorfor gjør de ikke det da?… Fordi de heller prioriterer pengene til andre viktige ting enn merkeklær. Klærne de selger på både HM og Cubus er da gode nok de? Bruker klær derifra til daglig, som holder meg god og varm.. Det kalles bare å _prioritere pengebruken sin_. Grunnen til at du får kritikk er jo ikke fordi folk er misunnelige? Skjønner ikke helt hvordan du får til å oppfatte det slik når det er så lett? Det folk vil er å stoppe alt oppstyret rundt denne merkeklær-greia som alltid har vært et stort fenomen innen mobbing. Folk som synes det er status å gå rundt med et merke på genseren sin rakker ned på andre som ikke bruker det, spesielt ser man dette på ungdomsskolen. Barn blir mobbet av andre barn på grunn av noe så lite som klær. Mange barn med merkeklær føler seg nemlig litt høyre i rang, og mobber andre for å være fattige fordi de ikke kjøper disse dyre klærne. Minner egentlig litt om deg, måten du beskylder andre mødre for å “ikke ha råd” til disse dyre klærne og påstår at de er “misunnelige” på deg. Hvorfor i _ALL_ verden skulle de være misunnelige på deg?! De har da sine egne barn og tenker mer på skjemme dem bort på kjærlighet enn å dille de inn i ting og tang som en chihuahua. Oppdragelsen er nok også i noe høyt fokus, da merke-baserte barn ofte kan bli svært kresen og utakknemlige. Sannheten er at de er minst like gode mødre som kjøper minst like gode klær og som vil barnet sitt akkurat like godt som du vil dine barn. Akkurat som min kjære mamma som da aldri kjøpte et eneste skjerf til meg over 1000.-! Selv om hun hadde råd til det. Elsker henne likevel. Saken er bare at disse andre mødrene som kritiserer deg, vil ikke ha dette merkeoppstyret i barnehagen også. Mobbing i grunnskolen pga klær, utseende og status får da være nok! Fant forresten denne linken som er verdt å ta en titt på: http://renekleveland.blogg.no/1385310609_rannveig_heitmann_hvo.html?fb_action_ids=580855725319668&fb_action_types=og.likes&fb_source=other_multiline&action_object_map=%5B218978404942009%5D&action_type_map=%5B%22og.likes%22%5D&action_ref_map=%5B%5D

  123. Blir seriøst kvalm av deg. ”jobben” din er denne bloggen. Du vet ikke hva et egentlig arbeidsliv innebærer, du lever i en fantasiverden. Få deg en utdanning, kom deg ut døra og få opp øynene om hvordan det virkelige liv egentlig er.

  124. LOL!!!!!!!!!!! haha, vi vet jo alle at å skrive en blogg som ligger på rundt 10 plass til vanlig, ikke gir den beste lønningen. så penger som du påstår at du har, strekker ikke til nedbetaling an lån, kjøretimer, lappen, sparekonto, utdanning til barna dine, merkeklær OG vanlig månedlige utgifter! det er vel ikke noe vits i å pynte på det sååååå jævlig???!! det er ikke rart du har fått mye kritikk for påstanden din, for vi normale folk vet at du kan umulig leve så godt som du sier, og i tillegg ha alt det andre jeg nevnte tidligere?. så vær så snill, FOR BARNAS SKYLD, de bryr seg faktisk ikke hvor mye du betaler for klærne(det er mulig å kjøpe klær som er behagelige å ha på seg fra billigere merker enn Ralph Lauren!!) ;);) spaaaaaaaaar. de vil være mer glad for det når de blir eldre og skjønner situasjonen bedre, enn masse dyre babyklær de kun kunne bruke da de var små :):):):)):):)

  125. Det er litt ironisk at du skriver et innlegg om at du ikke dømmer andre på grunn av at de ikke kjøper merkeklær til barna, også avslutter du det med “Og det som er poenget mitt ER, HAR man lommeboken til det, BØR man unne barna sine litt dyrere klær enn en body til 149 kr på H&M”. Hvorfor skal ikke andre dømme deg for at du kjøper merkeklær, når du dømmer andre som velger det bort?
   Hvis du virkelig hadde brydd deg om at barna skal ha det best i klærne, så vet du vel også at det ikke handler om merke, men om hvordan klærne er. Det er ikke prisen som avgjør kvaliteten. Men for all del, bruk opp pengene på merkeklær på barna. Det er jo deg selv det går utover, ikke andre:)

  126. Og mannen i ditt liv jobber overtid for at du skal ha råd, neida asså, jeg har alltid gått i mærkeklær og lo godt da jeg leste artikkelen på side2! Klær har du ikke peiling på, sålenge det er ett merke på det og prislappen er dyr nok så kjøper du det. Joa, jeg kommer ifra Stryn og er nærmeste nabo med en av 3 butikker av Moods of Norway, og ikke alt er som DU tror!!

  127. hahahhaha har aldri sett nåkka merkeklea på bloggen din!?? visste ikke at hello kitty va et expensivt merke!! hahaha flir.

  128. Har nesten aldri sett noen merkeklær på barna dine! Og leter man litt bak i arkivet på bloggen din, finner man sider opp og sider ned med innlegg om klær du har handlet til barna dine på HM, cubus, name it osv… Slik som dette innlegget: http://rannveigheitmann.blogg.no/1318805752_innkjp_til_lillestoor.html#comment Latterlig at du kan være så selvmotsigende!
   I tillegg sender du et budskap til barna dine om at dyre merkeklær er de eneste klærne med god kvalitet!

  129. Det handle vel mer om at voksne kjøpe sæ dyre jakka feks, eller ungdomma fordi dem e ferdigutvokst. Onga voks jo ut av det på to sek.

  130. Jasså rannveig, satt på spam filter på meg… Forde? Du vet faktisk ikke forskjell på hva spam og konstruktiv kritikk er…

  131. Hvordan i hulleste vett du at det er bedre kvalitet på levis klærnene og h&m? HÆ?
   Jeg syntes det er helt tåpelig av deg! Jeg syns man skal vise respekt over dem som faktisk ikke har råd til merkeklær og det at du sier at de som ikke har råd til merkeklær er misunnelige? DET E DET DUMMESTE EG HAR HØRT!
   TAKK FOR MEG OG LÆR DEG

  132. Vett du ka? Gå tebake å se på de tidligere innleggene dine! Der har du jo kjøpt MASSE klær te ungene dine fra hm og Cubus? Så ikje kom her og sei någe! Blir kvalm!
   Og det at du seie at barnet har det bedre i merkeklær? HAHAAHAHHAHAHSHAHAHHAHAHHAHAHA har sje hørt på makan!
   Du sa din meining då kan eg sei min! 🙂

  133. Synest det er tåpelig at du kritiserer klær fra Cubus og H&M, da du har lagt ut mange innkjøp til barna dine med masse fra Cubus & H&M, så du skal ikke si at du bare har merkeklær til barna dine, du har masse billigklær du også, som alle andre normale folk. Jeg har vokst opp i en velstående familie, og fra jeg ble født til jeg rundet 18, fikk jeg bare klær fra billigkjedene, og det er topp kvalitet på. Barn vokser fort, så hvorfor kjøpe veldig dyre klær som bare kan brukes i noen måneder? Skal du alltid kjøpe dyre merkeklær til barna dine, blir du personlig konkurs. Tipper du får 20.000 fra dine foreldre hver måned, du kan umulig tjene flerfoldige tusen på en BLOGG som ikke er blant topp ti på blogglisten en gang….. Hva gjør du når barna dine blir tenåringer da? Tror du at du fortsatt har råd til mange tusen i måneden på klær til barna dine? jeg er 21 år, og det eneste jeg eier av merkeklær er en Chanel-veske jeg sparte opp til i fem år og et Acne-skjerf, som til opplysning ikke inneholder angora-ull! Fatter ikke hvorfor de deilige skjerfene fra Acne blir kritisert, de har selv gått ut med at ingen av deres produkter inneholder Angora, men de gjorde det for noen måneder siden, dessuten så er gårdene Acne kjøper ull fra veldig flinke og kaninene de får ull fra, har det godt med mating og kosing flere ganger for dag, i tillegg til at ullen blir tatt av profesjonelt, ikke noe riving der i gården.
   Vet du hva Rannveig? Cubus og H&M har knallgode klær, det er nemlig ikke noe poeng i at barneklær skal vare i mange år, siden barn vokser!
   Jeg fatter ikke tankegangen din, du er visst milliardær du, siden du bare kjøper merkeklær til dine to barn. Du er bare 20 år, tenk på det. De aller fleste 20-åringer bor på en liten hybel, tjener lite og går på skolen hver dag. Men du, nei du tror du er Hollywoodkjendis med flere milliarder å rutte med du. Helt tåpelig, etter min mening.
   Forresten, hva tror du Emma i fremtiden vil tenke om at du nærmest brukte henne for å tjene penger? (nakenbilde med gravidmage)? Tror ikke det er noe særlig gøy, jeg.
   Og du, bare for å si det, om du fortsetter å kjøpe merkeklær til barna dine i tillegg til deg selv, kommer du garantert til å gå konkurs og ikke klare å ta deg av barna lenger. Du må sikkert trygle kjæresten din om å få penger! Og når ungene kommer i tenårene, kommer de garantert til å bli mobbet fordi de bare har merkeklær, og få stempel som homo, pappagutt og kakse. DU MÅ FOR ALL DEL IKKE FORTSETTE Å BARE KJØPE MERKEKLÆR; DET SKADER BARNA DINE. Du vet vel det at de aller fleste barn i Norge idag ikke har det beste av det beste? Du skal tydeligvis være verdens beste mamma som gir barna dine alt de peker på, men det er overhodet ikke sånn det funker. Barn skal få det de trenger, og det er ikke mer enn klær fra Cubus og H&M.
   Nu kommer sikkert til å gi barna dine den nyeste iPhonen når de begynner i 1.klasse, tviler ikke. I alle fall gi de det beste nettbrettet, den beste macen og den beste mobiltelefonen før de begynner på ungdomsskolen, og vet du hva, jeg har aldri fått en dyrere mobiltelefon enn 500 kroner, mobil måtte jeg kjøpe selv. DU MÅ SKJERPE DEG

  134. Må bare ta et eksempel på hvor “rik” du er, Rannveig.
   Hvis jeg hadde vært som deg, Rannveig, så hadde min familie faktisk stoppet meg i å drite meg loddrett ut. Har du ingen som bryr seg om deg?
   Fra jeg var 16 år øvelseskjørte faren min med meg slik at når jeg skulle ta lappen da jeg var 18 trengte jeg bare et par kjøretimer. Jeg kjøpte min egen bruktbil (et gammelt “vrak”) og lærte meg hvordan jeg skulle bruke pengene mine. Du øvelseskjørte for første gang i ditt liv med Willem i forrige uke. Du skryter av at du har 3 biler i garasjen, men du har ingen personer i livet ditt som vil hjelpe deg med å komme deg frem her i livet.
   Da spør jeg deg, hvem er den rikeste av oss?

  135. Lite trist Rannveig. Jeg leste artikkelen i Nettavisen og søkte meg opp her for å se hva du egentlig hadde skrevet. Jeg ble overrasket over hvor jævla arrogant det går an å være og sant, du ler hele veien til banken med de pengene du har men at du setter deg ned på den plastikk kroppen foran pc’en din og tenker på hvordan jeg få litt mer penger til klær for barna mine fordi de ikke har nok merkeklær fra før av, så setter du av en faens tornado rundt dette som du rett og slett ikke har et jævla clue av hva du snakker om. Det virker som at du ble brakt opp av en strak diett av cola-light på tåteflaske og merkeklær som liten. Neste gang, tenk litt på hva som kommer ut av den altfor store kjeften før du sier noe. Mvh The Joker

  136. Hvis du går tilbake i tid så har du lagt ut masse bilder av klær til dine barn som er kjøpt både på Cubus og h&m. Du har verken utdannelse eller noe du selv eier. Er ikke det feil prioritering da? Hva med å kanskje kjappe seg med den såkalte springen og kjøpe seg en leilighet siden du har så sinnsykt mye penger ? Er ikke lenge du kan leve på denne bloggen om du fortsetter slik du gjør.

  137. Etter mye om og men fikk jeg sansen får bloggen din. Nå blir jeg kvalm og evig taknemlig får dette innlegget som fikk meg ned på jorden igjen. Sjeldent av meg og kommentere på denslags, men dette blir formye for meg. Har vansker med og forstå hvordan d er mulig og fremstå på den måten.
   . Vansker med og tro at voksne damer er sjalu på deg og dine penger. Forskjelden er at di har noe mer i toppen en visse andre og har levd lenge nåkk til og se at barna har et likebra eller bedre liv en dem som blir opfostret på merkeklær. Jeg er et levenes eksempel:) spar pengene få deg en utdanning, som ikke innebærer og sitte forran pcen og drite deg ut forran det norske folk.
   . Håper du tar til deg det folk sier på en positiv måte og sparer deg selv for all dritten folk slenger om deg. Lavt å måtte skjemme seg selv ut på nettet får og tjene penger til og forsørge barna med d “beste”. En leser mindre. Byby.

  138. Jeg mener at hvis man har god råd, har bil, hus, og en god sum penger til overs kan man kjøpe merkeklær til barna sine. Men jeg syns selv at og si at “merkeklær er best for barna” blir feil. Det er maange flere folk som handler klær fra H&M i steden for Levis, moods of norway ol.

  139. Synes bare det er fint og koselig å kjøpe litt dyrere klær til de søte små, dersom man har råd til det, og synes det er ekstra fint. Men nå har det seg sånn at når vi voksne kjøper oss dyre klær, er dette noe vi har i veldig, veldig lang tid. Vi har tross alt sluttet å vokse og passer forhåpentligvis klærne lengre enn et barn som bytter størrelser opp til flere gang i året. Jeg har ikke barn selv, men ser bare hvor mye fint det finnes til barn der ute da jeg har et tantebarn på 2 år som jeg kjøper ting til stadig vekk. Men jeg synes at alle barn kan bruke klær, enten de kommer fra Dior, HM, MeMini og Lalph Lauren. Det er ikke store forskjell på kvaliteten, hvis du sjekker hva de er laget av, vil du finne mye av det samme. De fleste som lager barneklær er opptatt av at de skal være behagelige for ungen å ha på seg.

  140. Jeg skjønner ikke helt sammenhengen i det du skriver, når du snakker om at barn
   FORTJENER å gå i dyre klær? Klær er da ikke noe man gjør seg fortjent til å gå i! For oss voksne gir det kanskje en ålreit feeling å unne seg noe dyrt man har ønsket seg, men hva tror du det egentlig betyr for barna om de går i Ralph Lauren eller HM? Skal jeg gjette, vil jeg tro at de ikke kunne brydd seg mindre. Barn fortjener å gå i behagelige og varme klær, det er jeg fullstendig enig i, men jeg vet med sikkerhet at masse klær som ikke koster en månedslønn fungerer like godt som dyre merkeklær. Jeg tror grunnen til at folk reagerer på det du skriver er hvordan du fremstiller saken. At folk med normal inntekt er sjalu på de som har råd til dyre klær. Jeg tror ikke det har så mye med saken å gjøre. Det handler vel mer om miljøspørsmål, “bruk og kast”- samfunnet vi lever i, og hvordan vi setter en standard for våre egne barn, våre framtidige verdensborgere, som skal lære seg å ha et fornuftig forhold til forvaltning av penger og økonomi. Helt i orden for meg at du kjøper dyre klær til dine barn, fordi du har råd og fordi du ønsker det, men gå da for all del ikke i strupen på folk som ikke gjør det og kall dem sjalu. Da har nok en del viktige saker og ting gått deg hus forbi her i livet.. desverre.

  141. Men det skal du ha; tøft av deg å ikke godkjenne kommentarene før de publiseres;) For her får du jo jammenmeg passet påskrevet:P

  142. Slettes herved fra leselista mi !!! Rystet over hvor sneversynt du er. Beklager, men tror virkeligheten kommer til å smekke til deg en dag….

  143. Om det er behag du tenker på går det faktisk fint ann å finne behagelige babyklær på de såkalte ”billigbutikkene”. Jeg handler babyklær på H&M, Lindex, Cubus, Kappahl, Reflex, United Colors of Benetton, Barnashus, Bare Barn, Tommeliten, Polarn O Pyret, ja og til og med Sparkjøp!!! Jeg kjøper bodyer til alt fra 99 kr til 299 kr. Merker jeg noe forskjell i kvaliteten? Nei, faktisk ikke. Nemlig fordi at klærne blir ikke brukt lenge nok til at man legger merke til kvaliteten. Jeg synes en body til 99 kr er like bra som den til 299, noen ganger kan bodyen til 99kr faktisk være MYKERE enn den som er til en dyrere penge. Å jeg må virkelig innrømme at jeg foretrekker å kjøpe en body til 99 kr fremfor en til 299 kr.. Men som du selv sier kjøper jeg klær som vil være behagelig for barnet mitt å gå i. Men når det er snakk om kvalitet, så kan jeg fint si meg enig i at klær fra H&M blir slitt ganske mye fortere enn fra Levis! Men når klærne bare blir brukt i max 3 mnd har vel ikke det noe å si?

  144. Dette er noe av det dummeste jeg har hørt.. Blir barna dine bedre likt vist di har dyre merke klær ??!!! Er barn med klær fra hm, cubus osv dårligre en dine ??!!! Det er tragisk og bruke så mye klær til barn som kaster opp,leker i gjørma og bare griser seg til!!!!! Bortkasta tid….. Få deg heller en jobb da isteden for å sitte på ræva og skrive dritt på en liten blogg!!! Voks opp, du leser i en liten boble… Jeg har aldri hatt noe stygt og si om deg før nå… Dette blir bare for dumt..!! Du blir ikke bedre mor av og kjøpe sånne klær… huff du er tragisk…

  145. Veit du ka Rannveig? Idag skal æ kle jentungen min i ull fra fra topp tell tå. Ho skal ha ei arva ullboksa, en arva kjeledress og billige sko fra din sko, lue fra H&M, arva BLÅ votter (ja, ho skal gå i BLÅ votter etter sitt gutte-søskenbarn) heimestrikka ullsokka så skal vi ut å leke. Ikkje nok med det, så når vi kommer tell farmora, så skal ho få ha på sæ sauetøfla som e kjøpt på Shetland. Ho blir god og varm den jenta mi. Førnøyd e ho å. Ho smile og ho e glad førr at ho får ha på sæ varme klea kvær dag, ho har ei god og varm dyna å ligge under på natta, ho får reine bleie på sæ, ho får masse mat den jenta mi, ho får så masse mat at ho nesten rulle ned ifra matstolen sin etter ho har spist og ikkje nok med det men så får ho så masse oppmerksomhet og kjærlighet. Ho e en veldig fornøyd og god 1 åring sæll om ho aldri går eller har gått i meir merkeklea enn puma og adidas joggedress kjøpt fra g sport og arva. Æ går i klea æ fikk kjøpt lite brukt av ei venninne, men de klean e god som ny og æ hold mæ god og varm. Vi e heldigvis ikkje opptatt av mærka. Men det e på groinn av sånne uttalelser fra dæ som gjør at mobbera kalle mobbeofrene sine førr h&m unga….. !

  146. Tenker du ikke på at om noen år så vil barna dine lese alt dette? De blir jo også negativt kommentert her. Ting på nettet forsvinner aldri, selv om du forhåpentligvis vokser opp og skjønner konsekvenser etterhvert. Jeg håper de ikke blir mobbet på grunn av deg, og at de selv får bedre selvinnsikt enn mor..

  147. Det er skjelden jeg komentere på noe sin blogg, men etter og ha les artikel i nettavisen ble jeg mege provosert, så må jeg bare si : Jeg har ikke barn selv men 3 bonus barn. Jeg har ikke vært med på oppveksten til de 2 eldste barna til min samboer. men Etter som jeg har lært og kjenne dem er de blitt så bortskjemte av mor som kun har kjøpt merkeklær til dem opp gjennom barndomen,å ja hun har hatt råd til det. Men her kommer problemet : når deres far skal kjøpe bursdagsgave julegave eller en feriegave så holder det ikke med en sjokolade fra taxfreen eller noe fint fra HM eller cubus. Nei her skal det være Levis Canada c og alt annet merkeklær og den dyreste og beste parfymen eller sminken . Desverre er disse barne blitt så bortskjemte at “BilliButikkene” holder ikke. Disse barna har ikke så veldig mye kontakt med sin far. Pga at han har ikke muligheten til å kjøpe diss dyre tingene , å da synes jeg at det begynner å bli ille. Tenk litt på det !!! Ser det er flere som mener at vi voksne kan unne oss noe fint som koster og det er jeg helt ening i, vi vokser ikke ut av dem slik små barn gjør! Å kvalittett trenger ikke å koste skjorta….

  148. Mine tanker rundt dette er vel egentlig at foreldrene må få bestemme selv,hva de ønsker og gi barnet sitt. Jeg kjøper det meste på Name it, Hm,Lindex,Cubus,jollyroom og lekmer, veldig fornøyd med de klærne jeg 🙂 men om andre vil ha merkeklær til sine barn dømmer jeg dem ikke,det er opp til hver enkelt. jeg har penger til det,men mini vokser så fort,så vil ikke kjøpe så dyrt da :),men når han blir tenåring og ikke vokser så fort,kan det jo hende at han får litt merkeklær 🙂

  149. Du som snakker om at omsorgen du gir til dine barn måles gjennom at de får “merke” kl?r burde vel satse på noen dyrere merker enn de du har listet opp som favorittmerker.. for i de mange artiklene skrevet om saken så nevner de fleste merker som vel nesten er dobbelt så dyre om ikke 3-4 gnager så dyre som de merkene du kjøper til dine barn… om du skal sette foreldre i bås med hvor god omsorg og kj?rlighet en gir til sitt barn ut fra merker på kl?rene så havner du vel bare midt på stigen… hvor du har ifølge deg selv HM og Cubus kl?r på nederst, så kommer vel joha, CeLaVi osv og så får du disse gucci,prada osv.. så du gir jo ikke barna dine det beste de kan få???? for en genser fra f.eks Gant må jo v?re mye bedre for barnet enn en genser fra Memini? for den fra Gant er jo 200-300 kr dyrere? du bør tenke litt på hvordan du ordlegger deg innimellom.. for i denne saken har du v?rt veldig uheldig og framstår som mindre smart…

  150. Jeg må bare kommentere…
   Jeg jobber i bhg, har jobbet med barn i 17 år. Jeg er tobarnsmamma selv. Vi har hus, bil, gjeld.. Men ungene våre har alt de trenger og litt til. De får klær fra babyshop (bare til minstemanna), bare barn, h&m, Cubus, kappahl, me&i. Men de lider ingen nød! De får masse kjærlighet, omsorg, latter, glede, humor, mat på bordet, leker. Og for å være ærlig så syns jeg 149,- er mye med min lønn. Jeg kommer nok aldri ha mulighet til å kjøpe dyre klær. Hvorfor er det så mye værre?
   For å si en annen ting; iløpet av de årene jeg har jobbet med barn så er det vel kanskje 2/100 barn som kanskje har litt merkeklær… Kanskje noe å tenke på?
   En annen ting du bør huske på; det er dine holdninger og meninger som smitter over på barna. Vi skal ikke være fordømmende.. Men kanskje du burde tenke litt over hva du sier før du sier det? Jeg har nemlig en mistanke om at kjeften går fortere enn hjernen din av og til.

  151. Jeg er helt enig med deg. Når jeg får barn kommer også jeg til å kjøpe merkeklær til barna, ikke bare fordi det er bedre kvalitet å penere, men også så andre skal få irritere seg over det. Heier på deg!

  152. Gratulerer så mye med suksessen! Haha gøy at det er så mange folk som engasjerer seg i dette ;-D
   Janteloven er tydeligvis fortsatt sterk hos nordmenn 😛

  153. Egentlig hadde jeg ikke tenkt til å kommentere, men jo mer jeg leser jo flere tanker får jeg. Nå er jeg en person som er veldig opptatt av merkeklær, og går bare i det selv. For jeg mener at kvaliteten, materiale og passformen er bedre. I tillegg er mye av klærne tidløse, så en slipper å måtte skifte ut år etter år. Men på den andre siden så er jeg førskolelærer, og har aldri sett noen av ungene i dyre merkeklær, annet en fornuftige og varme klær i fra alle mulige billigkjeder. Etter å ha jobbet noen år på småbarnsavdelingen, så ser jeg daglig måltidssituasjoner der barna har mat ifra topp til tå. Når barna er så små så vokser dem så utrolig fort, og etter alt sølet ifra både mat og andre aktiviteter så er det nærmest å kaste penger ut av vindu om du putter en gant/channel ect på barnet, man ender med å kaste klærne alikevel pågrunn av flekker. Barna må få ha på seg klær som de kan utforske og leke i. Derfor er det mer lønnsomt å ha klær som er rimeligere.Er nok ikke så populært å hente barnet med malingflekker og matflekker på lacoustebodyen sin.

  154. Svaret du skriver gjør det ikke noe bedre. Det er kvalmt. Jeg kjøper ikke dyre merkeklær til meg selv heller, så jeg kan dessverre ikke svare deg på hvorfor vi ikke skal kjøpe dyre klær til barna, når vi gjør det til oss selv. Jeg er jo helt enig med deg at barn skal ha gode og komfortable klær, men en body til 149,- fra H&M er likså bra som en annen body til…. Ja, jeg aner faktisk ikke hva en body kan koste, for jeg synes også 149,- er ganske mye for en liten body. Barn vokser, veldig fort, så de rekker jo så vidt å bruke klærne i noen måneder før de må byttes ut, der er kanskje svaret på hvorfor du som voksen kan kjøpe dyre klær, men ikke til barna. Du kan bruke klærne i flere år om du vil, det kan ikke barna. Og det finnes helt greit, gode klær som ikke er dyre. Og er det ikke litt trist å ha brukt tusen kroner på klær som ble ødelagt etter masse gøy lek? Unødvendig. Barna er ikke mindre verdifulle, selv om de ikke får de dyreste klærne. Husk det, du elsker dem like mye, selv om de bare får en body fra H&M.

  155. Heisann!
   Flott innlegg, men klarer dessverre ikke å ta argumentene dine serriøst.
   Jeg forstår hva du vil fram til, nemlig det at alle mødre ønsker det beste for sine barn!
   Det er jeg selvfølgelig enig i, og du framstår som en kjærlig og beskyttende mor ovenfor dine barn. På en annen side føler jeg det blir feil å si at dyre klær er det beste for barna. Blir ikke dette litt vel materalistisk? Er ikke en trygg, omsorgsfull og kjærlig mor forsatt det viktigste? Det betyr ikke at du er såkalt “fattig”, bare fordi du har et avslappet forhold til hvilket merke 2-åringen din går i.
   Du fremstår også lite samfunnsbevisst, verden er ingen rosa boble. Dine levis plagg blir forresten sannsynligvis produsert i Kina, kanskje nabobygda til hvor de produserer H&M plagg.
   Så lenge barna ikke fryser/ hindres i utfolde seg fysisk, blir vell merkevalget det samme?
   Kort sagt burde du ikke uttale deg fritt på alle mødres vegne. Vi har nok av eksempler på såkalt “rikfolk” (ikke bloggere) som kler opp barna sine i klær fra Cubus. De har ikke noe behov for å opprettholde et “image”. De er gode forbilder for barna sine. Som sagt er det ingenting galt i å kle 2- åringen sin opp i Ralp Lauren (opp til deg fullt og helt!!) , men er det så rett? Hvis du virkelig har så mye penger til rådighet som du sier, hvorfor ikke dele noe av din lykke med et barn som har vært mindre heldig i verden? Da tenker jeg selvfølgelig på barn i U-land, IKKE barn som er så uheldige å ha mødre som kjøper H&M klær til dem…..
   De fleste andre som har kommentert dette innlegget, inkludert meg selv prøver å gjøre deg mer bevisst. Vi er ikke misunnelige kjerringer, som du så ofte tar opp!
   PS. Du burde virkelig ha blitt med på Aktuelt- debatten; fått sjangsen til å forsvare argumentene dine med kloke ord!!

  156. Du må faktisk være det dummeste kvinne mennesker i verden , du brenner jo faktisk penger du frøken . For all del kjør på 🙂

  157. Jeg ser poenget ditt når det kommer til økonomi og kjøp av merkeklær til barn, men er overhode ikke enig! Om man har råd og lyst til å gjøre sine egne barn bortskjemte ved å gjøre de opptatte av fasade og utseende, så be my guest. Som mange andre poengterer, et barn vokser fort ut av klær, men jeg mener også at det finnes viktigere verdier i livet å lære et barn enn å bruke penger på materielle ting som klær bare fordi man har muligheten til det. Et barn behøver å lære seg å være takknemlig, lære seg å sette pris på hva man har, DET er en viktig verdi å ha med seg i livet!
   En annen vinkling på dette temaet er å se hva det gjør med samfunnet. Dette kan skape enda større klasseskiller enn hva vi allerede har i dag, noe som igjen kan føre til stort press blandt barn og unge til å føle seg akseptert av det selvopptatte samfunnet vi idag lever i. For ikke å snakke om mobbing og utfrysning. Grøsser ved tanken på at mitt barn muligens kommer til å vokse opp i en hverdag hvor en nærmest blir sett ned på av de som går med jakker til 10-15000 kr! Det er rett og slett flaut at dette har blitt en så stor sak i Norge, men egentlig ikke annet å forvente av et land som ikke har større problemer enn smør-kriser.
   Jeg priser meg iallefall lykkelig over at jeg selv har blitt lært opp til å måtte jobbe for ting!

  158. Herregud det blir for dumt! Hvis du virkelig tror at mødre som ikke kjøper luer til ungene sin til 1.400 kr er fattige så er det noe galt med penge styringen din, men når du faktisk står foran hele Norge å sier det å du ser alle de kommentarene du får tilbake så burde du tenke litt.
   Den minste ungen din er vel 3-4 mnd gammel? Å om noen uker så de dyre klærene du har kjøpt får små! hadde ikke sagt noe hvis du hadde kjøpt en jakke til deg selv til noen 1000 får du vokser ikke ut av det, du er ferdig med å vokse.
   Men det er jo ditt valg om du vil tørke deg i ræva med 1000 lappene dine får det er det du gjør når du kjøper så dyre ting til småe barn som vokser ut av tøye før det har gått en mnd.
   Men det er vel en grunn for at vi har luksusfellen! 🙂

  159. Jeg skjønner ikke at dere gidder å se ned på rannveig, eller fortelle henne hva du gjør feil. Har lest en del kommentarer og synes du får bli kritikk hele tiden. Jeg skjønner ikke at dere gidder å bruke deres tid på det. Når rannveig i deres øyne er dum. Kan dere ikke bare la henne være. Hun virker som en fantastisk person og mamma😊

  160. Jeg har vokst opp med klær som har blitt arvet eller kjøpt på billigbutikker, og det var ikke lett å overleve barne- og ungdomsskolen med konstant mobbing fordi jeg ikke hadde de riktige klærne. Så vil du ha bortskjemte barn som mobber og blir vant til å få ting servert på sølvfat, be my guest. Vil bare påpeke at de fleste som mobba meg har null utdannelse den dag i dag… De var så vante til at mamma og pappa ordna opp. Jeg derimot går mitt 2 år på medisin og har kommet langt her i livet.

  161. Rannveig: “Hvorfor kan ikke barna få dyre ting når vi voksne kjøper oss selv svindyre ting ? Fortjener vi dyrere og finere ting enn barna våre? Dette lurer jeg virkelig på, vær så snill å svar meg på det en eller annen.”
   – Joda kan svare kort å enkelt på det uten at jeg gidder å anstrenge meg å skrive 5000 ord. (som jeg gjerne skulle ha gjort, men gidder egentlig ikke bruke hjerneceller og tida mi på deg)
   Når det gjelder barneklær, så er det bevist at de dyreste klærne ikke er det beste for barnet, og hvorfor og hvordan DU skal motbevise det ville jeg gjerne få vite.
   For det andre så kjøper du dyre klær til en 3mnd år gammel jente, hun vokser fortere enn du får sprøyta silikon å alt faenskap i puppene å leppene dine, så det er mye unødvendige penger du bruker. Du rakker faktisk ned på folk som ikke har råd eller som ser fornuften i å ikke kjøpe dyre klær til barna sine. Du er en 20 år gammel jente som ikke vet å bruke hjerne på noen som helst måte, og som bruker barna som et trofè.
   Men gidder ikke skrive mer for blir bare så oppgitt å sint.
   Rannveig, få deg litt hjerneceller istedet for å drite deg ut.

  162. Klærne er faktisk produsert ved sånn ca akkurat de samme fabrikkene! Helst i u-land der det er billig arbeidskraft.
   Kjeder, billige eller dyre, sender sine bestillinger, med design og hvilket stoff de vil ha til akkurat de samme fabrikkene. Forskjellen er merkene som blir satt på.
   Med mindre det er couture eller de originale plaggene som blir sydd hos designerne er alt fra slike fabrikker. Bestillinger blir sendt og klærne blir produsert i hopetall.

  163. Kjære Rannveig. Tenk deg litt om om 8-9 år sitter dine barn og googler seg selv eller deg og finner dette.de vil bli flau. ikke bare de, fremtidig arbeidsgivere googler også. En ting er sikkert Jeg ville aldri ha ansatt deg etter å ha lest bloggen din

  164. Du e fette peise sprengt! D handle ikke om kor mye dure ting du kan kjøpe, kjerlighet e ikke en ting men handlinge, ord ting du GJØR ikke GIR! Det å ha rå til fyre fine ting e vell å bra, men e kanskje litt lurt å legge av penger istedet for å bruke alt på ubrukelige små ting som et oar DRIT FINE SKO( som ikke passer uka etter) ta dæ ei bolla! Græv dæ ned! Æ skjemmes av at vi e fra samme land! Tenk over livet ditt å valgan du tar!
   -Kjerlighet er ikke TING.

  165. Synes alle skal få lov å ha sin mening jeg. Vi er mange som velger å ikke kjøpe dyre klær, men likevel så prøver vi å finne solide, fine og komfortable klær. Andre igjen er opptatt av merkeklær og kjøper det om de har råd til det. For å forsvare Rannveig litt, enkelte av de merkene hun nevne ovenfor her er faktisk ikke så dyre. En del av de finner man ganske rimelig på nett feks på boozt. Synes man synker til ett lavmål jeg når man går til personangrep mot henne, og rakker ned på henne pga silikonpupper m.m. Da har man tapt diskusjonen da. Er da vel fullt mulig for voksne mennesker å holde seg til tema? Hadde hun vært så dum som dere påstår så hadde hun ikke klart å tjene bra med penger på bloggen sin heller. Pengene kommer ikke inn av seg selv, er da tross alt sponsorer bak dette. Herremin jenta er bare 20, hvor mange 20 åringer er det ikke som driver dank og lever på mamma og pappa? Er sikker på at mange av oss som kommenterer her inne har mindre orden på inntektene våre enn Rannveig har, og hun er nok sånn bortimot halvparten så gammel som mange av oss også. Synes det er bra hun har funnet en løsning og kan tjene penger på bloggingen sin jeg. Ikke sikkert hun tar fornuftige valg på alt, men det gjør ingen. Hun er iallefall fornuftig nok til å tenke fram i tid når hun setter av penger til sparing. Tørr vedde på at denne jenta sitter og har andre mål og planer for framtida enn blogging.

  166. Høres ut på deg at babyer/barn blir lykkeligere av å ha på seg dyre klær. Det babyer/barn bryr seg om er å ha foreldre som bryr seg om de, viser kjærlighet og respekt. Og om noen velger å prioritere billige klær til barna, gjør ikke det dem til dårligere foreldre…

  167. Haha! Levis er kanskje den dårligste kvaliteten . Det nupper!!! Og det beste tøyet jeg har til min datter kommer fra kappahl , det blir aldri slitt og tåler mye vask !! Så er det sinnsykt flotte klær…nå skal det sies at jeg har kjøpt noen fine kjoler til litt høyere pris som er merker .fordi det har vært spesiellt fine ting. Men alle billig kjedene har fabelaktig tøy !! De får jo uansett ikke blitt brukt opp da ungen vokser fort.. Du må få deg en finere holdning!! Skjønner godt at folk med dårlig råd blir forbanna men ikke misunnelige .

  168. ER så enig, folk er så raske med å dømme bare etter overskrift, og ikke av hva meningen din egentlig er. Hvem er det som ikke ønsker det beste til sine barn??? stå på 😀

  169. Herregud.. Nå ble jeg litt flau på dine vegne… Du går KUN i billige klær! Å klærne du har på barna dine ser mega billige ut! Aldri sett deg allstendig kledd ut, slik som f.eks fotballefrue.
   Tipper du kjøper klerne dine fra biltema butikker, motehus etc..
   Dette var ekstremt flaut.
   Barna dine ser uansett helt fantastiske ut, selv om de har på seg “billige” klær 🙂

  170. ikke rart enkelte barn blir overfladiske og mobber andre dersom foreldre tenker sån som du gjør! er vel de med bedre økonomi som kjøper boddy til 149kr. de handler ikke om at vi vksne er mere verd, men desverre så er det dyrere uansett vilken klær du skal ha… å jeg tror ikke det er foreldrenne som er skjalue, men rett å slett sett sei lei av klasseskille og mobbing på skolen. HEIJA SKOLEUNNIFORMER!!!

  171. Barn på to år bryr seg vel ikke hva de har på seg!? Å kjøpe noe fra chanel til en baby er penger ut av luften. Voksne mennesker setter pris på merkeklær og dyre ting for de forstår hva det er er og hvor mange penger som er brukt på det, og det kan brukes i mange år. Men babyer og små barn blåser i om det er gucci eller h&m de har på seg!
   Poenget ditt var helt elendig. Det ga ingen mening! Hvorfor bør folk med god økonomi kjøpe dyre klær til barna sine? Bedre å ha en body til 150 kr fra h&m som varer til babyen trenger noe større enn å ha en dyr body til 500kr som ligger å råtner i en skuff etter at babyen har vokst ut av den.
   Tulling, du er psykisk dum. Bare opptatt av penger og at barna dine skal ta se godt ut!

  172. jeg tenker folk må få velge selv hva de kler barna i. Det går jo også på prioritering, om kanskje noen sparer penger til noe barna virkelig trenger(av utstyr ol) og heller da kjøper litt rimelige klær. Jeg for min del har ei jente på 4mnd, å hun er vist “cubusbarn”, “lindexbarn”, “kapahlbarn”,men hun har også klær fra memini,poppyrose,og norlie. Men når hun er så liten er det ikke lenge hun bruker hvert plagg-å da tenker jeg litt over hva jeg kjøper,- ikke noe gøy å bruke flere hundre på en body hun har i noen uker så er den for liten. Ull trenger jeg mye av, og da tenker jeg det er ok å kjøpe noe cubus ull da dette er en forbruksvare når jenta mi gulper mye. Da blir d for dyrt å handle merke ull(å dt gidder jeg ikke å kjøpe når jeg vet det ikke er lenge det er på henne)+ cubus ull syns jeg er bra selv! Å omsorgen jeg gir til datteren min måles i kjærlighet, ikke i penger. Jenten min er like glad om hun går i cubus eller lillelam, for jeg gir henne alt hun trenger. Alt hun trenger å få dekket av fysiske og psykiske behov. Min kjærlighet måles ikke av penger..Ellers syns jeg folk må få kle barna opp i hva de vil, men syns det blir for dumt å si at mødre hadde kjøpt dyre klær om de hadde hatt penger til det, og at det er dårlig omsorg om en kjøper “billig” klær. Dersom noen barn ikke er kledd etter årstidene-DA kan vi snakke om dårlig vs god omsorg,men ikke ut i fra merkelappen på klærne.

  173. Når du ikke lengre har penger etter denne uttalelsen din(og deretter mista lesere ) da bi du jo like dårlig mor som resten av landet. Kordan skaaaal du klar dæ? Sønn min e 5 år- og har mer vet enn du! Gjør ka du vil m det du har igjen av pengan dine. Men faen heller om du ska få snakk “ned” på 99,999999% av mødrene i Norge. Du nevn oppe i tidligere innlegg at ei posta noe på insta etter ho forlot nabobordet… Og kor teit D va. Vel, kom på døra mi med disse meiningane dine, om du tør:)

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg